X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ja absolutnie nie mam zamiaru Cię straszyć :):) Tak jak pisała Polkosia, to można pozazdrościć, bo już wkrótce będziesz miała to za sobą, a u boku swój skarb :) Sama bym chciała, no ale wiesz - mam jeszcze trochę czasu i kilka spraw do dokończenia :D

EwelKa wielka, estrella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A my dziś pojechaliśmy na obiad do knajpy i chyba ominie mnie picie olejku dzisiaj. Dostałam mega srania po dewolaju... A żołądek aż mi skręca. Cudownie :D

Polkosia -jak ty tak ostatnio ciagle srasz ;) to ty juz kobieto na wylocie ;)
    oczyszczasz sie - daje ci 2-3 dni a z rycynkiem jutro :P

powodzenia :)

polkosia, ~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nic to nie pomogło :P Srałam pół nocy i ćwierć dnia i dupa. Zasrany dzień!

ZakręconaOna, Bąbelek, Nynusia, nat_alia, agaton, estrella, maluda, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niestety nic to nie pomogło :P Srałam pół nocy i ćwierć dnia i dupa. Zasrany dzień!
    Hahahahaha padam dzisiaj z Ciebie kobieto ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie nie było a tu same pozytywne wieści po wizytach :-) Też bym chciała, żeby ktoś mi powiedział kiedy dokładnie zobaczę swoją córcię :-P

Arielko sam swoimi rękami zrobił ;-) Z tego co pamiętam, to mówiłaś, że na szkole rodzenia mieli Was oprowadzać po porodówce? Mnie interesuje jak wyglądają sale, po ile kobiet rodzi, czy są dostępne jakieś piłki, prysznice itd (w planie porodu niby muszę zaznaczyć jakich "gadżetów" w pokoju oczekuję, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce). Jak się przygotować do porodu - to znaczy czy dostanę może jakieś wdzianko, czy powinnam wziąć coś ze sobą? Jestem zupełnie zielona w temacie porodu, zaczynam się stresować tym, że nie wiem czego się spodziewać :-O No i czy Panie położne pomogą mi na początku? Nie wiem jak przewijać i karmić malucha, nie chciałabym wyjść na jakąś nieprzygotowaną do roli matki...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka no to czekamy :D

Ja siedzę u gina i kolejny raz się wkurwiam (sorry za slownictwo) nie dość ze place ciężka kasę to znów obsuwa i 3 osoby przede mną wrrrr.... a miałam być o 19.20

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella no to z małej będzie porządna dziewczyna :) czwartek juz nie długo super !!

estrella lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka smaka robisz !!!ahhh.. pizza

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacja dla Agatki co do krwi pępowinowej: Jeśli pobierana jest krew pępowinowa w celu ratowania starszego dziecka to jest to ZWOLNIONE Z OPŁAT! Szczegółów nie znam niestety ale taką informacje podawała pani z Banku Komórek Macierzystych na warsztatach w moim mieście więc warto się zorientować. Będę o Was pamiętała w modlitwie!

polkosia, agania lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Chwilę mnie nie było a tu same pozytywne wieści po wizytach :-) Też bym chciała, żeby ktoś mi powiedział kiedy dokładnie zobaczę swoją córcię :-P

Arielko sam swoimi rękami zrobił ;-) Z tego co pamiętam, to mówiłaś, że na szkole rodzenia mieli Was oprowadzać po porodówce? Mnie interesuje jak wyglądają sale, po ile kobiet rodzi, czy są dostępne jakieś piłki, prysznice itd (w planie porodu niby muszę zaznaczyć jakich "gadżetów" w pokoju oczekuję, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce). Jak się przygotować do porodu - to znaczy czy dostanę może jakieś wdzianko, czy powinnam wziąć coś ze sobą? Jestem zupełnie zielona w temacie porodu, zaczynam się stresować tym, że nie wiem czego się spodziewać :-O No i czy Panie położne pomogą mi na początku? Nie wiem jak przewijać i karmić malucha, nie chciałabym wyjść na jakąś nieprzygotowaną do roli matki...

Było oprowadzanie ale w końcu na nie nie dotarłam bo się akurat tego dnia nie czułam najlepiej - to było jakoś pod koniec września, ale jak będę w szpitalu to się rozeznam z tematem:) Pewnie jutro o tej porze każą mi już zapierdzielać, więc będę łazić po oodziale i zwiedzać przy okazji rozchodzenia się :D Jeśli przezyje rzecz jasna bo jak na razie jestem taka zdenerwowana ze zaraz chyba dostane zawału, udaru i urodze na raz :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green gratulacje! Jejku to jakieś takie niespodziewane było czy mi sie wydaje?

Battinka, a co to była ta żywa krew??

Ja dzisiaj czuje sie jakbym maraton przebiegła....myślałam, ze zajrzę do kilku sklepów, ale gdzie tam !! Wyminilam ta czapkę i tylko na kawkę poszłam....ledwo sie poruszałam, brzuch bardzo twardy i na każdym kroku kłucie w pipie...wiec odpuściłam i pojechałam od razu do ginekologa posiedzieć przed gabinetem...
    Przytyłam 12 kg wazę teraz 69 ( w tym miesiącu przytyłam najwiecej, bo tez brzuch wystrzelił no i wpieprzam teraz jak głupia...)
    Szyjka miękka, ale długa .... wiec na poród sie nie zapowiada...Gbs pobrany, kolejna wizyta za tydzień, dostałam tez skierowanie na usg i muszę sie zapisać. Tętna posłuchałam, wiec wszystko ok :)

W pracy sie tyle komplementów nasłuchałam, ze aż wypieków dostałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:38

agaton, Nynusia, Little Frog, maluda, lojkalojka lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim nowym mamom. Sporo Was.

My po dzisiejszej wizycie i KTG śmiało możemy powiedzieć: na razie nie rodzę, a przynajmniej nic na to nie wskazuje.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka powodzenia :)
    Estrella do czwartku już tak blisko i będziesz tulić swoją kruszynkę :)
    Gratulacje dla Wszystkich Mam :)

Agatka bardzo Ci współczuje, że musisz patrzeć, jak Twoja córcia tak cierpi. Ale najważniejsze, że jest lepiej i trzeba być dobrej myśli, chociaż czasem jest ciężko.

Kurcze co wchodzę i czytam jak Wasze przygotowania do porodów, to przeżywam razem z Wami, jakbym jeszcze nie urodziła Zuzi :) W nocy jak karmię to wchodzę na face i forum, i czytam czy któraś nie urodziła...uzależniona od Was jestem :)

U nas ok, Zuzia ma już 3 tyg., czas leci bardzo szybko. Trochę taka dzisiaj niespokojna była ( może ze względu na pogodę), od rana pospała do 12.00 i później biedna się męczyła, żeby zasnąć do 17.00, cały czas jakby głodna była, wisiała na cycu i jeszcze musiałam ją dokarmić 20 ml mleka. Na razie śpi, zobaczymy jak w nocy. Zawsze mi żal takich kruszynek bo nie wiadomo co zrobić, przy cycu śpi, jak odkładam do kosza to płacze, chyba bliskości potrzebowała ...
    Robicie smaka tymi wszystkimi potrawami, a tu za wiele jeść nie można, żeby młoda się nie męczyła. Ale wytrwam, z Tomkiem do 10 miesiąca karmiłam i dałam radę, to teraz też dam :)

Trzymam mocno kciuki za kolejne Mamusie :)
    Polkosia chyba pierwszeństwo ma, bo już wszystkiego próbowała, żeby Klementysia była na świecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:52

Aleksandra90, Nynusia, Little Frog, jaroszka, estrella, maluda, agaton, Blondik lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Było oprowadzanie ale w końcu na nie nie dotarłam bo się akurat tego dnia nie czułam najlepiej - to było jakoś pod koniec września, ale jak będę w szpitalu to się rozeznam z tematem:) Pewnie jutro o tej porze każą mi już zapierdzielać, więc będę łazić po oodziale i zwiedzać przy okazji rozchodzenia się :D Jeśli przezyje rzecz jasna bo jak na razie jestem taka zdenerwowana ze zaraz chyba dostane zawału, udaru i urodze na raz :D

Wcale Ci się nie dziwię :-D Byle udało się zasnąć dzisiaj, to potem już szybko cała akcja się zacznie i będzie po wszystkim. Ale będziesz pod dobrą opieką z tego co zdążyłam zauważyć prowadząc ciążę w Instytucie ;-) No i ja się cieszę, że będę miała w Tobie źródło informacji w razie czego :-D Ja w czwartek mam KTG to może zrobię ostatnie podejście do oddziałowej, ale jakoś straciłam nadzieję, że ktoś mnie w końcu oprowadzi...

Styczniowa Nadziejo widzę, że jedziemy na tym samym wózku, u mnie też nie zanosi się na wcześniejszy poród... Pozostaje nam czekać, obserwować jak kolejne październikowe zostają mamusiami i starać się zbyt mocno nie zazdrościć :-P

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak tak dalej pójdzie to i ja w Listopadzie urodze haha

ZakręconaOna, polkosia, maluda, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na oddziale 4cm rozwarcia i bole częstsze...odezwe sie później

paula1, polkosia, Little Frog, jaroszka, Nynusia, ~Rewianka~, agania, miska2503, PauLLa, Katarzyna87, ZakręconaOna, Bąbelek, EwelKa wielka, estrella, maluda, agaton, aanaa, lojkalojka, Lexie, nat_alia, Blondik, ewwiel, Arielka, zakocona lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Battinka :) trzymaj się Kochana dzielnie, już niedługo będziesz tulić maleństwo :) ja też dojechałam na izbę z rozwarciem na 4 cm

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka super ! Powitasz dziś mała :D powodzenia kochana :* trzymam kciuki :*

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrzcie po co oni battinke do domu odeslali?! Żywa krew....a teraz i tak rodzi...
    Trzymam kciuki :*

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka cieszę się, że jest poprawa. Dzisiaj znowu pomodlę się do św. Rity o Twoją córeczkę.

ewwiel lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2573 2574 2575 2576 2577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ