WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, nasz tylko w body z długim rękawem chodzi. Rzadko już skarpety nawet, bo śpi z nami pod kołdrą, to za gorąco na nie wg mnie. Długi rękaw ma, bo jednak rączki przeważnie spod kołdry wywala, więc wolę, żeby nie marzły w nocy. W sypialni mamy okno rozszczelnione i w salonie dwa okna uchylone. Ja się gotuję, bo nie jestem przyzwyczajona do spania z tak mało otwartymi oknami :P

paula, nie boję się. L się bał, że coś dziecku może zrobić, ale on też jest delikatny, nawet jak śpią wtuleni :)

paula1 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, z tego co pamiętam, to jeszcze melenaxoxox urodziła (6.10 SN) i agania też (wpis z pamiętnika: Dzis o 5:52 przez cc przyszla na swiat nasza coreczka Oliwka, 3170g i 51cm 17.10) mam nadzieję, że nie ma nic przeciwko, że przekopiowałam tę informację.

U mnie też z mężem rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku, że przez jakiś czas ze względu na naszą wygodę raczej będzie spała z nami w łóżku ;) Byłam przekonana, że sam czegoś takiego nie wymyśli :) Ale zobaczymy jak to faktycznie wyjdzie w rzeczywistości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:45

zakocona lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podobno dzieciaczka nalezy ubierac tak jak sami odczuwamy temperature. Jak Ty chodzisz na krotki rekaw to malenstwo tez na krotki rekaw.
    Czy zle mowie?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, podobno to trzeba +jedna warstwa. Ale ja sobie nie wyobrażam tego. Różnie ubieramy, tak, jak głowa nam podpowiada.

Frog, ok, dopisane :)

Little Frog, BATTINKA, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ja słyszałam, że jedna warstwa więcej niż my mamy...

polkosia lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja czytalam chyba to samo co jaroszka. Bo dziecko ubieramy tak jak siebie (w domu) natomiast jedną warstwa więcej (ale to na spacerku) ... I bądź tu mądry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:54

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubieramy tak... Co by było dobrze dla maluszka :)
    Taaaa...tylko ją mam z tym niestety problem :\

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście każdy temperaturę odczuwa inaczej. Mojej szwagierce to pasują takie upały ponad 30*, jak temperatura spada, a mi jest wciąż ciepło, to ona już zaczyna się ubierać... Także myślę, że te teorie też trzeba jednak trochę pod siebie zweryfikować. Ale czytałam też, żeby sprawdzać na karku dziecka. Ma być ciepły. Jak jest spocony lub zimny to źle. Ale ja to tylko takie informacje teoretyczne. Może już niedługo sprawdzę w praktyce ;)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tak na SR mowili...ehh co polozna to inaczej. Juz kiedys pisalam, ze powinien byc taki dekalog, ktory znaja wszyscy i go powtarzaja, a nie ze w kazdej SR co innego...a tak zupelnie powaznie to tak jak zabka pisze bedziemy sprawdzac w praktyce.

BATTINKA, Little Frog lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zesz fak fak fak, ciagle mysle o jutrze!

relgh371crdcdbv2.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    No zesz fak fak fak, ciagle mysle o jutrze!

Jaroszka łączę się z Tobą... ja też myślę cały czas, co będzie jutro... ciekawe czy mnie zostawią już w szpitalu... i co powiedzą na decyzję mojego lekarza o CC... a do tego boję się strasznie tego CC...

relganli4wkmj4ii.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłabym za tym! :) Dziś znowu usłyszałam od żony znajomego, że jak miała takie piersi jak kamienie (o ile ją dobrze zrozumiałam, to przez nawał pokarmu), to jej położna poleciła szałwię. 1-2 szklanki i powiedziała, że jak ręką odjął.
    A ja łykam te wszystkie informacje jak pelikan i normalnie tylko myślę czy mam wszystko (na bank czegoś nie mam!). Boję się, że mnie coś zaskoczy. Np na jednym forum mi dziewczyny odradzały kupować mleka, bo w chwilach zwątpienia poddam się i pójdę na łatwiznę zamiast próbować nakarmić, ale z drugiej strony tu nigdzie nie mam żadnego sklepu całodobowego, żeby jak coś dokupić jak zajdzie taka potrzeba (apteki całodobowej raczej też nie ma - przynajmniej w obrębie 20km) i tak się biję z tą myślą.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda gdzie w koncu jedziesz?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, tak, szałwia pomaga. Piłam przy nawale i współlokatorce w szpitalu też kazali pić tam. I rozgniecione liście zimnej kapusty. Koniecznie.

My sprawdzamy kark.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie podczytuje mamazone - lubie bardzo ta strone.
    teraz np czytam o tym, ze za nawał mleka odpowiada złe przystawianie dziecka do piersi o proszę:
    http://www.mamazone.pl/slajdy/male-dziecko/2010/8-bledow-podczas-karmienia-piersia/piers-podawana-na-uspokojenie.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 16:21

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna nowila ze w domu body pid spod i spiochy.
    U mnie Zuzia rewelacja.spi i je co 4h ..robi baki nie placze czasami budze ja do jedzenia..zupelnue na odwrot miakam z synkiem..poprostu jest bosko..
    Wrocilam juz do pracy na 2/3h na salse tez :).oby tak dalej..wsztstkim mamysia zycze spokoju takiego jaki sama mam :).

Co do karmienua i jedzenua ja hem wszystko oprucz fasoli i kapusty.Narazie zadnych uczulen nie bylo.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo tutaj:

http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/karmienie-i-dieta/2009/jak-przystawiac-dziecko-do-piersi.aspx

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapustę z kolei stosowała moja mama 14 lat temu, to jeszcze pamiętam :)

Staram się zapamiętać te wszystkie rady i wskazówki :) Także bardzo proszę się wymieniać informacjami, ja chętnie skorzystam! ;)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest mi bardzo smutno, tak bardzo chciałam karmić piersią... Szymek, jak pamiętacie, ważył tylko 2600. Wszystko przez to, że łożysko nie pracowało już dobrze pod koniec. Po urodzeniu miał spadki cukru. W związku z tym musiał być dokarmiany butelką. Chyba mu się to spodobało, bo od tamtej pory cyc go denerwuje. Nie leci tak łatwo. Odciągałam więc pokarm laktatorem. Jednak jest go już coraz mniej. Wiem od położnej laktacyjnej, że jest szansa, aby mały zaczął jeść cyca, ale trzeba byłoby go przegłodzić, nie dać butelki. A ponieważ urodził się chudziutki, to w tym przypadku ważny jest przyrost wagi. Mleko modyfikowane jest bardziej kaloryczne, wiem ile zjada itp.
    Tak więc chyba już tak zostanie na tym mleczku. A taka byłam madra wcześniej, koniecznie chciałam karmić, nie dawać smoka itp. My swoje a życie swoje... Tak samo pewnie jest z tym spaniem w łóżku. Można mieć swoje założenia a dzieciaki i życie i tak je zweryfikują.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,nadrobilam was wreszcie,nakarmilam swoja niunie i śpi teraz kolo mnie slodko:) ja mam tez to szczęście,ze ona spokojna,je,śpi,kupki i baczki robi:) ale to dopiero pierwsze dni,zobaczymy co będzie dalej.
    Jaroszka,Maluda,powodzenia jutro! Ja pamiętam jak ryczalam w poniedzialek ze musze iść do szpitala,a później koszmar w szpitalu. Eh,ale u was nie będzie tak zle:)
    Ja sprawdzam na karku czy nie jest zapocona ani zimna.
    A spac zamierzam na poczatku tez z Balbinka,lozeczko bez jednej ściany będzie dostawione do lozka. Ale i tak wzięcie jej mi sprawianproblem,bobszew ciągnie dalej. I to jeszcze pewnie potrwa. Onka,dobrze,ze piszesz,ja wstaje bardzo powoli,bo mnie boli,ale ty to juz dlugo jestes po cc i nadal trzeba uważać,rany,juz marze,żeby to tak nie bolalo...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2707 2708 2709 2710 2711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ