Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No już wróciłam. Krótko, ale się udało. Pokazała mi położna 3 sale porodowe, z zastrzeżeniem, żę ostatniej używają jak muszą, bo nie jest taka ładna (wiem jak wygląda sala w moim mieście, dlatego się śmiałam). Do szpitala mam zabrać tylko żel szampon klampki i koszule dla siebie. Wszytko jest w szpitalu. W 2 salach do rodzenia wanny, gdybym chciała rodzić w wodzie.
Apropo obiadu ja dziś nie robię, bo jestem samiusieńka aż do wieczora...zrobie sobie jakieś zapiekanki czy cuśLittle Frog, maluda, ~Rewianka~, agania lubią tę wiadomość
-
Swoją drogą nie mogę się doczekać aż Zakocona znajdzie chwilkę czasu na uzupełnienie listy, jestem ciekawa na które miejsce w kolejce wskoczyłam
No i potrzebuję trochę statystyk - w którym tygodniu średnio się rodzą nasze październikowe szczęścia, ile ważą i ile mierzą
polkosia, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość
-
Lexie,narazie będą mnie obserwować,a jestem tu,bo to 5 dni po terminie i standardowo trzeba się wtedy zgłosić,tak jest u mnie.
Wiedzma,ale masz szwagierke, no pozazdrościć
Green,gratuluje,ze Kornelcia juz z wami:) na pewno będzie wszystko dobrze:)
Ja dzis mialam w szpitalu rosol z lanymi kluskami, calkiem byl dobry:)WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
agaton wrote:Lexie,narazie będą mnie obserwować,a jestem tu,bo to 5 dni po terminie i standardowo trzeba się wtedy zgłosić,tak jest u mnie.
Wiedzma,ale masz szwagierke, no pozazdrościć
Green,gratuluje,ze Kornelcia juz z wami:) na pewno będzie wszystko dobrze:)
Ja dzis mialam w szpitalu rosol z lanymi kluskami, calkiem byl dobry:)agaton lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Ale ja zupami się najadam tylko nie rosołem (chociaż uwielbiam) przelatuje przeze mnie po prostu
I w ogóle to zrobiłyście mi ochotę na rosół i chyba ugotuję a to co zostanie to zawekuję i będę miała po porodzieZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Aleksandra jak to zrobił? sam zrobił tą kołyskę???? Matko!!! jest piękna!!!!
Tak rodzę w Instytucie co prawda mam cesarkę ale na temat opieki i tak będę mogła się wypowiedzieć
ja zjadłam na obiad spagetti i sałatkę grecką. w ogóle cały czas jem z nerwów -
Pierś z kurczaka marynuje dzień wcześniej w oleju i przyprawie do.kurczaka (ja lubię pikantna) ciasto jak na naleśniki na 4 duże kotlety szklanka mleka jedno jajko i do tego mąki tak na oko żeby miało to.konsystencje gęstej śmietany czym gęstsze tym lepiej. Patelnie rozgrzewam na klarowanym maśle tego masła dość dużo maczam po kolei kotleta w mące potem w cieście naleśnikowym i kładę na patelnie najlepiej żeby ogień nie był zbyt duży a czym więcej ciasta na kotlecie tym lepiej.
Dziś oopieklam z jednej strony przewróciłam posmarowalam jeszcze trochę ciastem i polozylam plaster szynki i sera i zalalam jeszcze dodatkowo ciastem wyszły takie grubaski ciasto kotlet ciasto ser synka i ciasto mniam !!
A no i ciasto naleśnikowe doprawiam pieprzem i solą jak ktoś lubi można jeszcze wegety daćWiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość
-
Aaa, miałam napisać, że po wypróbowaniu około 8 rożnych rodzajów wkładek wygrywa Bella:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04014c1928d2.jpg
Oczywiście pierwsze są Discreet, ale przy pessarze mi jednak przeciekały. Bella ma super klej, są cieniutkie, oddychające i chłonneWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 16:46
ZakręconaOna, agania lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0a6baf980e1.jpg
Moja kotka stwierdziła że pier... nie czeka na Lenke sama się ulokuje w jej koszu MojżeszaWiedźmaMaKota, polkosia, aanaa, ZakręconaOna, Little Frog, maluda, Blondik, lojkalojka, Aleksandra90, ~Rewianka~, jaroszka, agaton lubią tę wiadomość
-
Nynusia u nas się mówi na takie kotleciki - słoneczka
bardzo to dobre, a jeszcze jak jest zamarynowane to już w ogóle
mnie się jednak nie chce ostatnio gotować ale cóż jak trzeba to trzeba, po porodzie mamę wykorzystam trochę
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Nynusia wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0a6baf980e1.jpg
Moja kotka stwierdziła że pier... nie czeka na Lenke sama się ulokuje w jej koszu MojżeszaNynusia lubi tę wiadomość