X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, ja planowałam tylko te obowiązkowe, oddzielne. Mojej koleżanki córka mocno cofnęła się w rozwoju po 5w1 i jestem tą szczepionką przerażona. Na dodatek miała odczyn poszczepienny i 3 dni po szczepieniu nie spała tylko się darła, dosłownie i miała ataki drgawek i inne takie...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, wiem, że to uogólnianie, ale też się właśnie obawiam tych skoncentrowanych szczepionek. Ja będę jeśli już dawała do żłobka dopiero po roku i chyba sobie daruję dodatkowe i zaszczepię tylko obowiązkowe... ze strachu.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • maluda Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Stokrotka, ja planowałam tylko te obowiązkowe, oddzielne. Mojej koleżanki córka mocno cofnęła się w rozwoju po 5w1 i jestem tą szczepionką przerażona. Na dodatek miała odczyn poszczepienny i 3 dni po szczepieniu nie spała tylko się darła, dosłownie i miała ataki drgawek i inne takie...

Polkosia i Stokrotka ja też planuję tylko te obowiązkowe, uważam, że te 5 w 1 to za duże obciążenie dla maluszków, niestety za dużo słyszałam o skutkach ubocznych... i mnie one nie przekonują...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:29

relganli4wkmj4ii.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polazlam na długi spacer+po 2x wejście i zejście po schodach na/z 4 piętro/a.
    Zrobiłam ten test z gineintima, ale u mnie żółto, więc po prostu leci ze mnie jeszcze więcej tych uplawow.

Agaton, no ciekawa jestem co ci tam powiedzą :)

Stokrotka, wszystkiego najlepszego :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:16

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda - a Ty i Stokrotka na ptasie mleczko, już wiem co dziś kupię w mieście ;p Ogórki kiszone, pasztet i ptasie mleczko <3

maluda, maluda, maluda, Blondik, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo. Wchodzę na forum, a tu temat szczepień. Cholera, jutro jadę właśnie z małą i musimy zdecydować...normalnie nie jesteśmy zwolennikami szczepionek skojarzonych, ale podobno wcześniakom zaleca się jakies tam szczepienie które jest składnikiem właśnie takiego combo. I kurna nie wiemy co robic...chyba jutro się dowiem dokładniej o jakie szczepienie chodzi, poczytam i najwyzej podjade jeszcze raz...
    A teraz biorę się za nadrabianie, jak mi mała pozwoli bo coś zaczyna płakać :)

iv09hdge6yql001e.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda jak to zrobiłaś? polubiłaś mój post 3x widzę, że chcesz ze mną zjeść kanapkę z ptasim mleczkiem i ogórkiem :D

maluda lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zostac do jutra,mam rozwarcie na 2 cm i skurczów brak:/ plakac mi się chce,powiedziali ze mnie chca poobserwowac 24 h ale ja wiem jak ta obserwacja wygląda,do rana będę leżeć... A rano obchód,pytanie czy stolec byl i nara.
    Poczekam na męża i zobaczymy co robic...

Stokrotka, ja szczepionki tej kombo na pewno nie będę robic,tylko obowiązkowe.

Aanaa,współczuję tych trudnych decyzji,bo dla mnie i męża temat szczepień to tez bardzo trudny temat.

Dzieki dziewczyny za wsparcie,dobrze,ze chociaż na sali jest fajna dziewczyna ze mną:)

Mika,współczuję Ci bardzo tej calej sytuacji...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Maluda jak to zrobiłaś? polubiłaś mój post 3x widzę, że chcesz ze mną zjeść kanapkę z ptasim mleczkiem i ogórkiem :D

Wiedźma na te ogórki ślinka mi strasznie cieknie :)
    w momencie jak kliknęłam "lubię" laptop mi się zawiesił :)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, a co z tymi wodami?
    L mówił żebym i ja się na IP przeszła. Dobrze, że nie posłuchałam..

agaton lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton a nie możesz wyjść na własne żądanie? Kurde poszłaś tam tylko o poradę i żeby ci sprawdzili czy to nie wody....a wyszło nie tak. :(
    Wiesz co jeden dzień da się wytrzymać gorzej jakby chcieli cię dluzej trzymać...:/
    Taaaa....szczepionki. Uważam ze jest to Bardzo kontrowersyjny temat i wiem ze nie ma się co mądrzyć bo ile tu kobiet na forum tyle opinii.
    Ja szczepiłam młodą tymi skojarzonymi i dzięki temu z 13 wkłuć zrobili się raptownie 4-5.
    Z tym autyzmem to nie wiem i nie będę się wypowiadać! Z tego co czytałam to tylko ludzkie powiązania i domysły
    Ale mogę się założyć ze będą tu mamy co i wcale nie będą szczepić dzieci...bo w sumie w swoim otoczeniu tez mam parę kumpelek na szczęście dalekich.
    Ja jestem zwolennikiem szczepien i zawsze nim będę. Żeby nie one to by juz połowę społeczeństwa nie było:P
    Teraz na pewno mala zaszczepie na Rotawirusy bo mlodej nie szczepiłam i żałuję. Jelitowki ciągle sie jej trzymają.:( te meningokoki i pneumokoki tez dobra sprawa.

stokrotka25, Katarzyna87, ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton,zobacz a taka cisza u Ciebie była i nagle w szpitalu Cie zostawiają.. cholera,nie znamy dnia ani godziny.. Trzymaj się tam kochanie,dobrze,że jakas bratnia dusza na sali no i my! :)

Co do szczepień to też zamierzam zrobić tylko te obowiązkowe,większość moich znajomych mam tak mi doradziło

agaton, maluda lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton to trzymaj sie tam na tej obserwacji i się nie denerwuj, może akurat będzie fajny lekarz co Cię porządnie sprawdzi....a może nawet bóle przyjdą...nie stresuj się kochana :)

stokrotka, mniammmmmm sernik uwielbiam, ale bym sobie zjadła :*

my szczepimy tylko obowiązkowe szczepionki i koniec, ja mam mieszane uczucia, bo wstrzykiwać malutkiemu wirusy i bakterie, tak mi by było go żal, ale mąż nie chce słyszeć o tych wszystkich szczepionkach, mówi że kiedyś nic takiego nie było i jakoś żyjemy ;)

agaton, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq, wszystkiego dobrego :)
    Paulla, daj koniecznie znać jak będziesz mogła :)
    Mika, mam ochotę podjechac i kopnąć Twojego D w dupsko, i jego szefa też, a co!
    Agaton, u mnie czy to wody sprawdzili juz na izbie przyjęć, ale potem codziennie rano przy badaniu też, wiec może na badaniach po obchodzie cos sie jednak okaże?
    Na tyle mi starczyło pamięci, wybaczcie ale nie dosypiam od 2 tyg :)
    No i apropo dosypiania i opieki, kiedys kilka z Was martwilo się, jak sobie poradzicie z maluchem. Ja nigdy nie mialam do czynienia z niemowlakiem, urodziłam za wcześnie wiec gotowa psychicznie do opieki nie bylam, do tego mój M nie miał do czynienia z żadnymi dziecmi nigdy. Ale dajemy rade. Po prostu pierwsza pieluche musiałam zmienic- kilka razy siuśki wyciekły, bo za lekko ja zapielam, ale juz nie popełniam tego błędu ;) dobrze ze tylko siuśki :) bardziej nieporadna bylam biorąc Natalkę pierwszy raz do karmienia, bo jest malutka, ale powoli, ostrożnie i dalam radę.
    Tak wiec jak ja dalam rade z wczesniaczkiem to i Wy dacie rade z klocuszkami o kg cięższymi :) a na koniec zdjęcie pod tytułem "matka daj jeść a nie będziesz mi fotosy robic"
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/673bc5b079da.jpg

linka220, Lexie, Little Frog, WiedźmaMaKota, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, madu, miska2503, Bąbelek, aaaa09, dodinka, Nynusia, polkosia, agaton, Blondik, zakocona, Magnosia, stokrotka25, Katarzyna87, lojkalojka, jaroszka, annggela, ~Rewianka~, paula1 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale słodziutka ona jest aanaa :):) zazdraszczam normalnie :*

aanaa lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dobrze że posprawdzali, jesli wszytsko bedzie ok i tak zdecydujecie z mężem, to wyjdź na żądanie. Nie ma co :)

co do szczepionek, to ja wolę dać 14 ukłuć nic się nie stanie złego dziecku od tego, a na zdrowy rozum takie kombo 5w1 nie brzmi dobrze. Znam cała mase dzieci i dorosłych z autyzmem i chyba tylko u jednego z nich po szczepieniu cos wyszło. ale tam były jeszcze inne okoliczności więc nie można jednoznacznie stwierdzic. Ja sceptycznie do tych informacji podchodzę mimo że mam do czynienia i absolutnie jestem za szczepieniem, ale nie przekonują mnie szczepionki ileś w jednym.
    Ale ja w ogóle mam zboczenie zawodowe wiec no.

agaton, maluda, stokrotka25, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton trzymaj się tam :*
    anaaa śliczości :D - na zdj widać jakby już jej ząbek wychodził :)

aanaa, agaton lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aana ale slodka kruszynka ! :*
    Agaton trzymaj sie tam kochana ! :*

Dziewczyny jade do szpitala na spotkanie z anestezjologiem , bardzo prosze o kciuki !
    Do później! :)

aanaa, Little Frog, nat_alia, madu, agaton, zakocona, Lexie, maluda, Katarzyna87, lojkalojka, jaroszka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa śliczna jest malutka :)

aanaa lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja uważam że lepiej ten dzień zostać żeby Ci zrobili parę razy ktg jak juz jakieś rozwarcie jest może się coś kroi. Jeden dzień zleci trzymaj się kochana :*

Aanaa mała jest po prostu cudowna <3

polkosia, aanaa, agaton lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2481 2482 2483 2484 2485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ