WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naltalia mowisz , ze działa ? :D super , to może dziś uda się malucha urodzić hihi
    A maz dawał do tego Ci trzy łyżki takie od zupy czy od herbaty łyżeczki ? Bo na necie wczoraj czytalam ze cztery to juz ładnie szarpia ale nie wiem właśnie czy łyżki czy lyzeczki
    Wgle ciekawe czy olejek ma wpływ jakiś na skurcze czy po prostu biegunka po tym ... Bo mając zwykłą biegunkę a miałam niesamowicie mocne np. W ciąży i nigdy skurczy mi nie wywołało:) to mnie właśnie ciekawi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 10:58

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, akurat teraz to mi nie przeszkadza, bo w każdym pokoju mam po parce papug, ale jak będzie 3 dzieci? To już coś trzeba kombinować :P A jeśli chodzi o wyprowadzkę, to mam zupełnie na odwrót - dla mnie najlepsza byłaby wieś, żeby sąsiadów nie było, a ja mogła sobie osiołka, kozę czy konia kupić :D A może i krowa? :P

Katarzyna87, EwelKa wielka, Little Frog, stokrotka25, WiedźmaMaKota, maluda, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, w ulotce jest 15-30 ml, a duża łyżka ile ma? Z 10, nie?

No właśnie, też ostatnio miałam przeprawy z biegunkami, a skurczy od tego żadnych. A znów mieć taki dzień na kiblu bez efektu... :P Przesrane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:00

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    My strych 3 dni sprzatalismy i jadł jeszcze dużo gratów jest. Nawet eternit na zapas tam był :) teściowa tylko gada, ze to oni powinni to sprzątać ale rok minął i sami zaczęliśmy wszystko wywalać :) tera tylko teść marudzi, ze była tam jakaś rura co by mu sie przydała albo inne badziewie i jaka szkoda, ze wyrzuciliśmy. Ja uważam, ze jak przez rok mu sie nie przydała to już mu sie nie przyda :)

Do rzeczy z komórki chętnie przytuliłaby się jedna z ciotek, ale teściowa nie chce jej ich oddać, bo jej szkoda ;p

Chyba zrobię wyprzedaż komórkową na OLX, a potem będę rżnęła głupią, że nie wiem gdzie są te rzeczy, nie widziałam :) Hmmm a może upozoruję włamanie/ Tylko jest problem, bo zamek zepsuty i nie umiem jej nawet otworzyć ;p

Własnie zauważyłam, że nadużywam emotikonek - jak gimnazjalistka :D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Katarzyna, akurat teraz to mi nie przeszkadza, bo w każdym pokoju mam po parce papug, ale jak będzie 3 dzieci? To już coś trzeba kombinować :P A jeśli chodzi o wyprowadzkę, to mam zupełnie na odwrót - dla mnie najlepsza byłaby wieś, żeby sąsiadów nie było, a ja mogła sobie osiołka, kozę czy konia kupić :D A może i krowa? :P
    Ja tak samo ! Tylko ze wtedy wiadomo właśnie auto Ja i maz musiałby mieć zeby moc wszędzie dojechać ale taki domek w cichej okolicy mi się marzy mimo , ze Ja taka typowa miastowa zawsze byłam . :D

polkosia, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia nie wiem powiem Ci szczerze: o .
    Ale to nie problem , odmierzyc można w kieliszku małym z miarka:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, coś Ty, tam dają kubeczek z miarką :D Ja kupiłam najmniejszy, 30 ml, czyli na sztycha se mogę walnąć całą butelkę, hahahaah :P

Katarzyna87, ZakręconaOna, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • my dream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) melduje się po wizycie u gina :)
    Maluszek ma 3,155 kg i jakoś nie śpieszy się na świat :p prawdopodobnie urodzę w terminie, bo wszystko pozamykane na 4 spusty ;p
    za tydzień nst.

polkosia, agaton, EwelKa wielka, Little Frog, lojkalojka, agania, nat_alia, Mikejla, Nynusia, estrella, maluda lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam o dwóch lyzkach,dużych.
    Ja wlasnie miałam kroplówkę z oksy na próbę,czy łożysko jest wydolne. Przy większej dawce czułam delikatne skurcze,ale tylko odlaczyli i cisza. Wyniki wyszly dobre,lozysko sprawne wiec nadal nic się nie dzieje,nie bada nic robic.
    Mysle o tym olejku bo juz nie daje rady psychicznie...
    Ale mi tu nikt nie podpowiadal,a podpytywalam położnych o jakies sposoby.
    Boje sie,ze np wezmę,a oni mi cos podlacza i sie skumuluje...

Jacusianka,piękny opis,poryczalam się jak bóbr,tak strasznie juz bym chciała urodzić:(:(:(

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja tak samo ! Tylko ze wtedy wiadomo właśnie auto Ja i maz musiałby mieć zeby moc wszędzie dojechać ale taki domek w cichej okolicy mi się marzy mimo , ze Ja taka typowa miastowa zawsze byłam . :D

Może do tego się dorasta ;p

Ja jestem taka, że jak z mężem wpadam na pomysł - kino, to zbieramy się i jedziemy.

Jak jeździmy do szwagierki na wieś, to potrafię docenić ciszę i spokój, ale przychodzi mały problem, np brakło mleka to wychodzę i idę, a u niej wyprawa samochodem.

Ideałem byłby dom w mieście, ale w komunikacyjnie dobrym miejscu. Niestety cenowo trochę mnie odrzucają, bo miliona na koncie nie mam ;D Jakby któraś miała za dużo kasy, chętnie przyjmę ;D

polkosia lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka,gratuluje Ci bardzo i zazdroszczę.
    Lexie pewnie rodzi,bo nic nie pisze.
    Nie powinnam chyba wchodzić juz na forum,bo jak czytam o tym,ze rodzicie lub urodzilyscie to mi tylko ryczec sie chce ze u mnie NIC;(
    Alebz drugiej strony chyba bym się nie opanowala,bo nuda w tym szpitalu i jednak wsparciem jesteście dla mnie tez.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Może do tego się dorasta ;p

Ja jestem taka, że jak z mężem wpadam na pomysł - kino, to zbieramy się i jedziemy.

Jak jeździmy do szwagierki na wieś, to potrafię docenić ciszę i spokój, ale przychodzi mały problem, np brakło mleka to wychodzę i idę, a u niej wyprawa samochodem.

Ideałem byłby dom w mieście, ale w komunikacyjnie dobrym miejscu. Niestety cenowo trochę mnie odrzucają, bo miliona na koncie nie mam ;D Jakby któraś miała za dużo kasy, chętnie przyjmę ;D
    Nie no wiadomo , Ja nie mowie też o chatce 20 km od miasta: D są domki na obrzeżach miast a dość blisko wszystko ale cisza , spokój a nie główną droga cos takiego: D bo tak daleko to i Ja bym nie chciała.

Polkosia ile placilas za tako olejek ? Ten 30 ml .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje , ze jakbym wypiła ten olejek to bym tylko się obsrala po pachy i na tym koniec haha: D

polkosia, EwelKa wielka, Katarzyna87, WiedźmaMaKota, lula.91 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja Ci się wcale nie dziwię... Tyle już dni po terminie...

Zakręcona, 5 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:10

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łyżka stołowa to 15 ml ( wody) z olejkami jest inaczej ale mozna założyć, ze wartość jest zbliżona. Także 2 łyżki stołowe bedą ok. Olejek rycynowy to środek przeczyszczający. Powoduje poślizg jak pisałam bo sie nie wchłania i masy kałowe ładnie sobie sie przesuwają :) ale jak Cie rwie na kibelek i cała jamą brzuszna sie kurczy to pewnie trochę maluszka pobudza do działania. Innego mechanizmu nie umiem sonie wyobrazic.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka no właśnie Ja tez nie . :D dlatego pytam bo nie raz miałam okropne biegunki i mowie serio mimo ściskow brzucha przy tym cos nic mi nie było wiec śmieje się , ze Ja bym po pachy się obsrala i na tym koniec . :D

Polkosia e to nie drogo , Ja myslalam , ze to droższa inwestycja: P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski lece sprzatac i pobudzac powolutenku mojego syna do działania: D
    Przepakowac torby muszę do szpitala dla mnie bo ostatnio jak byłam to mushialam tamte rzeczy wypakowac a teraz znów pakowanie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas w fajnej okolicy są pobudowane nowe bliźniaki i szeregowce. Jeśli już miałabym płacić (co innego jak coś dostajemy) to chciałabym mieć ogródek, bo to o to głównie chodzi.

Jeśli pod domem, nawet na większych zadupowicach miałabym spożywczak to by mi chyba starczyło.

Fajnie czasami pomarzyć :)

Kurcze byłam taka przeciwna temu olejkowi, jak Natalii pomoże to może i ja wybiorę się do apteki po ten specyfik.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - to jak miałaś już ostre biegunki to pewnie nie pomoże :) ja właśnie muszę lecieć :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wgle jakas odmienna jestem aż czasem przykro hahaha .
    Ale myślę , ze tez sprobuje olejku jak nic nie pomoze przez jakiś czas a nóż ruszy ! :D hahaa

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2582 2583 2584 2585 2586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ