X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Agatka chciałam Ci podziękować za sygnał o tym zeby byc na Karowej wcześniej!!!
    Byliśmy nawet 7:10 juz jestem zarejestrowana i sobie spokojnie czekam, a kolejka ogromna sie juz zrobiła !!!!

Jeszcze raz dziekuje :*
    Spoko, ja to juz weteranka z ta IP,jechalam wlasnie na badania i przejezdzalam obok IP i chyba ja w środę będę 6:50 ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, Maluda, trzymam kciuki za Was!!!

Maluda, kamień spadł mi z serca. Można się zapisywać na ktg do przychodni. Pani na infolinii zapytała mnie tylko o tydzień ciąży i kiedy chcę zrobić to badanie. Idę pojutrze, bo wtedy mam termin, więc jeśli będziesz potrzebowała, dzwoń do nich i na pewno Cię zapiszą na daną godzinę. Ominą Cię kolejki w ip.

maluda lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka i Maluda kciuki zaciśnięte :-)

Moja młoda dzisiaj od 3 do 6 nie spala, najpierw był cyc,później kupa i juz było po spaniu. Musiałam znowu dać jej cyca bo niby głodna jeszcze była, ale to pewnie nie o jedzenie chodziło. Teraz też od 8.15 wisi na cycu :-) Mam w planach układanie ubrań w szafie, bo ciągle w kartonach wszystko mamy po przeprowadzce, tylko pytanie czy młoda pozwoli :-)
    Milego dnia Kochane :-)

maluda lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Może w tym tygodniu wszystko się u Nas rozwiąże.
    W środę idę ostatni raz do gin sprawdzić przepływy, a od czwartku do szpitala. Nie wiem czy mają w planach CC czy będą najpierw wywoływać, a może będą chcieli mnie poobserwować.

Miłego poniedziałkowego dnia!

polkosia lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a no:)
    Cóż w szpitalu robić innego hihi a pozatym na zapas się nie wyspie: P a korzystam ile mogę: p
    W końcu o Tobie synus da troszkę pospac , na pewno

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a dzis wychodzisz? Mialas juz obchod? Jak tam sytuacja :>

Byla u nas polozna i maly juz ma prawie 4 kg ! Maly glodomorek :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:32

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poród ech... Jak będą literówki sorry pisze z telef.
    Przyszłam w piątek na patologie ciąży. W czase Ktg chlupnely wody (afi miałam 28).
    Odrazu na salę tam dali mi oksy to było koło 15.30. Do 22 rozwarcie słabo postępujące na 4palce i młodej tętno do 200 i ponad. Szybka decyzja o cc. Mała była zbyt wysoko i nie wchodziła w kanał. No i tak o 22.04 Dagmara z waga 3900i 57cm była na świecie.
    Na drugi dzień po pionizacji okazało się że mam stan zapalny i ubytek krwi taki że przestraszyli się czy nie mam krwotoku wewnatrz (wykluczony). Teraz nadal jestem na pooperacyjnej chodzę od wczoraj po 3jednostkach krwi i żelazie wszystko w kroplowkach no i dwa antybiotyki. Jutro mają zdjąć cewnik i może na salę ogólną.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do domu dziś , mam rozwarcie , czuli juz glowke , szyjka skrócona w ciągu dwóch dni o cm jakoś może ciut więcej i o . Kazali czekać albo zgłosić się 5 dni po TP do szpitala :-|
    Pisalam juz do mojej lekarki i ma się odezwac jak czas będzie miała bo ona w szpitalu tez pracuje. Ciekawe co Ona wymyśli na to wszystko .

Edit: Kurwa mam w środę na 8 rano stawić się w szpitalu i ok tyg nawet polezexc na obserwacji cisnienia , płakać mi się chce no: ( mam tak dość ze oszaleje .... !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona życzę Tobie aby ta obserwacja trwała tyle co u mnie . Na Pc byłam może z godzine

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Zakręcona :/ Kurde, normalnie napisałabym Ci, że najważniejsze, że będziesz pod opieką itp, ale wiem, że tatuś czeka na synka i chciałby się nim nacieszyć... Trzymam mocno kciuki, żeby jednak ruszyło!!

Ja wczoraj doczekałam się pierwszych objawów zbliżającego się porodu - znalazłam kawałek czopa zabarwionego na brązowo i ok 23 pojawiły się pierwsze skurcze. Mam je wciąż, trwają ok 1 min i pojawiają się w różnych odstępach czasu 10-45 minut. Wiem, że jeszcze może być przede mną długa droga, ale przynajmniej coś się dzieje...

agaton, zakocona, paula1, Katarzyna87, maluda, madu, lojkalojka lubią tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój synek też miał podrażnioną przez pieluszki skórę. Pomogła kąpiel w krochmalu i sudocrem. Na co dzień używam bephanten, ale różowy linomag też bardzo dobry. Jedno pudełko zużyte. No i w ogóle nie używam chusteczek odkąd jesteśmy w domu. Lepsza ciepła woda i wacik. Do wody dodaję oilatum. Dziś ani jednej krostki.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.

Wysłany: 19 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka tez nie wiem jak Cie pocieszyc :( ale moze cos sie ruszy jak bedziesz w domku, trzymaj sie kochana wiem ze jest ciezko ale juz niedluugo!

Frogi o faktyCznie moze to juz tuz tuz ! :D

Jaroszku co u Ciebie?

Little Frog lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona z ciśnieniem nie ma żartów więc niech obserwują.. A wiadomo? może do środy już urodzisz ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w dniu terminu z OM. Spędziłam dziś 4h w IMiD głównie w kolejkach... KTG bez żadnego skurczu oczywiście, nic się nie dzieje. Kolejna kontrola w czwartek 22.10, czekamy dalej :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona my na sesji u Oli - Antek cwaniaczek tez ma w dupie kariere top modela :D

zakocona lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kilka zdjęć z wczorajszej sesji ;)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/bcf4b4f1d1e771c1
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/93893fa67b663a1b
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/025af25b17e8c82e
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/e43867e3bc0aec65
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/48084624c158a387

paula1, Little Frog, Katarzyna87, jaroszka, miska2503, maluda, lula.91, madu, polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny...Zaglądam tu od dawna ;-)Moge dołączyć do Waszej zgranej ekipy?:-)
    Ja juz po terminie..nic sie nie dzieje..Mala wazy 3,5kg i nie spieszy sie na świat...
    Zaczynam sie denerwowac,bo im dluzej tam siedzi tym gorzej,bo mam czarne myśli :/
    Polozna mówiła,ze wywołują porod w 41t1d, ale nie wiem co na to mój gin-dzisiaj ide do niego...Chciałabym już..
    Trzymam kciuki za Was wszystkie i gratuluje narodzonym maluszkom :-)

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii oj chyba każda z nas już się doczekać nie może patrząc na listę z 1-szej strony. Ja sobie daje czas do końca tygodnia, a później pewnie będę się martwić, bo u mnie mały miednicowo jest ułożony.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha właśnie dostałam sms z jakiegoś kiosku RUCHu "kup paczkę papierosów Camel i odbierz puszkę napoju energetycznego". Trochę im się nie trafiło z adresatem :D

Little Frog, szczesliwa_mamusia21, agaton, maluda, zakocona, madu, polkosia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png

Wysłany: 19 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doddi pewnie witamy :) na kogo czekasz cora czy syn? :)

Babelku hahhaha dobre rozsmieszylas mnie niezle :D

Bąbelek, dddodiii lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2711 2712 2713 2714 2715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ