X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam. Dzisiaj usłyszałam "to Ty się jeszcze kulasz".
    Nie ukrywam, że chciałabym już urodzić, ale co za ignorancja. Ciąża trwa 9 mc i niektórych rzeczy przyśpieszyć się po prostu nie da.

Co do panieńskiego, zdecydowałam że na imprezę do klubu nie idę. Chyba najzwyczajniej w świecie nie dam już rady wysiedzieć.

Mam nadzieję że do 17 urodzę, bo jest wesele i szczerze, to już mi się nie chce na nie iść.

Polkosia co zdecydujesz będzie dobre. Nikt Cię nie zmusza. Nikt pewnie nie będzie miał za złe jak nie pójdziesz. Zastanów się tylko czy chcesz się pożegnać...

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Nie poszłabym na pogrzeb.

Battinka, na kiedy ty masz w końcu TP? Bo lista mówi, że na jutro a twój suwaczek co innego.

Ja poszłam drzemkę zrobić i spałam 2h.. i dalej mi się spać chce :/

Zakocona pisałam już to wcześniej.
    Z OM wyszlo na 6.10 a z usg na 30.09.

Polkosia ja bym na pogrzeb nie poszla...:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna i Asienka cidowne sa wasze pociechy <3

Mnie tez sie kazdy juz pyta ,,A ty jeszcze sie wyklulas ?" , kiedy rodzisz ? ,, jeszcze nie urodzilas ?" A lepiej brzy ,, czesc, jak sue czujesz" . Ehhh ludzka glupota nie zna granic.

Zaszalalam z aktywnoscia a mianowiscie: szybki numerek z mezem ( chyba czyta mi w myslach gdy narzekam na niego)
    Porzadki , umylam lazienke cala i prysznic, poodkurzalam i w sypialni ogarnelam.
    Po zupie poszlismy na male zakupki/spacer i wyobrazcie sobie ze mialam skurcz za skurczem, juz bylam ńiedaleko domu gdy poczulam ogromny bol brzucha i krzyza, bol byl tak silny ze nie mialam sily isc, maz musial pojsc po auto i przywiezc mnie do domu. Tylko weszlam i wszystko sie wyciszylo, troche obolala jestem a maly fika. Ehhhh. Twardy zawodnik z niego jest.

aanaa, soraya, maluda lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa,Asieńka,śliczne te Wasze pociechy! <3

Szczęśliwa mamusiu,jak ja zazdroszczę tego komfortu w szpitalu! Chcialabym aby mój A.był ze mną całą noc i cały dzień w takiej sali rodzinnej. U nas niestety nie ma takiej możliwości.. :(

Małgo86 Ty to dopiero masz "komfort" w szpitalu.. ehh ta nasza służba zdrowia..

aanaa lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela Ty to chociaż skurcze masz a ja nic..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jeśli czujesz potrzebę pójścia na pogrzeb, pożegnania się to zrób to. Jeśli wystarczy Ci, że pójdziesz po pogrzebie tylko na cmentarz, zapalisz znicz to nie idź na pogrzeb. Nie wiem jak bardzo byłaś związana z dziadkiem... Na pewno nikt nie będzie miał Ci za złe jeśli nie pójdziesz na pogrzeb - a nawet jeśli będzie miał (w co wątpię) to jest Twoja decyzja i Twój wybór, Twoje sumienie. Ja myślę, że takie nerwy i stres nie są nam teraz potrzebne...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Battinka u mnie to samo dzwonię do kogoś jest hasło "co Rodzisz juz ?"spotykam "a Ty co nie urodziłas jeszcze? "
    Wkurza to strasznie.
    Mama w szpitalu jak. Mnie odwiedziła mówi ale się zawiodłam myślałam że jak tu wejdę to zobaczę Lenke

Co do pokoju ja mam podobne odczucia. Zrezygnowałam z sali jednoosobowej przez to ze mąż pracuje w nocy i wolę jednak być z kimś na sali niż sama

Ja tez właśnie niw chce tej jednoosobowej bo w sumie mąż ma fuchy wiec będzie pracował tak? Później młodą ze szkoły odbierze a to lekcje a to zajęcia i co kiedy maja mnie odwiedzić? Wiadomo jak jest starszak w domu to inaczej juz wszystko idzie...pewnie zalecą do mnie na chwile i tyle. Wszystko rozumiem.
    Plus jest taki tych jedno osobowych ze są łazienki na wyłączność bo te wspólne to porażka bynajmniej u mnie w szpitalu.
    Nynusia ciebie choc mama odwiedzi w szpitalu a moja? Nawet nie zadzwoni i nie zapyta jak się czuje i czy to juz?? Choc sie niewidzialam z nią długo. Porażka.
    Nikomu nie życzyłabym takiej Matki!!!brrrr...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka przykro mi z powodu mamy ... ale to ona traci , teraz najwazniejsze malenstwo nie smuc sie :*

Malgo oj tez wspolczuje , ale trzymaj sie tam kochana !

Lexie ja sama jestem w szoku , wgl ludzie w tym szpitalu ... lekarze... przepraszaja mnie ze musialam minute czekac matko ! Jestem bardzo zadowolona , ale no nie ma co porownywac , takze z Toba bedzie mezulek caly dzien a pozniej na pewno jakies fajne mamuski w sali, zobaczysz ! :*

Mam ochote na ziemniaki i kalafior ale jak sobie pomysle ze mam pozniej tyle naczyn myc to mi sie odechciewa :(

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Annggela Ty to chociaż skurcze masz a ja nic..
    Ale co mi po nich jak w ch**a wala ... Mlody chyba sobie jaja ze mnie robi, maly zartownis. Jak wyjdzie to co zacaluje za to, bedzie mial dosc caluskow :)

Lexie lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już dosyć pytań jak się czuję i czy coś się dzieje. G się dzieje i gownianie się przez to czuję, a nie chce mi się o tym na głos innym mówić, bo tylko mnie to dwnerwuje.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość pytań "kiedy rodzisz?" "jeszcze w dwupaku?" "jak się czujesz?" i jedna znajoma, mówi na moją Hanię Haneczka - co mi się nie podoba, i wręcz napada na mój brzuch jak mnie widzi, a jak jej powiedziałam, że nie ma tako robić bo mi się brzuch spina i twardnieje to powiedziała "ja tak nie miałam" i robi dalej, dlatego ograniczyłam z nią kontakty do minimum... choć ją lubię.
    Ale za to dziś spotkała mnie miła sytuacja ze strony innej znajomej, po dłuższej rozmowie zapytała czy może pogłaskać brzuszek, pozwoliłam, pogfłaskała delikatnie i powiedziała "o jaki twardy? czujesz już skurcze?" odpowiedziałam jej, że głównie straszaki, po czym powiedziała, ze na twarzy wyglądam bardzo ładnie, i że tylko brzuszek się opuścił już. Takie rozmowy akurat lubię. A nie byle jęzorem pomielić.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja was dobrze rozumie,chodzi mi frustracje gdy ktoś pyta "rodzisz?", "co jednak synus sie nie spieszy?", "to kiedy wkoncu masz ten termin?" , ja pier...le rozszarpalabym kazdego po kolei za te glupie pytania.i nie chodzi mi tu o to ze jestem zdesperowana i za wszelka cene chce juz urodzic,bo tak nie jest,jestem dziwnie spokojna i wiem ze to juz ostatnie dni w dwupaczku i czy to bedzie dzis, czy za tydzien czy za dwa to nastapi wkoncu tak czy siak.i nikomu nic do tego.

soraya lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha mnie tez to wkurza jak sie ludzie cały czas pytaja :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka z moja mama nie miałam nigdy dobrego kontaktu dużo się zmieniło jak zaszlam w ciążę. Zawsze istniał dla mnie tata mama jest dość chłodna osoba tata mi dawał miłość za dwoje. Powoem szczerze ze z teściowa mam teraz lepszy kontakt i tak niż z mama.
    Przykro mi z powodu Twojej sytuacji ale jeszcze nie jest za późno na poprawienie jej.
    Co do łazienek u mnie w szpitalu są one na prawdę super. Pod tym względem wysoki standard

l22nhdgeccid541p.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zjadlAm kolację i bylq dobra ale na porodowce maz musial
    był za drzwiami. Mam bol jak n okres i czekam na obchod, niunia ma mocno scisniete posladki bo mi ja macala ale tez dostalam tachykardii i to powod procz braku rozwarcia i skurczy. Ciekawej jest teraz na oddzie leza dziewczyny z 7 dniami przekroczenia terminu i nic nie rohia. mam czekac na odejscie wod i rozwarcie kiedy jest polozenie posladkowe i tetno niuji dupiadte. Chce cc i do domu
    Nie wiem jAK U WAS ALE U MNIE BYLAM SAMA NA porod. Na porodwce i ciagle psulo se ktg i cos pikalo. NNormalnie nie wytrzykuje bolu a lekarzy nie ma jezzcze. Sorki ze tak pisze ale mam wkuty welflon i mnie boli reka i musze pisac druga.bjestem po 1 minutowym ktg szybkim bo bylo jeszcze 12dodatkowych dziewczyn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 17:56

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    W końcu udało mi się Was doczytać, cały dzień w wolny chwilach czytałam i nie mogłam nadgonic :)

Agaton, jeśli to tylko 1 doba to nawet jak się nie wpiszesz, to na pewno dasz rade.

Malgo86 a dlaczego Ci odwołali cc? Co to za porządki?

A ja. .. jestem w domu. po zrobieniu tendencyjnych badań pani dr w szpitalu stwierdziła że po co mam im tu zalegac i wypisala mnie. Zagrożenie zw z wielowodziem jest nadal, dziecko każdego dnia coraz większe = prawdopodobienstwo porodu sn coraz mniejsze. jestem skolowana i zestresowana tym wszystkim. Wiele z nas mowi ze chce urodzić jak najszybciej albo sn a nie cc - ja chyba tylko teraz się modlę żeby Małemu nic się nie stało :(

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka jestem z Tobą kochana, myślę cały czas o Was.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki WiedźmaMaKota :*

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wspolczuje Ci kochana , trzymaj sie , my tez mocno trzymamy za was kciuki ! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:14

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka całuje mocno, kurwa ja chce cc !!!! Boli jAK cholera i to od oedy przyjechalam do szpitala czyli rana po kg u mojej gin. Odwidzialo sie im bo nie bylo nihy skurczy i tachyksrdia sie pojawila. Bol podobny do okresowego tylko bola mnie tez plery. Dobrze se niunia daje xnac kopkami. Nie moge lesec jie moge chodzic. Teraz csekaj na odejscie wod i skurcze

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
‹‹ 2484 2485 2486 2487 2488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ