X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda to dobrze ! Lada chwila to będzie ...
    Ja juz w domciu:)
    Zajadam się ogorkowa i oglądamy pierwsza miłość z D . :)

maluda lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mdli mnie cos mocno: (
    Zjadlam zupki w kubeczku wychodząc ze szpitala i kuzwa do tej pory zbiera mi się: (
    Wiedźma masz dobry pomysł: D Ja później zrobię i pokaże Wam się lub jutro :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, to faktycznie nieładnie się zachowali, ale najważniejsze, że już wszystko masz załatwione. Ja ciągle czekam, dopiero pojutrze ktg, które jeszcze nie wiem co wykaże. Czekanie w tym wszystkim jest najgorsze.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Laski korzystajmy, że jeszcze w dwupaku jesteśmy! Wczoraj chińskie żarcie, dzisiaj budyń...potem tylko gotowana marchewka ;p

Faktycznie tylko gotowana marchewka ! :(
    Dziewczyny jedzcie wszystko póki możecie.

Moja córka (czyt.Ja) poszła spać o 5 rano! Szok. Tak ją bolal brzuszek...tylko ciekawi mnie od czego? Ja mam i tak okrojoną dietę. Ale od dziś muszę ją okroic bardziej :( nie chcę żeby cierpiała. Takie kupki dziś robiła smierdzace i luźne że aż sobie dupke odparzyla. Ja myślę że to od mleka bo się wczoraj wieczorem opilam mleka i ojadlam kaszek. Ach...tak mi szkoda malutkiej.
    My dziś usnelysmy o 5 a wstalysmy o 12. Taki dzionek rozwalony..:\

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ! Jeśli ktores z Was miały spuchnięte stopy pod koniec ciąży to później wróciły one do normalnych kształtów..? tak że mogłyście zakładać buty w swoim rozmiarze sprzed ciąży? bo dzisiaj się przeraziłam jak one wyglądają.

atdc6iyehd9qphks.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku ja myślę że stopy wróca do dawnych rozmiarów :) Ja np nie mam spuchniętych stóp ale obawiam się czy wejde w moje jesienne buty, bo na razie jeszcze śmigam w tenisówkach, które zwykle miałam numer za duże <bo lubie;p> a teraz mnie gniotą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:57

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda dobrze ze juz masz wszystko zalatwione teraz tylko czekac ! :)

Battinka oj bidulka :( mam nadzieje ze wszystko wroci juz do normy i nie bedzie problemow z brzuszkiem !

maluda lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę Was straszyć dziewczyny, ale czytałam, że w ciąży "luzują" się więzadła i raczej stopa nie wraca do swoich rozmiarów. Ale jeśli jest to od nadmiaru płynów w organizmie to powinno być ok ;-)

• paula1 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek ja do tej pory nie mogę założyć swoich butów, a minęło 5 tyg od porodu. Przez dwa tygodnie po porodzie miałam nadal takie spuchniete nogi , że kostek nie widziałam.

Battinka współczuje Kochana... Ta nasza dieta jest tak okrojona a i tak czasem maleństwa płaczą i nie śpią. Moja tez niby spała w nocy, ale cały czas się kręciła. A od 3-6 w ogóle nie spala.
    Spróbuj dać jej koperek między karmieniami. Ja wczoraj dałam pierwszy raz, to młoda co się ruszyła to baki puszczała. Jeszcze trochę i problemy z brzuszkiem miną.

Maluda dobrze że już masz załatwione wszystko :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to pięknie.. ja właśnie kostek nie widzę :( to raczej od zatrzymywania się wody w organizmie, już sama nie wiem. Jutro muszę gina zapytać o to.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą dietą to nigdy nic nie wiadomo. Ja przy córce mogłam jeść wszystko, tylko bardziej uważałam przez pierwsze dwa tygodnie, a czasami uważa się na to, co się je, a kolki i tak występują. Nie ma reguły, ponoć nie wszystko tkwi w diecie, tylko w różnej dojrzałości układu pokarmowego u dziecka. Czytałam ostatnio bardzo ciekawy artykuł na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:20

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnie dwa dni grzeczna bylam, gotowany kurczak i takie tam, a mala ma wzdęcia...no cholera. Wiec dzis zaszalałam i zjadłam flaki. Co ma być to będzie. Moj tata twierdzi ze to może byc od pogody. Wiem ze głupoty gada, ale juz mi nic do glowy nie przychodzi, bo jadłam to co zawsze o nie bylo problemów...
    Co do stop to w ciąży i pierwsze dwa tyg po miałam za male buty. Uwieraly mnie w palcach. Ale juz jest ok. Boje się tylko kozaków przymierzyć bo kupiłam drogie przed ciążą i i nie przezyje jak będą za ciasne ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o więzadłach słyszałam, mam nadzieję że tez jednak wrócą do normy, a jeśli chodzi o puchniecie to pewnie wiele fizjologicznych czynników ma na to wpływ tak w ciązy jak i po:)

Mamusie karmiące, od samego pocżatku ograniczyłyście dietę czy dopiero jak widzicie że waszym maluszkom cos dolega odstawiacie różne produkty? Na SR mowili nam miedz yinnymi coś takiego, ze jesli coś ewidentnie dziecku nie pasuje to żeby to odstawic ale nie na długo tylko np na tydzień-dwa i znow powoli to wprowadzać, bo ukłąd pokarmowy dojrzewa z dnia na dzien i cos co było nie tolerowane w poniedziałek w piątek juz może być tolerowane...Jak jest u WaS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:18

21.10.2015 Leon <3
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, ja wiem ze to może byc a nawet w naszym przypadku pewnie jest niedojrzaly uklad pokarmowy, ale czemu w kratkę daje to objawy?

iv09hdge6yql001e.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka i Katarzyna skorzystałam z Waszej rady i dla odstresowania po tych szpitalach wylądowaliśmy na pizzy i coca- coli :) nasza córka mówi: "tatusiu korzystajmy póki możemy, bo później tylko gotowane brokuły będą i tylko zdrowe jedzonko" :)

Nawet nie wiecie jak mi ulżyło jak udało się wszystko załatwić :) Ciekawa jestem tylko czy faktycznie pomiary z wszystkich USG się potwierdzą i nasz synek będzie miał te 4300 g. Zaczynam się "oswajać" z myślą, że czeka mnie CC.

Bąbelek ja mam cichą nadzieję, że moje stopy wrócą do stanu z przed ciąży. Niestety kiedyś czytałam, że często po ciąży zostają o około pół rozmiaru większe :(

Kasia82 trzymam kciuki, żeby chociaż Tobie udało się wszystko pozytywnie załatwić na Inflanckiej.

Kasia82, Little Frog, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, smacznego. :) Ja też jeszcze korzystam i jem czasami to, co "zakazane". :)
    Mam nadzieję, że nie będą robić problemów na Inflanckiej, ale w razie czego m.in. z tego powodu wolałam się umówić z jedną z położnych. Jesteśmy w stałym kontakcie, ona mówi mi, co mam robić i kiedy z czym jechać. A jak to będzie dalej, czas pokaże. Niestety nie na wszystko mamy wpływ, ale staram się być dobrej myśli, bo co mi zostało? :)
    Ciekawe ile Twój maluszek będzie ważył. Lekarz nie chciał ryzykować porodu sn?

maluda, maluda lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja z racji operacji u malej jestem na ściślej diecie i powoli wprowadzam nowe rzeczy. I mam wrażenie ze bez sensu sie męczę. Dlatego w malych ilościach zaczynam jesc wszystko. Zobaczę czy bedzie gorzej czy tak samo...jak bym miała zdrów dziecko od poczatku to bym jadła wszystko. Po co się katować na zapas?

Kasia82, madu lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa do góry, cc ma też swoje niewątpliwe plusy. W porodzie sn największym minusem jest nieznajomość terminu i ewentualne komplikacje, przez które i tak często na cc się kończy, a tak to znasz termin, wiesz, że po drodze nic Cię nie zaskoczy. Co najwyżej czasami trochę dłużej się dochodzi do siebie, ale z tym też nie ma reguły. Super, że już sobie wszystko załatwiłaś. Teraz niczym się nie martw i śpij spokojnie. :-*

w5wq8ribpvtivstd.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie mnie z tymi większymi stopami, bo chciałabym nosić te buty co mam...

polkosia lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • my dream Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    My dream, u nas teoretycznie też dwa dni. Gorzej z praktyką. :) A jak Twoje samopoczucie? Mnie mała ostatnio maltretuje w nocy, tańczy dobre trzy godziny i mocno się rozpycha. Muszę ciągle przekręcać się z boku na bok. A dziś rano znów tak mnie uciskała na szyjkę, że się kuliłam z bólu i aż drętwiały mi pachwiny. Dobrze, że moją córę rano zaprowadza do szkoły babcia, bo nie dałabym rady.
    Mnie tez ostatnio Maly pcha się na szyjkę aż boli cholernie czasem :( wiem ze poród będzie bolal jak cholera ale chciałabym mieć to juz za sobą. Meczy mnie juz to czekanie. A jak u Ciebie?

Kasia82 lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
‹‹ 2713 2714 2715 2716 2717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ