X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • soraya Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj podły nastrój, odprowadziłam młodego do szkoły i jakoś źle się poczułam. Taka bez siły. Zmierzyłam ciśnienie i tętno detektorem, wszystko ok. Później zadzwoniłam do męża, który jest w pracy. A potem siedziałam 15 minut i płakałam nad sobą, że taka gruba, ociężała słonica ze mnie.
    Wiem że muszę się cieszyć że dziecko dobrze przybiera rośnie i nie ma żadnych problemów z ciążą, ale ja mam dziś po prostu dość. Na dodatek zaczęłam puchnąć. Chcę już urodzić!!!!!!!!! :(

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam gorszy dzień. Mąż cały czas tylko gada, żebym rodziła. Jak tylko nadarzy się okazja, to chce mnie masować po brzuchu i sutkach i jedynie do Klementysi mówi, żeby wychodziła. Mnie jakoś o zdanie nie zapyta? Dzisiaj kilka razy powiedziałam mu dosadnie, żeby dał mi spokój, a ten swoje, więc zaraz mnie takie nerwy wzięły, że się ostro popłakałam. Mam nadzieję, że teraz naprawdę się odczepi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 15:33

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,ja tyle dziennie jem praktycznie;) mam z działki od cioci
    Soraya,ja tez chce urodzić!!! Rozumiem Cie,bo tez mam dosyć juz,chodzę jak pingwin;) i to czekanie... No damy rade nie ma co,ale fajnie sobie ponarzekać;)

soraya lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wychodzę z domu i jadę na wizytę do mojego doktorka, także proszę o kciuki za jakieś pozytywy - odezwę się jak już wrócę. Do usłyszenia ! ;)

polkosia, Katarzyna87, lojkalojka, soraya, zakocona, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, Bąbelek, nat_alia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdallenee -oczywście KCIUKI! :)

A ja wcinam winogronko.. pyszneee jest :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka zgadzam się z Tobą. Również jestem zwolennikiem szczepień. Całe Nasze i wcześniejsze pokolenia były szczepione i nie widzę związku z autyzmem.
    Uważam, że każdy ma prawo do własnego zdania, ale zgadzam się również z tym, że przy przyjęciu do przedszkola przedstawiać zaświadczenia.

Madu moja teściowa zajmuje się dziećmi w poradni i również zaleca wszystkim szczepienia. Nie wiem czy te kombo czy nie, jednak mnie też średnio przekonuje te 5w1. Szampon też miał być 2w1 a odżywki używać muszę ;p Będzie młoda na świecie się pomyśli ;)

Asieńska będzie dobrze, technika i medycyna poszły do przodu, lekarstwa też. Będzie dobrze!

Soraya doskonale wiem co czujesz, miałam to samo dwa dni temu. Na szczęście dziewczyny mnie pocieszyły. Za parę dni, może tygodni będziemy miały kruszynki przy sobie!!!

---

U mnie też dzisiaj bardziej mokro, ale nie czuję by były to wody.
    Co mi coś "pyknie" w brzuchu czekam czy coś poleci, ale niestety nie ;p

soraya, madu lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton poki co musze tez dokarmiac wiec podzielam los Oli, swojego pokarmu tez mam duzo. Bo az piersi bola, ale najwyzej poodciagam i zamroze.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ! Nie ma co opowiadac bo nie wiem czy to ciekawe :D Rozmowa z anestezjologiem no i zaklepalismy sobie pokoj zeby po porodzie D spedzil z nami caly dzien i cała noc w takim "rodzinnym pokoju" takze jestem zadowolona a to wszystko za sprawa waszych kciukow ! :*

Takze teraz ja mocno zaciskam za wizytujace !

Agaton trzymaj sie tam, zaraz mezus przywiezie owocki :)

Mam nadzieje ze zle humory od was odejda juz nieduzo zostalo :*

Asienka duzo sil dla was , Florianek piekny <3

Little Frog, aanaa, agaton, lojkalojka, Lexie, nat_alia, linka220, jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znów naskrobałyście, nadrobiłam mniej więcej tylko :D

Paula trzymaj się! łączę się z Tobą w strachu cesarkowym ale mam mam nadzieję, że mnie pocieszysz zaraz ze to nic strasznego :D
    Zazdroszcze w każdym razie bo ja pomimo strachu też już bym chciała bo nie mam kompletnie na nic siły. Byłam przed chwilą na poczcie i ledwo tam doszła. słabo mi i duszno cały czas masakra.

A jakie ph mają wody płodowe?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze na patologii ciazy na korytarzu. Jest ponad 10 lozek procz mojego na widoku. Mialam isc na cesarke zmienili zdanie z porodowki na patologie. Materace do dupy ktg nie wykrywa skurczy a brzuch mnie napierdziela jak nie wiem . Dupa do tego z tym korytarzem 0 intymnosci

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za szczepieniami! Wiązanie szczepień z autyzmem wynika z tego, że kiedyś ktoś napisał jakąś jedną publikację na ten temat. Niedługo po tym została ona skrytykowana przez specjalistów ze względu na brak odpowiedniej grupy kontrolnej i słabą statystykę, w kolejnych artykułach lekarze udowadniali, że między szczepieniami a autyzmem żadnego związku nie ma, ale wiecie jak to jest jak się już jakiś mit rozniesie, ciężko jest wszystko odkręcić... Słyszałam jednak, że lepiej zastosować te szczepionki 5 w 1 z tego względu, że jednak są dodatkowo płatne, a co za tym idzie - lepiej przygotowane niż te robione na akord i fundowane przez NFZ, więc dzieci lepiej na nie reagują. Sama jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, poradzę się pewnie lekarza i zobaczę jak to będzie się przedstawiało finansowo.

BATTINKA, Katarzyna87, stokrotka25, ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie słyszałam i to od neurologów, że te 5 w 1 właśnie są szkodliwe... ja będę szczepić tymi z sanepidu i nie kombinować. u nas na szkole rodzenia w instytucie matki i dziecka położna mówiła że odkąd ona pracuje w szpitalu a była taka starszej daty był jeden przypadek, że coś sie stało po szczepionce. to że jest w jednej wiecej a w drugiej mniej rtęci też podobno nieprawda bo rtęci się już nie stosuje do żadnych szczepionek tych stosowanych przez sanepid. zamierzam tylko dodatkowo szczepic na rota na przyklad.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Nynusia,ja tyle dziennie jem praktycznie;) mam z działki od cioci
    Soraya,ja tez chce urodzić!!! Rozumiem Cie,bo tez mam dosyć juz,chodzę jak pingwin;) i to czekanie... No damy rade nie ma co,ale fajnie sobie ponarzekać;)
    Mnie mąż przywiózł z pracy ale były twarde i tak sobie polezaly z 3 dni a dziś takie super słodkie miękkie mniamm. Ja za dużo nie mogę bo potem brzuch mnie boli a dziś zjadłam 5 bo się oopamiętac nie mogłam :D
    A co do narzekania ja też lubię sobie ponarzekac heh mnie doszedł kolejny syndrom słonia bolące kolana nie mogę siadać wstawać bo od ciężaru mnie bola baaardzo

agaton, maluda lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jedne i drugie są zanieczyszczone...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się zbieram na wizytę nie wiem jaki cel ona ma jak badali mnie wczoraj w szpitalu ale przynajmniej zerkne na mojego malucha :)
    Także ja trzymam kciuki za wizytujace i proszę o kciuki za Naszą wizytę ;)

Bąbelek, agaton, Lexie, annggela, maluda lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy to widzicie ???!!! Do terminu TYLKO 5 dni :D <3

Bąbelek, agaton, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Arielka, Little Frog, nat_alia, stokrotka25, soraya, paula1, maluda lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mloda naprawde bardzo dobrze zniosla szczepionki i to te płatne. Naprawdę! A koleżanki syn na NFZ ciągle ryczal w nocy miał gorączki i rumienie cuda wianki.
    No ale jak mowie temat szczepionek....temat rzeka :P

Soraya ty nic nie mów o samopoczuciu ja dzis kolejny dzien mam dola jak nic!!
    :((rano jeszcze posprzeczalam sie z mężem a na dodatek jest mi dalej slabo jakoś i gorąco. Nie kumam o co chodzi.
    Wiecie ze jak budzę sie w nocy to mam cale czolo jakby zlane woda i do tego klatka piersiowa cala mokra!! :O
    Jakies dziwne poty....a juz nie wspomnę ze czuję sie jak Slon a moje nogi wchodzą tylko w japonki! :((
    A jest tak zimno i musze nosić za ciasne trampki....:( ale co sie dziwić 20kg na plusie z młodą miałam 16 kg ale cale szczęście wszystko do zgubienia...:/

A jeszcze kogo nie spotkam to tylko słyszę...Ty jeszcze w dwupaku??? i tak w kółko....no w dwupaku co mam zrobić? Siła wyższa...

Wiecie ze u nas w szpitalu zlikwidowano te płatne sale rodzinne? Teraz jesli jest wolna a ja będę rodzic i akurat trafię to normalnie mi dają tą sale.
    Tylko ze ja chyba jakaś dziwna jestem bo jednak wole z kimś dzielić pokój...jak rodzilam młodą 7lat temu to do dzis z koleżanka z pokoju utrzymuje kontakt :) no ale w sumie nie wiadomo na kogo sie trafi:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka u mnie to samo dzwonię do kogoś jest hasło "co Rodzisz juz ?"spotykam "a Ty co nie urodziłas jeszcze? "
    Wkurza to strasznie.
    Mama w szpitalu jak. Mnie odwiedziła mówi ale się zawiodłam myślałam że jak tu wejdę to zobaczę Lenke

Co do pokoju ja mam podobne odczucia. Zrezygnowałam z sali jednoosobowej przez to ze mąż pracuje w nocy i wolę jednak być z kimś na sali niż sama

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nie wiem czy iść jutro na ten pogrzeb. Większość osób odradza, a ja też w sumie mam mieszane uczucia...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poszłabym na pogrzeb.

Battinka, na kiedy ty masz w końcu TP? Bo lista mówi, że na jutro a twój suwaczek co innego.

Ja poszłam drzemkę zrobić i spałam 2h.. i dalej mi się spać chce :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2483 2484 2485 2486 2487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ