Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bąbelek wrote:Mamusie ! Jeśli ktores z Was miały spuchnięte stopy pod koniec ciąży to później wróciły one do normalnych kształtów..? tak że mogłyście zakładać buty w swoim rozmiarze sprzed ciąży? bo dzisiaj się przeraziłam jak one wyglądają.
Jestem 6 dni po cc i dziś dopiero nogi wracają do normalnego wyglądu. Najgorzej było przez 3 dni po porodzie nie.moglam na nie patrzeć. Z każdym dniem om wiele lepiej -
Mnie też najbardziej męczy czekanie i niepewność jak to będzie. Chciałabym dostać znieczulenie, jak przy pierwszym porodzie, ale obawiam się czy nie będzie na przykład za późno. Tak czy tak jakoś to przeżyjemy.
Ciekawe tylko kiedy coś nas ruszy.
-
Kasia82 wrote:Maluda, smacznego.
Ja też jeszcze korzystam i jem czasami to, co "zakazane".
Mam nadzieję, że nie będą robić problemów na Inflanckiej, ale w razie czego m.in. z tego powodu wolałam się umówić z jedną z położnych. Jesteśmy w stałym kontakcie, ona mówi mi, co mam robić i kiedy z czym jechać. A jak to będzie dalej, czas pokaże. Niestety nie na wszystko mamy wpływ, ale staram się być dobrej myśli, bo co mi zostało?
Ciekawe ile Twój maluszek będzie ważył. Lekarz nie chciał ryzykować porodu sn?
Kasiu dziękujęJeśli masz tam "swoją" położną to myślę, że nie będzie problemu, ważne, że tam już kogoś znasz
Dzisiaj na IP było np. bardzo widać kto jest po tzw. "znajomości". Lekarz prowadzący ostanie pomiary USG starał się zaniżać więc może być więcej niż 4300 g. Powiedział, że mam nalegać na CC, bo on na moim miejscu nie zaryzykowałby SN, bo to mój pierwszy poród i najważniejsze, żeby dziecko było bezpieczne a nie wyciągane np. na siłę... bo później powikłania....
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Maluda jak ja ci zazdroszcze, że wiesz juz co i jak
Ja to sie boję że im bliżej tego 42 tygodnia tym większa szansa że będzie cc albo wywoływanie. Ale tak na prawde to chyba zaczyna być mi to już trochę obojętne KIEDY, bo to oszalec można czekając, a tu ciągle nic, ale chociaz może chciałabym wiedzieć JAK urodze. ech
21.10.2015 Leon -
Ja na szczęście stopy mam w swoim starym wyglądzie i rozmiarze , palce u rak lekko popuchly i od tygodnia nie nosze pierścionka zareczynowego .
Mmmm właśnie pozwolilam sobie zjeść chińskie i teraz pije pyszniutka herbatke i siedze przed TV .pełen relaksik w domciu ah jak mi dobrze .
Edit: wczoraj na USG lekarz powiedział ze mały wazy 3595 g: D
Wiadomo dokładnie u nich jest plus minus na sprzecie 590 gram ale mówi , ze rzadko bardzo mylą się tak dużo z waga .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:32
madu, paula1, jaroszka, Little Frog lubią tę wiadomość
-
p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:00
ZakręconaOna, madu, Bąbelek, WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21, onka, Little Frog, zakocona, maluda, paula1, agaton, Nynusia, Katarzyna87, lula.91, lojkalojka, my dream lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBąbelek, ja zrzuciłam całą wodę w 5 dni po cc (15 kg w dół, zostało 4 od tego czasu) - miałam wrażenie że nóżki mam chudziutkie, ale niestety prawa stopa z trudnością wchodzi w buty. No i dziś nie wcisnęłam obrączki na palec
A ja dziś miałam dzień nienajlepszych wieści... Potwierdziłam w USG, że mam jakieś wynaczynienie na mięśniu brzucha (nie wiadomo, czy to efekt cc czy się nadwyrężyłam) - do obserwacji i ew. do usunięcia chirurgicznego jak nie zejdzie. Byliśmy też u fizjoterapeuty z Małym - na szczęście neurologicznie ok, ale jest asymetryczny - jedną stronę ma dużo mocniejszą i musimy go rehabilitować. Potem była pediatra na wizycie patronażowej - pępek się Małemu paprze (mamy antybiotyk w sprayu i skierowanie do szpitala w razie W), do ropiejących oczek też krople z antybiotykiem i do tego wodniaki przy jądrachU nas nigdy nie może być łatwo...
-
jaroszka wrote:Dziewczyny kiedyś polecalyscie żelazko. Czy któraś pamięta jakie to było?
Musimy na gwałt kupic, bo nasza kotka popsuła obecnejaroszka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
sama jestem w szoku bo zawsze myslalam że w ciąży się roztyje a potem nie bede mogła latami zrzucić a tymczasem przytyłam 7 kg i już teraz waże tyle co przed ciażą
onka ale kikut już mu odpadł i się paprze? Ja dziś zauważyłąm że Antkowi podkrwawia ale jeszcze mu nie odpadł kikut tylko krew mu leciała z tego kikuta jakby troszkę. Czy to normalne? -
nick nieaktualny
-
madu wrote:
Dziekuje bardzo :*madu lubi tę wiadomość