X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka gratulacje .

Katarzynka nie ma co się przejmować i zawracać sobie głowy takim gadaniem ...wiadome jest to , ze życie się zmieni w jakimś stopniu bo jesteśmy od zajścia w ciążę jak dla mnie odpowiedzialni również za druga istotke która sobie bez nas przez pierwsze parę lat życia nie poradzi i to jest ta zmiana według mnie ... Bo częste wstawanie ? Kwestia przyzwyczajenia jak do pracy np. A funkcjonować mozna jak kiedyś jeżeli ktoś umie się ogarnąć ze wszystkim ... Wiadomo , ze ukrucone są spotkania ze znajomymi jak ktoś dużo imprezowal ale nie trzeba z nich wgle rezygnować ...
    Mnie to mega denerwuje jak ktoś mówi wyspij się w ciąży na zapas , a da się ??? Jak ktoś zna taki super sekret jak to zrobić to niech zdradzi ... A wyspie to Ja się po śmierci !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zak wczoraj kawałeczki a dziś dość dużo tak potężnie wypadło. Dostałam no spe w dupe na rozluźnienie szyjki wiec czekam.

Katarzyna tak tak ! Ja też to znam... wyspij się, najedz (najlepiej na zapas jakby się tak dało ) a mój najlepszy tekst ze powinnam z łóżka z mężem nie wychodzić bo.po porodzie to długo długo nie będzie jak...

l22nhdgeccid541p.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna mnie to wkurza, ze wszyscy zakładają, ze u nas bedzie identycznie jak u nich. Mam koleżankę, która nie robi makijażu od kiedy ma dzieci i oczywiście ja tez bede chodziła zapuszczona bo jak bede miała chwile to bede na pewno spała razem z dzieckiem. Na pewno mały bedzie spał z nami w łożku bo przecież ona spała z dziećmi w łożku. Na pewno nie bede miała na nic czasu bo ona nie miała.

Masakra. Każde dziecko jest inne i każda z nas jest inna. Mam koleżankę, która nie śpi z dzieckiem i ja mam zamiar tez je odkładać do łóżeczka, mam za miękki materac i nie chce zeby dziecko z nami spało w łożku. Ja makijaż robię w 5 min, wiec myśle ze znajdę na to czas :) i ogólnie myśle, ze tragedii ńie bedzie. Okaże sie w praniu :)

Katarzyna87, Mikejla, maluda lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna rzecz jak są jakieś rady, z których można rzeczywiście coś wyciągnąć, coś komuś pomogło, lepiej się czuł. Jak opis porodu jest optymistyczny, ale jak mozna ciezarnej na finiszu opowiadać mrożące krew w żyłach historie, albo od razu nastawiac, że po porodzie będzie źle :(

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no co zrobić kochane , niektorzy Ci co maja źle będą mówili , ze będzie tak samo i u Ciebie a inni dadzą Ci poznac to wszystko samemu i zdecydować jak będzie .
    Ja uważam ze kobieta jak jest zorganizowana to wszystko zrobi przy dziecku:)
    Nie wyobrazam sobie chodzić zapuszczona mimo dziecka ! :-/ a wręcz przeciwnie ...

Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę chodzić w szpilkach po kuchni, umalowana jak gwiazda Hollywood, będę pachnieć drogimi perfumami, a moje dziecko będzie tak grzeczne, że będzie wstawać tylko na mleko i żeby je przebrać! :D W dodatku kg po porodzie zlecą od razu, rozstępów wogóle nie będzie widać, bo cudownie znikną! Ahh o tak będzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 11:28

EwelKa wielka, Katarzyna87, maluda, Nynusia, Little Frog lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, ale mnie rozsmieszylas:-) fajnie się to czytalo. No wiadomo przeciez, ze dziecko to obowiązek, zmiana będzie na pewno, się przecież nie trzeba zmieniać wszystkiego. Dobra organizacja i damy rade;-)
    Mika miałam na myśli to, ze od razu mąż nie powiedzial Ci prawdy. W każdym razie mam nadzieje, ze ten pech już mija i teraz będzie już tylko lepiej.

Rzodkiewka gratuluje!!!

Kurczy nam się lista oczekujących ;-)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mikejla! Właśnie tak :)
    Moja mama dała radę z blizniaczkami przy dwójce małych dzieci, to ja z jednym tez sobie poradzę. W końcu mam męża, nie jestem sama. Na razie sie mądrze bo nie urodziłam :)
    No ale myśle, ze przy dobrej organizacji bedzie spoko.
    Mam tez koleżankę, które nie narzeka na brak czasu, bo ma go jak dziecko śpi. Ona tak jak ja nie lubi drzemać w dzień, wiec ten czas przeznacza na inne obowiązki. Czasem maz przy dziecku siedzi i nie narzeka. Także ja mam pozytywne nastawienie na razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 11:40

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet jeśli będę chodzić jak zombie z niewyspania, bo mała będzie się drzeć w niebogłosy to co? Moja sprawa, bardziej to chcę żeby się mąż wysypiał, bo póki co tylko on zarabia na rodzinę. Poza tym, chodzę spać po 1,2, wstaję po 7 w dzień nie śpię. Na studiach też tak żyłam, imprezy w kółko, nauka zajęcia itd. A nawet jeśli będzie syf w chacie to co? Co ich to k.wa obchodzi! Zamiast tak pieprzyć i dawać złote rady, niech zaczną je dawać wtedy, kiedy to będzie naprawdę niezbędne i potrzebne - np. jak mała się przeziębi, czy jak głupiego pampersa nie będę umiała zmienić. O! Grrrr, a z mężem bedę się...kiedy mi pasuje :D nawet i w trakcie porodu jak mi się zachce :D

EwelKa wielka, Katarzyna87, Katarzyna87, ZakręconaOna, maluda, Nynusia, Little Frog lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :*
    Gratulacje dzidziulkow ! Kingusia przesliczna <3

Zakretka juz niedlugo razem! Wiem co czujesz tez mojego D nie widzialam miesiac w marcu ojjj dobrze ze juz razem bedziecie :*

Mika racja! Nie odpuszczaj niech koles wasze meble teraz dzwiga...
    Zycze wam zeby te wasze dzidziulki byly grzeczne i zebyscie smigaly w szpilach :D

Kciuki kochane nadal za wszystkie rodzace :)

Moj synus postanowil nie dac mi sie wyspac w nocy za to teraz nadrabia i spi jak suselek <3
    A ja korzystam i godzine juz na laktatorze siedze mamy 90 ml juz mleczka !
    No i dzis przyjezdza do nas moja mama bede miala cos na piersi wyprobuje i jak podziala to napisze !
    Trzymajcie sie :*

EwelKa wielka, Mikejla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym Mamusiom!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, gratulacje :)

Estrella, ale słodka :D Ile ma włosów!

Ja już po KTG (bardzo ładne, ale bez skurczy) i kolejnym masażu, który bolał przeokropnie. Trwało to może 30 sekund, ale aż wbiłam paznokcie w poręcze fotela. Mam już 5 cm rozwarcia, a po tym masażu znów bóle z krzyża. Zobaczymy co dalej...

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 11 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella piękna córka.
    Polkosia trzymam kciuki.

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trzymam kciuki!!!
    Też bym juz chciała urodzić, żeby mąż mogl choć kilka dni z nami pobyć...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla nie wiem jak to zrobiłam, ale polubiłam dwa razy :)

Polkosia trzymam kciuki :*

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia powodzonka , ważne ze się rusza rozwarcie:)
    Szczęśliwa ah , jak to szczęście promienieje z Ciebie ! <3 aż Milo się czyta kochana .

szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to ładnie Ci idzie! Już niedługo mówię Ci :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trzymam kciuki!! Też bym chciała już mieć małą przy sobie ale na razie się to nie zapowiada.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretko staram sie , dziekuje Ci bardzo :* :*
    Ide karmić michelinka :D

Polkosiu mocne kciuki , moze już dziś powitasz Klementysie :) !

ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to 5cm to już półmetek super!

ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2643 2644 2645 2646 2647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ