X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj widziałam Tadka na żywo!!! Jakie to maleństwo!!! <3

zakocona, Nynusia, miska2503, lojkalojka, Little Frog, aanaa, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, maluda, ZakręconaOna, agaton, Katarzyna87, jaroszka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj widziałam Klementysiowy brzuszko-domek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 19:11

Nynusia, miska2503, polkosia, lojkalojka, Little Frog, aanaa, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, maluda, agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam...tak się dziś źle czułam po kolejnej nieprzespanej nocy, że padłam .

• zakocona Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam, chwalę się synusiem :D
    Tygodniowe nasze szczęście:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e25ac8c8f07a.jpg
    A tutaj jego dziurki od nosa w kształcie serc :D Pielęgniarki przy szczepieniu zauważyły i pokazywały sobie nawzajem z radością :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/742224a201a8.jpg

miska2503, madu, polkosia, lojkalojka, Nynusia, Little Frog, Bąbelek, Aleksandra90, szczesliwa_mamusia21, maluda, agaton, paula1, Lucy7, jacusianka, jaroszka, ola.321 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca249ac9f0cd.jpg

A to ja z Zosią w brzuszku 38 tyg. 5 dni

zakocona, Nynusia, lojkalojka, ewwiel, polkosia, Bąbelek, Aleksandra90, szczesliwa_mamusia21, maluda, ZakręconaOna, agaton, paula1, Little Frog lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona
    Agu258 cc 2670g 55cm 6.10
    Magdallenee 55cm 3040g sn 6.10 40t0

Mam nadzieje ze dziewczynki się nie obraza ;)

zakocona lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona dziękuję:-) a Tadzio przeslodki i bardzo oryginalny przez te dziurki w nosku :-)

Nynusia ja mam na czwartek skierowanie do szpitala i łudzę się, ze w Pt podlacza mi Oksy

zakocona, Nynusia lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, a czemu skierowanie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czemu. Bylam w pt na prywatnej wizycie u zastępcy ordynatora, wypisal mi ten świstek i kazał zjawić się w szpitalu w czwartek popołudniu, poprosić jego, bo będzie mial w tym dniu dyżur. No i powiedzial, ze może w pt uda im się mną zająć.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska brzusio piękny:-)

miska2503 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa, poprawione i dodane info :)

miska, ależ malutki brzuszek i zgrabny! I nisko :)

Nynusia, dopisałam, dzięki :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 19:42

szczesliwa_mamusia21, miska2503 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że tak szybko to nie będą Ci wywoływać, ale ciekawa jestem :) Na Żelaznej 7 dni po terminie dopiero indukują.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się wyrobisz :)

Zakocona jaki on słodki a te dziureczki jakie cudowne <3

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona super Tadzio ma dziurki w nosie :D Fajnie macie dziewuszki ze się spotkałyście :)

zakocona, polkosia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, gratuluję wszystkim mamusiom, urocze dzieciaczki :-)

Zakocona - jeszcze Linka220 syn Bartek - 3740 g i 58cm - CC 06.10. I tym samym wskakuje na 17 miejsce w kolejce :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, dzięki, dopisane :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za poprawe ! :)
    Jaki Tadzio kochany! I fakt orginalny przez te dziureczki <3

Tez uwazam ze fajnie ze sie spotkalyscie ! :D

Mika dobrze odpoczywaj jak najwiecej !
    Zakretka a jak Ty sie czujesz? Puszcza cos choroba??

No to jutro mam nadzieje powitamy nowe dzieciaczki <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło, matko, jak mnie przed chwilą zakłuło z boku brzucha!!! I zaraz potem wypadło znów dużo czopu. Jeny, ile tego jest! Coś czuję, że znów czeka mnie nieprzespana noc.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Wreszcie mam chwilę żeby opisać co nieco o swoim porodzie:)
    Zaczęło sie już cos dziać ok 1.00 w nocy,obudziły mnie bóle miesiączkowe,po godzinie stwierdziłam, że to chyba skurcze bo powtarzały się co 15 minut.. Poprosiłam lekarkę o zbadanie i stwierdziła,że nic sie nie dzieje bo mam tylko 2 cm rozwarcia.Ok 3.00 bóle zaczęły byc mocniejsze,pojawiły się mdłości i rozwolnienie oraz wieksze krwawienie.. pospacerowałam po oddziale (chociaż z trudem),wzięłam długi prysznic i nie przeszło.Do tego w końcu zaczęły odchodzić wody i o 6.00 zapadła decyzja,że idę na porodówkę.Od razu trafiłam na salę rodzinną,zadzwoniłam do męża i dostałam lewatywę.Poszłam do łazienki i namęczyłam się strasznie.. z jednej strony leciało ciurkiem krew i wody a z drugiej strony trzeba było wstrzymywać,to w połączeniu ze skurczami..makabra! Mąż dojechał ok 7.00,pomógł mi wziąć kąpiel i wrócilismy na salę.Towarzyszyła nam przemiła studentka,oddychała razem ze mną,głaskała.. do tego fantastyczna położna i rewelacyjny lekarz,który zapowiedział rozwarcie na 4 cm.Pochodziłam trochę,pokręciłam ósemeczki biodrami no i mówię,że mam parcie jak na kupe.. sprawdzili rozwarcie.. 10 cm! Od razu popłoch,szykowano zestaw do porodu,zestaw dla noworodków,połozna mówi Agusia niebawem urodzisz! :)A ja w euforii,że to już!?Zgromadziło się koło mnie sporo osób i przemy! nasz lekarz jeszcze zażartował,że mam ładnie to robić bo jak nie to pójdzie po kleszcze :) Mąż złapał mnie za rękę,z drugiej strony studentka głaskała po głowie i robiła okłady na czoło,no i zaczęliśmy!Te parte skurcze to takie cholery,ze chwilami odddychać nie mogłam!Ale jakoś się spiełam,wszyscy do mnie mówili,że dobrze sobie radzę,wspierali i zaraz główka Tymka się pojawiła a za chwilę cały ON! Z tą chwilą nagle cały ból odszedł a mnie zrobiło się błogo.. jednak nie usłyszałam krzyku naszego Malca..
    Mąż zaczął mówić "Dalej serduszko! Krzycz!", "no proszę zapłacz!" Oboje już w nerwach..słyszałam tylko poklepywanie po pleckach i nadal nic.. Aż wreszcie udało się! Położna pościskała chwilę pępowine i Tymcio wydał swój pierwszy głos!
    Boże.. jaka ulga.. za chwilę dostałam Go na piersi i juz oboje z mężem płakaliśmy!dziewczyny,to jest takie piękne uczucie,nie do opisania!! Nasz synek,ten wyczekany,jest juz z nami! :)
    Zabrano Go na badania a mnie lekarz pozszywał,wdał się z moim A.w gaduchę,atmosfera sie rozluźniła.Niestety nie moglismy zbyt długo zostać na sali całą naszą nową rodzinką bo było duzo porodów i już w kolejce była kobieta z 5 cm rozwarcia.

Powiem Wam,że mimo duzego bólu to poród był jednym z najpiękniejszych wydarzeń w moim życiu.. jestem bardzo szczęśliwa i polecam Wam porody rodzinne..wsparcie mojego męża było nieocenione!!
    Teraz pomału uczymy się jak zajmować się Tymkiem co prawda początki były trudne ale jest coraz lepiej :) Nasz synek jest cudowny i bardzo kochany :) <3
    Jutro postaram się wkleić fotkę i Was nadrobić

Gratuluję z całego serca wszystkim nowym mamusiom i dzidziulkom,trzymam kciuki za nastepne październikowe szczęścia!!
    <3 :****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:15

Aleksandra90, zakocona, Nynusia, polkosia, lojkalojka, maluda, Bąbelek, ewwiel, Mikejla, madu, ZakręconaOna, onka, agaton, Katarzyna87, paula1, Little Frog, aanaa, Lucy7, miska2503, mała.mi, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel Ja tak samo bym chciała , zeby D zobaczył małego i spędził z nim więcej czasu niż ze dwa dni ... Tez licze na poród w przyszłym tygodniu .
    Zakocona a pewnie , chwal się . :) jest czym a raczej kim :D
    Polkosia no Klementysia tam układa się do wyjścia na pewno: D dobrze , ze ten czop wyskakuje całkowicie ...
    Szczęśliwa kochana , dziękuje ze pytasz :*
    Dziś jestem taka zblazowana nie ładnie mówiąc , dwa razy w dzień spalam bo dziwnie mi tak było , katar jest ciągle ... Kaszel męczy czasem i do tego wszystkiego czasami bol brzucha jak na okres połączony z krzyza bólem ... Pachwiny i UD bol okresowy i wgle napieranie małego , mega dziś mnie dwa razy zaklulo a raczej jakby cos w szyjce się przerwało przy kichnieciu ... Bol straszny
    Ale no mowie, raz lepiej , raz gorzej

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2646 2647 2648 2649 2650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ