WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinko udalo sie ! Nie chce caly czas ale juz nie musze co 10 min cycka tylko smoczus starcza !
    Dzis bardzo ladnie spal bez smoczka i sam w lozeczku cala noc! Nie wiem czy to przez to ze w samym rozku a nie jak zawsze okryty kocami ... Albo po prostu byl zmeczony bo nie spal pol dnia!
    Mam nadzieje ze oczko u malutkiej wyzdrowieje , no i ze bedzie chciala smoka , moj sie z tydzien uczyl zeby go chciec :)
    Duzo zdrowka :*

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wyglądały próby jeśli mogę zapytać?

wnid9vvjodizjocx.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey

Szczęśliwa i Aanaa dziękuję za odpowiedzi :)

Ja pochwaliłam za bardzo pierwszy sen Małego...później co pół godziny 4pobudki...i do nas do łóżka bo już siły wstać na karmienie nie miałam,dobrze że R wstał,przewinął i przyniósł mi go do cyca...R w dzień śpiocha to nie jest aż tak zmęczony a ja w dzień czuwam a w nocy śpię lekko,bo Synuś troszke jęknie i wstaje do niego...ja płacze gdy Mały jeat głodny a nie chwyta dobrze cyca...w nocy tak jest zawsze...

Dziewczyny w dwupaku i ja Wam życzę jak najlzejszych porodów:* i takich z zaskoczenia :*

Ahhh i dziś jedziemy z wizytą do dziadków we trójkę <3

maluda, szczesliwa_mamusia21, paula1, agaton lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, musze sie odnieść do Twojego posta- dzis zauwazylam ze ciągle cos komuś doradzam i uznalam ze możecie to odebrać za mądrzenie się albo ze mam za dużo czasu ;) Wiec sobie powiedziałam, mniej pisania :)ale jak nie wiem to nie pisze, a u Ciebie nie wiem co się moze dziać. Ja na Twoim miejscu bym podjechala na ip, bo każde krwawienie trzeba sprawdzać, i na pewno nie wezmą Cie za wariatkę ze nie wiesz czy to po badaniu, bo troche późno jak na reakcje na grzebanie w środku. Albo po prostu zadzwon do gina jesli masz taka możliwość?

jaroszka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 18 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka po prostu mu dawalam ale on wypluwal wgl nie chcial brac pozniej mu dalam inny smoczek taki malusi z aventu i jak plakal to mu dawalam i podtrzymywalam i robilam "ci ci ci ci ci ci" i on jak sie uspokoil wtedy pociagnal i poszlo juz latwo! Teraz juz lapie normalnie chyba ze jest bardzo glodny to lapie lapczywie i mysli ze to cycus wiec to trwa minutle i wypluwa bo nie ma mleczka ale po karmieniu smoczus jak najbardziej ale tez pociumka zasnie i wypluwa. Nie wiem czy to cos pomoglo co napisalam ale moze cjociaz troszke :)

Pulla ja tez mialam chwalic dzis mojego synusia tzn pochwalilam ale post sie nie dodal , takze lepiej nie chwale ale dzisiejsza noc marzenie! Hehe zobaczymy co bedzie dzis ... :D

Muffinka1019, BATTINKA lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Mam do sprzedania huśtawke baby mix, uzywana 2 tygodnie, sprzedaje dlatego ze ostatnio dostalismy drugą, wiekszą, wiec tą chcemy sprzedac. Wygląda jak nowa. Jest na pilot + ma panel sterowania. 5 predkosci bujania, 6 melodii relaksacyjnych (najlepiej sie sprawdzały) i 6 takich jakby pioseneczek ;P
    Oparcie jest regulowane, tacka sciagana, karuzelke tez mozna zdjać.
    Sprzedam za 190zł (cena juz z przesyłka).
    Kolor neutralny i dla dziewczynki i dla chłopczyka :)
    Moze któraś z was jest chętna ? jeżeli tak to zapraszam na prv :)

db108c13282dddc9med.jpg

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    A powiedzcie robiliście masaż pochwy żeby nie pękła w trakcie porodu? Wiecie od kiedy to robić i jak?

Robiłam ręcznie i balonikiem, pękłam malutko, w środku, w zasadzie to jakieś obtarcie, więc warto!

natalka189 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chętnie bym odpisywała, ale czasu brak, wpadam tylko nadrobić, a i tak nie zawsze się uda. No, chyba, że w nocy.

My dzisiaj wychodzimy!!! Jupi!!! Tak się cieszę :)

maluda, onka, zakocona, paula1, aanaa, jacusianka, Little Frog, Magnosia, agaton, miska2503, PauLLa, Bąbelek lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ciężko mi coś Ci doradzić, bo ja jedynie krwawiłam po masażu, ale lekarka uprzedzała o tym...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 18 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszku nie napisalas co tam u Ciebie?

Laski dzis 18.10 moj TP :)

zakocona, paula1, maluda, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 18 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszku nie napisalas co tam u Ciebie?

Laski dzis 18.10 moj TP :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj dwa razy ryczałam. Mały od wczoraj jest tak marudny, nie chce spać i ciągle tylko cyc i cyc. Spałam 3h, ledwo na oczy patrzę, śniadanie zjadłam dopiero o 13:30, ręce mi się trzęsą ze zmęczenia, które ciągnie się jeszcze od porodu. Udało mi się go w końcu uśpić motając w chuście. Po x próbach bezskutecznych innych próbach uśpienia go.
    Idę doczytać. A powinnam spać pójść najlepiej.

Zakręcona, ja tam z siebie nic u niego nie widzę. To cały tatuś. Po mnie to chyba tylko brak brwi ma :( ;) Trzymam kciuki, żeby maluch zdecydował się wyjść jak najszybciej!

PePePe, gratulacje :)

Blondik, wielkie gratulacje :)!! Więcej info :)?

Arielka, robiłam wczoraj, opisywałam, jak kiepsko nam szło ;) 15 dni miał. Olę znam osobiście i polecam sesję u niej :) Oby Antek chciał współpracować, w porównaniu do Tadka ;)!

Wredotka, wielkie gratulacje :)!! Czekamy na fotki!!

ewwiel, wielkie gratulacje :)!! Również czekamy na fotki :)! Ależ szybko mała wyskoczyła :)! Super!

polkosia, super, że wychodzicie! Nie ma to jak w domu <3

jaroszka, ja po badaniu podkrawiałam 2 dni. Przeszło mi to później w krwawy czop i poszedł poród ;)

lista uzupełniona :)

agania też urodziła? było tu info?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 14:59

jaroszka, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa juz nic wiecej mi nie polecialo :)
    dzieki :* teraz leze w lozeczku i czekam az M obiad przygotuje i strasznie sie stresuje przed jutrem...zwlaszcza, ze bede sama, bo nie ma sensu zeby M bral urlop, bo nie wiadomo na 100% czy mnie przyjma w ogole...

relgh371crdcdbv2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Kurcze pisze z tabletu od córki bo z tel.mam blokadę jakąś i mogę tylko czytac a nic pisać ani lajkowac :(

Muffinka a a propo zaropialych oczek robilas wymaz? Mojej też ropieja oczka i w CZW.robilam wymaz i za tydz.wyniki więc wtedy pojde po leki...

Annaa kochana to mówisz że od hetbatnikow mogą być wzdęcia u malucha? Kurde bo moja się prezy a ją jem ciasteczka zbożowe może to od nich? Cholercia...stara a durna nawet nie wiedziałam bo w sumie z młodą tego nie miałam :\

Moja Liwia wczoraj przespała dzień za to poszła spać o 2! Mała terrorysta ;) wcdzien śpi w lozeczku ale wieczorem biorę ją do siebie (nigdy bym nie pomyślała że będę spać z dzieckiem) wy też dziewczyny spicie? Może gdyby moja nie była taka ryczała to by inaczej było ale ona tak lubi płakać...

Szczęśliwa mamusiu też tak robilam że smokiem jak i ty ;) moja mała jakoś rzadko że smokiem usypia. Trochę pociumka i usypia bez smoka...z kolei młoda moja pamiętam jak kiedyś zassala tak 24\dobe zula smoczka. Zresztą trzeba dobrać smoczek bo jest kilka rodzajów.

Dziewczyny ją nie mam nawet czasu ,,załatwić,,się bo często IDE tam z małą na kolanach ją trzymam. Ja niewiem jak można tak płakać? Po prostu tego nie znam bo pierwszą córka była aniołem abta z kolei mała diablica i o. Każde dziecko inne to święta prawda teraz to i ją wiem ;)

Nynusia niewiem kiedy wklejalas ale na dniach czopek diclofenac? Bierzesz te czopki? Bo ją je biorę na stan zapalny piersi jeszcze jutromi finito.
    Piersi mam średnio miękkie wiecie sama niewiem o co tu z Nimi chodzi. Może i się rozkreci ale w sumie pokarmu mam mniej w tej piersi gdzie był stan zapalny.

Polkosia moja mała ryczała w szpitalu non stóp. W domu też tyczy ale mniej i jest spokojniejsza. Pewnie jak wrocicie do domu sytuacja się unormuje powoli :) dzieci też czują że szpital jest BE!

A co się dzieje z Miką? Miką odezwij się! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:13

polkosia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, też śpimy z Tadkiem razem. Nie mam siły wstawać i go do łóżka odkładać, potem znowu wstawać, bo się jednak obudził, znowu cyckać i znowu czekać aż uśnie. Walę to. Dla własnej wygody już z nami sypia. No i w sumie, ja to bardzo bardzo lubię <3

BATTINKA, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa dzieki, juz sie wiecej ta krew nie pojawila, wiec chyba wytrwam do jutra :) moze sie okaze, ze szyjka sie juz otworzyla? :)

Zakocona oby to bylo tak jak u Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:22

relgh371crdcdbv2.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka u mnie młoda spi w koszu Mojżesza, a kosz stoi w moim łóżku po środku między poduszkami :-) czyli można powiedzieć że Zuzia śpi ze mną w łóżku.
    Dziewczyny a nie boicie się, że przygnieciecie maleństwa? Bo ja się boję dlatego mloda w koszu śpi.

Aanaa ja też nie wiedzialam ze po herbatnikach mogą być wzdęcia, odkąd przyszlam ze szpitala to duże ilości pochłanialam.

No właśnie co z Mika? Mika wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:24

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, oby to bylo to :)
    Battinka, kto normalny by podejrzewal herbatniki? U mnie wyszlo przypadkiem bo jednego dnia mi zabrakło a następnego dnia mala byla spokojna. Jadłam je w nocy jak wstawałam na karmienia, teraz wciagam biszkopty :) za to skusilam sie wczoraj na szarlotkę i dzis powtórka z rozrywki...eghh. Jadę do mamy po gołąbki :)
    Paulla, nie na wszystkie dzieci to musi zle wpływać, czy u Was tez wzdęcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:27

iv09hdge6yql001e.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Battinka, też śpimy z Tadkiem razem. Nie mam siły wstawać i go do łóżka odkładać, potem znowu wstawać, bo się jednak obudził, znowu cyckać i znowu czekać aż uśnie. Walę to. Dla własnej wygody już z nami sypia. No i w sumie, ja to bardzo bardzo lubię <3

Dobrze piszesz! ;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula coś ty mi się wydaje że to instynkt. Moja stary nawet śpi czujnie w szoku jestem! Na nawet sam mnie namawiał co by Liwusia z nami spała bo żebym Ją miała wygodniej. No...dwa razy mi nie trzeba powtarzać :)

Annaa to szarlotka tez!? Cholercia bym nie pomyślała bobw sumie jabłka można jeść. A ja dzis właśnie zjadlam ciasto z jabłkami ach...najlepiej nie jeść nic.

Dziewczyny wstyd się przyznać ale moja mała ma potowki... Kuzwa i to coraz więcej na szyjce w sumie i buzce :( no ją niewiem. Mamy ciepłe mieszkanie ale nic tu nie poradze. Jest 23 stopnie. Mała ma body z długim rękawem i spodenki bawełniane w dzień a na wieczornej ściągam i tylko bodybi skarpetki...więc się pytam jak to dziecko ubierać ?:( body z krótkim rękawem?

paula1 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
‹‹ 2706 2707 2708 2709 2710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ