X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja to wiem naprawdę! Ale on ustalał z nim dzień wolny! On też miał z żoną iść do szpitala i był! I mówił jeszcze wczoraj, że skoro ma tyle spraw do załatwienia to niech zrobi dzień wolny! Prosiłam Darka, żeby mu powiedział jaka jest sytuacja i np. poszedł za jeden dzień w tygodniu do pracy w sobotę! Wie, że jestem znerwicona kurważ mać, do porodu niedaleko a my w dupie ciemnej totalnej! Tak się cieszyłam choelra jasna, że załatwimy dziś wszystko, tak to rozpracowywałam żeby było dobrze i co?! Ja dużo chyba nie chcę do cholery!

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, no ja już widzę jak mój zakłada taką latarkę czołową i sprawdza :D Hehe, nawet nie będę mu tak żartować, bo on to pewnie weźmie całkiem serio :D

soraya, polkosia, ZakręconaOna, agaton, maluda, Blondik, lojkalojka, annggela lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Czesc dziewczyny

Iviq gratulacje :)

Paulla powodzenia :D
    ale sie porobiło ;)

Dziewczyny macie jakieś sposoby na łupież bo już mnie coś bierze... nie potrafię się go pozbyć, podrapie się po głowie i za paznokciami biało :/
    Mnie pomógł sayoss a wcześniej zwalczalam zwykłym szamponem pokrzywowym Familijny

nat_alia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Żabka ja to wiem naprawdę! Ale on ustalał z nim dzień wolny! On też miał z żoną iść do szpitala i był! I mówił jeszcze wczoraj, że skoro ma tyle spraw do załatwienia to niech zrobi dzień wolny! Prosiłam Darka, żeby mu powiedział jaka jest sytuacja i np. poszedł za jeden dzień w tygodniu do pracy w sobotę! Wie, że jestem znerwicona kurważ mać, do porodu niedaleko a my w dupie ciemnej totalnej! Tak się cieszyłam choelra jasna, że załatwimy dziś wszystko, tak to rozpracowywałam żeby było dobrze i co?! Ja dużo chyba nie chcę do cholery!
    Oj, jak najbardziej Cię rozumiem. Mogę się domyślać jak się czujesz, bo w sumie czas ucieka i coraz bliżej tego wielkiego dnia. Też jestem aż zła, że Ci to tak wszystko pod górkę i życie w końcu mogłoby trochę odpuścić... Jeszcze ta kasa, o której wspomniałaś w poprzednim poście. No co za ludzie! Chyba mogą się domyślić, że jak spodziewacie się dziecka, to jednak potrzebujecie pieniędzy, a tu takie przekładanie w nieskończoność :/ I tak jak piszesz - zorganizowałaś sobie dzień, żeby jak najwięcej załatwić, a tu dupa. No świętego by z równowagi wyprowadziło :/ Nie wiem co Ci mogę napisać, żeby Cię pocieszyć :( Chciałabym, żeby w końcu Wam się ta sytuacja ustabilizowała.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko toż to miałaś urodziny co się nie chwalisz! ! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin szybkiego bezbolesnego porodu i zdrówka !!!

Green musiałam przeoczyć Twój wpis... przepraszam. Trzymaj się tam kochana najważniejsze że jesteś pod kontrolą !!

IviQ gratuluję!

Paulla kciuki za Was będzie dobrze ! Już za chwilkę będziesz tulic synka :) <3

stokrotka25 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nynusia, a no bo wczoraj na forum nie wchodziłam za bardzo, bo byłam zalatana :) Rano placki robiłam, a potem gości przyjmowałam ;)

Czy któraś z Was zdecydowała już jakie będziecie robić szczepienia? Tylko obowiązkowe, czy te zalecane, płatne? Właśnie zaczęłam się nad tym zastanawiać i kurcze... ciężka decyzja... Możecie napisać co nieco jakie i dlaczego wybrałyście?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Was nadrobic od rana to hohoho :D

Green kochana wiem co czujesz tez lezalam kiedys tak daleko od domu , wiem jak to jest ... ale trzymam kciuki za Ciebie dasz rade ! :*

Soraya dziekuje ze pytasz :* Tsunami wrocilo wlasnie mi przestawia wszystkie narzady :)

IviQ gratulacje ! Ale maluszek <3

Pauula trzymam kciuki mocno ! Tak chcialas wczoraj zeby cos poszlo szybciej niz 2 tyg i zobacz jak cie synek posluchal :)

Mika dobrze ze wizyta udana! Dorzej z mezem ehh .. :(

Agaton na pewno zachowasz zimna krew ! Powodzenia :*

Stokrotko wszystkie najlepszego ! Szybkiego i bezbolesnego porodu ! :*

Kciuki za wszystkie wizytujace! :*

Wiem ze duzo ominelam , bylo jeszcze o wadze , o mezach , zlych samopoczuciach , ale juuz nie dalam rady , wybaczcie ale sercem jestem z wami <3

stokrotka25, soraya lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam te zwykłe nie płatne ale dodatkowo chyba zrobimy na rotawirusa

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Dzięki Nynusia, a no bo wczoraj na forum nie wchodziłam za bardzo, bo byłam zalatana :) Rano placki robiłam, a potem gości przyjmowałam ;)

Czy któraś z Was zdecydowała już jakie będziecie robić szczepienia? Tylko obowiązkowe, czy te zalecane, płatne? Właśnie zaczęłam się nad tym zastanawiać i kurcze... ciężka decyzja... Możecie napisać co nieco jakie i dlaczego wybrałyście?

Ja wybieram szczepienia 5w1 + rotawirus+pneumokoki+ memingokoki + ospa, ale to po pierwszym roku życia. Tak szczepilam córkę. I teraz zaszczepie drugą

stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna,beznadzieja,robią mi wlasnie ktg,ale musieli mnie przyjac na oddział. Zła jestem,ze tu przyszłam,jeszcze mnie wredna położna praktycznie wyśmiała,ze jak po nogach nie pocieklo,to nie wody. To po chu* mnie przyjęli,mogli mnie do domu odeslac! Masakra,ja tu nie chce byc://
    I w ogóle glodna jestem mega,bobto pora drugiego śniadania a ja o suchym pysku...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton spokojnie jak KTG wyjdzie dobrze i okaze sie ze to nie wody to nie musisz zostawać , wychodzisz na wlasne zadanie , powiesz tylko ze chcialas sprawdzic i tyle , ja tez myslalam ze mi wody odchodza i tez mnie zatrzymali , takie procedury chyba , a wyszlam normalnie takze spokojnie , sprawdz czy wszystko dobrze i jesli tak to mozesz wyjsc :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko Sto lat :):)

mniam ale bym sobie zjadła placuszka, ciekawe co piekłaś :)

chociaż moja cukrzyca kiwa palcem z diabelskim uśmiechem i mówi nie nie nie :/ (chociaż dzięki niej dużo nie przytyłam bo zdrowa dietka, zaprzyjaźniłam się z całym personelem w szpitalu gdzie rodzę bo latam 2x w tygodniu na ktg, i mam ciągły kontakt z moją gin, która przy okazji czasem sprawdza szyjkę, tak z własnej woli :) ogólnie same plusy ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, a wiesz, że ja latam na ktg ale mnie nie przyjmują na oddział Hmmm jak kiedyś mi poleciało po nogach to też mnie nie przyjęli tylko gin mnie zbadała i sprawdziła czy to nie wody, napisała w Karcie Informacyjnej że wszystko ok, dziwne że musiałaś się biedna na oddział przyjmować, ale nic się nie martw, ważne że Cię sprawdzą i olej tą kobietę dziwną ;) Ty jesteś tam najważniejsza :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na kontrolę do mojego gina aby sprawdził czy mały przepływy ma ok i czy z nim wszystko ok i już doczekać się nie mogę :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zleciał mi ten tydzień, ale to dzięki mojej mamie, która co dziennie dostarczała mi jakiejś rozrywki, bo zabierała mnie na zakupy, do koleżanki, przyszła na kawę itd.

Dobrze, że już jest moje Kochanie ze mną ;)

Ja przytyłam też sporo bo ok 20 kg może nawet 25... nie wiem dokładnie bo moja położna jest cipką i zapomina mnie zważyć a i ja też jestem cipka bo zapominam się upomnieć.

Polkosiu wydaje mi się, ze tak dużo Zakrętka przytyła bo w trakcie ciąży odpuściła dietę i zaczęła jeść po prostu inne produkty, ja też jakoś się na początku nie obżerałam (a wtedy przytyłam najwięcej) tylko po prosu z bardzo aktywnego trybu życia i minimalnych porcji jedzenia osiadłam na kanapie, mam skłonności do łapania dodatkowych kg i dlatego za raz poszły w nogi w dupsko ;)

Natalia ja na łupież smarowałam sobie skórę maścią clotrimazolum, przechodziło od razu, a mojemu po 2-3 aplikacjach, bo on miał trochę większy problem z tym.

Moja pipka jest rozpulchniona, ale mi to nie przeszkadza. Mam tylko nadzieję, ze po porodzie będzie taka jak przed :P

Mika wkurzyłabym się też...

Ale jestem dziś zrelaksowana <3

Jadę o 14 wydac pieniądze, muszę mieszkanie zapłacić ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 12:50

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Stokrotko Sto lat :):)

mniam ale bym sobie zjadła placuszka, ciekawe co piekłaś :)

chociaż moja cukrzyca kiwa palcem z diabelskim uśmiechem i mówi nie nie nie :/ (chociaż dzięki niej dużo nie przytyłam bo zdrowa dietka, zaprzyjaźniłam się z całym personelem w szpitalu gdzie rodzę bo latam 2x w tygodniu na ktg, i mam ciągły kontakt z moją gin, która przy okazji czasem sprawdza szyjkę, tak z własnej woli :) ogólnie same plusy ;)

Dzięki, a piekłam sernika i placek z jabłkami i cynamonem - z tych 2 blach zostało 2 kawałki sernika, więc chyba wyszły hehe:)
    A no widzisz, są też plusy, mnie waga już nie lubi, a ja jej... Martwię się, że nie będę miała w czym chodzić, że nie zrzucę tak szybko tych kilosów, a tak jak któraś pisała mam też już dość tych ciuchów, dresy, leginsy, wielki t-shirt i tak w kółko...:/ Normalnie sam sex. Chciałabym mieć takie nastawienie do tego jak Zakręcona, wiem trzeba spiąć poślady i nie żreć tyle:P Tylko jak jak od wczoraj dzięki gościom patrzy na mnie jeszcze dodatkowo Milka Oreo i Alpejskie Mleczko ??:D

Aaa Wiedźma fajną miałaś nockę podejrzewam :P

WiedźmaMaKota, linka220, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórka małosolnego bym sobie zjadła z pomidorem i cebulką... albo z pasztetem!

Stokrotka, najlepszego ;)
    A no miałam faaaajną noc :) normalnie czułam się jakbym to ja miała urodziny - on pewnie też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:04

stokrotka25, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah weź bo Ci zazdroszczę ... :P

Edit: a wiecie co jest najlepsze? Że moja teściowa do mnie: a ile Ty teraz lat kończysz? O_O
    Ja zdezorientowana...że nie wie?
    Mówię jej, że 25.
    A ona: To jesteś tylko rok młodsza od Ł? Nie wiedziałam.

Jesteśmy razem 8 lat. :) Od 2 LO :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:08

nat_alia, Nynusia, agania, annggela lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ja wybieram szczepienia 5w1 + rotawirus+pneumokoki+ memingokoki + ospa, ale to po pierwszym roku życia. Tak szczepilam córkę. I teraz zaszczepie drugą

Agatka, a nie ponaglali Cię? Że musisz szybciej te 5w1?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • maluda Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

ale dzisiaj pospałam, wysłałam tylko córkę do szkoły i poszłam dalej spać :)
    zrobiłam obiad i właśnie Was doczytuję :)

Muszę się dzisiaj doprowadzić do jakiejś kultury, bo udało nam się nam zgrać termin spotkania z moimi przyjaciółkami :) wreszcie możemy, gdzieś wyjść, bo wcześniej jak musiałam ciągle prowadzić "oszczędny tryb życia" to tylko u mnie mogłyśmy się spotykać, albo do szpitala wpadały, jest to pewnie moje ostatnie wyjście przed urodzeniem maluszka więc trzeba wykorzystać ten czas :) bardzo się cieszę na dzisiejszy wieczór :)

Kasia- ja bym poszła na ten panieński, jeśli oczywiście czujesz się dobrze dlaczego masz się nie zrelaksować przed porodem :) później nie szybko będzie okazja na wyjście :)

U nas wczoraj włączyli ogrzewanie więc mój mąż zadowolony, bo on to lubi przez cały rok chodzić w mieszkaniu w ubraniu letnim :) mi to w tej ciąży ciągle duszno i gorąco więc ogrzewania jeszcze nie potrzebuję :)

Szczęśliwa- u nas też zdarzają się takie dni, że maluszek jest spokojny, też się strasznie wtedy martwię, liczę wtedy ruchy, w jego najbardziej aktywnych godzinach, jeśli doliczam się 10 ruchów w ciągu godziny to staram się nie panikować, ale nigdy nie czekałabym aż całego dnia.

IviQ, wielkie gratulacje :)
    Green- trzymaj się tam, wspieram :)
    Paulla- powodzenia, czekamy na wieści :)
    Blondik- podziwiam Cię za wesele :)
    lojkalojka- z ważeniem się zrobiłam tak samo :) 8.10 mam wizytę więc na wagę niestety trzeba będzie wejść, moja położna zawsze mówi, że zaprasza mnie na przyjaciółkę :) jak ja nie lubię tego momentu :( Mój doktor na szczęście nie marudzi jak dużo tyję, śmieje się tylko, że za dużo ptasiego mleczka było :) a ja niestety konkrety wolę :)

Wiedźma robisz apetyt na ogórki :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:12

relganli4wkmj4ii.png
‹‹ 2480 2481 2482 2483 2484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ