X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziewczyny przeliczcie tv na ddtvn- temat przenoszonej ciazy

Oglądałam, ale za dużo się nie dowiedziałam :P Wszystko już tu omawiałyśmy, hehe ;)

ZakręconaOna, Nynusia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik moj gin tez normalnie dał mi zwolnienie do 4 listopada i jeszcze sie zdziwił jak mu zaczęłam opowiadać, ze lekarze nie dają ... Dziwne

Wiedźma widocznie coś Twój maz musiał jej powiedzieć skoro teraz gada takie farmazony....moze zwierzał sie jej....
    Ale z tym gadaniem i straszeniem dot. płci to mogłaby sobie darować....
    Chyba sprawia jej przyjemność denerwowanie Ciebie.....co za babsko

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Oglądałam, ale za dużo się nie dowiedziałam :P Wszystko już tu omawiałyśmy, hehe ;)

Taaaa tez czuje niedosyt :p

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za wszystkie mile slowa w imieniu Natana :)
    Blondik o widzisz nie slyszalam o tym porownaniu , mam nadzieje ze dzis pojdzie lepiej !

Arielka kochana trzymam kciuki za ciebie ! Pewnie juz tulisz skarbusia <3

No i gratuluje nowym mamusia :)
    Battinka piekne to twoje szczescie !<3

Co do baczkow ja tez sadze ojj dobrze ze jestem sama w sali :D

wiecie ze u mnie codziennie chodza z karta i mam sobie wybierac co chce zjesc , masakraa :D

A teraz czekamy na tatusia :)

jaroszka, EwelKa wielka, aanaa, Little Frog, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie B. nie jest taki, zeby się jej zwierzać, rozmawia z nią raz na miesiąc, często jest tak, ze to ona do mnie pisze co u B. słychać bo się dawno nie odzywał do niej. On też za nią nie przepada ;p

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, co do płci, to powiem Ci, że tak naprawdę każdej z nas może się to zdarzyć, niezależnie ile USG miałyśmy... A może skocz sobie gdzieś na takie "przedporodowe" i się upewnij? Po co się stresować :) U nas dopiero teraz w 39t0d lekarka napisała, że płeć żeńska i na 3D włączyła, żeby nam pokazać. Wcześniej nikt na 100% nie dał pewności. Ale w sumie nie spotkałam się w realu z pomyłką :) Tylko na forum ze 2 czy 3 razy czytałam. Pewnie ona Ci po prostu zazdrości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 09:31

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle o seksie nie myśle....ledwo sie ruszam, wszystko mnie boli, wiec to żadna przyjemność dla mnie by była....
    No ale rozumiem te z Was, ktore maja ochotę :)

Kuzwa mam tak twardy brzuch, ze aż zaczęłam sie denerwować....

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma to jak był w PL to sie z nią nie widział ?

relgh371crdcdbv2.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie w kiblu - byls bomba wybuchowa 2 razy :)

polkosia, agaton, ZakręconaOna, Bąbelek, Katarzyna87, maluda, zakocona lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wrociliśmy do domu!
    Mam chwilę czasu, bo chłopaki śpia, więc tym razem mój opis porodu:)
    Od 10.20 zaczęłam dostawać oksytocynę. Skurcze dochodziły do 60, ale jakoś specjalnie ich nie czułam. Po 16 przyszła położna i przekłuła mi pęcherz. Wody były delikatnie zielonkawe, najprawdopodobniej to jakaś infekcja była. PO odpłynięciu wód poczulam co to skurcz... Myslała, że już gorzej nie będzie, ale były one coraz mocniejsze. O 18 zabrali mnie na salę porodową wiśniową, rozwarcie 2 cm, wskoczyłam do wody. zrobiło mi się duużo lepiej. Skurcze przybierały na sile. były momenty, ze myślałam, ugryzę wannę. Po jakimś czasie (40 min?) rozwarcie 3 cm. Miałam wtedy kryzys, myslałąm o znieczuleniu, bo gdzie kolejne 7?? Po 20 min rozwarcie 5 cm. Mąż mówił, że myślał, że rozwalę wannę... Kolejne 20 min, kolejne badanie, rozwarcie...10!
    Parłam przy drabinkach i na fotelu. Ja w przeciwieństwie do Zakoconej krzyczałąm, oddchanie mi niewiele pomagało, a klrzyk...miałam wrazenie, że go zwyczajnie zakrzykuję. Głowka nie chciała się urodzić. Został wezwany neonatolog, ginekolog, ktostam jeszce i jeszcze kolejny lekarz miał czekać w pogotowiu ( to przez zielonkawe wody i głowkę, którta nie chciała przejść). Zaczęłam przeć na fotelu, chwilami prawie płakałam z bólu, przy drabinkach nie mogłam się podnieść, mąż mi pomagał. Agnieszka musiała mnie naciąć, bo "wszystko trzaskało" i ze 4 razy się z tego tłumaczyła, ale ja nie mam do niej żalu, bo... o 22.45 połozyła na mnie mojego Ignasia. Moje Cudo. Moje Szczęśćie. Nie miałam siły na płacz ze wzruszenia, ale w srodku wszystko we mie krzyczało ze szczęśćcia. No i zobaczyć łzy szczęścia i mega szacunek po takim wysiłku w oczach Męża - bezcenne.
    Dziś jesteśmy kilka dni po porodzie i powiem Wam jedno: już nie pamiętam bólu. Jedyne co pamiętam z porodu to głos połoznej: "Jesteś dzielna! Bardzo dobrze sobie radzisz! A teraz przemy, pomagamy Iganasiowi!". Dziewczyny, wierzcie w swoją kobiecą siłe! My naprawdę jestesmy w stanie gory przenosić!
    Na fb zamieściłam zdjęcie, prześlę i Wam, bo większoś jest na telefonie Męża, a nie chcę go budzić :)

agania, WiedźmaMaKota, nat_alia, EwelKa wielka, lojkalojka, jaroszka, polkosia, Mikejla, Blondik, ZakręconaOna, miska2503, Aleksandra90, estrella, Bąbelek, Katarzyna87, ewwiel, madu, Little Frog, Nynusia, stokrotka25, ~Rewianka~, maluda, zakocona, paula1, paula1 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]

Wysłany: 7 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem Polkosiu ale po co ona mi takie farmazony pierniczy na 2 tygodnie przed porodem? głupia krowa!

Jaroszka nie bo ona mieszka w innej części pl niż my.

3i496iye8v37prd8.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma jak ja to znam. Moja szwagierka uwielbia sie chwalić. Jak to jadła u gesslerowej, gdzie jedzie po raz trzeci na wakacje i takie tam (ma bogatego męża buca). Wysyła smsy do wszystkich na raz jednakowe :) i już na nie nie odpisuje. O ciazy to mi tylko pisze jaki mi współczuje. Jak nie wiedziałam czy bede miała cc to mi pisała o wypadających pochwach itp. (Kto pisze takie rzeczy ciężarnej??? Przecież jesteśmy świadome tego ale nie chcemy o tym słuchać). Jak ustaliłam cc to mi współczuje, ze w naszym szpitalu. Dzieci tylko wrzeszczą i sraja. A teściowa mało sie nie zesra zeby ja na chrzestna wziąć :) po moim trupie :)

nat_alia lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 7 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka piękny opis. Pierwsze moje łzy z opisu porodu, mimo ze inne tez były cudne.

polkosia, ZakręconaOna, maluda lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 7 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i wczoraj jak napisałam, ze wiem kiedy idę do szpitala to mi odpisała, ze 11tego wracają z Włoch, także urodzę po ich urlopie :) haha. Zero, ze trzyma kciuki, tylko mnie uświadomiła gdzie są i kiedy wracają :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 7 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ta też się próbuje chwalić ale nie za bardzo ma czym, wszystko używane miała do małej i teraz ją ch... strzela chyba, ze my mamy wszystko nowe dla naszej małej, wczoraj mnie poprosiła o zdjęcie łóżeczka i wózka, hahaha już lecę, zeby jej wysłać, będzie pewnie nie taki jak powinien, pościel w nie takim kolorze i w ogóle :D
    Jak dobrze się wyżalić u Was zawsze pocieszycie :*

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdrośnica!!!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam niestety u mnie net dalej kiepski a chciałam wam zdjęcia kącika madzi wrzucić.

Battinka gratuluję z całego serca!! Doczekalas się swojego kolejnego cudu :) super.

Jacusianka podbudowal mnie Twój wpis, mam nadzieje, ze dam rade tak jak mówisz!

Wiedzma no powiem Ci ze sama czekam teraz co twoja szwagierka odpisze na zdjęcia dawaj znać :D

EwelKa wielka, WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma to u mnie teściowej z kolei wszystko mam brzydkie :) chociaż ostatnio nie komentuje :) jak z nią mieszkałam to nawet sałatę myłam nie tak jak trzeba :) a ja nie mogę jej nic odpowiedzieć bo mi kiedyś powiedziała, ze teściowej sie nie mówi co sie myśli. :) strasznie sie boje foto bedzie bo ona nie słucha naszego zdania i przy dziecku bedzie robiła to co ona uważa za dobre a nie to co my. Widzę jak nam psa rozpuściła, który w życiu nie zebrał a od kas z nią mieszkaliśmy mało nie wyrwie kanapki z ręki. Ja tez sie wyzalilam!!! :D

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 7 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika - nie wysyłam jej zdjęć :D jak już urodzę to ją zasypię zdjęciami. Ja ogólnie nie jestem jakąś chwalipiętą ale jej na złość będę wysyłać, niech ją cholera trafia :D

Mikejla, ZakręconaOna, polkosia, EwelKa wielka, maluda lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole dziewczyny wczoraj był koszmarny dzień. W szpitalu mnie znereicowali na wizycie, później jak się zapisywałam na porodowke powiedziała mi położna ze potrzebujemy metryk urodzeń przetłumaczonych. Najgorsze ze nikt nie wyda naszych metryk nikomu w Polsce. I co mamy zrobić teraz? Od wczoraj się nad tym głowie, jeszcze jak na złość net nie działa i nie mam jak ruszyć tematu.

‹‹ 2579 2580 2581 2582 2583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ