X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze trzeba dbać o siebie, ale nie wyobrażam sobie malować się codziennie siedząc w domu, szkoda twarzy...ja oczywiście będę o siebie dbać, ale głównie jak będę wychodzić do ludzi, czyli sklep,spacerki itd.

Rzodkiewka gratulacje ;)

Polkosia u Ciebie to never ending story! Coś czuje, ze u mnie bedzke podobnie ... we wt mam gina, dowiem się czy się ta sZyjka skraca....wkurze się jak się okaże ze nie..bo ja specjalnie przez ten tydzień dużo chodzę, sprzątam itd...

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka u mnie się skraca tylko podobno ale ile co i jak nie wiem , 2 tyg temu była co do mm identyczna jak w 16 TC: D teraz w szpitalu jak byłam paluchami badali to ze się skraca , wgle ciężko ja wyczuć ale rozwarcie jakieś mogłoby się robić kurcze .
    Co do makijażu wiadome , ze nie zawsze każda z Nas siedząc w domu będzie się malować ale tu mówimy ogolnikowo , o siedzeniu w domu i wyjściu do ludzi , brzydka i smierdzaca nie wyjdzie sz przecież:) nawet w domu jak wycieruch totalny tez nie sadze byś siedziała:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skurcze co 4 minuty, jedziemy do teściów na dłuższą kąpiel sprawdzić czy się nasilą czy nie.

Nynusia, ZakręconaOna, agaton, Bąbelek, lojkalojka, Katarzyna87, maluda, szczesliwa_mamusia21, zakocona, Little Frog, miska2503 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i brzuch prawie nie boli, mega rwie z krzyża...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Może u Ciebie te z krzyża pójdą większe niż z brzucha , moja Mama np. Tak miała.
    Polkosia co 4 minuty i dopiero na kąpiel ? Balabym się trochę tak późno tym bardziej z polowa rozwarcia do porodu , Ja jak bym miała co ok 7-10 minut to wtedy na kąpiel , nawet tak mój lekarz w szpitalu mówił mi no ale wiadomo każdy robi jak uważa. :)
    Oby się dziś zaczęło ! :D
    Aaaaaa czekamy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mało się maluje, ale wiem o co Wam chodzi :) wiadomo nie będę siedzieć z łojem na głowie i brudnych wyciagnietych dresach :)

No właśnie. ..przydałoby się jakieś, chociaż minimalne rozwarcie :)

P olkosia to oby się nic już nie wyruszyło!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,no to super,ze skurcze są. Trzymam kciuki,żebyś chociaż Ty w ten weekend urodziła!
    Na mnie masaż szyjki nie podzialal... Od tygodnia leci mi śluz z krwią i nic...
    Nynusia,to super,ze wypadł czop,oby i u Ciebie jutro zalapalo i obyś zaczela rodzic.
    Polkosia,a szyjkę to masz juz calkiem zgładzoną?
    Ja to mam na 1 cm dluga jeszcze,ale rozwarcie na ciasne 3 palce.
    Dzisiaj sie dowiedziałam,ze tak na prawdę to mogę urodzić jeszcze 2 tygodnie od dzisiaj... Mam nadzieje,ze jednak tak nie będzie i moja córunia sie zlituje i wyjdzie,bo juz nie wytrzymam w szpitalu. Wczoraj juz tak tęskniłam do męża i do własnego lóżka,dzisiaj standardowo mam gorszy dzien. Jestem tu juz tydzień praktycznie,a postępów brak.
    Katarzyna,standardowo każdy mówi to samo,ze życie sie zmienia po urodzeniu dziecka,ale ja wlasnie chce tych zmian i dla mnie to dobrze. Dziecko tez trzeba tak wychować,żeby bylo samodzielne i szybko zaczelo robic pewne rzeczy samo,jakie będzie oczywiście w stanie. Moi znajomi maja jedno dziecko,ale mówią,ze nie daliby rady miec więcej,ale ja się nie dziwie jak ono ma 7 lat,a oni go kąpią,no paranoja,to dziecko do szkoły chodzi...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wielka paranoja ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka ma mniej niż 1 cm, ale jest bardzo miękka i przepuszcza palce, więc mówiła, że jak się zaczną skurcze, to zgładzi się od razu

Zakręcona, ja teraz jestem 5 min drogi od szpitala i miałam przyjechać, jakby działo się coś konkretnego... Bo całą noc cierpiałam, a nic się nie wydarzyło... Dlatego już się tak nie spieszę, nie ma sensu.

Jak to jest z tą kąpielą. W wodzie skurcze są tak samo mocne czy lżejsze? Czy jak wyjdę to się nasilą? Bo jakieś tam mam, ale mniej bolą niż przed wejściem do wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:14

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to już niedługo i Klementynka będzie z Wami, ale super :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak woda nie pomoże i są takie same jak bez wody albo mocniejsze to to poród :D

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no widzisz u mnie skurcze dalej są ale słabe. Jak leze prawie nie odczuwalne a czop odszedł i miałam nadzieję że coś się zacznie mocniejszego a tu na razie cisza.
    A u Ciebie też czop odszedł juz no nie ?

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,nie wiem tak dokladnie,ale oby to bylo to!!
    Nynusia,czop juz zaczął odchodzic 2 tygodnie temu,ale ostatnio znów glut ze mnie wylazl,w piatek, jakos odchodzi partiami.
    O właśnie dziewczyna urodziła,dziecko placze,smutno mi...
    Nynusia,chociaż cos się dzieje,u mnie miękki brzuch.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słyszę tu dzieciaczki to mnie się też płakać chce....

No właśnie u mnie odpadło mega dużo ciekawe czy to koniec czy jeszcze będzie. ..
    ja tez mam dość miękki ale to przez zastrzyk

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że trochę osłabły, ale na wszelki wypadek jedziemy do szpitala, bo szkoda wracać za godzinę.

Bąbelek, ZakręconaOna, agaton, maluda lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia powodzenia! !

l22nhdgeccid541p.png
  • Weronika i Sławek Nowa

Wysłany: 11 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ta lista jeszcze jest aktualna

Weronika
    i81xegz287txfqjv.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, woda pomaga skurczom. Rozkręcona akcja nie zostanie osłabiona przez kąpiel ani przez no spy (nawet maxy , o czym przekonać się mogłyście na moim przykładzie ;) Powodzenia !!

A ja mam chwilę czasu pomiędzy wizytacją mojej babci jednej, a wizytacją drugiej + wujostwa, to może ogarnę listę :P

Rzodkiewka (czy miałaś nacięte krocze?), stokrotka, ogromne gratulacje :)!!

Weronika, w jakim sensie :)?

estrella, śliczna córcia!! Rodziłaś sn czy cc? Jakieś oxy, ciach itd?

Nynusia, powodzenia również!

Któraś prosiła o zmianę TP, proszę o przypomnienie która :)

Lista uzupełniona!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 15:28

Nynusia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, po kąpieli mogą być trochę bardziej znośne, chwilowo rzadsze, ale nie wyciszaja się, za jakiś czas wracają nawet silniejsze i częstsze.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia rozumiem , e to jak tak blisko to faktycznie . Myślalam , ze dużo dalej .
    Daj znać co powiedzieli w szpitalu

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2644 2645 2646 2647 2648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ