X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, nie da się wyrazić słowami, jakk bardzo chcialybysmy Cie wesprzeć, dodac otuchy. Strasznie mi przykro, ze Was to spotkalo. Dolaczam sie do modlitw, bo wiem, ze Bóg potrafi dać ogromna sile do walki.

Amerie, gratulacje!!!

Nynusia i jak tam dalej? Trzymam kciuki za wszystkie, które chciałyby już urodzić.
    A ja spać nie umiem przez bol @, bol pachwin. Wieczorem znów byly skurcze co 6min, ale znów wszystko się rozeszlo.

Szczesliwa, współczuję Ci bardzo tego bólu po cc.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak zwykle dupa. Postraszyly 3 skurcze i przeszły :(

l22nhdgeccid541p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podczytuje was kiedy mi czas pozwoli :)gratuluje kolejnym mamom, nie dajcie sie depresji :) jeszcze xhwila i zapomnimy o trudnosciach i bolu :D narzekalam na nude teraz nie mam kiedy sie wysikac. Dudus wlasnie sp u mnie na raczkach, plakac chce mi sie z bolu brodawek, mlody niezle wymietolil je :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, mów, że boli, że coś mocniejszego prosisz. Może się zlitują jakoś. No, jednak to operacja. Trzymam kciuki, żeby szybko minęło :(

Angela, a Ty sutki smaruj. Jejku, trzeba się psychicznie przygotować, że to wszystko jednak nie jest takie cudowne :P

Zakocona, przypomniałabyś nazwę tego specyfiku na brodawki? Bo nie mogę posta odnaleźć. Może dodatkowo się w niego zaopatrzę.

Nynusia, mnie obudziły dwa mega mocne bóle okresowe, jeden ze 3h temu i jeden teraz. Bolało krótko, ale bardzo :( Zaczynam się denerwować... Skurczy brak...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, a jak w ogóle u Ciebie sytuacja z porodem, skoro jesteś po terminie? Dowiadywałaś się coś? Ja mam na razie w dniu PTP zgłosić się na KTG i pewnie powiedzą mi więcej, co dalej. Ale mam nadzieję, że urodzę przez te kilka dni...

Mnie właśnie pogoniło do WC, ale pewnie jak zwykle to nic nie oznacza. Już zmęczona tym czekaniem jestem...

Little Frog lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Witam się z Wami mega przeziebiona ...
    Masakra jakas a dziś tyle do zrobienia ... Pierdziele nie wychodze z domu dziś tylko się kuruje , na sam koniec nie mogę być chora na antybiotykach jeszcze tym bardziej. Domowe specyfiki ida w ruch dziś.

Ogolnie kurcze malo spalam bo o 4 usnelam dopiero jakoś , walczylam z glupimi myślami , pozniej bezdechy które aż wzbudzały co przysnelam aż miałam ochotę płakać z bezsilności i zmęczenia dosłownie ale jakoś się udało zasnąć to obudził mnie pol h temu głupi sen , mega głupi ...

Co dziś w planach macie prócz rodzenia dzieci ? :D jakiś obiadek ? Propozycje.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Szczęśliwa poproś o coś na ból,nie męcz sie kochanie!

Udało mi sie zasnąć ok 1 ale i tak budzilam sie co 2 godz,bo mierzą tentno dziecka.. Właśnie pod ktg leżę,nie ma skurczów.. :-(

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Noc średnio przespana niestety :/ organizm się szykuje chyba na wielki dzień..z rana znów mnie przeczyściło! I tak od niedzieli mam. Obym dotrwała do czwartkowego Ktg i USG w piątek!
    Polkosia myślę że Wasz dzień jest blisko, czuje to :P

Zakręcona to witaj w klubie..ja z katarem się męczę i ogólnym zmęczeniem :P

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek daj spokój , ciąża i choroba to nie idzie w parze za nic !
    Ja się czuje jak zmielona , wypluta KUPA !! ( TYLKO NIE SMIERDZE) :P
    Robi mi się to samo co w czerwcu jak na antybiotykach lezalam kupe dni a ogólnie leczylam ok miesiąca tak ciężkie zapalenie oskrzeli i gardła miałam ... :-/
    Wiec kuperek trzeba dziś śpiąc i powysilac się zeby tam Oskara przyspieszyć lekko , wypocic się i leczyć domowymi antybiotykami ! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Ja tez ta noc nie moge zaliczyc do udanych. Budzilam sie co godzine i mimo , ze wczoraj wzielam tabletke na bol glowy to i tak dalej boli :(
    .
    Szczesliwa kiepsko ze tak sie meczysz zamiast sie cieszyc bobaskiem .Pros do skutku o cos mocniejszego .

Lexie no ciekawe czy akcja sie cos rozkreci u Ciebie ?
    Zakrecona , a gdzies ,Ty sie tak dorobila ? Nie wychodz dzisiaj z wyrka .
    Ciekawe co u nynusi ?

polkosia u iebie to mam wrazenie , ze ten passer to niezle zaklinowal szyjke .

Ja dzisiaj tez nic nie robie . Wczoraj moj mnie tak wkur..l , ze pol dnia przeplakalam . Ten to tez bardzo chce uszczesliwiac na sile . Zrobil mi prezent i kupil telefon , o ktory nie prosilam . Dodam , ze w zeszlym roku tez mi kupilinny . Teraz kiedy jest tyle wydatkow i oplat. Zrobilam mu wczoraj lise co trzeba zaplacic i niech sie teraz sam z tym buja . Lekkoduch pierdzielony rrr...
    Teraz siedze i pije kawe , a ten sie pyta : to co dzisiaj rodzisz ?A jamu na to , ze jesli nawet to wyslemu zdjecie syna jak juz bedzie po wszystkim ;)

Zakrecona u mnie dzisiaj tesciowa robi mielone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 07:06

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ja super spałam :) teraz bóle miesiączkowe (juz się przyzwyczaiłam do nich ) maluszek naciska mi strasznie na szyjkę cały czas czuję mega napięcie w dole za 2h śmigam na oddział i zobaczymy co wymyślą : czy do domu , czy cewnik założą czy oksy ???

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to kuruj się! A o kupie mi nic nie mów... :D

Dodinka trzymam kciuki. Może Kuba dziś wyskoczy :) tego Ci życzę.

dodinka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Zakręcona to kuruj się! A o kupie mi nic nie mów... :D

Dodinka trzymam kciuki. Może Kuba dziś wyskoczy :) tego Ci życzę.

Oby oby choć mam stresa i nastawiam się na mega ból niestety ale coś za coś

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Takiej złej nocy dawno też nie miałam. Od kilku dni wargi mam tak popuchnięte, że boli mnie nawet noszenie bielizny. Dziś mam spotkanie z położną i ktg w szpitalu, zapytam i jej i później czy coś mogę z tym zrobić i co to wogóle jest. Wystarczy, że mój mnie ledwo ręką przez sen ruszył i już po spaniu.

Dobrą wiadomość na cały dzień mam taką, że po meilu do właścicielki odpisała, że nie będzie robić problemów z rozwiązaniem umowy, czyli możliwe, że nawet szybciej się stąd wyniesiemy jak tylko tamto mieszkanie już będzie do wynajęcia. Chciałabym żeby się udało. Ciekawe co znaczy u niej "bezproblemowo".

Lojka oj i to co jakiś czas, któryś będzie wyskakiwał z czymś ;) świetnie Cie rozumiem. Mój teraz liczy każdy grosz, wczoraj wziął na zakupy 30eur i chwalił się, że zostało 25 bo znalazł jakieś drobne w aucie. Zrobił mi jak to mówił niespodzianke i kupił paczke toffiffee, w której jest 4 małe opakowania ;)

Ja też dziś reszta prania i ostatnie przygotowania. Torbę spakuje chyba już też.

jaroszka lubi tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa to dziś wogóle zaczynam chyba 38 tydzień :)

dodinka, Bąbelek, Katarzyna87, agaton, madu, Blondik, Little Frog, lojkalojka, Lexie, Nynusia, paula1, jaroszka, maluda, stokrotka25, ZakręconaOna, PauLLa lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dziś idę do gina I dowiem się konkretnie co i jak przy okazji zahacze ktg. Sądzę że albo jutro szpital i w czwartek próba wywołania albo codziennie ktg i wywołanie w pon bo raz słyszę ze po 5 dniach wywołują a raz ze po 7 i sama już nie wiem. Najlepiej to by było dziś jeszcze urodzić i nie miałabym problemu boje się tych balonikow oxy itp

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja przy pionizacji po 12godzinach ledwo siadłam na brzeg łóżka. Ryczalam z bolu....polozna odpuściła i dala silny lek w dupsko i rano na boki sie przewracalam ale wstac bylo tylko minimalnie lepiej...na wozyku przewozily mnie na inna sale no nie jadlam. Jak usadzily mnie na tym drugim lozku tak sie zaparlam i postanowilam sama siw rozruszac. Wstawalam z lozka i siadalam. Dasz rade bo Maluszek odwraca uwage od bolu:* gorsze kichanie i kaszel. Mosek smyra to zaraz sciskaj sobie go zeby kichanie przeszlo a kaszel...pij pij i pij :* chyba tyle :* pros o leki przeciwbólowe:*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bałam się nocki, a była wyjątkowo dobra.

Poszłam spać koło 1:00, na siku obudziłam się tylko raz i drugi gdy miałam mocny skurcz w pakiecie z bólem całego brzucha.

Ciekawe, która dzisiaj urodzi :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masakra. Od tygodnia nic się nie zmieniło,rozwarcie na 2 cm,ale szyjka dluga i skierowana w sposób "nieporodowy". Skurczów brak:/
    Zaraz obchód,ciekawe co mi powiedzą. Czuje,ze bez wywoływania sie nie obejdzie:( szkoda,ale godzę sie juz na wszystko,byle urodzić wreszcie. Oby cesarka nie byla konieczna...
    Szczesliwa,mam nadzieje,ze u Ciebie z rana lepiej,moze spisz i odpoczywasz.
    Mnie dopadł kryzys szpitalowy,zasnęłam moze kolo 3 w nicy,a od szóstej juz ruch:( postaram się w dzień cos przykimac,ale będzie ciężko:/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane :* dostalam dwie tabletki narazie tylko cmi bo leze ale zaraz wstawanie juz czuje co bedzie po... ale bede wolac o leki !
    No i niestety nie pospalam nic maly niespokojny bo mleczka nie mam ale walczymy . Dostal teraz mm i spi jak suselek <3 moze i mi sie uda .
    pauula mam nadzieje ze szybko dojde do siebie bo chce juz normalnie funkcjonowac bez bolu :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2564 2565 2566 2567 2568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ