X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Mamusie ! Jeśli ktores z Was miały spuchnięte stopy pod koniec ciąży to później wróciły one do normalnych kształtów..? tak że mogłyście zakładać buty w swoim rozmiarze sprzed ciąży? bo dzisiaj się przeraziłam jak one wyglądają.
    Ja miałam masakrę w nogami w ciąży
    Jestem 6 dni po cc i dziś dopiero nogi wracają do normalnego wyglądu. Najgorzej było przez 3 dni po porodzie nie.moglam na nie patrzeć. Z każdym dniem om wiele lepiej

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też najbardziej męczy czekanie i niepewność jak to będzie. Chciałabym dostać znieczulenie, jak przy pierwszym porodzie, ale obawiam się czy nie będzie na przykład za późno. Tak czy tak jakoś to przeżyjemy. :) Ciekawe tylko kiedy coś nas ruszy. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • maluda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Maluda, smacznego. :) Ja też jeszcze korzystam i jem czasami to, co "zakazane". :)
    Mam nadzieję, że nie będą robić problemów na Inflanckiej, ale w razie czego m.in. z tego powodu wolałam się umówić z jedną z położnych. Jesteśmy w stałym kontakcie, ona mówi mi, co mam robić i kiedy z czym jechać. A jak to będzie dalej, czas pokaże. Niestety nie na wszystko mamy wpływ, ale staram się być dobrej myśli, bo co mi zostało? :)
    Ciekawe ile Twój maluszek będzie ważył. Lekarz nie chciał ryzykować porodu sn?

Kasiu dziękuję :) Jeśli masz tam "swoją" położną to myślę, że nie będzie problemu, ważne, że tam już kogoś znasz :) Dzisiaj na IP było np. bardzo widać kto jest po tzw. "znajomości". Lekarz prowadzący ostanie pomiary USG starał się zaniżać więc może być więcej niż 4300 g. Powiedział, że mam nalegać na CC, bo on na moim miejscu nie zaryzykowałby SN, bo to mój pierwszy poród i najważniejsze, żeby dziecko było bezpieczne a nie wyciągane np. na siłę... bo później powikłania....

Kasia82 lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Wam powiem- ciesze się, że na razie nie widzę swoich ogromnych, popuchniętych stóp, bo mi zasłania mój ogromny brzuch :)

paula1, madu, Nynusia, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda jak ja ci zazdroszcze, że wiesz juz co i jak :) Ja to sie boję że im bliżej tego 42 tygodnia tym większa szansa że będzie cc albo wywoływanie. Ale tak na prawde to chyba zaczyna być mi to już trochę obojętne KIEDY, bo to oszalec można czekając, a tu ciągle nic, ale chociaz może chciałabym wiedzieć JAK urodze. ech

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście stopy mam w swoim starym wyglądzie i rozmiarze , palce u rak lekko popuchly i od tygodnia nie nosze pierścionka zareczynowego .

Mmmm właśnie pozwolilam sobie zjeść chińskie i teraz pije pyszniutka herbatke i siedze przed TV . :) pełen relaksik w domciu ah jak mi dobrze .

Edit: wczoraj na USG lekarz powiedział ze mały wazy 3595 g: D
    Wiadomo dokładnie u nich jest plus minus na sprzecie 590 gram ale mówi , ze rzadko bardzo mylą się tak dużo z waga . :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:32

madu, paula1, jaroszka, Little Frog lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zak u mnie mi powiedzieli 4kg dzień przed porodem a urodziła się 3950 :)

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz: D !
    Moj malunio gdyby ta waga była na 100% to ma idealna wage :)

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:00

ZakręconaOna, madu, Bąbelek, WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21, onka, Little Frog, zakocona, maluda, paula1, agaton, Nynusia, Katarzyna87, lula.91, lojkalojka, my dream lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedyś polecalyscie żelazko. Czy któraś pamięta jakie to było?
    Musimy na gwałt kupic, bo nasza kotka popsuła obecne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:58

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka !!!! wow jaki piękny brzuszek!!! Jakbyś nigdy nie rodziła....

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka !!! Pozazdroscic ! :o

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda cieszę sie, ze chociaż Zyobie sie udało i wiesz na czym stoisz....ja dowiem sie w środę.

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, ja zrzuciłam całą wodę w 5 dni po cc (15 kg w dół, zostało 4 od tego czasu) - miałam wrażenie że nóżki mam chudziutkie, ale niestety prawa stopa z trudnością wchodzi w buty. No i dziś nie wcisnęłam obrączki na palec :(

A ja dziś miałam dzień nienajlepszych wieści... Potwierdziłam w USG, że mam jakieś wynaczynienie na mięśniu brzucha (nie wiadomo, czy to efekt cc czy się nadwyrężyłam) - do obserwacji i ew. do usunięcia chirurgicznego jak nie zejdzie. Byliśmy też u fizjoterapeuty z Małym - na szczęście neurologicznie ok, ale jest asymetryczny - jedną stronę ma dużo mocniejszą i musimy go rehabilitować. Potem była pediatra na wizycie patronażowej - pępek się Małemu paprze (mamy antybiotyk w sprayu i skierowanie do szpitala w razie W), do ropiejących oczek też krople z antybiotykiem i do tego wodniaki przy jądrach :/ U nas nigdy nie może być łatwo... :(

• madu Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziewczyny kiedyś polecalyscie żelazko. Czy któraś pamięta jakie to było?
    Musimy na gwałt kupic, bo nasza kotka popsuła obecne :P
    http://www.ceneo.pl/401968#tab=reviews

jaroszka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko wow super ! :)
    Moje dziecko spi juz od 14 obudzil sie tylko na jedzonko oh czemu on w nocy tak nie spi :D

A od srody jestesmy sami od 14 do 22 troche mam stresa ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama jestem w szoku bo zawsze myslalam że w ciąży się roztyje a potem nie bede mogła latami zrzucić a tymczasem przytyłam 7 kg i już teraz waże tyle co przed ciażą :)

onka ale kikut już mu odpadł i się paprze? Ja dziś zauważyłąm że Antkowi podkrwawia ale jeszcze mu nie odpadł kikut tylko krew mu leciała z tego kikuta jakby troszkę. Czy to normalne?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, tak, kikut odpadł i się paprze i jest czerwone wokół. Przed odpadnięciem może podkrawiwiać, stosuj octenisept.

Arielka lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziekuje bardzo :*

madu lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosuję stosuję :) to jak może podkrwawiać to dobrze bo już się zmartwiłam :) Mam nadzieje ze Twojemu maluszkowi szybko sie zagoi :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 2714 2715 2716 2717 2718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ