Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze nie ma co się bać wenflonow. Teraz igla jest plastikowa i chyba nie można zrobić sobie krzywdy :) ja miałam chyba 3 bo sobie przypadkiem wyrwalam raz w nocy a raz przy podlaczonej kroplowce i to nic nie boli :) no i zyje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:38

agaton lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agania, masz całkowitą rację. Też bym wolała cc, więc niech się nie przekręca ;)

No i oby już tego nie zrobiła... tak chyba będzie lepiej.

madu lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania to super ze wszystko dobrze. A co do obrocenia to może jeszcze się obróci mała. A GBS przy cc chyba nie jest istotny no nie ?

Ja na obiad dziś naleśniki robie.
    KKupiłam sobie nutelle banany chipsy pepsi. Będą naleśniki z nutella i bananami a na deser chipsy i pepsi musze się nazrec przed szpitalem ;D

madu, lojkalojka, Little Frog, polkosia, Mikejla, my dream, agaton, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie Ci sie polkosia, Klementyna zapowiada sie dosyć duża. Ja nawet nie chce mysleć jak Leon miałby być taki wielki <co nie jest wykluczone>. No i Ciebie już tez tak nastawiali na to że urodzisz wczesniej, ten pessar, rozwarcie, już miałaś akcje więc sie nie dziwie że raz chcesz a raz nie. bo swiety by cierpliwośc stracił :) Ja co najwyżej miałam ogromn ą nadzieję urodzić w 38 tc a jednak nic się dalej nie zapowiada, czuję sie świetnie, sraczek nie mam ani mdłości, nic nie boli i boje sie ze u mnie to na prawde bardzo z nienacka przyjdzie :)

Aganiu jesli dojdzie do cc, to chyba nawet nie dostaniesz tego antybiotyku na GBS bo mała nie bedzie miec kontaktu z drogami rodnymi.

Nynusia Twój dzisiejszy plan posiłków zwalił mnie znóg <3
    Idę do sklepu;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:40

polkosia, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania no tak.to tez bym wolała cc

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu myślę dokładnie tak samo jak Ty :)

Dziewczyny pokazuję w ostatnim dniu skończonego 38tc, od jutra 39tc, a wg liczenia gina 40tc!

daeb3d09603ecd88med.jpg

aanaa, madu, agania, Little Frog, ZakręconaOna, polkosia, WiedźmaMaKota, paula1, Aleksandra90, Nynusia, lojkalojka, Blondik, my dream, agaton, jaroszka, nick nieaktualny, zakocona, maluda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli miała by być cc to nie podają tego antybiotyku, bo dziecko nie ma wtedy styczności z drogami rodnymi.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania w takim przypadku chyba każda kobieta wolalaby mieć cc bo wiadomo dużo bezpieczniejsze dla Was taki poród będzie.

Katarzynka jaki ładny brzusio , taki zgrabny :) i nisko przede wszystkim juz jest
    U mnie tez opadł i to sporo , nawet lekarka mi zbadała powiedziała ze mam macicę dużo niżej i jestem w okresie juz okoloporodowym , ze chwila i będę rodzic . Ta mhm , nie zapowiada się haha

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Natalia gratuluje, Agaton koniecznie daj znać czy olejek zadziałał ;-)

Ja za to czuję więcej ruchów. Moja córcia nie należy do żywiołowych dzieci, więc często zdarzały się dni, że czułam jak się wierci tylko kiedy spokojnie usiadłam i się na tym skupiłam, natomiast od poniedziałku prawie non stop czuję jej wyginające się ciałko. Wydaje mi się, że to wynika z tego, że z dnia na dzień jest większa i ma więcej siły.

Dzisiaj o 8 byłam już na KTG, dostałam coś co się nazywa "kartą intensywnego nadzoru przedporodowego" i teraz mam się z tym zgłaszać jak tylko lekarka będzie chciała mnie widzieć. KTG wyszło ok, żadnych skurczy. Mam się zgłosić w środę 14.10 na kolejne badanie i zobaczymy wtedy jak się sytuacja rozwinie ;-) Oj coś czuję, że przenoszę tę ciążę...

agaton, nat_alia lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • madu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna super zgrabny brzuszek:)

a to my dziś w 39+1

3445212_IMAG44262.jpg

polkosia, Little Frog, paula1, ZakręconaOna, Aleksandra90, aanaa, Katarzyna87, WiedźmaMaKota, lojkalojka, Blondik, agaton, jaroszka, nick nieaktualny, zakocona, maluda lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Madalińskiego podają ten antybiotyk przy cc też. Dzisiaj moja koleżanka właśnie tak tam rodzi, może już nawet po i wiem, że miała GBS dodatni. Wszystko zależy od szpitala. Na Karowej na przykład nie zakładają pessara przy dodatnim, a już w Praskim mi założyli i nic się nie stało :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wypas hahaha :D Moja ma czkawke teraz ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej apropos laski , lekarka mi powiedziała , ze macice mam miękka . Jak mam to interpretować ?
    Mam rozumieć , ze szyjka jest miękka ? Czy co ?! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ej apropos laski , lekarka mi powiedziała , ze macice mam miękka . Jak mam to interpretować ?
    Mam rozumieć , ze szyjka jest miękka ? Czy co ?! :p

Ja bym zrozumiała że brzuch masz miękki ;) Ale co autor miał na mysli to już nie wiem;p

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia apropos Twojego zapasu to Ty zamiast olejka na poród możesz chapnac swój zestaw ! :D hahaha
    Co jak co robisz moje ulubione nalesniorki ! :D

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Ja bym zrozumiała że brzuch masz miękki ;) Ale co autor miał na mysli to już nie wiem;p
    No właśnie do tej pory tak tez myslalam: D
    Sprawdzam w internecie to ciągle wychodzi mi o szyjce macicy tylko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja też miałam kryzys ostatnio taki, że mnie lęki i strachy łapały... chyba wczorajszy seks przegonił je skutecznie :D i też nie wiję gniazda, starczy mi, ze się przeprowadziłam :D A w poniedziałek minie już miesiąc na nowym mieszkaniu :D O i ja też z tym językiem mam problem ale damy radę Żaba :D

Jaroszka ja też się boję o to, ze coś się stanie przez personel ;/

Kacha ja na początku miałam mega migreny ale od ok 4 miesięcy nie pamiętam co to ból głowy, na szczęście. Ale doskonale Cię rozumiem. Ja mam olejek ale też pękam. ;/

Idę może wić gniazdo, wyprasuję prześcieradełko i pościel do łóżeczka :)

Little Frog lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie GBS nie wyhodowano jak się dzisiaj okazało, więc tyle z głowy :-) Zgrabne brzuszki - Katarzyny nisko a Madu wysoko :-) Nynusia też chyba się przez Ciebie wybiorę do sklepu po chipsy i colę (jak mój mi da pozwolenie), tym bardziej, że dziś wieczorem meczyk :-)

madu, Nynusia lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nie wiem czy nisko, bo z moich planów robienia zdjęć co tydzień zostały tylko plany ;p

Mam jedno zdjęcie z maja, jedno z lipca i z sierpnia - koniec ;D

Jak byłam w zeszłym mc na IP lekarka powiedziała, że mam miękką macice, czyli w czasie badania nie było skurczu. Tyle. Szyjkę osobno opisała.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No właśnie do tej pory tak tez myslalam: D
    Sprawdzam w internecie to ciągle wychodzi mi o szyjce macicy tylko

Uwielbiam lekarzy;)
    A propo informacji jakich udzielaja i tego że też szukam w necie czasem co mogli miec na myśli to co oznacza stwierdzenie "bardzo ładny zapis KTG" na poczatku 39 tc??? Google nie wie:D

Aleksandra90, WiedźmaMaKota, ZakręconaOna, Little Frog, Nynusia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2601 2602 2603 2604 2605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ