X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja to chyba jestem jakaś nienormalna, ale na początku gości nie zamierzam zapraszać. Pamiętam jaka byłam zmęczona odwiedzinami po pierwszym porodzie i teraz ewentualnie tylko zaproszę rodziców i teściową. Reszta niech sobie czeka nawet miesiąc lub dłużej, zwłaszcza, że przed nami sezon chorób i przeziębień. :-P

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kciuki zacisbiete za wszystkie rodzace i wizytujace! Coraz wiecej nas !
    Ekstra macie te chusty ! Musi byc mega wygodne :)

Dziewczyny potrzebuje wsparcia ... Dzis zostaje sama z malym 14-22 siedze i rycze ze sobie nie poradze ze maly bedzie plakal a ja razem z nim . Jaka ja jestem mama ze tak mysle? Ale strasznie sie boje ... Ze nie dam rady

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa, ja sobie myślę tak, że jak Mały krzyczy to jemu jest bardzo źle - czegoś się boi albo coś go boli, w każdym razie nic z tym nie moze zrobić. I to ja muszę być tą oazą spokoju, żeby mu pomóc. Może i Tobie takie myślenie coś pomoże. Jesteś świetną Mamą, bo się przejmujesz :*

Kciuki za rodzące i wizytujące!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa dasz rade napewno. Dalas z porodem, po porodzie, to dasz i teraz. Nasi mezczyzni wiadomi ze sa kochani, pomicni itp, ale nie sa niezastapieni i doskonale sobie bez nich radzimy. Zobaczysz ze cAs spedzoby z maluszkiem sam na sam bedzie cudowny i niedoopisania :-)

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    A ile te bluzy kosztuja?

189 ;) jutro dostaje to sie wypowiem jak z jakością;) tym raz jest ta cieplejsza wersja;)
    To oczywiście bylo info do wszystkich chustujacych mam, ale nie wiedzialam, która mama poza Zakocona nosi Bobasa w chuście ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie rodzące! :)

U nas termin na dziś, co trochę mnie stresuje. Właśnie czekam na pierwsze ktg.

Kasia daj znać po KTG :) trzymam kciuki :)

ja jutro o godz. 17.00 mam się zgłosić do szpitala... i już też zaczynam się stresować... jakoś nie mogę uwierzyć, że w piątek zobaczę już naszego synka :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny ! Jak zawsze wasze wsparcie jest niesamowite! Postaram sie tak myslec jak mowicie ! Przeciez musze normalnie funkcjonowac a nie bac sie kazdej godziny. Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie super i bez placzu mojego albo malego ! A z ta oaza to racja bede tak muslec ! :*

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dasz sobie radę ;)

U mnie bez zmian, skurcze co 15 minut ale mało bolesne i trwające 30-45 sekund... czyli dziś pewnie nie urodzę.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, to już będą w piątek wywoływać? Super! Bardzo się cieszę i mocno trzymam kciuki, abyś jak najszybciej tuliła swojego maluszka. :-*

U mnie zapis ktg prawidłowy. Lekarz powiedział, że nie muszę powtarzać za kilka dni. Jeśli do środy w przyszłym tygodniu nic nie ruszy, mam się zgłosić na izbę do przyjęcia. Dzwoniłam do położnej, powiedziała, że ma w pon. nocny dyżur, więc możemy przyjechać wieczorem na badanie. Ona zobaczy co i jak, i może wcześniej mnie położą, jeśli nie trzeba będzie zwlekać. Ech, jeszcze trochę czekania przed nami, ale może to i dobrze, bo wolę być na miejscu, gdy już się zacznie. Zawsze to bezpieczniej i spokojniej.
    maluda wrote:
    Kasia daj znać po KTG :) trzymam kciuki :)

ja jutro o godz. 17.00 mam się zgłosić do szpitala... i już też zaczynam się stresować... jakoś nie mogę uwierzyć, że w piątek zobaczę już naszego synka :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale się dzieje :) Dobrze dobrze bo zaraz nas listopad zastanie wiec trzymam kciuki żeby się rozkrecalo :) matko widzę ze dobrze ze się was poradziłam w kwestii tego hałasu bo bym już dziecko popsuła :D w ogóle jak antek będzie miał równo miesiąc idziemy na wesele oczywoscie z nim wiec się naslucha głośnej muzy :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas dzisiaj 8 dzień. Kiedy zgłosić się do przychodni, kiedy powinna odbyć się pierwsza wizyta? Nie za bardzo chcę iść z małą w to siedlisko bakterii, a z drugiej strony zostawić też nie chcę. Musiałam wyjść na 40 minut przedwczoraj i strasznie panikowałam, chociaż Klementyna została z Marcinem. Czy mogę jeszcze poczekać kilka dni czy już i tak przeholowałam?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Maluda, to już będą w piątek wywoływać? Super! Bardzo się cieszę i mocno trzymam kciuki, abyś jak najszybciej tuliła swojego maluszka. :-*

U mnie zapis ktg prawidłowy. Lekarz powiedział, że nie muszę powtarzać za kilka dni. Jeśli do środy w przyszłym tygodniu nic nie ruszy, mam się zgłosić na izbę do przyjęcia. Dzwoniłam do położnej, powiedziała, że ma w pon. nocny dyżur, więc możemy przyjechać wieczorem na badanie. Ona zobaczy co i jak, i może wcześniej mnie położą, jeśli nie trzeba będzie zwlekać. Ech, jeszcze trochę czekania przed nami, ale może to i dobrze, bo wolę być na miejscu, gdy już się zacznie. Zawsze to bezpieczniej i spokojniej.

Kasiu dziękuję :) w szpitalu powiedzieli mi w poniedziałek, że mam zgłosić się na IP dzień przed zaplanowanym CC o godz. 17.00, wtedy zrobią mi jeszcze badania, które będą potrzebowali, jak czegoś będzie im brakowało to będzie jeszcze czas i w piątek mają mi zrobić CC, bo TP mam na 24.10. Do czasu przyjazdu do szpitala mam się oszczędzać, bo nasz pulpecik jest już bardzo nisko i bardzo uciska, mam też kontrolować ruchy dziecka 3 razy dziennie po głównych posiłkach (i w ciągu godziny po każdym posiłku muszę doliczyć się 10). Nie ukrywam, że bardzo przeżywam to CC, bo nie byłam na nią nastawiona... staram się myśleć pozytywnie, najgorsze jest to, że mąż nie może być przy mnie :(

Ciesze się, że u Was wszystko dobrze :) i trzymam kciuki, żeby wszystko poukładało się tak jak sobie zaplanowałaś :)

relganli4wkmj4ii.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u mnie w 3tyg a jak się nic nie dzieje to w 4

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy wczoraj na pierwszej wizycie u pediatry,polozna mowila ze jak dxiecko ma ok 2,5tyg.
    Dziewczyny rodzace kciuki za was!!!!!

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia niestety ja się jeszcze nie orientuję w tym temacie więc nie pomogę...

Kochana proszę powiedź mi czy jak leżałaś w Praskim to coś tam słyszałaś o CC? może coś powinnam dodatkowo ze sobą zabrać? czy dziewczyny, które miały zaplanowane CC to czy coś Ci opowiadały? (może z kimś rozmawiałaś :) ) z góry dziękuję za pomoc :)

Edit: i jeszcze jedno pytanie: czy wiesz od jakiego wieku są w tym szpitalu odwiedziny na o. położniczym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 13:29

relganli4wkmj4ii.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, u nas dzisiaj 8 dzień. Kiedy zgłosić się do przychodni, kiedy powinna odbyć się pierwsza wizyta? Nie za bardzo chcę iść z małą w to siedlisko bakterii, a z drugiej strony zostawić też nie chcę. Musiałam wyjść na 40 minut przedwczoraj i strasznie panikowałam, chociaż Klementyna została z Marcinem. Czy mogę jeszcze poczekać kilka dni czy już i tak przeholowałam?
    U nas pierwsza wizyta w trzecim tygodniu. I co postanowilas z ta zoltaczka?

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduje się po nst. Wszystko ok :) jutro melduje sie w szpitalu. Prawdopodobnie w piatek wolamy (oxy) Synka :)

Nynusia lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, u nas po powrocie ze szpitala maz poszedł zapisać Ignasia do przychodni i zapisali go w 3 tygodniu (dokładnie 17 dni). Od razu wtedy zapisali na szczepienie w 6 tygodniu.

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u okulisty. Pokazała nam kal robic masaż kanalików łzowych, jak przecierac oko ,( zupełnie inaczej niż Mowili na SR czy jak mówiła pediatra!)... Jesli nie przejdzie do 3 m-ca czeka nas zabieg chirurgiczny, zeby odblokować kanalik.

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, jestes super mama! Najlepsza dla swojego Natanka! Z kim mógłby być bardziej bezpieczny i szczesliwy jak nie Toba? Głowa do gory! Dzis bedziecie mieli piękny dzien tylko we dwoje!

‹‹ 2728 2729 2730 2731 2732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ