WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu na obczyźnie z tym nie będę mieć problemów - odwiedzać będzie mnie tylko Darek. Nie sądzę, żeby szwagierka mi się zwalała do szpitala.

A co do ciuszków, ja nie dostałam praktycznie nic od nikogo sama wszystko kupowałam, najpierw nowe później w lumpku. Teraz od bratowej dostałam rożek i ręczniki kocyki po kąpieli, kupili mi czapeczki, ale ona jak widać nie dałaby jak kozie z dupy za przeproszeniem, to co dała naprawdę fajnie się trzyma.

Little Frog lubi tę wiadomość

• maluda Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Aanaa masakra. Ja to nawet poproszę, rodziców, żeby moje rodzeństwo albo w ogóle do szpitala nie przychodziło albo tylko na chwilę, bo brat ma 14 lat więc jemu to w sumie bez różnicy a siostra 5 więc nie do końca ogarnia. Ale z drugiej strony nie chcę im tego odbierać jeśli będą chcieli.

A co do tych ciuszków tto już temat obwałkowany ale - w lumpeksie kupiłam najładniejsze :P

Nie wiem czy sprawdzałyście, ale słyszałam, że w niektórych szpitalach mają wewnętrzne regulaminy, co do ilości osób odwiedzających w jednym czasie, albo w kwestii dotyczącej wieku np. od 12 albo 14 lat :(

relganli4wkmj4ii.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika,ja mam albo pożyczone albo z lumpa i są śliczne te ciuszki. Ale ja te co pozyczylam mam oddać,bo szwageorka będzie miała więcej dzieci i kolezanka tez chce:) ale dla mnie to nie problem,jak cos się zuzyje to sie wywali i tyle. A jakby kazda z nas miała nowe kupować,to ile by trzeba było kasy. A potem ja im swoje tez pozycze i tak wszystko zostanie w rodzinie;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ale co z tego, że mamy nicki dziewczyn, jak reszta info już gdzieś hen, hen za nami... A to też by się przydało.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aleksandra90 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie mieszane uczucia co do tych odwiedzin... U mnie i u męża wszyscy są bardzo rodzinni i mój tata już mi zapowiedział, że jak się dowiedzą, że rodzę, to pakuje w swojego Multivana mamę, teściów i naszych braci i przyjeżdżają na porodówkę :-O Powiedziałam im, że będę zmęczona i sama będę najpierw chciała się trochę nauczyć obsługi swojego dziecka, ale z drugiej strony będzie mi trochę smutno jak mnie nie odwiedzą... W najbliższych dniach zdecyduję czy ich zapraszać, jeśli już to na pewno nie w pierwszej dobie po porodzie :-P

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie sprawdzałam ale wydaje mi się, ze mama ogarnia te tematy i nawet sama nie będzie chciał ich zabierać.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,u mnie jedna osoba moze byc ze mną na sali. Albo sie idzie do pokoju odwiedzin i wtedy więcej. I sa parawany

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, u mnie będzie ta sama sytuacja :) tylko mężu będzie odwiedzał, bo wszyscy daleko. Mama przyjedzie w listopadzie, a teściowie dopiero w styczniu. W sumie taki układ mi bardzo odpowiada :)

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja też oddam, jeśli ktoś akurat będzie potrzebował, ale na pewno nie takie z dziurami i obsrane na pół pleców :P Ale raczej planuję więcej dzieci, więc może schowam i będę egoistką :P Zobaczymy.

Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos odwiedzania w szpitalu-dziś teściowa mnie odwiedziła i przy okazji powiedziała żeby jej dać znać jak tylko będę w szpitalu ohoo zaczyna się :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, Lexie, Agu258, BATTINKA, zakocona, ss, dodinka, malgo86, Green, Szczęśliwa-mamusia
    Magdallenee, Amerie, Aguś26, Onka, Linka,Soraya Jacusianka, Arielka juz tez pewnie

Ja zrobię tego zdjęcie ale jeszcze by się przydało wyszukać dane i daty. W szpitalu będę mieć duuuuzo czasu mogę spróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:04

Little Frog lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, dlatego takie rzeczy trzeba omówić wczesniej. Chociaż ja wiem ze są różne rodziny, ale to chociaż można zaprosić ale na pól godzinki np. U tej laski goście byli od rana do wieczora, z laktatorem zamykalam sie w łazience i siadalam sobie na kibelku, a wiadomo ze w temacie laktacji spokój i wygoda najważniejsze. A ja walcząc o mleko szczękałam z nerwów zębami i marzylam żeby się położyć na korytarzu bo tam wieksza prywatność...
    A tak w ogóle to mamy początek października i tyle juz się nas rozpakowało :) ciekawe czy jakis rodzynek zostanie na listopad :)

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agaton, ja też oddam, jeśli ktoś akurat będzie potrzebował, ale na pewno nie takie z dziurami i obsrane na pół pleców :P Ale raczej planuję więcej dzieci, więc może schowam i będę egoistką :P Zobaczymy.
    Ja sobie schowam takie swoje najulubieńsze:) i nikomu nie dam:)
    Aleksandra,nie wyobrażam sobie,ze na porodowke by do mnie mama przyjechała,a co dopiero cala familia;) a mój mąż to by chyba się wściekł haha:) poród to dla mnie przeżycie tylko ja,mąż i dziecko,potem niech przychodzą i mówią jaka śliczna:)

Little Frog, polkosia, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kurczę, ale co z tego, że mamy nicki dziewczyn, jak reszta info już gdzieś hen, hen za nami... A to też by się przydało.
    Hehe, jest to do zrealizowania, chociaż chyba bardzo czasochłonne. Tzn jak już się znajdzie użytkowniczkę, to trzeba znaleźć jej aktywność na tym wątku i o ile poinformowała o tym, to jest jakaś szansa :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zapowiedziałam mama teściowa i mąż nikt absolutnie nikt więcej w szpitalu.

Wiedzma współczuję.. moja szwagierka tez ostatnio śświruje ale mąż juz powoli robi porządek. ..

Co do ciuszków ja też już kiedyś Wam pisałam koleżanka mi przywiozła i mówi że mam je uprac bo leżały w szopie na wsi a tam są szczury no i super hah

A mam dwie takie kkumpele ze chciały do szpitala przyjechać powiedziałam ze dam im znać jak będę w domu trudno niech się obrażają

WiedźmaMaKota, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa to jakiś koszmar,ja bym tego tak nie zostawila,tylko gdzies zglosila,ale poprosila o zmianę pokoju

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku to moja teściowa to samo, powiedziała, że mamy dzwonić od razu jak zacznę rodzić i będziemy się zbierali do szpitala. A jak powiedziałam, że jeśli akcja rozpocznie się w nocy to dowiedzą się dopiero rano, jak mała będzie już na świecie to mało się nie rozpłakała :-D Ale ja nie widzę sensu wszystkich budzić i na nogi stawiać, tym bardziej, że sami mówią, że się będą denerwowali...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Moze jak któraś urodzi to zakoconej na pw wyśle dane i jak będzie miała czas to uzupelni,a nie będzie musiała szukac
    Bardzo dobry pomysł. Niech dziewczyny w wolnej chwili wyślą zakoconej w wiadomości wszystkie potrzebne dane. Chyba, ze któraś z nas da radę przewertować wszystkie strony :).
    Ja nie mam od kogo dostać ciuszków i póki co kupowałam wszystko, przeraża mnie to, bo dużo kasy idzie. Muszę sie wybrać do lumpka, ale nawet nie wiem który godny uwagi. Nie miałam nigdy serca do takich miejsc i nie wiem jak tam kupować :)
    Dostaliśmy worek ubranek ale po dziewczynce a te neutralne są jakieś zniszczone jak na moj gust. Czuje sie niewdzięczna ale dla pierwszego dziecka chciałoby sie jakieś takie lepsze :/

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, mam podobnie, te najładniejsze, najsłodsze, na pewno sobie zostawię :P

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc macie racje, sprawę odwiedzin trzeba przedyskutować póki jeszcze jest czas, żeby potem nie było niepotrzebnych złości i niespodzianek :-)

Możemy w takim razie zapisywać tylko, które już urodziły a potem część informacji łatwo będzie odzyskać z facebooka. O resztę będzie można dopytać dziewczyn na forum jak się już pojawią ( bo zakładam, że nie porzuciły nas na zawsze :-P).

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 2586 2587 2588 2589 2590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ