Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelka, ja też nie potrafię kopać w lumpkach. No nie mam cierpliwości, chociaż zazdrość mnie zżera jak ktoś upoluje coś super za kilka groszy
Ja mam wszystko od brata i bratowej z tym, że bratowa powiedziała, że te w najgorszym stanie są najlepsze i najwygodniejsze. Jednak odłożyłam je, bo przecież też wolałabym w coś ładniejszego ubrać dziecko. Ale zostawiłam i powiedziałam, że jak chcą, to jest to odłożone, nie wyrzuciłam.EwelKa wielka lubi tę wiadomość
-
Ja dałam posta na FB:
Dziewczyny, w związku z małym bałaganem na forum i nieuzupełnioną listą mam propozycję, by pod tym postem (oprócz swoich ze zdjęciami itd.) wklejać krótki, dodatkowy post z info o urodzinach maluchów i nickiem z forum, jeśli tam jesteście. Myślę, że forma Zakoconej będzie najlepsza, czyli przykładowo Paulina wrzuca posta:
Fatim, córka Oliwia, 2780g, 50 cm, 21.09 o 4:04 w 37t2d, SN, TP: 10.10
Byśmy miały lepszą orientację ile już mamy dzieciaczków itd.Oczywiście to tylko propozycja.
Albo te wiadomości do Zakoconej rzeczywiście, ale trzeba ją mieć w przyjaciółkach, a ona musi zaakceptować, to nadal będzie obsuwa. A tak możemy chwilowo wklejać listę na bieżących stronach, jak kiedyś Zakocona robiła, dopóki nie miała pierwszego posta. A potem, jak wróci, to przerzuci tamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:06
Aleksandra90, maluda, Nynusia, EwelKa wielka, Little Frog, WiedźmaMaKota, agaton, Mikejla, Blondik, estrella, ~Rewianka~, zakocona lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Tyle udało mi się wykopać na forum:
Aguś26 – brak info na belly
onka
Dziewczyny, Maciuś 4320 g 63 cm 5.10? CC
annggela
Dorianek 48cm i 28950gr 4.10 o godz 11.18 SN
Linka220
brak info na belly
Lexie
godz 9.34 3700 g i mierzy 54 cm 07.10 SN
Agu258
brak info na belly
BATTINKA
23.47, Wazy 3710 i 58cm . 06.10
Magdallenee
brak info na belly
Zakocona
o 15:25 Tadzio 4030g i 56cm SN
ss
Alanek 3050g 52cm
dodinka
brak info na belly
malgo86
9:00 02.10 CC
Jacusianka
Moje 4260 gram 22.45 02.10 SN
Arielka
Soraya
11:55 cc ma 4100g i 58cm 5.10 CC
Green
07.10
Szczęśliwa-mamusia21
3560 gram i 51 cm 05.10 CC
Amerie
1:05 28.09.15 Maja z wagą 2860 g, 52 cm.
Jakby któraś miała jakieś dodatkowe informacje, albo mi się wkradł błąd, to proszę kopiować i poprawiać
Może uda nam się coś z tego posklejaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:47
EwelKa wielka, Aleksandra90, polkosia, maluda, Katarzyna87, estrella, Nynusia, ~Rewianka~, zakocona lubią tę wiadomość
-
Do mnie do szpitala na pewno przyjdą rodzice, teściowa, szwagierka z mężem i przyjaciółki. W sumie też niezła ekipa. Resztę o ile będzie taka możliwość zaproszę do domu. Przynajmniej będzie powód żeby posprzątać ;p
U nas w szpitalu są parawany. Nie wyobrażam sobie wietrzenia krocza, gdy u sąsiadki są goście.
U nas w regulaminie jest teoretycznie 2 osoby mogą wejść, ale wiem, że póki nikt nie zgłasza przeciwu może być więcej osob. Wizyty są do 19:00, chyba że jest to tatuś, który w dniu porodu oczywiście może być całą dobę jeśli tylko chce, a normalnie nawet do 22:00
Co do ciuszków jeszcze to 90% dostaliśmy. Jedne od przyjaciółki i ubranka są w rewelacyjnym stanie. Prosiła o oddanie konkretej osobie w dobrym stanie. Oczywiście jak coś się zniszczy mam wyrzucić.
Kolejne ciuszki są od szwagierki. Sama powiedziała, że starała się je przebrać, ale było tego bardzo dużo i mogła coś ominąć, więc mam pobrzebierać sama i co mi się nie podoba wyrzucić. Ona ich nie chce.
Aanaa masakra, że nie mogłaś sobie nawet spokojnie mleka odciągnąćja bym chyba powiedziała pielęgniarce, że chciałabyś parawan, bo czujesz się niekomfortowo.
Na podsumowanie napiszę bardzo mądrą myśl, którą przekazała nam na szkole rodzenia Pani psycholog.
Rodzina po porodzie to trójkąt czyli Mama, Tata i Dziecko, żadne inne figury nie wchodzą w grę. Babcia, Mama, Teściowa, Ciotka to nie jest element trójkąta i mimo że na początku może być nieprzyjemnie musimy o tym mówić. Zaznaczam, że na SR chodziły same pierworódki i jak jest inne dziecko w domu to możemy figurkę zmienićLittle Frog, madu, EwelKa wielka, Mikejla, maluda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO matko, nie da się być na bieżąco! Musiałabym cały czas z nosem w komputerze siedzieć
Dziewczyny, które dziś urodziły gratulacje!
Ja dziś rano musiałam zrobić badania krwi przed ewentualną cesarką tj. krzepliwość więc spędziłam trochę czasu w przychodni. W nocy słabo spałam więc teraz odsypiałam... Myślałam, że dzisiejszy dzień będzie mi się dłużył, a tu leci jak szalonyZ jednej strony się cieszę, a z drugiej stresik już zaczyna się pojawiać
Chyba trochę posprzątam żeby przestać myśleć
Co do odwiedzin to mąż mnie wywozi do szpitala 60 km od naszego miejsca zamieszkania tak więc raczej nikt mi głowy nie będzie zawracał. Teść nie prowadzi samochodu, teściowa nie ma prawka, dla szwagierki taka trasa jest zbyt trudnaa moja rodzinka jest daleko i powiedzieli, że w szpitalu mam dojść do siebie i odpocząć, a oni mnie odwiedzą w domu
Dobry pomysł z uzupełnianiem tej listy bo ja już się pogubiłam, która z nas urodziła. Na fb wciąż coś się dzieje... tutaj też. Nawet nie wiem komu dokładnie gratulowaćpolkosia, Little Frog, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Kochane odeszly mi wody jestem na porodowce. Odezwe sie po
estrella, madu, Bąbelek, polkosia, EwelKa wielka, Little Frog, Katarzyna87, maluda, Mikejla, ~Rewianka~, Blondik, Zorro, aanaa, WiedźmaMaKota, ewwiel, Nynusia, ZakręconaOna, lojkalojka, agania, miska2503, zakocona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rety!!! Olejek naprawdę działa
Aż się boję teraz wypić
Little Frog, ~Rewianka~, Blondik, aanaa, estrella, Nynusia, ZakręconaOna, lojkalojka, agania, miska2503 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn