X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa nie bardzo właśnie , trzymają mnie ciągle . Udało mi się zasnąć ale wstalam i są mdłości nadal . Zjadlam śniadanie i jeszcze gorzej się zrobiło... Mam nadzieje ,ze jednak zaraz przejdzie:)
    Wgle miałam sen ze wody mi odeszły: o
    Obudzilam się taka przestraszona i co ? Mokra !!! Plecy , klatka piersiowa , brzuch wszystko mokre tak się spocilam w tym śnie hahaha a D mówi ze juz zaczynaja mi się jazdy przedporodowe hahahahaha: D
    Nie ma to jak wsparcie ukochanego ! <3

polkosia, aanaa, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Jestem jeszcze w domu , ale tylko jak maz odprawi corke do szkoly jedziemy do szpitala . Skurcze sa caly czas na tym samym poziomie :/
    Jedź kochana jedź , nawet jak są to straszaki to lepiej zeby Cie lekarz zobaczył.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, to trzymam kciuki :)

lojkalojka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona ja zeszlej nocy mialam takie mdlosci ;) Obserwuj sie ,bo to tez moze byc obiaw .Prze cala noc przesledzilam caly internet w poszukiwaniu jakie moga byc piersze objawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 07:01

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    zakrecona ja zeszlej nocy mialam takie mdlosci ;) Obserwuj sie ,bo to tez moze byc obiaw .Prze cala noc przesledzilam caly internet w poszukiwaniu jakie moga byc piersze objawy :)
    Kuzwa we no się Strasz ! Wczoraj kawaleczek czoła , sraczka , mdłości w nocy . :D
    Ja jeszcze rodzic nie chce , jeszcze parę dni: D
    Dobrze , ze mam wizytę dziś: p

Ale mimo wszystko myślę , ze u mnie to zwyczajny zbieg okoliczności. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 07:07

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychika robi swoje :) Czym dluzej sie o tym mysli tym wiecej ma sie objawow .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak to zawsze jest , większość z Nas o tym wiem bo starała się dość długo o dziecko i jeszcze na ovu i wiadomo ze każdy cykl przynosił nowa nadzieje i lekkie urojenia ze a może juz za czym szły i objawy pewne:) i tak jest w tym przypadku tez po części .
    Nie oszukujmy się nie da się nie myśleć o porodzie na parę dni przed hehe: D ale Ja się staram jak najmniej zeby głowy niezasmiecac nie potrzebnie i się nie stresowac to moje sny mi wynagradzaja hahahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam po bezsennej nocy, tłukłam się po łóżku do 3 a potem co pół godziny przy przekręcaniu z boku na bok pobudki.
    Zgaga męczyła do rana, Arielka mi mleko zawsze pomagało a tym czasem nic, wypiłam z pół kartonu.
    No Lojka lepiej skontrolować te skurczybyki. Jakby przybierały na sile to miałabyś większą pewność a tak to kurde trzeba się domyślać.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze , ze Ja wczoraj upolowalam botki ! :o
    Dzisiaj tak zimno się zapowiada , ze szok ... Płaszczyk , botki i jak człowiek wyjde w końcu .

agaton, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze bo maja robic ktg i nie zrobia mi cc dzisiaj za duzo cesarek. 3 dziennie wykojuja, mam bole i nadal mam czekac na rkozwarcie i wody. Kurde bole mam nadal i z miednicowego zrobilo sie całkiemulułożenie posladkowe. Nuunia nadal sciska posladki. O cc moge pkmarzyc do 9.10 albo i dluzej. Nie nawidze byc na korytarzu a szczególnie ze ciezjie taboly dzwigalam sama z porodowki na patologie. Nie doczekam sie cc dopoki akcja normalna sie nie rozpocznie
    Welflon mam zle wbity bo mne boli cala reka. 0 intymnosci a ludzi tlumy bo leze pezy wejsciu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 07:27

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Lojka pewnie lepiej sprawdźcie co się tam kroi u Was :) Długo coś to trwa jak na straszaki. Informuj nas na bieżąco ;)

Z tym pasem zaraz po cc też mi się wydaję że raczej nie jest wskazany. Jakby nie patrzeć to poważna rana i najpierw musiało by się tam wszystko zagoić, skóra powinna "oddychać".

Dziś USG także trzymajcie kciuki.

soraya, jaroszka, Lexie, annggela, dodinka, Blondik, agaton, ZakręconaOna, Little Frog, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 40 tyg. :)

Lojka, powodzenia :)!

Nam położne mówiły, że no spy 2 wziąć trzeba i pod prysznic/do wanny iść na co najmniej pół h. Jak się nie wycisza skurcze po takiej dawce relaksu, to znaczy, że to jednak akcja rozpoczęta :)

Ja miałam dzisiaj mega kłopot z przekrecaniem się na łóżku. Wieczorem L mi plecy wymasowal, bo mnie tak bolą, a w nocy ból wrócił i co się przekrecalam, to trzask w kręgosłupie :/ Skurcze miałam wieczorem, w nocy nic.
    Aż się boję na wizytę iść, żeby się czasem nie dowiedzieć, że tam nic się nie ruszyło :(

Malgo, jaka jest różnica między posladkowym a miednicowym położeniem? To nie to samo? Współczuję tego leżenia na korytarzu.. a czemu aż tyle masz być w szpitalu przypomnij?
    Ps. Dla dziecka i ciebie lepiej, żeby cc było, jak się akcja zacznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 07:29

Bąbelek, jaroszka, Lexie, dodinka, agaton lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo ,ale moze jest szansa , ze jakas rodzaca cc wypadnie z kolejki i wezma Ciebie ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo a pośladkowe to nie to samo co miednicowe..? Kurde powinni Cie wsiąść na normalną salę :/ porażka jakaś co tam się wyprawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 07:29

atdc6iyehd9qphks.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo no to rzeczywiście nieciekawie, to po co ci ten wenflon założyli jak nic się nie kroi, masakra.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Malgo ,ale moze jest szansa , ze jakas rodzaca cc wypadnie z kolejki i wezma Ciebie ?
    Nie sadze bo jeszcze maja zabiegi ginekologiczne dzisiaj. Mam niby odpoczywac i maksymalnie jest 2 cesarji dziennie dzisiaj zabrali 3 bo dziewczyna jest 9 dni po terminue. Oni nie chcą mi zrobic cc tylk czekac na objawy jak do natuealbego. Dla mnie głupota wody i rozwarcie skoro kwalifikują mnie do ciecia. Dziewczyny sie wczoraj smialy ze nie starczylo miejsca

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, a czemu dla matki lepsze cc, jak się akcja zacznie? Dla dziecka, to rozumiem, ale matki?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry !

Lojka to bedzie kolejne bobo?! Trzymam kciuki żeby to nie była zmarnowana akcja zorganizowana :)
    Małgo mam nadzieje, ze jednak szybko sie u Ciebie coś zacznie i bedzie CC żebyś sie nie musiała tyle męczyć :*
    Zakręcona Ty to sie strzeż, bo Ci powiem, ze wyczuwam pismo nosem :P

A ja juz tez strasznie sie mecze w nocy....brzuch mam jak skala, co przeszkadza w przekręcanie sie z boku na bok, tez mi kości strzelają i kręgosłup nawala, ciagle odczuwam mini skurcze. Do tego nos zatkany, oddycham jak respirator .... Kochany mezulek mnie jeszcze budzi, bo ponoć chrapie....świnia jedna

lojkalojka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się :)

Noc beznadziejną miałam o 22 byłam na izbie mały dziwnie się zachowywał przez 40min tak brzuch roznosił, że tylko brzuch się ruszał kopał nóżkami i rączkami machał za aktywny był - lekarz na izbie podłączył ktg i tętno ok powiedział że jeśli chcę mogę zostać ale nic mu się nie dzieje po prostu tak ma coś mu się nie spodobało i tyle
    Na ktg kazali przyjść we czwartek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:09

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry !
    Malgo wspolczuje :( czuje ze dlugo tam nie polezysz ;) powodzenia

Ja tak samo jak jaroszka, brzuch twardy, nie mialam sil sie przekrecac, w podskokach to robilam :/
    U mnie cisza wiec na wrzesien sie nie zalapie :( szkoda, mam nadzieje, ze lada chwila wyskoczy.
    Dzis mi sie snilo ze po walce mialam brzuch rozciety wzdluz i maly wyszedl :) a ja go zaczelam tulic, mlody mial ogromne klejnoty !! Z czego maz byl mega dumny! Omg co za sen

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ