X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, często lekarze próbują inicjować poród badaniem. Bardziej tam grzebią i a nuż cos z tego wyjdzie :)

Lexie lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam właśnie olejek i dzisiaj po obiedzie strzelę sobie jedną łyżeczkę :P A co tam.

agania, Bąbelek, ZakręconaOna, ~Rewianka~, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka pięknie. Chociaż nie wiem czy Twój codzienny wygląd nie nosowa mi sie bardziej :)

jaroszka lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka żyjesz?? Czy próbujesz przespać dzisiejszy dzień i nie myślec o jutrze?? Bedzie dobrze :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia szczerze? Wiedziałam, że Ty na pewno wypijesz ten olejek :P czekałam tylko kiedy się złamiesz :D

EwelKa wielka, agaton, Bąbelek, Katarzyna87, ZakręconaOna, ~Rewianka~, Nynusia, paula1, Blondik lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, na pierwszym zdjęciu masz seksi skarpy i laczki <3

EwelKa wielka, jaroszka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Polkosia szczerze? Wiedziałam, że Ty na pewno wypijesz ten olejek :P czekałam tylko kiedy się złamiesz :D

Haha, dobra, dobra :P Jedną łyżkę sobie strzelę :P Ja już prawie w terminie, nie zaszkodzi mi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:12

agania, WiedźmaMaKota, maluda, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Haha, dobra, dobra :P Jedną łyżkę sobie strzelę :P Ja już prawie w terminie, nie zaszkodzi mi :P

No i git :) :) :) ja myślę, że też bym się zdecydowała na ten olejek, przecież nie może się chyba nic złego po nim stać.

ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, Agania, prawdę mówiąc nie wierzę, że zadziała. Wczoraj po pizzy wzięło na mnie ostro z drugiej strony i do rana byłam 3x w kibelku, a skurczy nie było :P

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe Polkosiu,zdawaj relacje:) ja dzisiaj z małżem pogadam i przeanalizujemy za i przeciw:) myślałam,ze on się w łeb popuka i powie,ze jestem głupia,a on chyba na prawdę juz tej Helenki wypatruje,bo mówi,ze przyniesie haha:)
    Jaroszka,fajne wdzianka masz na obydwu fotkach:)
    Spamuj spamuj,ja w szpitalu to czytam wszystko:)
    Natalia,kciuki za Ciebie:) oby jutro ruszylo, a moze dzisiaj:)

nat_alia, jaroszka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe Polkosiu,zdawaj relacje:) ja dzisiaj z małżem pogadam i przeanalizujemy za i przeciw:) myślałam,ze on się w łeb popuka i powie,ze jestem głupia,a on chyba na prawdę juz tej Helenki wypatruje,bo mówi,ze przyniesie haha:)
    Jaroszka,fajne wdzianka masz na obydwu fotkach:)
    Spamuj spamuj,ja w szpitalu to czytam wszystko:)
    Natalia,kciuki za Ciebie:) oby jutro ruszylo, a moze dzisiaj:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądam Przyjaciół i tu tez lekarka poleca olejek rycynowy na przyspieszenie porodu :D Polkosia powodzenia :) dawaj znac :)

polkosia, agaton lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam olejku rycynowego do rzęs i brwi a stałam juz kolo niego 2 razy i nie chyba na razie nie odważe

Dziś duzo z Nas ma wizyty widzę :)

Mój mąż miał być przy porodzie ale chyba go nie będzie także trudno musze to przezyc sama chyba ze moje dziecko ma charakter po tatusiu i jest uparta i jeszcze się w tym tyg nie urodzi

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja kupiłam właśnie olejek i dzisiaj po obiedzie strzelę sobie jedną łyżeczkę :P A co tam.
    Nie pomyl z chochlą :D

polkosia, Nynusia, lula.91 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Arielka żyjesz?? Czy próbujesz przespać dzisiejszy dzień i nie myślec o jutrze?? Bedzie dobrze :)

Żyję ale co to za życie :P no denerwuje się strasznie o spaniu nie ma mowy:( Chciałabym już to mieć za sobą :( za jakieś 16h zobaczę swojego malucha i mam nadzieję, że już nic innego nie będzie się dla mnie liczyło :) Ale do tej pory chyba obgryzę wszystkie pazury i wyrwe kudły :D

polkosia, Little Frog, maluda, EwelKa wielka, agaton, Blondik lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Super-Pharm jest promo na chusteczki Kindii - 3-pak za 9,99 zł :) Jakby któraś potrzebowała. Przy okazji mają świetny konkurs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:26

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny otoczylyscie Nas wczoraj modlitwa i pomogło. Gabi otworzyla oczy ;) nawet nie wiecie jaki to Power dla Nas, po tych okropnych dniach, to dla Nas jest ogromna radość. Nie mamy jeszcze wyniku niestety

polkosia, Arielka, Little Frog, WiedźmaMaKota, madu, lojkalojka, maluda, miska2503, Katarzyna87, EwelKa wielka, agaton, ZakręconaOna, Nynusia, aanaa, ~Rewianka~, ewwiel, nat_alia, Lexie, PauLLa, paula1, Blondik, jaroszka, agania lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - to dobra wiadomość. Trzymamy kciuki dalej.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc ja wpadam na chwilę, bo za chwilę idę do szpitala. Byłam u położnej, fajna babka. Powiedziałam jej o tych warach moich, mówiła żeby smarować jogurtem naturalnym i później zmywać to letnią wodą (żeby nie podmywać się ciepłą). Mówiłą tez o zrobieniu tamponu z czosnku i wsadzeniu w pipke na jakiś czas. Umówiła mnie do szpitala żebym sie zapisała, idę sama, ale ciul może dam rade!

W szpitalu na wizycie mnie wkurzyli. Najpierw kolejka jak cholera (patrzyły na mnie tyle razy), mogły mnie wpuścić na to ktg i bym sobie tam leżała, ale nie ponad pół godziny czekałam aż odbiorą ode mnie książeczkę. Później przeleżałam 45 minut darłam się, bo wessało papier i wogóle się nie zapisywało, nikt nie przyszedł, więc później musiałam leżeć kolejne 30 minut, a siku mi sie tak chciało i wszystko bolało, że o jej. W dodatku chciałam jeszcze się podszkolić z niemca do tego szpitala, żeby się jakoś dogadać no i przede wszystkim wiedzieć jak tam się wchodzi...dlatego nie mam zbyt wiele czasu. No i ku mojemu zdziwieniu - wizyta dopiero 26...dzień przed planowanym tp. Czy to nie jest dziwne?

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litte moja mama też chce od razu wiedzieć, ale ja nie mam zamiaru jej mówić. Obawiam się, że przyjedzie do szpitala i będzie czekała przed porodówką (ona potrafi mieć takie pomysły) :/

Jak miałam łyżeczkowanie chciała być ze mną w szpitalu na zabiegu, ile się musiałam nagadać, że to nie ma sensu. Potem jak już byliśmy w domu (może od 30 min) chciałam się położyć i najzwyczajniej w świecie wybeczeć, to przyjechała i siedziała ze mną w sypialni mimo że jej mówiłam, że chcę żeby wyszła.
    Wiem, że bardzo się stara być oparciem, ale czasami każdy potrzebuje być sam ze swoimi myślami.

Jaroszka Ty nawet na codzień wyglądasz zajebiście ;D

Mikejla na wary o których piszesz polewałam kiedyś pipkę jogurtem (też z pomysłu z OF) i rzeczywiście było lepiej...co to czosnkowego tampona...hardcore ;p
    Czy to nie będzie szczypało? I tak zupełnie od dupy strony - jak się potem pozbyć zapachu czosnku z pipki ;p
    Ja mam wizytę u gin 2 dni przed TP. Nie wiem czemu tak robią.

---

Dzisiaj parę razy byłam już w kibelku, choć nie nazwałabym tego biegunką, to częściej się wypróżniam. Lekkie miesiączkowe skurcze, co prawda nieregularne i dość rzadkie, ale po kąpieli bez zmian.
    Wątpię, żeby to miało być już, ale coś się zaczyna dziać i może w tym tygodniu urodzę ;D

aanaa, jaroszka lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 2568 2569 2570 2571 2572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ