X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia no właśnie , sama sałatka jakas by wystarczyła do tego:)

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę do szpitala do położnej na ktg bo poleciała żywa krew. Trzymajcie kciuki.

polkosia, ~Rewianka~, agania lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ale ja zupami się najadam tylko nie rosołem (chociaż uwielbiam) przelatuje przeze mnie po prostu :)
    I w ogóle to zrobiłyście mi ochotę na rosół i chyba ugotuję a to co zostanie to zawekuję i będę miała po porodzie ;)

Wiedźma ja po rosołku też jestem po 15 minutach głodna, więc zjedliśmy rosołek i pojechaliśmy na pizzę :)

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia dzięki za pomysł na jutrzejszy obiad, dawno nie robiłam w cieście :)

Battinka trzymam kciuki :)

Green gratuluję córeczki i trzymam za Was kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze:)

Nynusia lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka daj znac koniecznie po wizycie. Tymczasem trzymamy kciuki :)

Lexie lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka kciuki ! Czekamy na wieści

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma no haha serio serio jeszcze ostatnio omijala szerokim łukiem kosz a od wczoraj w nim sobie leżakuje a mama mówi ze jak chce ja wygonic to parska :D

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka kochanie kciuki mocne najmocniejsze ! <3 daj znać jak tylko możesz jak najszybciej.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ostatnio mało mnie na forum ale mąż ma urlop, odwiedziła mnie rodzinka tak więc dzień za dniem leci, a ja ledwo co nadążam żeby poczytać co tam u Was :)

Oczywiście ogromnie gratuluję wszystkim nowym mamusiom! <3
    Za resztę trzymam kciuki :)

Agatko za twoją córeczkę się pomodlę... musi być dobrze!

Dziś miałam wizytę więc postanowiłam zdać Wam relację bo jest o czym opowiadać :D Na szczęście dziś Pani doktor miała zupełnie inny humor niż dwa tygodnie temu więc z uśmiechem na twarzy zbadała i mnie i mojego klopsa :) Zapis na KTG prawidłowy, znów skurczy nie sprawdzali ale w sumie nie ma to dla mnie już wielkiego znaczenia gdyż pewne decyzje zapadły :) Otóż po badaniu okazało się, że szyjka trochę się od ostatniego razu skróciła ale niewiele, co prawda jest miękka ale jeszcze dość długa i zamknięta więc poród może się zacząć ale wcale nie musi. Później postanowiliśmy sprawdzić ile waży klopsik, ciężko było dokładnie oszacować bo główka nisko i już nie dało się jej dokładnie zmierzyć ale wariant pesymistyczny wskazuje około 4384g +/- 640g g, natomiast optymistyczny 4178g +/- 610g Z uwagi na dość sporą wagę klopsika lekarka zastanawiała się co zrobić, kilka razy zmieniała zdanie i w końcu uznała, że nie ma co czekać. W czwartek mam się pojawić u niej w szpitalu na KTG i USG. USG zrobi mi inny lekarz tak aby sprawdzić jaką wagę tam otrzymamy. Jeśli wyjdzie podobnie jak dziś tzn. powyżej 4 kg to najprawdopodobniej będę miała cesarkę... no chyba, że się nie zdecyduję i będę chciała rodzić sn. Jeżeli waga wyjdzie mniejsza to spróbują wywołać poród. Początkowo planowała, że jeśli waga wyjdzie mniejsza to odeśle mnie do domu abym czekała na poród ale stwierdziła, że skoro termin się zbliża to nie ma co czekać... I szczerze mówiąc podoba mi się taki scenariusz :) Przecież mała już jest rozwinięta więc im szybciej trafię do szpitala pod opiekę tym lepiej... u mnie w mieście nawet 10 dni po terminie nie byłoby szans się dostać o ile coś by się nie działo... Tak więc istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że w czwartek zobaczę i ucałuję moją córeczkę <3 ale jestem podekscytowana... :D

maluda, polkosia, Aleksandra90, ~Rewianka~, Nynusia, nat_alia, jaroszka, paula1, agaton, ewwiel lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ostatnio mało mnie na forum ale mąż ma urlop, odwiedziła mnie rodzinka tak więc dzień za dniem leci, a ja ledwo co nadążam żeby poczytać co tam u Was :)

Oczywiście ogromnie gratuluję wszystkim nowym mamusiom! <3
    Za resztę trzymam kciuki :)

Agatko za twoją córeczkę się pomodlę... musi być dobrze!

Dziś miałam wizytę więc postanowiłam zdać Wam relację bo jest o czym opowiadać :D Na szczęście dziś Pani doktor miała zupełnie inny humor niż dwa tygodnie temu więc z uśmiechem na twarzy zbadała i mnie i mojego klopsa :) Zapis na KTG prawidłowy, znów skurczy nie sprawdzali ale w sumie nie ma to dla mnie już wielkiego znaczenia gdyż pewne decyzje zapadły :) Otóż po badaniu okazało się, że szyjka trochę się od ostatniego razu skróciła ale niewiele, co prawda jest miękka ale jeszcze dość długa i zamknięta więc poród może się zacząć ale wcale nie musi. Później postanowiliśmy sprawdzić ile waży klopsik, ciężko było dokładnie oszacować bo główka nisko i już nie dało się jej dokładnie zmierzyć ale wariant pesymistyczny wskazuje około 4384g +/- 640g g, natomiast optymistyczny 4178g +/- 610g Z uwagi na dość sporą wagę klopsika lekarka zastanawiała się co zrobić, kilka razy zmieniała zdanie i w końcu uznała, że nie ma co czekać. W czwartek mam się pojawić u niej w szpitalu na KTG i USG. USG zrobi mi inny lekarz tak aby sprawdzić jaką wagę tam otrzymamy. Jeśli wyjdzie podobnie jak dziś tzn. powyżej 4 kg to najprawdopodobniej będę miała cesarkę... no chyba, że się nie zdecyduję i będę chciała rodzić sn. Jeżeli waga wyjdzie mniejsza to spróbują wywołać poród. Początkowo planowała, że jeśli waga wyjdzie mniejsza to odeśle mnie do domu abym czekała na poród ale stwierdziła, że skoro termin się zbliża to nie ma co czekać... I szczerze mówiąc podoba mi się taki scenariusz :) Przecież mała już jest rozwinięta więc im szybciej trafię do szpitala pod opiekę tym lepiej... u mnie w mieście nawet 10 dni po terminie nie byłoby szans się dostać o ile coś by się nie działo... Tak więc istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że w czwartek zobaczę i ucałuję moją córeczkę <3 ale jestem podekscytowana... :D
    Kochana super wiadomosci jakby nie patrzeć ale cora no jeżeli waga się okaże prawidłowa z USG to małego serdeleczka bedziesz miała hihi

estrella lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka trzymamy kciuki.

Nynusia ona czuje pismo nosem :D

Ok uciekam robić obiad mojemu niemężowi :)
    Jak przyjdę to chcę widzieć same dobre wieści, może jakiegoś nowego bobasa? :D

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka kciuki!

atdc6iyehd9qphks.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki.
    Wróciłam do domu,żadne skurcze sie nie zapisały. Położna. Kazała wrócić do domu wziąć nospe (bo boli mnie dol brzucha jak na okres)i sie wykąpać (tylko ze ja wanny nie mam) o 20 mam dzwonić.
    Niby mówi że dziś w nocy urodzę :) oby...

polkosia, WiedźmaMaKota, Little Frog, Little Frog, Lexie, ZakręconaOna, Bąbelek, Aleksandra90, ~Rewianka~, Nynusia, nat_alia, paula1, Arielka, agaton, ewwiel, miska2503, agania, maluda, Blondik lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, czekam w napięciu na czwartek :) Ciekawe co tam wyjdzie :):)

Battinka, trzymam kciuki, żeby prognozy położnej się potwierdziły :)

estrella lubi tę wiadomość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja po wizycie i po pizzy :) szyjka zamknięta, wszystko ok. Staś ok 3100. Mam sie zgłosić do szpitala 13.10 na 9.00. Ale nie zrozumiałam czy ciecie 13 czy 14tego :) tak czy siak to ostatni tydzień bez dziecka :)

polkosia, Little Frog, Lexie, Aleksandra90, Nynusia, nat_alia, paula1, agaton, maluda, Blondik lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona może tak być, że Szczęśliwa Mamusia miała mieć Michelinka małego, a tu się okaże, że ja będę miała Michelinkę ;)

Little Frog też jestem baaardzo ciekawa... :) tak czy siak zostaję w czwartek w szpitalu i wracamy do domu już we trójkę <3 tak więc dziś przedostatni wieczór tylko z mężem :D

Little Frog, ZakręconaOna, maluda lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę :( Też chcę już tulić małą :(

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka, to i u Ciebie te dni są już mniej więcej policzone :):) Korzystajcie z mężem :):)
    Edit: Napisałam mniej więcej, bo może się jeszcze okazać, że jest ich mniej ;)

Estrella, pisz co chcesz, ale czwartek brzmiał jakby jeszcze tych dni trochę, było, ale pojutrze, to już zupełnie inna sprawa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:17

EwelKa wielka, estrella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Estrella, pisz co chcesz, ale czwartek brzmiał jakby jeszcze tych dni trochę, było, ale pojutrze, to już zupełnie inna sprawa :D

hahaha to prawda :D ale Ty mnie tak nie strasz bo ja jeszcze staram się na luzie podchodzić :P chociaż i tak już zaczynam się stresować... czy cc czy sn jakoś nie jestem na ten ból gotowa :/ a z drugiej strony cieszę się, że będę miała to już za sobą...

Little Frog lubi tę wiadomość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko moze sie zdazyc :) ale czuje, ze Staś wcale nie chce tak szybko na świta. Nawet brzuch mi sie nie opuścił a dziś zaczęłam 39 tc. Estrella korzystajcie ile sie da :) jak mi dziś termin wyznaczył to mężowi mina zrzedla, chyba nie był świadomy, ze to już za chwile. Wszystko sie stało bardziej prawdziwe dla niego :)

Polkosia - Ty już jesteś po lufce czy jeszcze przed?

Little Frog, estrella lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
‹‹ 2572 2573 2574 2575 2576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ