Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Naltalia mowisz , ze działa ?
super , to może dziś uda się malucha urodzić hihi
A maz dawał do tego Ci trzy łyżki takie od zupy czy od herbaty łyżeczki ? Bo na necie wczoraj czytalam ze cztery to juz ładnie szarpia ale nie wiem właśnie czy łyżki czy lyzeczki
Wgle ciekawe czy olejek ma wpływ jakiś na skurcze czy po prostu biegunka po tym ... Bo mając zwykłą biegunkę a miałam niesamowicie mocne np. W ciąży i nigdy skurczy mi nie wywołało:) to mnie właśnie ciekawiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 10:58
EwelKa wielka lubi tę wiadomość
-
Katarzyna, akurat teraz to mi nie przeszkadza, bo w każdym pokoju mam po parce papug, ale jak będzie 3 dzieci? To już coś trzeba kombinować
A jeśli chodzi o wyprowadzkę, to mam zupełnie na odwrót - dla mnie najlepsza byłaby wieś, żeby sąsiadów nie było, a ja mogła sobie osiołka, kozę czy konia kupić
A może i krowa?
Katarzyna87, EwelKa wielka, Little Frog, stokrotka25, WiedźmaMaKota, maluda, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakręcona, w ulotce jest 15-30 ml, a duża łyżka ile ma? Z 10, nie?
No właśnie, też ostatnio miałam przeprawy z biegunkami, a skurczy od tego żadnych. A znów mieć taki dzień na kiblu bez efektu...Przesrane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:00
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
EwelKa wielka wrote:My strych 3 dni sprzatalismy i jadł jeszcze dużo gratów jest. Nawet eternit na zapas tam był
teściowa tylko gada, ze to oni powinni to sprzątać ale rok minął i sami zaczęliśmy wszystko wywalać
tera tylko teść marudzi, ze była tam jakaś rura co by mu sie przydała albo inne badziewie i jaka szkoda, ze wyrzuciliśmy. Ja uważam, ze jak przez rok mu sie nie przydała to już mu sie nie przyda
Do rzeczy z komórki chętnie przytuliłaby się jedna z ciotek, ale teściowa nie chce jej ich oddać, bo jej szkoda ;p
Chyba zrobię wyprzedaż komórkową na OLX, a potem będę rżnęła głupią, że nie wiem gdzie są te rzeczy, nie widziałamHmmm a może upozoruję włamanie/ Tylko jest problem, bo zamek zepsuty i nie umiem jej nawet otworzyć ;p
Własnie zauważyłam, że nadużywam emotikonek - jak gimnazjalistkaEwelKa wielka lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Katarzyna, akurat teraz to mi nie przeszkadza, bo w każdym pokoju mam po parce papug, ale jak będzie 3 dzieci? To już coś trzeba kombinować
A jeśli chodzi o wyprowadzkę, to mam zupełnie na odwrót - dla mnie najlepsza byłaby wieś, żeby sąsiadów nie było, a ja mogła sobie osiołka, kozę czy konia kupić
A może i krowa?
polkosia, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość
-
Nie, coś Ty, tam dają kubeczek z miarką
Ja kupiłam najmniejszy, 30 ml, czyli na sztycha se mogę walnąć całą butelkę, hahahaah
Katarzyna87, ZakręconaOna, Nynusia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
hej
melduje się po wizycie u gina
Maluszek ma 3,155 kg i jakoś nie śpieszy się na świat :p prawdopodobnie urodzę w terminie, bo wszystko pozamykane na 4 spusty ;p
za tydzień nst.polkosia, agaton, EwelKa wielka, Little Frog, lojkalojka, agania, nat_alia, Mikejla, Nynusia, estrella, maluda lubią tę wiadomość
-
Ja czytałam o dwóch lyzkach,dużych.
Ja wlasnie miałam kroplówkę z oksy na próbę,czy łożysko jest wydolne. Przy większej dawce czułam delikatne skurcze,ale tylko odlaczyli i cisza. Wyniki wyszly dobre,lozysko sprawne wiec nadal nic się nie dzieje,nie bada nic robic.
Mysle o tym olejku bo juz nie daje rady psychicznie...
Ale mi tu nikt nie podpowiadal,a podpytywalam położnych o jakies sposoby.
Boje sie,ze np wezmę,a oni mi cos podlacza i sie skumuluje...
Jacusianka,piękny opis,poryczalam się jak bóbr,tak strasznie juz bym chciała urodzić
-
ZakręconaOna wrote:Ja tak samo ! Tylko ze wtedy wiadomo właśnie auto Ja i maz musiałby mieć zeby moc wszędzie dojechać ale taki domek w cichej okolicy mi się marzy mimo , ze Ja taka typowa miastowa zawsze byłam .
Może do tego się dorasta ;p
Ja jestem taka, że jak z mężem wpadam na pomysł - kino, to zbieramy się i jedziemy.
Jak jeździmy do szwagierki na wieś, to potrafię docenić ciszę i spokój, ale przychodzi mały problem, np brakło mleka to wychodzę i idę, a u niej wyprawa samochodem.
Ideałem byłby dom w mieście, ale w komunikacyjnie dobrym miejscu. Niestety cenowo trochę mnie odrzucają, bo miliona na koncie nie mamJakby któraś miała za dużo kasy, chętnie przyjmę
polkosia lubi tę wiadomość
-
Battinka,gratuluje Ci bardzo i zazdroszczę.
Lexie pewnie rodzi,bo nic nie pisze.
Nie powinnam chyba wchodzić juz na forum,bo jak czytam o tym,ze rodzicie lub urodzilyscie to mi tylko ryczec sie chce ze u mnie NIC;(
Alebz drugiej strony chyba bym się nie opanowala,bo nuda w tym szpitalu i jednak wsparciem jesteście dla mnie tez.
-
Katarzyna87 wrote:Może do tego się dorasta ;p
Ja jestem taka, że jak z mężem wpadam na pomysł - kino, to zbieramy się i jedziemy.
Jak jeździmy do szwagierki na wieś, to potrafię docenić ciszę i spokój, ale przychodzi mały problem, np brakło mleka to wychodzę i idę, a u niej wyprawa samochodem.
Ideałem byłby dom w mieście, ale w komunikacyjnie dobrym miejscu. Niestety cenowo trochę mnie odrzucają, bo miliona na koncie nie mamJakby któraś miała za dużo kasy, chętnie przyjmę
Polkosia ile placilas za tako olejek ? Ten 30 ml . -
Łyżka stołowa to 15 ml ( wody) z olejkami jest inaczej ale mozna założyć, ze wartość jest zbliżona. Także 2 łyżki stołowe bedą ok. Olejek rycynowy to środek przeczyszczający. Powoduje poślizg jak pisałam bo sie nie wchłania i masy kałowe ładnie sobie sie przesuwają
ale jak Cie rwie na kibelek i cała jamą brzuszna sie kurczy to pewnie trochę maluszka pobudza do działania. Innego mechanizmu nie umiem sonie wyobrazic.
-
Ewelka no właśnie Ja tez nie .
dlatego pytam bo nie raz miałam okropne biegunki i mowie serio mimo ściskow brzucha przy tym cos nic mi nie było wiec śmieje się , ze Ja bym po pachy się obsrala i na tym koniec .
Polkosia e to nie drogo , Ja myslalam , ze to droższa inwestycja: PEwelKa wielka lubi tę wiadomość
-
U Nas w fajnej okolicy są pobudowane nowe bliźniaki i szeregowce. Jeśli już miałabym płacić (co innego jak coś dostajemy) to chciałabym mieć ogródek, bo to o to głównie chodzi.
Jeśli pod domem, nawet na większych zadupowicach miałabym spożywczak to by mi chyba starczyło.
Fajnie czasami pomarzyć
Kurcze byłam taka przeciwna temu olejkowi, jak Natalii pomoże to może i ja wybiorę się do apteki po ten specyfik.