WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mamuśki!Idziecie jak burze! :-D :-* Jest nas coraz więcej a jeszcze nie tak dawno była pusta lista..

Hormony mnie takze uderzają do głowy i ryczę z byle czego.. Wlasnie mleczko odciagam bo czuje,ze z cyca Mały sie nie majada albo jest leniwcem i nie chce Mu się ciągnąć.. Tak przynajmniej wiem,ze wypije mleczko.:-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka tak badali mi szyjke w piątek w szpitalu i to dwa razy...Ale to dopiero dzisiaj by była krew?
    Ehh już myślałam, ze się coś rozkręca ...

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko onka się zainteresowała moim postem...nie to żebym miała pretensje, bo to zrozumiale, ale tu już jest przewagą rozmów o dzieciach, a obecne ciężarówki zapomniane :( hlip hlip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:57

Katarzyna87, ZakręconaOna, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Onka tak badali mi szyjke w piątek w szpitalu i to dwa razy...Ale to dopiero dzisiaj by była krew?
    Ehh już myślałam, ze się coś rozkręca ...

A wczoraj Ci nie leciało? Dziś Ci poleciało po wstaniu z łózka czy cały czas leci? Jeśli tylko jak wstałaś to raczej po badaniu. Jeśli cały czas, ja bym jechała na IP.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wczoraj nic, a dzisiaj tylko po wstaniu z lozka i to bardzo malutko, potem znowu sie podtarlam i nic nie bylo...wiec pewnie masz racje i to spozniony zaplon po badaniu :)
    dziękuję :*

onka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze na marginesie - Dziewczyny po cc, uważajcie, jak wstajecie z łóżka - ja tydzień temu wstałam podciągając się rękami za ręce męża i prawdopodobnie nadszarpnęłam szwy wewnętrzne i chyba mam krwiak :/ Muszę spróbować się dostać do gina na usg, tylko nie ma miejsc...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Jaroszka masz absolutna racje ...
    Gratulacje dla nowy Mamuskow i dzieciaczkow :*

Agaton mam nadzieje ze będzie łatwy i szybki przede wszystkim . Ja w końcu oszaleje: (

jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja Ci odpisalam rano ze na pewno jak wstaniesz i zjesz i to maly zacznie szalec , zdziwilam sie jak napisalas ze tylko onka Ci odpisala ale sie cofnelam i nie ma mojego postu z rana ... Dziwne .

Nie mowcie tak dziewczyny bo mi pozniej bedzie glupio cos pisac :( ja pisze o malym bo nieraz potrzebuje rady a one sa bardzo cenne i pomocne od was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 11:39

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Jaroszka ja Ci odpisalam rano ze na pewno jak wstaniesz i zjesz i to maly zacznie szalec , zdziwilam sie jak napisalas ze tylko onka Ci odpisala ale sie cofnelam i nie ma mojego postu z rana ... Dziwne .

Nie mowcie tak dziewczyny bo mi pozniej bedzie glupio cos pisac :( ja pisze o malym bo nieraz potrzebuje rady a one sa bardzo cenne i pomocne od was :*
    Kotku to nie tak , My rozumiemy wszystko . :) Wiadomo , ze są dzieciaczki na świecie i dzielicie się nowościami , wiadomościami na ich temat i nie tylko ... To jest fajne i mile bo nawet My mamy jakieś nowe wiadomosci , nauki na przyszłość ale Jaroszce bardziej tez chodziło o to jak i mnie , ze są również tu i ciezarowki które nie urodzily , maja również jakieś pytania i dość często jak tu się pisze cos o ciąży to malo kto odpowiada , sporadyczne osoby albo wcale i nie jest to przyjemne , dlatego ostatnio tylko podczytujemy bo momentami nie ma sensu o sobie pisać kochana . Bron boże nie miej za źle żadnej z Nas , chcialysmy tylko powiedzieć Wam , ze troszkę jednak Nas to boli .
    Edit: pisze to bo nie po to zeby zaraz spięcie było i ktoras z Was na mnie naskoczyla !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 11:45

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, maluda, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czytam was już od jakiegoś czasu! Gratuluję wszystkim mamusiom! Dziewczyny w dwupaku a ja wam zazdroszczę bo już czujecie swoje dzieci! Wiecie że tam są cieszcie się ciąża póki jeszcze możecie! Potem będziecie za tym tęsknić za tymi kopniakami za czkawka za tym czekanie to też jest fajne! <3 wiem ze tu boli tu uciska ale każdy etap ciąży jest super i szukajcie tych pozytywów! Najpierw dwie kreski potem wizyta potem odliczanie każdego tygodnia potem czekanie na ruchy kupowanie ciuszków pakowanie się i czekanie na poród! Na każdą przyjdzie pora i czas serio! Jesteście cudowna grupa bardzo zżytą! Jesteście cudowne! Powrzucajcie swoje brzuszki na pewno wszystkie chętnie je obejrzą! Zakocona moje gratulacje pamiętasz mnie ze staraczek? Wiesz co z Moriskiem? Wpadasz tam na staraczki jeszcze? Jaka mają teraz nazwę? Dużo z nich zaciazylo? Świetne rady ja na pewno skorzystam <3 Miłego dnia i niestesujcie się tak trochę spokoju dla wszystkich niby brzydka i szara niedziela ale za to spokojna :-D

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG szczesliwa Ty to w sumie zawsze odpisujesz!!! przepraszam, ze moj post uderzyl tez w Ciebie i oczywiscie pisz o wsystkim co chcesz nie ma prawa Ci byc glupio :*

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, u mnie dziś podobnie. Wpadam rano do kibelka, podcieram, a tam taka jasna krew - pomarańcz/łosoś. I powoli analizuję informacje zdobyte na forum, ale wykluczyłam cały ten czop, bo ani śluzu ani nic. To wszystko chyba po wczorajszym małym co nieco z mężem... Teraz już mam tylko takie maluśkie brązowe plamki. Brzuch lekko pobolewał jak na @, ale i to przeszło.
    Czyli czekamy dalej na rozwój sytuacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie robiliście masaż pochwy żeby nie pękła w trakcie porodu? Wiecie od kiedy to robić i jak?

Wysłany: 18 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretko oczywiscie ze nie biore tego do siebie i doskonale was rozumiem ! Jeszcze miesiac tenu nie bylo tyle dzidziulkow i bylo inaczej , wszystkobto rozumiem ! Piszcie kochane wszystko ja z laktatorem bede siedziec i nadrabiac !

Jaroszku no oczywiscie ze Ci odpisuje ! Ale co sie dzis stalo z moim postem ? Nie mam pojecia :( to kochaba co z ta krwia ? Jest nadal ?

I prosze zeby wam nie bylo zle :* <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Ty zawsze się odezwiesz to samo uważam:)
    Nie no spoko luzik jest:) wygadalysmy się Wam i o: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    a my witamy się w 40 tygodniu :)

Madu ja chyba zaczęłam się stresować, zwłaszcza tym zaleceniem lekarza prowadzącego na CC, bo od wizyty lekarskiej ciągle jestem śpiąca (a mój organizm tak reaguje zawsze na silny stres) i nawet nie chce mi się telefonów odbierać.

Zakocona zdjęcie Tadzia poprawia humor :)śliczny synuś :)

Blondik, Pepe, Ewwiel- gratulacje :)

Wredotka, Ewwiel -dziękujemy za opisy porodu :) z przyjemnością przeczytałam :)

Zakręcona trzymam kciuki, żeby u Ciebie akcja się rozkręciła i żebyście mogli spędzić choć trochę czasu we trójkę :)

Jaroszka to krwawienie nadal masz? może to faktycznie jest po badaniu? jak by się powtórzyło to bym pojechała dla świętego spokoju na IP;
    ja przez ponad połowę ciąży miałam akcję z krwawieniami i żaden lekarz nie potrafił mnie zdiagnozować, zawsze mówili, że to na pewno po seksie (tylko, że mieliśmy zakaz od mojego lekarza prowadzącego i się go trzymaliśmy) więc jak lekarze nie nie potrafili znaleźć przyczyny to zwalali na seks...

ewwiel, zakocona, agaton lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda co Ty ?! Serio zwalali na seks mimo , ze go nie uprawialiscie bo zakaz był ? :D haha rany boskie czego tez nie wymyśla .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona serio :) i to każdy lekarz, który mnie badał :) nawet jeden próbował mi wmówić, że na pewno coś było :) teraz to już mi się śmiać chce z tego, ale wtedy nie było mi do śmiechu... bo my całą ciążę uważaliśmy na wszystko, stosowaliśmy się do wszystkich zaleceń, żeby tylko było dobrze z naszym maluszkiem i brak diagnozy bardzo nas stresował...
    Ps. W pierwszym trymestrze to mówili, że to normalne, bo dużo kobiet w ciąży ma miesiączkę więc pewnie należę do tej grupy, która ma krwawienia... a po 21 tygodniu to już sami byli zdziwieni... i jak dociekałam przyczyny to tylko na seks zwalali, nie potrafili tego wytłumaczyć medycznie (a odwiedziłam różne IP). Nigdy nic nie znaleźli podczas badań, nawet małego krwiaka, wszystkie badania miałam książkowe.

Więc mamusie jak nie wiadomo co nam jest to na pewno przyczyną jest seks :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:39

relganli4wkmj4ii.png

Wysłany: 18 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu no to niezle :D lekarz wie lepiej od was co robicie . Swoja droga dal nakaz a pozniej wmawia...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Codziennie obserwuję listę z pierwszej strony. Jeszcze nas troszkę zostało.
    Pewnie już odliczacie dni i nie możecie się doczekać!
    U nas w miarę ok, Mała dostała krople z antybiotykiem na te ropiejące oczko, mam nadzieję, że wreszcie się to skończy.
    Moja mama już za niedługo jedzie do PL, więc zostaję sama z dzidzią.
    Szczęśliwa udało Ci się nauczyć na ten smoczek? Ja dalej walczę, przydałoby się żeby chociaż w nocy chciała, bo zazwyczaj około 4 w nocy jest rozbudzona i przed 6 zaczyna marudzić i tak marudzi i marudzi, raz udało się ze smokiem i zasnęła od razu.
    Dziewczyny ja się rzadko odzywam, ale myślę o Was i codziennie patrzę na listę, która została mamusią. Powodzenia!
    P.S. nie wiem czy już pisałam, ja w 37 tyg. zaczęłam pić herbatkę z liści malin, wypiłam 3 herbatki a rano ( 37+1) już jechałam na porodówkę :) Więc jeżeli to tak podziałało to pijcie!

szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
‹‹ 2705 2706 2707 2708 2709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ