X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu ona jest w DE ale myślę, ze tam też dostanie w UK można kupić to tam też powinno być ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mika, jak jesteś w PL, to spróbuj z Clotrimazolem w maści może. On jest dobry na wargi właśnie.

Polkosia zaoparzyłam się w tą mąść bo od lat jej używam, ale niestety juz teraz nie pomaga (mam 6 tubek) hehe. Nie wiem, może faktycznie powinnam na golasa latać, tylko cieknie cholerka wiadomo. Wkładek już nie używam, chodzę w mokrych majtach :P

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, no chyba, że tak...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyłam kilka szklanek, zrobiłam małe pranie i zalegam na kanapie. Jak wicie gniazda ma być objawem zbliżającego się porodu, to ja chyba do świąt nie urodzę ;)

Do tego jeszcze mnie jakieś głębsze przemyślenia dopadają wieczorami i taki trochę lęk przed porodem. Przed nieznanym.

polkosia, Maximmum, madu, Katarzyna87, WiedźmaMaKota, Nynusia, my dream, zakocona lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, mam to samo... Ledwo wczoraj 1 pranie wywiesiłam i stół zmyłam i zaległam. No i przemyślenia tak samo... Chociaż dzisiaj śniło mi się, że miałam już przy sobie Klementysię i była taka piękna i tuliłam ją do siebie na łóżku <3

Little Frog, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o czym tak myślicie? :) Polkosia bo będzie piękna, na pewno.

Ja to w głowie ostatnio mam tak - meble, pranie, ogarnianie, i takie. I dobrze, bo nie myślę o niczym innym. Może i k.a mnie pech wreszcie opuścił? Może teraz będzie już tylko lepiej? ;) Gotuję zupkę, idę wstawić te koszuliny i jakoś się kręci :)

Little Frog lubi tę wiadomość

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko moje wicie gniazda to kokon z koca przed tv :P

Aaa właśnie polkosia 2 dni temu śniło mi się że pisałaś na forum że urodziłaś Klementysię i jak się obudziłam to od razu sprawdzalam forum a to tylko sen ;)

Little Frog, polkosia lubią tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko spoko, nie boj nic tez nie wiję gniazda, chcociaż mam mysli ze dobrze byłoby costam jeszcze zrobić, ale lenistwo bierze górę;) Ale nie zeby mnie robota jakos szczegolnie męczyła :)

Mika Ty to masz wicie gniazda jak nic :) Ale to dobrze, iżradosc Ci to sprawia:)

ostatnio jak miałam przez ponad godzinę regularne skurcze to juz myślałam ze coś się zacznie i wpadłam wtedy w tak dobry nastrój że sie nawet nie spodziewałam. I tak ogolnie stwierdziałam, że to przeciez piękne że się młody urodzi i nie ma sie czego bać, a jakoś to będzie:)

Little Frog, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Ja ogólnie płynu do płukania nie używam tylko do prania. A jeśli Agaton o wannę chodzi, to właśnie niestety nie mam :/ A bez gaci próbowałam chodzić, to podłoga do mycia i krzesło tak samo. Muszę mieć niestety. Ale wypróbuje z rumiankiem, oby przeszło, bo gdzieś to w nocy się nawet męczyć. Co usnę, to ten mnie łapą walnie, ja się obudzę kierunek wc i pospane.

Lasencja, a to jak ty wietrzysz ta psitke? Nie masz jakiegoś luźnego dołu od piżamy albo dresu?

relgh371crdcdbv2.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie porodu chyba nie boję. Bardziej ze nie dam rady urodzić albo że będę płakać zamiast spiąć poślady. A to dlatego że z mężem chcę rodzić a przy nim to właśnie taki słabeusz sie robię, przynajmniej w ciąży.. ;)

wff2k6nl4cdo77as.png

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii ruchów to wiecie, ze moj chłopak sie teraz wiecej kręci niż w przykładowo 32 tygodniu...mam neon stop takie tsunami jak u szczęśliwej....wiec to chyba nieprawda, ze dziecko sie mniej rusza im ciaza starsza....

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Lasencja, a to jak ty wietrzysz ta psitke? Nie masz jakiegoś luźnego dołu od piżamy albo dresu?

W spodenkach luźnych, ale w majtasach dodatkowo, bo cieknie to teren bym zaznaczała jak w bajce okuszkami chleba.

Co do ruchów, to chyba ma kopytniki długaśne, bo czuję prawie na plecach :) Ale rusza się rano troszke, po obiedzie i dopiero wieczorem :) Takze wie, żę matka ogarnia chałupe i nie można przeszakdzać

jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka wczoraj o tym czytałam i podobno nie jest prawdą ze przed porodem dziecko jest mniej ruchliwe bo jesli wykazuje mniejszą aktywność to niedobrze, cos się może dziać niebezpiecznego. Roznica jest taka że ruchy mogą się zmienić jesli chodzi o siłę no i ze zamiast ciągłych kopniaków i fikołków to bardziej przeciąganie z braku miejsca. Ale powinno być ciągle tak samo aktywne.

jaroszka, ZakręconaOna, agaton lubią tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

• jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi ja tez sie nie boje porodu i nie chce znieczulenia, bo na cholerę to jak tylko 2 godziny trzyma, a potem kobieta jest nieprzygotowana na ten bol, który ja nagle dopadnie...trzeba spiąć poslady i pogodzić sie z tym, ze bedzie bolało, bo tak ma byc i tyle. Ja sie tylko boje o dziecko i ewentualnych błędów lekarzy...wiecie o co kaman?

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek mi bombarduje brzuch! Czekam właśnie na KTG, którego mam nadzieje że nie rozsadzi a potem do gin obok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:48

jaroszka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no widzisz Maxi, wiec to dobrze niech sie rozpycha w takim razie, a boli czasem strasznie :p
    A jak u Ciebie ?

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tez się nie boję bólu ani nic z tych rzeczy, ale strach o młodego jest, ale staram się o tym nie mysleć.

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek to czekamy na niusy :)

Ej a ja wlasnie z brzucha usłyszałam dźwięki jakby banki mydlane pękały :) Haha

Maximmum, my dream lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka mi czasem się wydaje ze mój syn to chyba jakies dodatkowe kończyny ma bo brzuch we wszystkie kierunki naraz naciąga. No i to boli.

Ja też się martwię ze podczas porodu lekarze cos wymysla i będzie nieciekawie. Niby moja tesciowa i mama znają położne z mojego szpitala (ahh ta sluzba zdrowia w rodzinie) ale ja nie chce żeby któraś mnie wprowadzala do szpitala "to moja córka /synowa dobrze się nia zajmijcie" bo bym się źle czuła ze inaczej na mnie patrzą tylko przez znajomości.. Nie wiem chyba jakaś dziwna jestem :P

jaroszka lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, jak matka chałupę ogarnia, to się najlepiej śpi, bo się buja ;) A jak matka się położy, to może pozycja średnio odpowiadać.
    U mnie na wieczór też jest sajgon ;) I to tendencje są do coraz późniejszych godzin. Teraz kopniaki do 24. Wczoraj mąż się śmiał, że chyba kolanko czuje.
    U mnie jeszcze takie mocniejsze ruchy przy prysznicu lub zmywaniu. Chyba hałas wody ją irytuje :)

Ja to przez cały czas miałam taki w miarę lajtowy stosunek do porodu (bo o nim nie myślałam!), a teraz właśnie od kilku dni zastanawiam się i do tego ten stres, że czegoś nie zrozumiem. W końcu Ci ludzie będą mówili do mnie nie po polsku, a wątpię w moje szczęście, że się mi jakiś polak/polka trafi wśród personelu. Chociaż i tak staram sobie tłumaczyć, że na bank nie ja pierwsza i nie ostatnia i jakoś do mnie dotrą :D Mieli już styczność z osobami, które zupełnie nie znały języka (np moja jedna znajoma). Trochę się pożaliłam. Już mi lepiej :) A do tego nie jestem sama.

PS. Domyłam gary :D Została tylko patelnia. Mam jeszcze w planach umyć lodówkę i poodkurzać. Może do 17 ogarnę. Aaaaaa i obiad może bym jakiś ugotowała...nie głupi pomysł.

Nynusia, agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2599 2600 2601 2602 2603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ