Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia, oj robi tak moja. Strasznie mnie to zawsze śmieszy
Jacusianka, poduchę ustawiam pod kątem ok 45 stopni, mala nie zawsze chce tak jeść, ale juz kilka razy sie poświęciłapodobno dobra jest pozycja ze się kładzie dziecko na swoim brzuchu wzdłuż ale mi się to jeszcze nie udalo. Tzn dopiero raz próbowałam i nam wyszla jakas dziwna pozycja
ale dzis podejscie drugie
no i ta pozycja odpada dla mam swiezo po cesarce bo dziecko moze wierzgać nogami w okolicy blizny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:22
jacusianka lubi tę wiadomość
-
Wrocilismy ... Plucka oskrzela czyste to najwaznie.
Flegma zalega mu w gardle i jedyne co moge to tak jak pisalyscie plukac sola i moze jakos to odkrztusi... Co ja przezylam dziewczyny bukomu nie zycze . Maly juz mi z rak lecial ciagle spi a zawsze taki ruchliwy teraz tez przyjechalismy nawet nie drgnal i spi dalej. Patrzec na swoje chore i cierpiace dziecko to chyba najgorsza rzecz na swiecie ...
Dziekujemy ciocia za kciuki ! Obysmy pozbyli sie tej flegmy !zakocona, polkosia lubią tę wiadomość
-
Wczoraj byłam u rehabilitanta, mam nerwoból międzyżebrowy promieniujący mi z kręgosłupa. Dostałam ćwiczenia do robienia 2x dziennie przez 2 tyg, a jak nie pomoże, to muszę iść do neurologa. Ech..
A dzisiaj byłam na USG jamy brzusznej i mam kamień nerkowy 5mm w prawej nerce.. Rany, jak nie urok, to sraczka. Muszę iść do urologa z tym.
Była położna u nas, na szczęście z małym wszystko w porządku. Dobrze przybiera, dobre kupy i z pępkiem wszystko ok. Miał grubą pępowinę, to dlatego jeszcze nie odpadła i mam się niczym nie przejmować
Wredotka, powodzenia!!
Szczęśliwa, zdrówka!! Całe szczęście, że wszystko jednak u was ok!
polkosia, i jak, macie wyniki?
jacusianka, ja mam duży wypływ mleka i właściwie zawsze karmię w pozycji naturalnej (pod górkę). I mnie jest super wygodnie i małemu tak samo, nie zachłystuje się i jesteśmy wtedy tak pięknie blisko
Nynusia, jak karmię na poduszce itp, to krępuję rączki kocykiem lub tetrą, bo mój pcha paluchy do buzi strasznie, przez to się denerwuje, bo mu "o dziwo" nic nie leci smacznego z nich
lista uzupełnionaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:26
Nynusia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNynusia to wzdryganie się z wyrzuceniem raczek do przodu to jest jeden z odruchów noworodkowych. Mój też tak ma
a dzisiaj dużo grymasów przypominających uśmiech dostaliśmy
Szczesliwa, niech Synek szybko wraca do zdrowia, trzymaj się :*
Agatka jestem myślami przy Was.
Kciuki za rodzące!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:24
Nynusia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Siema, siema!
Bąbelek wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy ślubu :*
Wredotka i Lojka gratuluje narodzin dzieciaczków !!!
Szczęśliwa cieszę sie, ze to nic poważnego.
Polkosia daj znać jak wyniki.
Zak jak sie czujesz???
Nie pamietam co tam wiecej kochane moje, ale ściskam każda z Was :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:32
lojkalojka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Wyniki o 14:30 u nas, ale chyba będzie żółtaczka, bo morelowa się już zrobiła. Wczoraj była różowiutka. Ale jeszcze mam nadzieję, że taka jej uroda
Za to dzisiaj jakaś fatalna położna się trafiła na nasz pokój. Z rana przyjebała się, że zamiast obserwować dziecko, to w komórkę patrzę (sic!), za kolejną wizytą, że za blisko brzegu łóżka dziecko leży i wydarła się, że spadnie i będzie tragedia i jestem nieodpowiedzialna, a niedawno wyszła zażenowana, że niby dziecko źle przystawiam i tak mnie za sutka pociągnęła, że aż mi taki mikrosiniaczek od ssania pękł. Chce mi się płakać... Nawet, jeśli coś źle robię, to chyba mam do tego prawo i można to normalnie powiedzieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:34
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Helenka, 3810 g, 57 cm
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd5770817e47.jpg
Jest piekna, u mnie w porzo, boli szew, ale nie chca jeszcze dać przeciwbólowego, bo niedawno byl. Ruszam juz nogami, nawet Tylek podniosłam:)
Hela juz cyca ssala, silna z niej baba, teraz śpi i wzdryga sie co chwile:)zakocona, jaroszka, madu, WiedźmaMaKota, Aleksandra90, lojkalojka, Bąbelek, PauLLa, miska2503, Blondik, agania, aanaa, paula1, jacusianka, Mikejla, maluda, Nynusia, ewwiel, Lexie, onka, polkosia, Little Frog, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Wredotka urodziła??
Asieńka, mam chustę tkaną 100% bawełna z Little Frog. I takie (nie mówię o firmie, ale o składzie chust) polecane są dla początkujących
Ja dodam, że LF wg naszej doradczyni chustowania jest super na początek, bo jest w miarę miękka.
agaton, wielkie gratulacje!! No doczekałaś się i ty
! O której się urodziła, który to dzień ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:38
agaton lubi tę wiadomość
-
Stara czy młoda ta położna?
Kur** te wszystkie staruchy powinni wyjebac za przeproszeniem, bo to co one wyczyniają to przechodzi ludzkie pojęcie....na szczęście nadchodzi pokolenie młodych idących z duchem czasu i postępu kobitek położnych.Bąbelek, maluda, polkosia lubią tę wiadomość
-
Wredotka rodzi 2 piętra niżej haha
Może uda się ze będziemy razem w pokoju
Agaton i proszę jak super ze Hela juz jest z Wami gratuluję !!!
U mnie chyba problem ppolega na rozku bo tutaj tak owijaja grubo mała a nie.mozna tego zdejmować także w domu łatwiej chyba będzie mi ją przystawiczakocona, agaton, maluda, Bąbelek, polkosia lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie
Mała dalej dupką w dole i główką w żołądku siedzi i już się nie zapowiada na to żeby się obróciła, AFI bez zmian 8. Oliwka waży około 3400 g - więc będzie raczej średniaczkiem, o ile waga się potwierdzi. Dostałam skierowanie na cc do Wałbrzycha i mam tam jechać we czwartek za tydzień i już tam będą decydować co i jak - czyli nie mam umówionego terminu na cesarkę. W każdym razie pewnie miną ze 3 dni zanim zrobią mi badania itd, to może cesarkę zrobią dopiero po weekendzie. Miałam ktg i nawet jeden duży skurcz się zapisał - lekarz mnie uczulił żebym w sytuacji gdy odejdą mi wody, albo zauważyła jakieś plamienie czy duże skurcze to mam natychmiast jechać do szpitala. Z usg termin mi wychodzi na 21.10 - ale nie patrzę zbytnio na tochociaż skurcze miewam coraz częstsze...
Czekamydziękujemy za kciukasy
agaton, madu, maluda, Bąbelek, Nynusia, polkosia, Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość