Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja najwięcej kopniaków dostaje jak siedze i wwiercanie sie glową w szyjke a to boli już nie na żarty. A wczoraj tak się nie moógł wieczór ułozyć, że znów mu kołysankę nuc ilam i jak zwykle podziałała niezawodnie
Maximmum, agaton lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Madu tak z jednej strony mysle żeby to wkorzystac ale tylko jeśli chodzi o pozycje podczas porodu żebym w 2 fazie mogla np zejść z lozka jeśli poczuje taką potrzebę bo normalnie u nas w szpitalu nie można. Ale z drugiej strony jak sobie pomysle ze ta polozna wpusci mi tesciowa na porodowke bo się kumpluja no to chyba bym przerwala poród xd
-
Wczoraj miałam taki ból głowy, że japie(r)dolę. Trwał rekordowo - zaczął się (lekki) koło 15, o 5 rano jeszcze czułam, że mam mózg.
Nie obyło się bez bólowego rzyganka itp...a najgorsze w tym wszystkim, że ja się ogoliłam bo seks miał być ;p
Kurcze tak nadrabiam Was i większość problemy z głową miała. Może ciśnienie jakieś lewe?
Chciałam się wybrać po ten sławetny olejek do apteki i wiecie co...zdygałam ;p
Niech sobie malutka jeszcze siedzi w brzuchu. Kurcze tak gadam, że chcę już urodzić, a jakby miało przyjść co do czego to trzęsę portami
Agaton ale kora dębu to chyba ściągająco działa?
Mika z tymi warami nie wartoby się przejść do gina, a nie samej kombinować? Może wystarczy jakaś maść za 3 zł i sprawa będzie rozwiązana.
Ja mam znamię między łopatkami, ciekawe jak się mama w ciąży tam chwyciła. Ktoś ją musiał przestraszyć jak zapinała stanik ;p
Gdzieś wyczytałam, że to nie wicie gniazda przed porodem, tylko uświadomienie sobie w jakiej to dupie ze sprzątaniem jesteśmy, a finisz tuż tuż
Ciekawe jak tam Agaton i jej sraczka ;p
ZakręconaOna, madu, Little Frog, EwelKa wielka, Blondik, agaton lubią tę wiadomość
-
Katarzyna, Ty masz jeszcze chwilkę. Ja na tym etapie to próbowałam seksu i miziania sutków, ewentualnie wysiłek jakiś. A teraz to już jestem zdeterminowana. Mała na pewno przekroczyła 4 kg i chcę to mieć za sobą. Już rano miałam łyknąć, ale mąż zabronił. Dopiero, jak wróci.
agaton lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Żabka ja mam taką samą sytuacje hehehe. I też nie wierzę w takie szczęśćie, żeby akurat była ta polska położna
damy radę. Ja jeszcze o tym nie myślę, póki co moja położna też zdziwiona, że kazali przyjść do szpitala 26...i mam do niej przyjść 21.
Little Frog lubi tę wiadomość
-
Co do ruchów, to ja czuję zdecydowanie mniej, a wszystko jest OK. Przepływy w sobotę były wzorowe, jak to ujęła ginekolog. Więc nie martwię się tym specjalnie. Mam też tak, że jednak ruchów rączkami nie czuję - za dużo tłuszczu w dolnej partii brzucha. Na KTG czarno, a ja nie czuję nic, więc jestem też spokojniejsza.
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Katarzyna, Ty masz jeszcze chwilkę. Ja na tym etapie to próbowałam seksu i miziania sutków, ewentualnie wysiłek jakiś. A teraz to już jestem zdeterminowana. Mała na pewno przekroczyła 4 kg i chcę to mieć za sobą. Już rano miałam łyknąć, ale mąż zabronił. Dopiero, jak wróci.
Powiem Ci, że ja w pewnym momencie byłam zdecydowana. Ubrałam się już śmigam i nagle taki strach mnie wziął ;p Pewnie im bliżej tym bardziej będzie mi zależało, żeby to było już. Doskonale Cię rozumiem -
My już po wizycie.
Mała dalej główką do góry. Wód już mam mniej niż ostatnio, ale jeszcze w normie. Oczywiście mam GBS-aod początku ciąży +8kg. Kolejna wizyta za równy tydzień, to będzie 38+0, przed nią ktg. Będziemy ważyć Małą, jeśli się nie obróci to wypisze mi skierowanie na cc. W sumie tyle
madu, polkosia, Nynusia, EwelKa wielka, agaton, estrella, nat_alia, zakocona lubią tę wiadomość
-
Madu doskonale Cie rozumiem , najważniejsze , ze ciąża donoszona a każda kobieta chce rodzic wtedy kiedy to czuje:) i oczywiście maluch decyzję tez podejmuje: p
Polkosia co do ruchów mam identyko , trochę zmniejszone są a przepływy wszystkie doskonale i ktg itp . Jest ok:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:28
polkosia, madu lubią tę wiadomość
-
agania wrote:My już po wizycie.
Mała dalej główką do góry. Wód już mam mniej niż ostatnio, ale jeszcze w normie. Oczywiście mam GBS-aod początku ciąży +8kg. Kolejna wizyta za równy tydzień, to będzie 38+0, przed nią ktg. Będziemy ważyć Małą, jeśli się nie obróci to wypisze mi skierowanie na cc. W sumie tyle
Ciekawe na kiedy skierowanie Ci da na cesarke -
No z GBS jest lipa tylko dlatego, że ten wenflon trzeba. Mogliby te antybiotyki dawać w zastrzyku i tyle. Ja tam się nim nie przejmuję, ponad 30% kobiet ma tego paciorkowca, więc luz
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
madu wrote:Powiem Wam że tez bym chciała juz urodzić, ale jak sobie myśle, że jakims działaniem miałabym to przyspieszyć to juz nie jestem taka mądra
Mlody wiedziec będzie kiedy wyjść
Dlatego ja jeszcze zwlekałam te kilka dniPowiem Ci też, że mam różne fazy jednak. Jednego dnia nie robię nic w kierunku przyspieszania, bo mówię sobie, że przecież i tak kiedyś wyjdzie
A innego świruję...
madu lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ZakręconaOna wrote:Kochana no cóż no pewnie czeka Cie cc ale czego dla babelka się nie robi a GBs to przecież nic takiego tragicznego sama wiesz , antybiotyk i będzie super :*
Ciekawe na kiedy skierowanie Ci da na cesarke
Pytałam czy robią cc w dzień terminu czy jak, to powiedział mi, że zazwyczaj w 39tc, czyli kilka dni przed terminem. Ale ogólnie dlatego, że Mała ułożona miednicowo to jeśli będę czuła duże napinania brzucha, albo wody by mi odeszły do natychmiast do szpitala mam jechać.
Powiem Wam, że ja wolę cc ze względu na to, że Mała ma tą pępowinkę dwunaczyniową, do tego mój kręgosłup i jeszcze to jej serduszko. Ja wszystko przeżyję, dam radę z bólem. Byleby z nią było wszystko dobrze. Tylko ona się liczyLittle Frog, madu, ZakręconaOna, WiedźmaMaKota, Mikejla, EwelKa wielka, agaton, estrella, maluda lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:No z GBS jest lipa tylko dlatego, że ten wenflon trzeba. Mogliby te antybiotyki dawać w zastrzyku i tyle. Ja tam się nim nie przejmuję, ponad 30% kobiet ma tego paciorkowca, więc luz
Ja też olałam GBS-a ciepłym moczem. Zwisa mi to w sumiepolkosia, Little Frog, madu, nat_alia, maluda lubią tę wiadomość
-
Agania, czytając "pocesarkowy" opis Arielki można się podnieść na duchu
Dobrze poczytać o takich pozytywnych wrażeniach zarówno z porodu SN jak i CC
Ja to się chwilami cieszę, że nie znam dnia ani godzinyTakie odliczanie to też chyba dość mocno stresujące. Chociaż w sumie i tak mniej więcej odliczam do terminu. Ale wszystko się może zdarzyć gdzieś po drodze, a może potrwa to dłużej...?
No cóż. prędzej czy później trzeba odwalić kawał dobrej roboty i nie ma innego wyjścia