X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Jaroszka, a czemu jutro juz musisz?
    Badz o 7:30 na karowej. 8 to juz za późno

Agatka, bo mam trombofilie - przy tym schorzeniu porod wywoluje sie wczesniej...
    Dzięki za info o godzinie, w takim razie zjawimy sie wczesniej :*

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny narazie znikam :*

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, a to nie mam pojęcia czy od razu czy nie :) my mieliśmy darmową sesję, bo warsztat prowadziła dla innych :) i ja do 30 dni mogę czekać na resztę fot.

Jaroszka, powodzenia jutro!!

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka mocne kciuki kochana <3 bedzie wszystko dobrze na pewno :*

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton , mnie generalnie nie boli juz od dobrych paru dni, oprocz tego co sobie naruszylam wlasnie tydzien temu. W każdym razie fizjoterapeuta mnie uświadomił ze nadal trzeba na siebie uważać.

Jaroszka, akurat z tym pierwszym artykułem w wielu punktach się nie zgadzam ;) no ale każdy ma swoje teorie :)

Jaroszka i Maluda, kciuki za jutro!

maluda, jaroszka lubią tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie czytałam o tych warsztatach i zaluje ze sie nie zalapalam bo jednak troche ta sesja kosztuje :/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, jeśli byś nie została w szpitalu, to umów się na ktg do przychodni przyszpitalnej. Umawiają z dnia na dzień, a ominą Cię kolejki. Mam nadzieję, że rano na izbie nie trafisz na tłum ludzi. W sobotę po południu ponoć mieli sajgon na Inflanckiej, na 3-4 godziny czekania, więc zrezygnowałam i nie jechałam. Trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło tak jak sobie zaplanowałaś i żebyś urodziła w wybranym przez siebie szpitalu.

Dziewczyny, a jak myślicie, robią jakąś "selekcję" podczas przyjmowania na izbie? No bo przecież ciężarna, która może lada chwila urodzić nie będzie czekać kilku godzin. :(

A co do ktg w przychodni przyszpitalnej, to mam inne informacje. Położna, która tam pracuje, kazała mi się zapisać w poniedziałek na wtorek lub w środę, a pani, która zapisuje (w infolinii) też tak mi mówiła, więc nie wiem, może coś się zmieniło. Zadzwonię jutro i się dowiem, ale nie wydaje mi się, bo ta kobietka powiedziała, że nie zapisują "na zapas", tylko z 1-2 dniowym wyprzedzeniem. Może lekarz mówił o usg, bo na to badanie faktycznie się czeka.
    maluda wrote:
    Dziękuję :) Nie umówiłam się niestety, jadę rano na IP, w czwartek dostałam skierowanie do szpitala od mojego lekarza prowadzącego, który nie pracuje w tym szpitalu, ale liczę na to, że jak mi już zrobią USG to od razu KTG też i najlepiej, żeby mnie już jutro zostawili i zrobili jak najszybciej to CC. Pierwsze KTG miałam w ostatni czwartek u swojego lekarza i położna mówiła, żeby teraz co 2-3 dni robić w szpitalu na IP więc zobaczymy, co załatwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:49

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Onka tak badali mi szyjke w piątek w szpitalu i to dwa razy...Ale to dopiero dzisiaj by była krew?
    Ehh już myślałam, ze się coś rozkręca ...
    U mnie w pt miałam badanie a w sobotę wieczorem miałam śluz z krwią. W ND zaczął odchodzić czop

l22nhdgeccid541p.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Maluda, jeśli byś nie została w szpitalu, to umów się na ktg do przychodni przyszpitalnej. Umawiają z dnia na dzień, a ominą Cię kolejki. Mam nadzieję, że rano na izbie nie trafisz na tłum ludzi. W sobotę po południu ponoć mieli sajgon na Inflanckiej, na 3-4 godziny czekania, więc zrezygnowałam i nie jechałam. Trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło tak jak sobie zaplanowałaś i żebyś urodziła w wybranym przez siebie szpitalu.

Dziewczyny, a jak myślicie, robią jakąś "selekcję" podczas przyjmowania na izbie? No bo przecież ciężarna, która może lada chwila urodzić nie będzie czekać kilku godzin. :(

A co do ktg w przychodni przyszpitalnej, to mam inne informacje. Położna, która tam pracuje, kazała mi się zapisać w poniedziałek na wtorek lub w środę, a pani, która zapisuje (w infolinii) też tak mi mówiła, więc nie wiem, może coś się zmieniło. Zadzwonię jutro i się dowiem, ale nie wydaje mi się, bo ta kobietka powiedziała, że nie zapisują "na zapas", tylko z 1-2 dniowym wyprzedzeniem. Może lekarz mówił o usg, bo na to badanie faktycznie się czeka.

Kasiu dziękuję za wszystkie cenne informacje :) odezwę się jutro i dam Ci znać, co załatwiłam i jakie badania mi zrobili na IP :) mój mąż rozmawiał z jakimś lekarzem z oddziału, bo na infolinię to mamy jakiegoś pecha i ciężko się dodzwonić więc może dlatego mamy rozbieżne informacje. Ja nie chodziłam w czasie ciąży do przychodni przyszpitalnej więc nie znam tam położnych. Pewnie masz bardziej pewne informacje niż my. Może być też tak, że inne terminy są dla kobiet, które chodziły przez całą ciążę do przychodni przyszpitalnej, a inne dla tych które nie korzystały z tej przychodni.
    Myślę, że robią jakąś "selekcję" przy przyjmowaniu zwłaszcza jak kobieta przyjedzie "do porodu", bo przecież dziecko nie będzie czekało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:25

relganli4wkmj4ii.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    dziewczyny podobno dzieciaczka nalezy ubierac tak jak sami odczuwamy temperature. Jak Ty chodzisz na krotki rekaw to malenstwo tez na krotki rekaw.
    Czy zle mowie?
    Moja ma bodziaki i pajacyk do tego okrywam kocykiem ale zauważyłam że jak jej gorąco to sama się odkrywa czapek i łapek nienawidzi

l22nhdgeccid541p.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu82 czy bierzesz do szpitala na Inflancką wszystko to co mają napisane na stronie szpitala? czy coś jeszcze dodatkowo zapakowałaś? co szpital to inna lista...

relganli4wkmj4ii.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia z tego co nam na przykład mówili na sr w instytucie matki i dziecka mają pierwszenstwo ciezarne ktore uczeszczaly tam na szkole rodzenia ale nie wiem jak jest w innych szpitalach.

Szczesliwa zapomnialam ze mialam Ci odpisac co do odchodów poporodowych. Ja miałam cc dwa dni po Tobie i już od wczoraj też praktycznie nic nie leci. Jak się podcieram to czasem taki śluz brązowy ale ogólnie wkładka czysta. W sumie to spoko myślałam ze dłuże to będzie trwało :D po cc też nie mozna się bzykać 6 tygodni?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Przede wszystkim gratulacje dla rozpakowanyc h mamus.
    Mamusia w ddwupaku przesylam całuski. Wiem co czujecie dla.mnie każdy kolejny dzień był jeszcze gorszy... w końcu u mnie było 9 dni aż oczekiwania na niunie ciężkich dni.. ale głowa do góry dzieciątko to wszystko wynagrodzi :*

Wredotka to dziwne bo Lenka miała pobierana krew.

Battinka tak ja pisałam. Brałam w szpitalu a w domu dziś wzięłam żeby się wyproznic.

Cała noc przeplakalam nie mogłam iść do kibelka bo cisnelam a nic nie szło. .. Wylam z bólu... I nic dziwnego bu w ttym nie było bo po cc tak.moze być ale przecież byłam już w kibelku a tu takie buty.

Ja mam ciągła zmianę nastroju mam.ochote usiąść i płakać. .. mam mało pokarmu
    W jednej piersi zrobił się guzek... doradźcie co robić z nim ?

Jaroszka powodzenia kochana :*

Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ten guzek trzeba rozmasować, najlepiej pod ciepłym prysznicem. Ja też liście kapusty z lodówki brałam, żeby gorączkę zbić.

polkosia lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • my dream Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz mniej nas do rozpakowania zostalo :p
    Nie mogę się doczekać ale jednocześnie się boje.

polkosia, ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,ja bez czopka to ani rusz:( jutro znów musze poprosić. To jakas blokada psychiczna. A najgorsze,ze rana po cc piecze mnie jak rroche pochodze i boje się ,ze cis sie zle goi. Musze się zapytac pielęgniarki i lekarza jutro. Mam wrażenie,ze mnie jeszcze bardziej boli niż ostatnio,ale mam nadzieje,ze to tylko takie wrażenie, bo nie biorenprzeciwbolowych.
    Nadal chodź na make dystanse i zaraz się musze położyć.
    Nie mam pojecia w co ja się mam ubrac na wyjście ze szpitala. Jest zimno,a ja najchętniej bym w koszulach nocnych chodzila,wietrzyła cyce i ranę. W co wy się ubieralyscie?
    Nynusia,co do guzka nie pomogę,moje cyce to dla mnie tez wielka zagadka. Mam napeczniale,ale Balbina się chyba głównie nimi bawi, bo nie flaczeja za bardzo po polgodzinnym karmieniu. Nadal są twarde,tylko troche mniej. A ona Malo przybiera,wiec mnie to martwi o nie wiem co robic.
    Ja Ci Nynusia w każdym razie nie doradzę,bo jestem zielona w temacie cyców. Pomóżcie Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:54

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Jaroszka. Mój poród wywoływany też nie był straszny, wcale! Na pewno i u Ciebie pójdzie gładko :)

Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Moja ma bodziaki i pajacyk do tego okrywam kocykiem ale zauważyłam że jak jej gorąco to sama się odkrywa czapek i łapek nienawidzi

Ja znów czytałam, że jedna warstwa więcej niż my. U nas sprawdzają się głównie pajace. Body ani razu jeszcze nie zakładałam, szarpać się potem ze spodniami... :P Dziecko mi się purpurowe robi ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu, a dupcia coraz bardziej czerwona. Jutro muszę chyba ratować się Sudocremem... Niestety ciągle wpada do nas rodzina, każdy chce małą zobaczyć, a ja bym chciała odpocząć i powietrzyć krocze sobie i Klementysi.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • my dream Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klementysia ma dopiero 4 dni, a ja mam wrażenie ze opisywalas poród z dwa tygodnie temu. Matko, jak ten czas dziwnie idzie, czasami leci jak szalony a innego dnia się wlecze. A może to mi juz hormony skaczą :p juz pryszczaki wracają :(

mhsvh371pdpt408y.png
‹‹ 2709 2710 2711 2712 2713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ