Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiedźma eh ...
Czasami na prawdę ciężko jest z rodzinano ale co zrobić , Ja wychodze z zalozenia , ze trzeba się starać w życiu by nie stać się taka sama zła osoba
WiedźmaMaKota, Katarzyna87, EwelKa wielka, polkosia, maluda lubią tę wiadomość
-
Wiedźma a nie próbowałaś jej po prostu napisać, że boli Cię to co ona pisze?
Jeśli nie chcesz się tak wywnętzać, to może ją zapytaj skąd tyle pesymizmu w niej. Pewnie Ci odpisze, że lepiej zna B. niż Ty. Wtedy Ty jej piszesz, że tym bardziej powinna w niego wierzyć. Spróbuj ją podejść.
Wiedźma wiem...moja Kanapka z Szynką powiedziała jak będzie i nie ma co z nią dyskutować ;p
Co do ciuszków to zrób to co ja z jednym zestawem "nieużywanych ciuszków". Spakuj do torby i na strych. Jak dziecko będzie większe - oddasz i będzie święty spokój.
Moja szwagierka zostawiła łóżeczko po swojej córce. Sama powiedziała, że ono jest w jednym miejscu złamane. Mamy sobie sprawdzić co jest nie tak i jakby co kupimy sobie nowe. Teściowa uznała, że mamy nie wymyślać, bo było bardzo drogie (300 zł - serio takie b. drogie?), bo dziecko śpi w nim tylko max 2 lata!?
Oczywiście kupiliśmy nowe, bo tamto się nie nadawało.
---
Ogólnie moja teściowa jest dobrą kobietą. Można jej wiele wytłumaczyć i się nie obraża.
Co do wychowania to teściowa ma różne akcje (przez nią moja chrześniaczka to 6 roku życia wołała z kibelka, żeby jej pupę po kupie wytrzeć; daje słodycze między posiłkami; pozwala na za wiele).
Póki nie dotyczyło to mojego dziecka nie dyskutowałam. Teraz będę mówiła co myślę.
Jedyne co mnie wkurza w niej to "radzenie". Jej rady mnie irytują, ale to mały problem czytając o waszych.EwelKa wielka lubi tę wiadomość
-
Sorry, ale to niemożliwe
macie jakiś zacofany urząd chyba, ale może się już coś zmieniło od tamtej pory. Mamy XXI wiek.
Wiesz co jeszcze można zrobić? Wysłać e-mailem wniosek o wydanie odpisu skróconego aktu urodzenia, podać swoje szczegółowe dane i adres na jaki mają wysłać akt urodzenia i oczywiście załączyć potwierdzenie dokonania przelewu - nie mają prawa odmówić, a jeśli to zrobią to zapytaj o podstawę prawną odmowy.EwelKa wielka, Katarzyna87, WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość
-
Ja na teścia narzekać nie mogę, jest ekstra
Nie narzuca się, nie komentuje, zawsze staje w naszej obronie. Trochę ględzi tylko
Ogólnie fajny facet. Czasem sypnie hajsem, czasem prezentem, a i o to zawsze pyta, żeby dokładnie trafić w nasz gust
Jedyny z nim problem jest taki, że jakby trzeba było remont zrobić, to on nic nie pomoże - prędzej ekipę opłaci
Ale za to mój tata uwielbia takie akcje i zawsze jest chętny do współpracy. Moja mama czasem się mądrzy, ale wie, że ja mega nerwowa jestem i na pewno nie będzie mnie pouczać, żeby się przypadkiem nie pokłócić
Gorzej z teściową, ale tu po prostu wpuszczam jednym, a wypuszczam drugim uchem i tyle
EwelKa wielka, WiedźmaMaKota, maluda, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Katarzyna - ja to mam dużo przykładów o rodzinie mojego męża. Po poerwsze przeprowadziliśmy sie do tego głupiego miasta bo mieliśmy dostać ich nowy dom. Oczywiście okazało sie, ze dostaliśmy stary a oni sie przeprowadzili do nowego. Ale to nic. Wzięliśmy mega kredyt i wyremontowaliśmy. W międzyczasie jak wyzwalaliśmy strasznie stare rzeczy to była obraza, ze to wszystko jeszcze dobre (ale oni tego nie chcieli - no dywan wyrzucaliśmy to teść przeżyć tego nie mógł ale powiedział ze on go nie chce bo brzydki
). Tak samo łóżeczko po ich dzieciach leży prawie 30 lat na strychu, wiec powinnismy je wykorzystać
Jak ja sie cieszę, ze widujemy ich raz na tydzień albo 2 -
Ewelka, to my mamy stary dom rodziców, a oni wyprowadzili się do nowego. Też wzięliśmy kredyt na remont, ale mały, bo 20 tysięcy. Chociaż jeszcze rok do spłacenia został, bo w sumie chyba ze 30 musimy oddać, koszmar!!! Ale nie o tym
Do dziś pamiętam jaka była dyskusja, żeby regał z salonu został w domu, bo taki cudowny
A my, że nie, że PRL, że obciach. Musieliśmy sami go wypakować i wystawić na dwór i mówię: Zabierajcie, jak taki cudowny
To tata nie mógł odżałować i wstawił sobie do garażu, hahaha
Mało się nie popłakaliśmy ze śmiechu
EwelKa wielka, ZakręconaOna, stokrotka25, ~Rewianka~, WiedźmaMaKota, maluda, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Ja na teścia narzekać nie mogę, jest ekstra
Nie narzuca się, nie komentuje, zawsze staje w naszej obronie. Trochę ględzi tylko
Ogólnie fajny facet. Czasem sypnie hajsem, czasem prezentem, a i o to zawsze pyta, żeby dokładnie trafić w nasz gust
Jedyny z nim problem jest taki, że jakby trzeba było remont zrobić, to on nic nie pomoże - prędzej ekipę opłaci
Ale za to mój tata uwielbia takie akcje i zawsze jest chętny do współpracy. Moja mama czasem się mądrzy, ale wie, że ja mega nerwowa jestem i na pewno nie będzie mnie pouczać, żeby się przypadkiem nie pokłócić
Gorzej z teściową, ale tu po prostu wpuszczam jednym, a wypuszczam drugim uchem i tyle
Hihimoj teść jak cos musi zrobic to wola K, sam odpala piwko, K robi wszystko a on nadzoruje
a jak K musi być w pracy to sie obrażają, ze wyrodny syn
Moj tata był złota raczka i zawsze mówił, ze nie ma kasy ale nam robota pomoże, był kowalem artystycznym. Niestety bedą 2 lata jak umarł na raka trzustki.
Nie prowokujcie mnie bo ja tak mogę cały dzieńpolkosia lubi tę wiadomość
-
agaton wrote:Natalia,a mówilas komuś w szpitalu,ze wypijasz olejek?
Przepis dala mi polozna ze szpitala i powiedziała ze mam dzis rano wypic wiec nikomu nic juz nie mowilam.
Licze skurcze od 2 h byly co 4-7 min potem przerwa 17 min i teraz znowu sie zaczelo. Zobaczymy czy sie cos rozkrecipolkosia, EwelKa wielka, agaton, Bąbelek, lojkalojka, Alicce, ZakręconaOna, estrella, Nynusia, ~Rewianka~, Blondik lubią tę wiadomość
-
No tak, my okna też wymienialiśmy, ale bez takich gruntownych robót. Wiadomo, podłogi, malowanie, meble, ale to robiliśmy za kasę z wesela
Najważniejsze, że jest gdzie mieszkać! My myślimy o nowym domu za 5 czy 10 lat, bo ten jest niepraktyczny zupełnie. Mamy 8 pokoi po 10-15 m2, bo miałam dużo rodzeństwa i czuję się jak w klitce
Sypialnia ma ledwo ponad 8
A ja kocham przestrzeń. Ale darowanemu koniowi...
EwelKa wielka, WiedźmaMaKota, maluda, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Natalia, to ładnie
Jak urodzisz dzisiaj, to nie ma zmiłuj, też piję
EwelKa wielka, agaton, Katarzyna87, ZakręconaOna, nat_alia, Nynusia, estrella, ~Rewianka~, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mika Agania ma rację jak Cię wywala drzwiami to wejź oknem nie maja prawa Ci nie wydać. Kiedyś mi mama załatwiała odpis aktu urodzenia i się dało. Pytaj o podstawy prawne gdyby nie chcieli. A może w De idź do urzedu żeby oni pociągnęli w polskim urzędzie sprawę. Nie wiem jak tam jest u Was z meldunkiem w de itp ale powinni Ci cos zaradzic. Przynajmniej mój ojciec całą emeryturę załatwia przez niemiecki urząd a nie przez polski. Musi tam jezdzic ale na oczy nie widział polskich urzednikow bo w de wszystkim sie zajmują. Na pewno jest jakieś wyjście21.10.2015 Leon
-
Madu jak zalatwialismy sprawy ze ślubem moja mama chodziła tam kilka razy, czy z prawnikiem czy to czy tamto notariusz i nic. Teraz znalazłam stronkę i z pomocą Agani mam nadzieje ze się uda, to chyba tylko mój USC takie problemy robi. Tez nie od Ciebie jednej słyszę ze nikt z tym problemu nie miał
-
Na dzisiaj mała waży pewnie 4 kg równo, bo od miesiąca codziennie 50 gram średnio jej przybywa, więc ja już zaczynam panikować
Do 4200 jeszcze uwierzę w SN, ale potem...
Więc 4 dni zostały na wykurzenie jej
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
EwelKa dokładnie tak by to wyglądało u mojej teściowej. Mieszkamy w mieszkaniu po jej rodzicach. Mieliśmy inne, kupione przez moich rodziców, ale nie, mamy sobie wyremontować to i mieszkać w nowym. Bez komentarza, ale ok. Poszliśmy na rękę, dla spokoju ducha. Do mieszkania przynależy komórka. Przydałaby się nam, bo fajnie jest np kupić 10kg mąki i mieć od nosem czy schować zimowe ciuchy i jakby co szybko po nie podejść. Niestety zawalona jest rzeczami dziadków, których nikt nie chce, ale wyrzucić nie można. Ostatnio mówiłam, że mam dużo ciuszków dla młodej, ale od rozmiaru 78 i dam je do piwnicy. Dostałam wykład, że szkoda ubrań. Oficjalnie na forum przy moich rodzicach powiedziałam, że chętnie dałabym je do komórki, ale nie ma miejsca. Powiedziała, że przyjdzie posprzątać - to było w czerwcu...
Ewelka jakbyśmy się spotkały to mam wrażenie, że nie mogłybyśmy się nagadać z takimi historiami
Polkosia to burzymy ściany
Mnie się marzy dom, ale w mieście brak działek na nowe budownictwo, a jak są to na obrzeżach, a ja muszę mieć wszędzie blisko ;p
Kiedyś może kupimy "używany" dom. Teściowa i rodzice już sami mówili, że nam pomogą, ale ja straszna samosia jestem i bardzo bym chciała wszystko sama, sama, samaEwelKa wielka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
My strych 3 dni sprzatalismy i ciagle jeszcze dużo gratów jest. Nawet eternit na zapas tam był
teściowa tylko gada, ze to oni powinni to sprzątać ale rok minął i sami zaczęliśmy wszystko wywalać
teraz tylko teść marudzi, ze była tam jakaś rura co by mu sie przydała albo inne badziewie i jaka szkoda, ze wyrzuciliśmy. Ja uważam, ze jak przez rok mu sie nie przydała to już mu sie nie przyda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:06
polkosia, WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość