Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rzodkiewka gratulacje .
Katarzynka nie ma co się przejmować i zawracać sobie głowy takim gadaniem ...wiadome jest to , ze życie się zmieni w jakimś stopniu bo jesteśmy od zajścia w ciążę jak dla mnie odpowiedzialni również za druga istotke która sobie bez nas przez pierwsze parę lat życia nie poradzi i to jest ta zmiana według mnie ... Bo częste wstawanie ? Kwestia przyzwyczajenia jak do pracy np. A funkcjonować mozna jak kiedyś jeżeli ktoś umie się ogarnąć ze wszystkim ... Wiadomo , ze ukrucone są spotkania ze znajomymi jak ktoś dużo imprezowal ale nie trzeba z nich wgle rezygnować ...
Mnie to mega denerwuje jak ktoś mówi wyspij się w ciąży na zapas , a da się ??? Jak ktoś zna taki super sekret jak to zrobić to niech zdradzi ... A wyspie to Ja się po śmierci ! -
No Zak wczoraj kawałeczki a dziś dość dużo tak potężnie wypadło. Dostałam no spe w dupe na rozluźnienie szyjki wiec czekam.
Katarzyna tak tak ! Ja też to znam... wyspij się, najedz (najlepiej na zapas jakby się tak dało ) a mój najlepszy tekst ze powinnam z łóżka z mężem nie wychodzić bo.po porodzie to długo długo nie będzie jak... -
Katarzyna mnie to wkurza, ze wszyscy zakładają, ze u nas bedzie identycznie jak u nich. Mam koleżankę, która nie robi makijażu od kiedy ma dzieci i oczywiście ja tez bede chodziła zapuszczona bo jak bede miała chwile to bede na pewno spała razem z dzieckiem. Na pewno mały bedzie spał z nami w łożku bo przecież ona spała z dziećmi w łożku. Na pewno nie bede miała na nic czasu bo ona nie miała.
Masakra. Każde dziecko jest inne i każda z nas jest inna. Mam koleżankę, która nie śpi z dzieckiem i ja mam zamiar tez je odkładać do łóżeczka, mam za miękki materac i nie chce zeby dziecko z nami spało w łożku. Ja makijaż robię w 5 min, wiec myśle ze znajdę na to czasi ogólnie myśle, ze tragedii ńie bedzie. Okaże sie w praniu
Katarzyna87, Mikejla, maluda lubią tę wiadomość
-
Inna rzecz jak są jakieś rady, z których można rzeczywiście coś wyciągnąć, coś komuś pomogło, lepiej się czuł. Jak opis porodu jest optymistyczny, ale jak mozna ciezarnej na finiszu opowiadać mrożące krew w żyłach historie, albo od razu nastawiac, że po porodzie będzie źle
EwelKa wielka lubi tę wiadomość
-
A no co zrobić kochane , niektorzy Ci co maja źle będą mówili , ze będzie tak samo i u Ciebie a inni dadzą Ci poznac to wszystko samemu i zdecydować jak będzie .
Ja uważam ze kobieta jak jest zorganizowana to wszystko zrobi przy dziecku:)
Nie wyobrazam sobie chodzić zapuszczona mimo dziecka !a wręcz przeciwnie ...
Nynusia, agaton lubią tę wiadomość
-
A ja będę chodzić w szpilkach po kuchni, umalowana jak gwiazda Hollywood, będę pachnieć drogimi perfumami, a moje dziecko będzie tak grzeczne, że będzie wstawać tylko na mleko i żeby je przebrać!
W dodatku kg po porodzie zlecą od razu, rozstępów wogóle nie będzie widać, bo cudownie znikną! Ahh o tak będzie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 11:28
EwelKa wielka, Katarzyna87, maluda, Nynusia, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Mika, ale mnie rozsmieszylas:-) fajnie się to czytalo. No wiadomo przeciez, ze dziecko to obowiązek, zmiana będzie na pewno, się przecież nie trzeba zmieniać wszystkiego. Dobra organizacja i damy rade;-)
Mika miałam na myśli to, ze od razu mąż nie powiedzial Ci prawdy. W każdym razie mam nadzieje, ze ten pech już mija i teraz będzie już tylko lepiej.
Rzodkiewka gratuluje!!!
Kurczy nam się lista oczekującychZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Tak Mikejla! Właśnie tak
Moja mama dała radę z blizniaczkami przy dwójce małych dzieci, to ja z jednym tez sobie poradzę. W końcu mam męża, nie jestem sama. Na razie sie mądrze bo nie urodziłam
No ale myśle, ze przy dobrej organizacji bedzie spoko.
Mam tez koleżankę, które nie narzeka na brak czasu, bo ma go jak dziecko śpi. Ona tak jak ja nie lubi drzemać w dzień, wiec ten czas przeznacza na inne obowiązki. Czasem maz przy dziecku siedzi i nie narzeka. Także ja mam pozytywne nastawienie na razieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 11:40
-
A nawet jeśli będę chodzić jak zombie z niewyspania, bo mała będzie się drzeć w niebogłosy to co? Moja sprawa, bardziej to chcę żeby się mąż wysypiał, bo póki co tylko on zarabia na rodzinę. Poza tym, chodzę spać po 1,2, wstaję po 7 w dzień nie śpię. Na studiach też tak żyłam, imprezy w kółko, nauka zajęcia itd. A nawet jeśli będzie syf w chacie to co? Co ich to k.wa obchodzi! Zamiast tak pieprzyć i dawać złote rady, niech zaczną je dawać wtedy, kiedy to będzie naprawdę niezbędne i potrzebne - np. jak mała się przeziębi, czy jak głupiego pampersa nie będę umiała zmienić. O! Grrrr, a z mężem bedę się...kiedy mi pasuje
nawet i w trakcie porodu jak mi się zachce
EwelKa wielka, Katarzyna87, Katarzyna87, ZakręconaOna, maluda, Nynusia, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki :*
Gratulacje dzidziulkow ! Kingusia przesliczna
Zakretka juz niedlugo razem! Wiem co czujesz tez mojego D nie widzialam miesiac w marcu ojjj dobrze ze juz razem bedziecie :*
Mika racja! Nie odpuszczaj niech koles wasze meble teraz dzwiga...
Zycze wam zeby te wasze dzidziulki byly grzeczne i zebyscie smigaly w szpilach
Kciuki kochane nadal za wszystkie rodzace
Moj synus postanowil nie dac mi sie wyspac w nocy za to teraz nadrabia i spi jak suselek
A ja korzystam i godzine juz na laktatorze siedze mamy 90 ml juz mleczka !
No i dzis przyjezdza do nas moja mama bede miala cos na piersi wyprobuje i jak podziala to napisze !
Trzymajcie sie :*
EwelKa wielka, Mikejla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Stokrotka, gratulacje
Estrella, ale słodkaIle ma włosów!
Ja już po KTG (bardzo ładne, ale bez skurczy) i kolejnym masażu, który bolał przeokropnie. Trwało to może 30 sekund, ale aż wbiłam paznokcie w poręcze fotela. Mam już 5 cm rozwarcia, a po tym masażu znów bóle z krzyża. Zobaczymy co dalej...zakocona lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn