X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Agatka bardzo mi przykro z powodu córki, jestem z Wami myślami i wierzę w to, że wszystko się ułoży i mała wróci do zdrowia.

Gratuluję nowym mamusią :)

Ja wczoraj miałam ogromny kryzys ale chyba trochę mi przeszło. Bałam się (i boję się nadal) porodu i miałam wczoraj myśli typu "po co ja się w to pakowałam?"
    Dziś już jest lepiej, mimo to, ze załamałam się wagą (106 kg ;/ startowałam z 80...)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolicie keczup czy musztardę :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fae30f907ed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:30

madu, Katarzyna87, agaton, Little Frog, lojkalojka, Bąbelek, Lexie, polkosia, Blondik, Nynusia, paula1, jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma będziemy zrzucać razem :)

Mix musztarda z ketchupem będzie idealny :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,mleczko na pewno będzie,trzymam kciuki za kolejne próby i trzymaj się Kochana z tym bólem,pros o przeciwbólowe i oby organizm szybko doszedł do siebie:*
    Zakręcona,mam nadzieje,ze szybko wydobrzejesz.
    Lojka,a jak mąż sie czuje? Juz zdrowy chyba skoro na zakupy uderza,telefony kupuje? Tez bym się wkurzyła,jesli macie dużo wydatków,a on kupuje cos niepotrzebnego... Ale i tak lepiej,ze to dla Ciebie,a nie dla siebie jakiś gadżet;) a nie możecie zwrócić?
    Mika,ja miałam takie wary podrażnione od wkladek i spania w majtach. Wietrz pipke,mi w jeden dzien przeszlo. Ale po domu chodziłam bez gaci,ba,nawet musiałam na zakupy isc do osiedlaka i wlozylam spodnice i bez majtków poszłam;) oby przeszlo szybko,bo to straszny dyskomfort.

Dziewczyny,ja to czuje,ze polowe z was przepuszcze w kolejce. Byl obchód i powiedzieli,ze skoro mam długie cykle,to ten termin z ust,czyli na dzisiaj jest bardziej prawdopodobny i uwaga... Będą mnie obserwować:( no to sobie poleze w tym cudownym kurorcie:( macierzyński leci,a moze będą patrzeć na ten termin i od dzisiaj mi jeszcze dwa tygodnie będą liczyć:(

Mika,świetne te ciuszki hehe,troche robienie pajaca z własnego dziecka,ale keczup wymiata:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:40

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Mnie też wczoraj zmroziła wieść od Agatki. Nie jestem nawet w stanie opisać co czuję i jak strasznie mi przykro. Wierzę, że ta siła, którą już pokazała, pozwoli jej zawalczyć i przede wszystkim wygrać tę walkę.

Szczęsliwa, trzymam mocno kciuki za Twój powrót do formy.

U mnie noc też kiepska. Podniosłam rolety, a za oknem jesień - pochmurno, wietrznie i deszczowo. A wczoraj jeszcze tak spokojnie...morze stało w miejscu. Chyba będę odsypiać, chociaż mam tyle do zrobienia, że szok.

Miłego dnia Wam życzę!
    Samych dobrych wieści!

Wysłany: 6 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no ale jak moze Ci lecieć macierzyński nie kumam? kurde dziecka nie ma to nie ma macierzyńskiego... głupie to polskie prawo...

Kacha bardzo chętnie tylko muszę se dres kupić :P w ogóle to śniło mi się, że dziś urodziłaś.

A z ciekawszych rzeczy to wczoraj spakowałam do końca torby do szpitala - jestem gotowa!

Dziś jeszcze wyprasuję prześcieradło małej i pościel :) nie mam tylko jeszcze wsadu do pościeli ale to po porodzie kupię, póki co i tak będzie w rożku albo w śpiwoerku spała <3

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa współczuję bólu i pociesze Cię ze ja jestem uczulona na wszystkie mocne przeciwbólowe i mogę dostawać tylko paracetamol nic silniejszego :( wiec jednak chyba umre z bólu :D

Wiedzma mam dokładnie takie same myśli chociaż cesarka juz jutro i chyba zaczyna mi się włączać myślenie ''niech się dzieje wola nieba '' :D najwyżej nie przeżyje, mąż będzie miał spokój od mojego gdakania :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png

Wysłany: 6 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka panikujesz jakbyś miała rodzić :D
    Albo jak to moja mama mawia "marudzisz jak baba w ciąży"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:46

Bąbelek, agaton, Arielka, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton maz juz zdecydowanie lepiej . Jeszcze kaszle , ale juz tylko rano .Teraz tesc chory i tesciowa pobiera :( Tylko czekac jak na mnie przejdzie ta wirusowka :/
    A jesli chodzi o nietrafiony prezent dla mnie to dodam , ze dwa dni wczesniej sobie tez kupil .
    Dzisiaj sie podlizuje, ale ja jeste twarda i sie nie dam ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko Ty morze masz za oknem? Jak uroczo:)
    Wiedzma,ja tego tez nie kumam,ale staram się tym nie przejmować,bo jak zaczynam o tym myśleć to wpadam w lekka histerie i sie nie mogę opanować:(
    Trudno,zakladalam,ze pod koniec macierzyńskiego najdę w druga ciąże i pójdę na L4 to wtedy moze nie będzie to miało takiego znaczenia. Do tego urlop,jakos dam rade,chociaż ch** mnie strzela,na taka niesprawiedliwość,ze skoro dwa tygodnie po terminie to tez termin, to dlaczego mi leci macierzyński,a jak ktos przed terminem urodzi to jemu nie,no paranoja,ale wlaczam na luz,bo się wykoncze...
    Arielka bidulko,dasz rade,chyba jedyne co moze pocieszyć to to,ze robisz to dla Antosia:) będziemy Cie mocno wspieraly kciukami:*szkoda,ze mąż nie może przy Tobie byc,bo by rozladowal atmosferę, ale będzie przy Tobie po operacji i pomoże zapomnieć o bólu:)

Arielka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Lojka,ale u Ciebie epidemia. Mam nadzieje,ze Ciebie jednak ominie.
    Czyli jednak mąż sobie prezent tez sprawil;) twarda badz, nie daj się:)

lojkalojka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 6 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dokładnie nie ma się co nakręcać, na pocieszenie powiem Ci, ze ja nie mam ani L4 ani urlopu :P nic :P

Byłam wczoraj u położnej, która mnie trochę uspokoiła, bo tak jak już pisąłam wczoraj zaczęłam wpadać w panikę... no ale nie o tym ;) uzupełniałyśmy plan porodu i tam jest pytanie czy zgadzam się na to aby położna podczas porodu wsadziła mi palce w celu sprawdzenia rozwarcia o.O no to mówię, ze tak, jak najbardziej, w Polsce to jest standard. Jej mina bezcenna "Naprawdę?".

jaroszka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki, ja zmykam na spotkanie z położną, a później do szpitala :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, nie tak do końca za oknem. Tzn kawałek tam troszkę widać, ale ogólnie mam całkiem blisko :)

Lojka, trzymaj się i nie daj się chorobie :) a co do telefonu....hmmm...Twój mężu to taki typ gadżeciarza? ;) np mój starszy brat na wiele rzeczy żałuje i na wielu rzeczach oszczędza, ale jeżeli chodzi o różne sprzęty i właśnie gadżety, to ma bzika ;)

Arielko, już niedługo będzie po wszystkim! Jak jesteś uczulona na te wszystkie przeciwbólowe, to mam nadzieję, że przez to wykształcił się u Ciebie wyższy próg bólu :)

Wiedźma, gratuluję spakowanej torby i dopinania ostatnich guzików :)

Mikejla, powodzenia na wizytach :) Daj znać po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 09:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki -- te ktore chca juz rodzic ;)
    w drugiej ciazy bardzo bałam sie indukcji - /bo przy pierwszej wymeczylam sie bardzo .. /naturalny poród jest mega łagodniejszy ;) / i gdzies wyczytałam o oleju rycynowym - 2 dni przed terminem wypiłam łyżeczke tego specyfiku ok godz.20.00 - a w nocy ok 3.00 dostałam skurczy i o 5.15 urodziłam zdrowiutkiego synka 4080 g :)
    oczywiscie zrobicie jak uważacie ...
    powodzenia kochane :*
    trzymam za Was kciuki :*

• Arielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :) żabko właśnie mam cholernie niski próg bolu jak na złość :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko, musisz sobie powiedzieć, że nikt za Ciebie nie urodzi i odwrotu nie ma :) musi być przecież dobrze, najgorsze pewnie 3 dni po cc, a później już będzie coraz lepiej. Dasz radę :)

Arielka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :) żabko właśnie mam cholernie niski próg bolu jak na złość :D
    Tak czy inaczej wiem, że dasz radę :) obyś się pozytywnie zaskoczyła :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tym olejku, ale on nie zawsze skutkuje :P A znów mieć sranie pół dnia bez efektu? Nieee... :D

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czytałam o tym olejku, ale on nie zawsze skutkuje :P A znów mieć sranie pół dnia bez efektu? Nieee... :D

He he, przesrane ;D ;D ;D

polkosia, aanaa, maluda, ZakręconaOna, Bąbelek, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2565 2566 2567 2568 2569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ