X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy wasze maluchy tez się tak wzdrygaja? Śpi śpi a nagle fru np rączki do góry i zasypia znów? ?
    My juz robimy postęp i mała ładnie bierze cyca oby pokarm się rozkręcil

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, oj robi tak moja. Strasznie mnie to zawsze śmieszy :D
    Jacusianka, poduchę ustawiam pod kątem ok 45 stopni, mala nie zawsze chce tak jeść, ale juz kilka razy sie poświęciła :) podobno dobra jest pozycja ze się kładzie dziecko na swoim brzuchu wzdłuż ale mi się to jeszcze nie udalo. Tzn dopiero raz próbowałam i nam wyszla jakas dziwna pozycja :) ale dzis podejscie drugie :) no i ta pozycja odpada dla mam swiezo po cesarce bo dziecko moze wierzgać nogami w okolicy blizny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:22

jacusianka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy ... Plucka oskrzela czyste to najwaznie.
    Flegma zalega mu w gardle i jedyne co moge to tak jak pisalyscie plukac sola i moze jakos to odkrztusi... Co ja przezylam dziewczyny bukomu nie zycze . Maly juz mi z rak lecial ciagle spi a zawsze taki ruchliwy teraz tez przyjechalismy nawet nie drgnal i spi dalej. Patrzec na swoje chore i cierpiace dziecko to chyba najgorsza rzecz na swiecie ...

Dziekujemy ciocia za kciuki ! Obysmy pozbyli sie tej flegmy !

zakocona, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mam problem w ta druga raczka przy przystawianiu bo mała zakrywa nią usta a i mnie cyca blokuje

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia moze spróbuj Lenke bardziej na boczku klasc a nie na plecach. Wtedy ta przeszkadzajaca reka nie ma juz takiej możliwości ruchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:19

Nynusia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u rehabilitanta, mam nerwoból międzyżebrowy promieniujący mi z kręgosłupa. Dostałam ćwiczenia do robienia 2x dziennie przez 2 tyg, a jak nie pomoże, to muszę iść do neurologa. Ech..
    A dzisiaj byłam na USG jamy brzusznej i mam kamień nerkowy 5mm w prawej nerce.. Rany, jak nie urok, to sraczka. Muszę iść do urologa z tym.

Była położna u nas, na szczęście z małym wszystko w porządku. Dobrze przybiera, dobre kupy i z pępkiem wszystko ok. Miał grubą pępowinę, to dlatego jeszcze nie odpadła i mam się niczym nie przejmować :)

Wredotka, powodzenia!!

Szczęśliwa, zdrówka!! Całe szczęście, że wszystko jednak u was ok!

polkosia, i jak, macie wyniki?

jacusianka, ja mam duży wypływ mleka i właściwie zawsze karmię w pozycji naturalnej (pod górkę). I mnie jest super wygodnie i małemu tak samo, nie zachłystuje się i jesteśmy wtedy tak pięknie blisko <3

Nynusia, jak karmię na poduszce itp, to krępuję rączki kocykiem lub tetrą, bo mój pcha paluchy do buzi strasznie, przez to się denerwuje, bo mu "o dziwo" nic nie leci smacznego z nich ;)

lista uzupełniona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:26

Nynusia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to wzdryganie się z wyrzuceniem raczek do przodu to jest jeden z odruchów noworodkowych. Mój też tak ma :) a dzisiaj dużo grymasów przypominających uśmiech dostaliśmy :)

Szczesliwa, niech Synek szybko wraca do zdrowia, trzymaj się :*

Agatka jestem myślami przy Was.

Kciuki za rodzące!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:24

Nynusia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema, siema!

Bąbelek wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy ślubu :*

Wredotka i Lojka gratuluje narodzin dzieciaczków !!!

Szczęśliwa cieszę sie, ze to nic poważnego.
    Polkosia daj znać jak wyniki.
    Zak jak sie czujesz???

Nie pamietam co tam wiecej kochane moje, ale ściskam każda z Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:32

lojkalojka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona powiedz mi prosze jaka masz chuste do chustonoszenia, chcialabym kupic i nie wiem czy elastyczne czy tkane, za duzo tego.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki o 14:30 u nas, ale chyba będzie żółtaczka, bo morelowa się już zrobiła. Wczoraj była różowiutka. Ale jeszcze mam nadzieję, że taka jej uroda :)

Za to dzisiaj jakaś fatalna położna się trafiła na nasz pokój. Z rana przyjebała się, że zamiast obserwować dziecko, to w komórkę patrzę (sic!), za kolejną wizytą, że za blisko brzegu łóżka dziecko leży i wydarła się, że spadnie i będzie tragedia i jestem nieodpowiedzialna, a niedawno wyszła zażenowana, że niby dziecko źle przystawiam i tak mnie za sutka pociągnęła, że aż mi taki mikrosiniaczek od ssania pękł. Chce mi się płakać... Nawet, jeśli coś źle robię, to chyba mam do tego prawo i można to normalnie powiedzieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:34

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak karmicie swoje maleństwa. Podobna na początku i dla kobiet po CC najlepsza jest pozycja spod pachy. Nie ukrywam, ze pasuje mi i jak bede miała możliwość to chce tak karmić.

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka, 3810 g, 57 cm

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd5770817e47.jpg

Jest piekna, u mnie w porzo, boli szew, ale nie chca jeszcze dać przeciwbólowego, bo niedawno byl. Ruszam juz nogami, nawet Tylek podniosłam:)
    Hela juz cyca ssala, silna z niej baba, teraz śpi i wzdryga sie co chwile:)

zakocona, jaroszka, madu, WiedźmaMaKota, Aleksandra90, lojkalojka, Bąbelek, PauLLa, miska2503, Blondik, agania, aanaa, paula1, jacusianka, Mikejla, maluda, Nynusia, ewwiel, Lexie, onka, polkosia, Little Frog, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka urodziła??

Asieńka, mam chustę tkaną 100% bawełna z Little Frog. I takie (nie mówię o firmie, ale o składzie chust) polecane są dla początkujących :)
    Ja dodam, że LF wg naszej doradczyni chustowania jest super na początek, bo jest w miarę miękka.

agaton, wielkie gratulacje :)!! No doczekałaś się i ty <3! O której się urodziła, który to dzień ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:38

agaton lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stara czy młoda ta położna?
    Kur** te wszystkie staruchy powinni wyjebac za przeproszeniem, bo to co one wyczyniają to przechodzi ludzkie pojęcie....na szczęście nadchodzi pokolenie młodych idących z duchem czasu i postępu kobitek położnych.

Bąbelek, maluda, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, piękna Helenka!:) Gratuluję :)

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton super!!! Gratulacje :* kolejne słodkie maleństwo....aż mi smutno wiecie?! Ze tak wszystkie juz urodziły i powoli kończy sie nasza droga ...

agaton lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, współczuję :( ja się nie spotkałam na szczęście z żadną niemiłą w tym szpitalu..

jaroszka, jak już pisałam pozycja naturalna (pod górkę). Nie ma dla mnie wygodniejszej i piękniejszej <3

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka a dziękuję :) również życzę Ci/Wam wszystkiego najlepszego na kolejne lata :)

Agaton no i proszę doczekałaś się córci, gratulacje!!

O Wredotce nic mi nie wiadomo? Urodziła już? :)

jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka rodzi 2 piętra niżej haha :)

Może uda się ze będziemy razem w pokoju :D

Agaton i proszę jak super ze Hela juz jest z Wami gratuluję !!!

U mnie chyba problem ppolega na rozku bo tutaj tak owijaja grubo mała a nie.mozna tego zdejmować także w domu łatwiej chyba będzie mi ją przystawic

zakocona, agaton, maluda, Bąbelek, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :)
    Mała dalej dupką w dole i główką w żołądku siedzi i już się nie zapowiada na to żeby się obróciła, AFI bez zmian 8. Oliwka waży około 3400 g - więc będzie raczej średniaczkiem, o ile waga się potwierdzi. Dostałam skierowanie na cc do Wałbrzycha i mam tam jechać we czwartek za tydzień i już tam będą decydować co i jak - czyli nie mam umówionego terminu na cesarkę. W każdym razie pewnie miną ze 3 dni zanim zrobią mi badania itd, to może cesarkę zrobią dopiero po weekendzie. Miałam ktg i nawet jeden duży skurcz się zapisał - lekarz mnie uczulił żebym w sytuacji gdy odejdą mi wody, albo zauważyła jakieś plamienie czy duże skurcze to mam natychmiast jechać do szpitala. Z usg termin mi wychodzi na 21.10 - ale nie patrzę zbytnio na to :) chociaż skurcze miewam coraz częstsze...
    Czekamy :) dziękujemy za kciukasy :)

agaton, madu, maluda, Bąbelek, Nynusia, polkosia, Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2686 2687 2688 2689 2690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ