X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa śliczna niunia :)

Dziewczyny z tymi paskami ph jak to jest? Od jakiego poziomu ph są uznawane za wody? Może się do apteki przejdę i spytam czy mają te GineIntima. Mój gin w przychodni nie miał :/ juto idę do niego na USG takze Dodinka wizytujemy razem.

Z tym sikaniem mam podobnie. Siknę raz, wycieram się i znowu leci..końca nie widać. Wczoraj jednak w ostatniej chwili zdążyłam do toalety i tak dziwnie było bo nie kontrolowałam tego :/ i zastanawiałam się czy to nie wody eh. Dobrze że jutro wizyta..

aanaa, maluda lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna slicznosci
    Pisalam juz na fb ale tu tez napisze. Byla u mnie polozna, niepokoil mnie pepek, rzeczywiscie jrst nieladny musze przejsc na spirytus i masc specjalna. Niestety okazalo sie ze Florianek nie przybiera, musze wprowadzic mu miedzy kp mleko sztuczne, a nie przybiera nie od braku mleka tylko prawdopodobnie przez zoltaczke. Jutro miedzy 10-11 musze zrobic mu badanie krwi i po wyniku lekarz osadzi co dalej. Mialam identyczna sytuacje z pierwszym dzieckiem 10 lat temu. Wtedy skonczylo sie 10 dniowym szpitalem, odstawieniem calkowitym od piersi, antybiotykiem na infekcje pepka i depresja mamy. Boje sie tak strasznie powtorki tej sytuacji ze ciagle tylko placze. Prosze onkciuki by jutrzejszy wynik nie skierowal nas na oddzial.

aanaa lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, lubię tylko pierwsze zdanie.
    Wspieramy Cie i trzymamy kciuki :-* a nasze kciuki działają cuda ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za wsparcie,jesteście nieocenione. Mialam usg wlasnie,sprawdzali przeplywy i jest wszystko ok. Glowka ma juz 9,5 cm czyli musze się na 10 rozewrzec żeby Balbine urodzić;) ma podobno pomiędzy 3 a 4 kg:)
    Nie wiem,moze się cos rozkręci,ale nie nastawiam sie,pewnie do jutra zostanę,jutro będzie mój lekarz pewnie to by bylo fajnie:)

Asia,dokladnie,kciuki trzymamy i na pewno pomogą:*
    Ana piekna ta twoja Natalia,jakie ona ma oczęta piękne!

Zakocona,na przyszle ciąże będę wiedzieć,aż mi po nogach nie pocieknie to z domu nie wychodzę:P a dzisiaj to cos,wody nie wody to mi tam na nogi splynely,ale nie zeby chlusnelo;)

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa piękna Natalka:)
    Asieńka trzymam kciuki za Florianka, żeby szybciutko doszedł do siebie.

aanaa lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    673c408920caff7am.jpg
    Dziekujemy za wsparcie :-)

polkosia, madu, Bąbelek, Little Frog, maluda, aanaa, Nynusia, agania, Lexie, Blondik, nat_alia, miska2503, Katarzyna87, zakocona, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, annggela, stokrotka25, ZakręconaOna, paula1 lubią tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa- kciuki! ;-)

Asieńka za Ciebie i Florianka również.. DUUUŻE kciuki!

Stokrotka,wszystkiego dobrego! Uda mi sie jeszcze na ten sernik załapac? ;-)

Wlasnie ogladam 600 gram szczescia i spłakałam sie jak Kubuś wrocił do domu..

szczesliwa_mamusia21, stokrotka25 lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do szczepionek to ja swojego syna szczepiłam szczepionkami skojarzonymi, czyli te 5w1 poniekąd, żeby oszczędzić maluszkowi bólu, ale też namówiła mnie do tego pediatra, która sama swoje dzieci nimi szczepiła, autyzm nie ma nic wspólnego ze szczepieniami skojarzonymi, a mój syn nie miał ani razu po tych szczepieniach żadnego odczynu poszczepiennego. Co do dodatkowych szczepień to zzaszczepiłam go tylko na pneumokoki,czy meningokoki - niestety nie pamiętam już, choć był to wydatek rzędu 620 zł., ale jestem zadowolona, bo kiedy panował u nas wirus jelitówki syna to ominęło i omija do teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 14:25

Bąbelek, Katarzyna87, stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po GBS-ie, kolejna wizyta 8 października, to będzie równo 37+0 i jeśli Mała się do tej pory nie obróci to chyba dostanę skierowanie na cc. Przytyłam w 3 tygodnie 3 kg :O ale jaja! No dobra, powiem jak było: wpieprzałam jak świnia!!! To nie ma się co dziwić... tylko się cieszyć, że "tylko" tyle. No, ale u mnie zaparcia też robią swoje, a dodatkowo widzę, że zaczynam pomału puchnąć... Jak na razie 10kg na plusie, pewnie jeszcze z 3 kg przybiorę...

Nynusia, linka220, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, annggela, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    Dziewczyny, co do szczepionek to ja swojego syna szczepiłam szczepionkami skojarzonymi, czyli te 5w1 poniekąd, żeby oszczędzić maluszkowi bólu, ale też namówiła mnie do tego pediatra, która sama swoje dzieci nimi szczepiła, autyzm nie ma nic wspólnego ze szczepieniami skojarzonymi, a mój syn nie miał ani razu po tych szczepieniach żadnego odczynu poszczepiennego. Co do dodatkowych szczepień to zzaszczepiłam go tylko na pneumokoki,czy meningokoki - niestety nie pamiętam już, choć był to wydatek rzędu 620 zł., ale jestem zadowolona, bo kiedy panował u nas wirus jelitówki syna to ominęło i omija do teraz :)
    To szczepilas na rotawirusa ;)
    Ja wole dziecko zaszczepić niz poxniej patrzy jak cierpi. Autyzm nie ma nic wspólnego ze szczepieniami, wiec nie ma się czego obawiać. Szczepienia 5w 1 różnią sie tym od tych zwykłych, ze kujesz dziecko raz, a nie 5 razy jest różnica. Odczynów poszczepiennych u nas nie było, no moze taki na plus, ze spala caly dzień ;)

stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa śliczna córeczka :)

Asia trzymam kciuki za synka, maluszek jest cudowny :)

Agaton trzymam kciuki, żeby się rozkręciło :)

Z "wyciekami" mam podobnie, u mnie od momentu kiedy zaczęłam brać dopochwowo luteinę to mam strasznie wodnisty śluz, myślałam, że się to zmieni jak odstawię leki, ale nadal jest bez zmian i dużo mi go wycieka. Staram się nie panikować, bo na każdym badaniu wody płodowe są w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 14:44

aanaa, agaton lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odkąd mam pessar zdjęty, to prawie nie mam śluzu. Jedynie mokro trochę, jak podczas dni płodnych :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka kciuki :*
    Będzie dobrze :)
    Florianek jest śliczny <3

Magnosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczny Florianek :) Widać jaką ma małą buźkę, bo smoczek wydaje się taki wielki ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie ostatnio,z miesiac-3 tyg mialam dość sucho,wiec wczoraj ta powódź mnie zaniepokoila,ale myślałam,ze wody plodowe są calkiem jak woda,a to takie bylo troche sie do palcow kleilo. I co się wytarlam to znowu bylo. No zobaczymy,jakby się rozkrecilo to by bylo super,ale nie nastawiam sie. Polkosia ma rozwarcie na 4 cm od hoho czasu i nic,wiec pewnie jutro wyjde do domu.
    Ja tam nie twierdze ze autyzm jest od szczepionek,ale nie wiadomo id czego jest,a ze biznes szczepionkowy to grube miliony,wiec nikt tutaj nie dba o dobro dzieci,tylko raczej o dobro interesów,wiec ja sceptyczna po prostu jestem. Tym bardziej,ze wiele jest przypadków,ze dzieci zle znoszą te szczepionki. Dlatego ja szczepie na to,co jest obowiązkowe i nie wydaje osądów co szczepionki mogą powodować,a czego nie. Na szczęście każdy decyduje jak robi:) co mama to opinia:)

Nynusia, madu, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Ale śliczny Florianek :) Widać jaką ma małą buźkę, bo smoczek wydaje się taki wielki ;)
    No narazie jest kruszynka. Dzis wazyl 3020g

linka220, maluda lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, piękny ten Twój królewicz:) musi być dobrze:) i nie poddawaj sie z tym karmieniem,zawsze można jak Ola,karmić piersią i mm na raz:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja też biorę tylko te obowiązkowe :)

agaton, maluda lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde,wifi mam tu w szpitalu:)
    Czekam na męża,pic mi sie chce i owoców:) cos mi mężuś przyniesie:)

Bąbelek lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam 5 gruszek taka miałam ochotę :)

polkosia, agaton, agania, annggela lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2482 2483 2484 2485 2486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ