X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz nawet zakupilam ten olejek,ale nadal mam nadzieje,ze samo u mnie ruszy.
    Trudno,jak ma byc indukcja,to będzie, jak mam czekac to poczekam,aktualnie jestem w fazie"godzę sie na wszystko".
    Zabko,to i tak masz fajnie,ze tak blisko do morza:)
    Wiedzma,to jakbyś sie nie zgodzila,to kto by sprawdzal rozwarcie? Lekarz?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż taki kozak że chętnie bym jego wysłała na tą porodówkę :D

Little Frog, Nynusia, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po obchodzie zostawili w szpitalu,nadal antybiotyk,jutro badanie krwi i zadecydują co dalej..

Arielka bedzie dobrze,przeżyjemy..weszło to musi wyjść.. ;-)

Agaron a teraz l4 nie moze Ci szpital wystawic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:04

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy się męczycie ze sraką, a ja kolejny dzień mam poranne wymioty...organizm oczyszcza się nie ta rurą co trzeba?
    dzis mam wizytę, ciekawe co tam na dole słychac i ile mała waży :)

miłego dnia;*

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, nie dziwię się. Ja na razie na cc bym się nie zgodziła, ale jeszcze mam niby te kilka dni. A Ty już po, biedna...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Lexie pięknie to ujęłaś :D tylko że weszło bezboleśnie to też tak mogłoby wyjść heheh :)

Lexie, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkimi!
    Nawet nie próbuje nadrabiać - nie mam szans, tym bardziej że dziś tez dość napięty grafik dnia. O 13.20 wizyta u gina, zobaczymy co powie (najlepiej żeby stwierdził że do końca tygodnia na pewno urodzę ;) )

Miłego dnia!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie,nie ma L4 na macierzyńskim,moja kadrowa dzwonila do zusu,ale trudno,odpuszczam to,dziecko najważniejsze i oby zechcialo wyjść.
    Polkosia,powiem Ci ze to jest dla mnie ogromna proba charakteru,nikomu nie życzę takiego czekania.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytujacym życzę pozytywnych wieści

Lexie, Agaton trzymajcie się w tych szpitalach. Ciekawe czy i ja tam nie trafię jutro. Proszę od wieczora moje dziecko żeby zechciała dziś wyjść przynajmniej oszczędzilaby mi nerwów i szpitala.

Lojka mój też tak lubi bezmyślne zakupy wrr jak mnie to wkurza. Konsole PS III miał dwie i dwie sprzedał oczywiście ze stratą bo mu się znudziły :D
    Ale przynajmniej rzucił palenie wiec w tym plus.

Załamuje mnie świadomość że nie będzie go przy porodzie jeśli urodze w najbliższych dniach

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik tez słyszałam że u niektórych kobiet zamiast biegunki są wymioty.

Kurde co z tym olejkiem ?? Może warto spróbować ?? Czy są jakieś inne skutki uboczne oprócz sraki? ?

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja np nie żałuję że mojego nie bylo przy porodzie - czekal grzecznie na korytarzu i modlił sie żeby krzyki które slyszal nie byly moje ( byly moje ;)). Przy nim bym się pewnie rozczuliła, myślała jak moze mi pomoc a tak to spielam poślady i szybko urodziłam żeby nie musial dlugo czekać. Slowo daje, myślałam o tym pomiędzy parciami :D taka jestem troskliwa :)
    A dzis snilo mi się, ze rodziłam dwoje dzieci w odstępie tygodnia, za dużo Was czytam i przezywam wszystko razem z Wami :)

stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa wiesz ale świadomość że jest obok jest też podbudowujaca a on się rozchorowal wiec nawet jak urodze małej nie zobaczy od razu

l22nhdgeccid541p.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!

http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Blondik tez słyszałam że u niektórych kobiet zamiast biegunki są wymioty.

Kurde co z tym olejkiem ?? Może warto spróbować ?? Czy są jakieś inne skutki uboczne oprócz sraki? ?

Nie ;) Tylko sranie :D Resztę możesz użyć do maski na włosy albo porost rzęs ;)

EwelKa wielka, agaton, aanaa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • maluda Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Doczytałam Was, ale już niestety nie pamiętam, co miałam komu odpisać :(

Przede wszystkim gratuluję nowym mamusiom :)

Agatka myślę o Was i będę się modliła za Waszą córeczkę.

Ja dzisiaj po kolejnej ciężkiej nocy, nie mogłam znowu spać, do tego zgaga, ciągłe sikanie, bóle spojenia, kręgosłupa, i duszno mi było. Do tego znowu jakieś dziwne sny. Wstałam cała mokra od potu...
    Mam tylko nadzieję, że dzień będzie lepszy :)

relganli4wkmj4ii.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje dzisiaj Waszych kciuków :) o 16 mam wizytę i mam nadzieje, ze mi ustali termin cc, bo nie chce jechać z akcja do szpitala, bo boje sie, ze trafie na kogoś kto nie bedzie chciał mi cc zrobic. Jak mówiłam moj lekarz po tragedii rodzinnej i kurde nie wiem czy bedzie normalnie z nami rozmawiał. Ja to zawsze muszę jakieś problemy we wymyślić :)

Katarzyna87, polkosia, Nynusia, maluda, Lexie lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle dziewczyny uważajcie bo jest jakaś epidemia grypy żołądkowej. Jesień :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Depresja chyba już minęła dzięki pomocy mojego kochanego męża, mamy i siostry. Pokazał się pokarm, ale w 1 piersi i musimy małą dokarmiać. Sutki mam złe do karmienia, bo wklęsle i dzidzia nie ma jak chwycić piersi. Karmię leżąc, bo mnie rana ciągni i nie mam sprawnych tak rąk. Drętwieją mi obie ręce i nie jestem w stanie utrzymać dziecka. Co mi doradzacie jeśli chodzi o karmienie piersią. Mam jeszcze gorące i bolące piersi i zastòj pokarmu przy laktatorze nic nie leci. Martwią mnie czerwone krostki na pupie niuni, jem same gotowane i pije bawarki
    Co do cc nawet skurcze na poziomie 80-102 nie były dla mnie odczuwane w ogole tylko jedynie przewidujące mnie bolały, ale na niskim poziomie 35. 106 to mój rekord

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:28

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda olej rycynowy powoduje poślizg tak jak parafina :)

Przypomniało mi sie jak kiedyś przyszła jedna babka i poprosiła o sól gorzka (taka sól tez przeczyszczająca, dość silna), na szczęście zaczęła mowić, ze sąsiadka jej poradziła, ze to takie dobre jak ktoś ma wymioty :) ale by sie załatwiła z obu stron :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo - może kup sobie te silikonowe nakładki na sutki? Są idealne dla kobiet w ciąży z płaskimi czy wciągniętymi brodawkami.

rah, EwelKa wielka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2566 2567 2568 2569 2570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ