X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi a ja bym korzystała ze znajomości ;)

EwelKa wielka, agaton, Blondik lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najwięcej kopniaków dostaje jak siedze i wwiercanie sie glową w szyjke a to boli już nie na żarty. A wczoraj tak się nie moógł wieczór ułozyć, że znów mu kołysankę nuc ilam i jak zwykle podziałała niezawodnie ;)

Maximmum, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu tak z jednej strony mysle żeby to wkorzystac ale tylko jeśli chodzi o pozycje podczas porodu żebym w 2 fazie mogla np zejść z lozka jeśli poczuje taką potrzebę bo normalnie u nas w szpitalu nie można. Ale z drugiej strony jak sobie pomysle ze ta polozna wpusci mi tesciowa na porodowke bo się kumpluja no to chyba bym przerwala poród xd

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu polubiłam o kołysance nie o bólu :)

madu lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam taki ból głowy, że japie(r)dolę. Trwał rekordowo - zaczął się (lekki) koło 15, o 5 rano jeszcze czułam, że mam mózg.
    Nie obyło się bez bólowego rzyganka itp...a najgorsze w tym wszystkim, że ja się ogoliłam bo seks miał być ;p

Kurcze tak nadrabiam Was i większość problemy z głową miała. Może ciśnienie jakieś lewe?

Chciałam się wybrać po ten sławetny olejek do apteki i wiecie co...zdygałam ;p
    Niech sobie malutka jeszcze siedzi w brzuchu. Kurcze tak gadam, że chcę już urodzić, a jakby miało przyjść co do czego to trzęsę portami :)

Agaton ale kora dębu to chyba ściągająco działa?
    Mika z tymi warami nie wartoby się przejść do gina, a nie samej kombinować? Może wystarczy jakaś maść za 3 zł i sprawa będzie rozwiązana.

Ja mam znamię między łopatkami, ciekawe jak się mama w ciąży tam chwyciła. Ktoś ją musiał przestraszyć jak zapinała stanik ;p

Gdzieś wyczytałam, że to nie wicie gniazda przed porodem, tylko uświadomienie sobie w jakiej to dupie ze sprzątaniem jesteśmy, a finisz tuż tuż :)

Ciekawe jak tam Agaton i jej sraczka ;p

ZakręconaOna, madu, Little Frog, EwelKa wielka, Blondik, agaton lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, Ty masz jeszcze chwilkę. Ja na tym etapie to próbowałam seksu i miziania sutków, ewentualnie wysiłek jakiś. A teraz to już jestem zdeterminowana. Mała na pewno przekroczyła 4 kg i chcę to mieć za sobą. Już rano miałam łyknąć, ale mąż zabronił. Dopiero, jak wróci.

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi oj wpuszczenia teściowej bym nie darowała!

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja mam taką samą sytuacje hehehe. I też nie wierzę w takie szczęśćie, żeby akurat była ta polska położna :) damy radę. Ja jeszcze o tym nie myślę, póki co moja położna też zdziwiona, że kazali przyjść do szpitala 26...i mam do niej przyjść 21.

Little Frog lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów, to ja czuję zdecydowanie mniej, a wszystko jest OK. Przepływy w sobotę były wzorowe, jak to ujęła ginekolog. Więc nie martwię się tym specjalnie. Mam też tak, że jednak ruchów rączkami nie czuję - za dużo tłuszczu w dolnej partii brzucha. Na KTG czarno, a ja nie czuję nic, więc jestem też spokojniejsza.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Katarzyna, Ty masz jeszcze chwilkę. Ja na tym etapie to próbowałam seksu i miziania sutków, ewentualnie wysiłek jakiś. A teraz to już jestem zdeterminowana. Mała na pewno przekroczyła 4 kg i chcę to mieć za sobą. Już rano miałam łyknąć, ale mąż zabronił. Dopiero, jak wróci.

Powiem Ci, że ja w pewnym momencie byłam zdecydowana. Ubrałam się już śmigam i nagle taki strach mnie wziął ;p Pewnie im bliżej tym bardziej będzie mi zależało, żeby to było już. Doskonale Cię rozumiem :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie.
    Mała dalej główką do góry. Wód już mam mniej niż ostatnio, ale jeszcze w normie. Oczywiście mam GBS-a :/ od początku ciąży +8kg. Kolejna wizyta za równy tydzień, to będzie 38+0, przed nią ktg. Będziemy ważyć Małą, jeśli się nie obróci to wypisze mi skierowanie na cc. W sumie tyle :)

madu, polkosia, Nynusia, EwelKa wielka, agaton, estrella, nat_alia, zakocona lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że tez bym chciała juz urodzić, ale jak sobie myśle, że jakims działaniem miałabym to przyspieszyć to juz nie jestem taka mądra ;) Mlody wiedziec będzie kiedy wyjść :)

Little Frog, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu doskonale Cie rozumiem , najważniejsze , ze ciąża donoszona a każda kobieta chce rodzic wtedy kiedy to czuje:) i oczywiście maluch decyzję tez podejmuje: p
    Polkosia co do ruchów mam identyko , trochę zmniejszone są a przepływy wszystkie doskonale i ktg itp . Jest ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:28

polkosia, madu lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    My już po wizycie.
    Mała dalej główką do góry. Wód już mam mniej niż ostatnio, ale jeszcze w normie. Oczywiście mam GBS-a :/ od początku ciąży +8kg. Kolejna wizyta za równy tydzień, to będzie 38+0, przed nią ktg. Będziemy ważyć Małą, jeśli się nie obróci to wypisze mi skierowanie na cc. W sumie tyle :)
    Kochana no cóż no pewnie czeka Cie cc ale czego dla babelka się nie robi a GBs to przecież nic takiego tragicznego sama wiesz , antybiotyk i będzie super :*
    Ciekawe na kiedy skierowanie Ci da na cesarke

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z GBS jest lipa tylko dlatego, że ten wenflon trzeba. Mogliby te antybiotyki dawać w zastrzyku i tyle. Ja tam się nim nie przejmuję, ponad 30% kobiet ma tego paciorkowca, więc luz :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Powiem Wam że tez bym chciała juz urodzić, ale jak sobie myśle, że jakims działaniem miałabym to przyspieszyć to juz nie jestem taka mądra ;) Mlody wiedziec będzie kiedy wyjść :)

Dlatego ja jeszcze zwlekałam te kilka dni :P Powiem Ci też, że mam różne fazy jednak. Jednego dnia nie robię nic w kierunku przyspieszania, bo mówię sobie, że przecież i tak kiedyś wyjdzie ;) A innego świruję...

madu lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana no cóż no pewnie czeka Cie cc ale czego dla babelka się nie robi a GBs to przecież nic takiego tragicznego sama wiesz , antybiotyk i będzie super :*
    Ciekawe na kiedy skierowanie Ci da na cesarke

Pytałam czy robią cc w dzień terminu czy jak, to powiedział mi, że zazwyczaj w 39tc, czyli kilka dni przed terminem. Ale ogólnie dlatego, że Mała ułożona miednicowo to jeśli będę czuła duże napinania brzucha, albo wody by mi odeszły do natychmiast do szpitala mam jechać.
    Powiem Wam, że ja wolę cc ze względu na to, że Mała ma tą pępowinkę dwunaczyniową, do tego mój kręgosłup i jeszcze to jej serduszko. Ja wszystko przeżyję, dam radę z bólem. Byleby z nią było wszystko dobrze. Tylko ona się liczy <3

Little Frog, madu, ZakręconaOna, WiedźmaMaKota, Mikejla, EwelKa wielka, agaton, estrella, maluda lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No z GBS jest lipa tylko dlatego, że ten wenflon trzeba. Mogliby te antybiotyki dawać w zastrzyku i tyle. Ja tam się nim nie przejmuję, ponad 30% kobiet ma tego paciorkowca, więc luz :)

Ja też olałam GBS-a ciepłym moczem. Zwisa mi to w sumie :)

polkosia, Little Frog, madu, nat_alia, maluda lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, masz całkowitą rację. Też bym wolała cc na Twoim miejscu, więc niech się nie przekręca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:34

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, czytając "pocesarkowy" opis Arielki można się podnieść na duchu :)
    Dobrze poczytać o takich pozytywnych wrażeniach zarówno z porodu SN jak i CC :)

Ja to się chwilami cieszę, że nie znam dnia ani godziny :D Takie odliczanie to też chyba dość mocno stresujące. Chociaż w sumie i tak mniej więcej odliczam do terminu. Ale wszystko się może zdarzyć gdzieś po drodze, a może potrwa to dłużej...?

No cóż. prędzej czy później trzeba odwalić kawał dobrej roboty i nie ma innego wyjścia :)

‹‹ 2600 2601 2602 2603 2604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ