X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, aż się popłakałam...tez chcę takie piekne wspomnienia z porodu

mój psiak slodko pochrapuje...chyba czas dołaczyć do posniadaniowej drzemki :)

dziewczyny, kupowąłyście chusty do noszenia? jakie macie?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma i to jaka zazdrosnic ! Na prawdę osobiście uważam , ze z taka osoba nie ma co wciągać się w jakie kolwiek rozmowy , a jak napisze to grzecznie odpisz , ze brak czasu , ciąża , szykowanie później dziecko i juz a później może lepiej nie odpisuj , po co nerwy sobie psuć .

Ewelka nieźle ! Kolejna do rozstrzelania !!!

Jacusianka czytalam również wiele opisów porodów ale Twój powalił mnie na łopatki ! <3 aż łzy w oczach się zebrały .

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoda, bo chciałam zobaczyć co odpowie faktycznie skoro żal jej dupe ściska. Moja szwagierka spytała 3 dni temu czy chcemy ten wózek haha. Całą ciążę wspomniała o tym raz i teraz pod koniec, to oczywiste że nie czekalabym tyle czasu na to czy da nam wózek czy nie. Po za tym wkurzyla mnie z tym obiadem wtedy. Chciałam być miła zaprosiłam słowem nie odpisała i zadzwoniła w niedziele. Na drugi dzień spytała czy chcemy stolik, tez nie odpisalam to się zalila darkowi ze jej nie odpisuje.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej teściowej też nic się nie podobało aż do ostatniej wizyty. Zachwycona była wszystkim. Nie wiem co jej się odmieniło... ;)

EwelKa wielka, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Wiedźma to u mnie teściowej z kolei wszystko mam brzydkie :) chociaż ostatnio nie komentuje :) jak z nią mieszkałam to nawet sałatę myłam nie tak jak trzeba :) a ja nie mogę jej nic odpowiedzieć bo mi kiedyś powiedziała, ze teściowej sie nie mówi co sie myśli. :) strasznie sie boje foto bedzie bo ona nie słucha naszego zdania i przy dziecku bedzie robiła to co ona uważa za dobre a nie to co my. Widzę jak nam psa rozpuściła, który w życiu nie zebrał a od kas z nią mieszkaliśmy mało nie wyrwie kanapki z ręki. Ja tez sie wyzalilam!!! :D
    Szczerze ? Ja jestem mila jak ktos jest miły , czy to Tesciowa czy ktoś ... Wiadomo jest to starsza ode mnie osoba i szacunek mimo wszystko utrzymuje ale Tesciowa np. Zakaz dostała mówienia komu kolwiek , ze w ciąży jestem . Pamietam jak dziś w 7 miesiącu zapytała się czy może powiedzieć swojej siostrze , zgodzilam się . :)
    My na pewno nie pozwolimy Teściowej ani mojej Mamie robić nam w druga manke co do wychowania dziecka . Wiadomo Babcia zawsze w jakiś sposób będzie lekko pokryjomu rozpieszczać ale jak by robiła to tak wiesz bezczelnie , na złość to za często by nie odwiedzała wnuka ! No niestety ale jaj dla mnie to nie ma cos takiego racji bytu

EwelKa wielka, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trafiłas może w jej gusta ! :D uwazaj bo może to być pierwszy i ostatni raz hahaha

Mika hahaha tez nieźle z tym wózkiem , dobrze ,ze grubo po porodzie się nie zapytała ! :D

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla a nie da rady upoważnienia żadnego napisać rodzicom np? Musi być jakiś sposób.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,a mówilas komuś w szpitalu,ze wypijasz olejek?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wyślijcie pocztą wnioski o wydanie aktów urodzenia (tylko z Polski, tzn. niech się mama podpisze za Ciebie) i niech Wam pocztą odeślą - tyle, że to będzie trwało. Możecie też spróbować z upoważnieniem, ale nie wiem czy nie będą chcieli poświadczonego notarialne podpisu na upoważnieniu - wtedy dupa.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 7 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja postanowiłam, ze z dzieckiem bede już sie jej stawiać. To jednak mały człowiek i wszystko od nas zależy jaki bedzie w przyszłości. Ona średnio wychowała swoje dzieci szczerze mówiąc.

Jak ona mnie irytuje to zaciskam zeby i nic nie mowię, bo sie obraza na maksa. Jak jej zienc ostatnio powiedział, ze mu sie nie podoba jak wciska żarcie (każdy uważa tak jak on) to nie odzywała sie do córki i ziencia pół roku.
    Muszę znaleźć w sobie sile, lepiej zeby sie nie odzywała do nas niż nam dziecko zepsuła :) ale tez pomagają nam czasem z kasa, także całkiem źli nie są :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ślubu tez potrzebowaliśmy tego i na żadne sposoby mojej mamie nie chcieli wydać. Ani z upoważnieniem zwykłym ani notarialnym. Osobiście i koniec. A co do mamy nie ma na nią teraz co liczyć bo od momentu kiedy się wyniosłam do hotelu to nie mamy kontaktu i nie będziemy mieć. Musimy to sami załatwić tylko nie wiemy jak

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, a czemu z mamą taka sytuacja napięta? Teraz w hotelu mieszkasz?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Do ślubu tez potrzebowaliśmy tego i na żadne sposoby mojej mamie nie chcieli wydać. Ani z upoważnieniem zwykłym ani notarialnym. Osobiście i koniec. A co do mamy nie ma na nią teraz co liczyć bo od momentu kiedy się wyniosłam do hotelu to nie mamy kontaktu i nie będziemy mieć. Musimy to sami załatwić tylko nie wiemy jak

To poproś brata/ koleżankę niech wyśle pocztą za Ciebie i poda adres, na który mają wysłać. To normalne, że ludzie nie jadą z jednego końca Polski na drugi po akt urodzenia :) akurat jestem trochę w temacie w tych sprawach i normalnie pocztą można to załatwić bez problemu.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia nie, wtedy jeszcze w sierpniu trzy dni spędziłam w hotelu przez ojca zanik Darek po mnie przyjedzie. Przez niego myślałam że zawału dostane i jeszcze Chamsko się zachował jakbym ja była winna. Tolerowalam go ze względu na mamę bo on do nas szacunku nie miał nigdy. A nie będę pisać o tym. Po prostu stanęła znów po jego stronie i stwierdziła, że zrobiłam z igły widły

Wysłany: 7 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&mmi=319

To jest jakiś E-urząd. Ale nie wiem czy wysyłają papierowe formy do innych urzedów i trzeba odebrać i czy da radę za granice. Moze by tam zadzwonić?? Chyba nie ma aktów urodzenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 10:18

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka wzruszający opis porodu :) Super daliście radę.. we trójkę :)

Ciekawe jak tam Lexie?

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka no wiadomo ale tak jak mówisz dziecko to nie zabawka i tak jak go wychowacie takie będzie w przyszłości a taka Babcia robiąc na odwrót sama wiesz , ze maci dziecku w głowie i nagle dziecko staje się niedopoznania wiec lepiej wiesz pilnować tego tak uważam .
    Ja raz Teściowej powiedzialam , ze nie życzę sobie kłamstw na nasz temat ( bo powiedziała do swojej Mamy takie głupoty ,ze włos na głowie stawał) to się obraziła na pol roku tak samo ale później chyba jej przeszlo bo sama zadzwoniła o spotkanie ale ogólnie całkiem możliwa mam tesciowa :)

EwelKa wielka, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam moi rodzice dużo pomagają a teściowie to tylko ciągną ale skończyły się święta, jak B. ostatniego dnia przejrzał na oczy, ze tak na prawdę to oni wiedzą gdzie jest syn jak im kasę daje... mieliśmy lecieć po świętach do nich ale nie, nie zobaczą nas póki się nie ogarną.

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania tak kombinowalismy i tamtym razem. Powiedzieli ze można się starać w urzędzie w mieście w którym przebywamy i oni to tam przesla, ale odbiór osobisty. Nic za pomocą poczty

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    http://www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&mmi=319

To jest jakiś E-urząd. Ale nie wiem czy wysyłają papierowe formy do innych urzedów i trzeba odebrać i czy da radę za granice. Moze by tam zadzwonić??

Zadzwonię. A czy możesz mi wklepać nr telefonu? Mam dostęp tylko do forum i fb żadna inna strona się nie wczytuje

‹‹ 2580 2581 2582 2583 2584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ