X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu na obczyźnie z tym nie będę mieć problemów - odwiedzać będzie mnie tylko Darek. Nie sądzę, żeby szwagierka mi się zwalała do szpitala.

A co do ciuszków, ja nie dostałam praktycznie nic od nikogo sama wszystko kupowałam, najpierw nowe później w lumpku. Teraz od bratowej dostałam rożek i ręczniki kocyki po kąpieli, kupili mi czapeczki, ale ona jak widać nie dałaby jak kozie z dupy za przeproszeniem, to co dała naprawdę fajnie się trzyma.

Little Frog lubi tę wiadomość

• maluda Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Aanaa masakra. Ja to nawet poproszę, rodziców, żeby moje rodzeństwo albo w ogóle do szpitala nie przychodziło albo tylko na chwilę, bo brat ma 14 lat więc jemu to w sumie bez różnicy a siostra 5 więc nie do końca ogarnia. Ale z drugiej strony nie chcę im tego odbierać jeśli będą chcieli.

A co do tych ciuszków tto już temat obwałkowany ale - w lumpeksie kupiłam najładniejsze :P

Nie wiem czy sprawdzałyście, ale słyszałam, że w niektórych szpitalach mają wewnętrzne regulaminy, co do ilości osób odwiedzających w jednym czasie, albo w kwestii dotyczącej wieku np. od 12 albo 14 lat :(

relganli4wkmj4ii.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika,ja mam albo pożyczone albo z lumpa i są śliczne te ciuszki. Ale ja te co pozyczylam mam oddać,bo szwageorka będzie miała więcej dzieci i kolezanka tez chce:) ale dla mnie to nie problem,jak cos się zuzyje to sie wywali i tyle. A jakby kazda z nas miała nowe kupować,to ile by trzeba było kasy. A potem ja im swoje tez pozycze i tak wszystko zostanie w rodzinie;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ale co z tego, że mamy nicki dziewczyn, jak reszta info już gdzieś hen, hen za nami... A to też by się przydało.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aleksandra90 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie mieszane uczucia co do tych odwiedzin... U mnie i u męża wszyscy są bardzo rodzinni i mój tata już mi zapowiedział, że jak się dowiedzą, że rodzę, to pakuje w swojego Multivana mamę, teściów i naszych braci i przyjeżdżają na porodówkę :-O Powiedziałam im, że będę zmęczona i sama będę najpierw chciała się trochę nauczyć obsługi swojego dziecka, ale z drugiej strony będzie mi trochę smutno jak mnie nie odwiedzą... W najbliższych dniach zdecyduję czy ich zapraszać, jeśli już to na pewno nie w pierwszej dobie po porodzie :-P

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie sprawdzałam ale wydaje mi się, ze mama ogarnia te tematy i nawet sama nie będzie chciał ich zabierać.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,u mnie jedna osoba moze byc ze mną na sali. Albo sie idzie do pokoju odwiedzin i wtedy więcej. I sa parawany

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, u mnie będzie ta sama sytuacja :) tylko mężu będzie odwiedzał, bo wszyscy daleko. Mama przyjedzie w listopadzie, a teściowie dopiero w styczniu. W sumie taki układ mi bardzo odpowiada :)

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja też oddam, jeśli ktoś akurat będzie potrzebował, ale na pewno nie takie z dziurami i obsrane na pół pleców :P Ale raczej planuję więcej dzieci, więc może schowam i będę egoistką :P Zobaczymy.

Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos odwiedzania w szpitalu-dziś teściowa mnie odwiedziła i przy okazji powiedziała żeby jej dać znać jak tylko będę w szpitalu ohoo zaczyna się :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, Lexie, Agu258, BATTINKA, zakocona, ss, dodinka, malgo86, Green, Szczęśliwa-mamusia
    Magdallenee, Amerie, Aguś26, Onka, Linka,Soraya Jacusianka, Arielka juz tez pewnie

Ja zrobię tego zdjęcie ale jeszcze by się przydało wyszukać dane i daty. W szpitalu będę mieć duuuuzo czasu mogę spróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:04

Little Frog lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, dlatego takie rzeczy trzeba omówić wczesniej. Chociaż ja wiem ze są różne rodziny, ale to chociaż można zaprosić ale na pól godzinki np. U tej laski goście byli od rana do wieczora, z laktatorem zamykalam sie w łazience i siadalam sobie na kibelku, a wiadomo ze w temacie laktacji spokój i wygoda najważniejsze. A ja walcząc o mleko szczękałam z nerwów zębami i marzylam żeby się położyć na korytarzu bo tam wieksza prywatność...
    A tak w ogóle to mamy początek października i tyle juz się nas rozpakowało :) ciekawe czy jakis rodzynek zostanie na listopad :)

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agaton, ja też oddam, jeśli ktoś akurat będzie potrzebował, ale na pewno nie takie z dziurami i obsrane na pół pleców :P Ale raczej planuję więcej dzieci, więc może schowam i będę egoistką :P Zobaczymy.
    Ja sobie schowam takie swoje najulubieńsze:) i nikomu nie dam:)
    Aleksandra,nie wyobrażam sobie,ze na porodowke by do mnie mama przyjechała,a co dopiero cala familia;) a mój mąż to by chyba się wściekł haha:) poród to dla mnie przeżycie tylko ja,mąż i dziecko,potem niech przychodzą i mówią jaka śliczna:)

Little Frog, polkosia, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kurczę, ale co z tego, że mamy nicki dziewczyn, jak reszta info już gdzieś hen, hen za nami... A to też by się przydało.
    Hehe, jest to do zrealizowania, chociaż chyba bardzo czasochłonne. Tzn jak już się znajdzie użytkowniczkę, to trzeba znaleźć jej aktywność na tym wątku i o ile poinformowała o tym, to jest jakaś szansa :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zapowiedziałam mama teściowa i mąż nikt absolutnie nikt więcej w szpitalu.

Wiedzma współczuję.. moja szwagierka tez ostatnio śświruje ale mąż juz powoli robi porządek. ..

Co do ciuszków ja też już kiedyś Wam pisałam koleżanka mi przywiozła i mówi że mam je uprac bo leżały w szopie na wsi a tam są szczury no i super hah

A mam dwie takie kkumpele ze chciały do szpitala przyjechać powiedziałam ze dam im znać jak będę w domu trudno niech się obrażają

WiedźmaMaKota, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa to jakiś koszmar,ja bym tego tak nie zostawila,tylko gdzies zglosila,ale poprosila o zmianę pokoju

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku to moja teściowa to samo, powiedziała, że mamy dzwonić od razu jak zacznę rodzić i będziemy się zbierali do szpitala. A jak powiedziałam, że jeśli akcja rozpocznie się w nocy to dowiedzą się dopiero rano, jak mała będzie już na świecie to mało się nie rozpłakała :-D Ale ja nie widzę sensu wszystkich budzić i na nogi stawiać, tym bardziej, że sami mówią, że się będą denerwowali...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Moze jak któraś urodzi to zakoconej na pw wyśle dane i jak będzie miała czas to uzupelni,a nie będzie musiała szukac
    Bardzo dobry pomysł. Niech dziewczyny w wolnej chwili wyślą zakoconej w wiadomości wszystkie potrzebne dane. Chyba, ze któraś z nas da radę przewertować wszystkie strony :).
    Ja nie mam od kogo dostać ciuszków i póki co kupowałam wszystko, przeraża mnie to, bo dużo kasy idzie. Muszę sie wybrać do lumpka, ale nawet nie wiem który godny uwagi. Nie miałam nigdy serca do takich miejsc i nie wiem jak tam kupować :)
    Dostaliśmy worek ubranek ale po dziewczynce a te neutralne są jakieś zniszczone jak na moj gust. Czuje sie niewdzięczna ale dla pierwszego dziecka chciałoby sie jakieś takie lepsze :/

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, mam podobnie, te najładniejsze, najsłodsze, na pewno sobie zostawię :P

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc macie racje, sprawę odwiedzin trzeba przedyskutować póki jeszcze jest czas, żeby potem nie było niepotrzebnych złości i niespodzianek :-)

Możemy w takim razie zapisywać tylko, które już urodziły a potem część informacji łatwo będzie odzyskać z facebooka. O resztę będzie można dopytać dziewczyn na forum jak się już pojawią ( bo zakładam, że nie porzuciły nas na zawsze :-P).

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 2586 2587 2588 2589 2590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ