X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka mnie mówiono, że jeżeli zobaczę odcień zielonkawy na wkładce to jak najszybciej do szpitala

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujam sie i skacze na piłce :P

Bąbelek, lojkalojka, maluda, szczesliwa_mamusia21, PauLLa, paula1 lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna ! 3cm rozwarcia i dziś witamy Antka! Jestem spakowana i czekam, bo nie wiadomo jeszcze kiedy to nastąpi.

ZakręconaOna, lojkalojka, maluda, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, zakocona, Mikejla, ania14, PauLLa, madu, onka, dodinka, polkosia, Katarzyna87, agaton, paula1, annggela, lula.91 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota , a jak u Ciebie z rozwarciem ?
    Babelek ,ale emocje :) Powodzenia !

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek super !!! :D
    Powodzonka .

Mika ale to mówili co to może znaczyć ? Bo to było takie dziwne mega :-|ni to śluz , ni woda ... To był kolor delikatnie jasno zielony mieniacy się w niebieski . Zastanawiam się czy może być tez od papieru toaletowego z niebieskimi wzrokami ??? Ze cos jakoś przyfarbowalo przy podcieraniu ? Bo juz inaczej nie umiem tego wytłumaczyć . Hm ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo niespodziewajka niesamowita :D Stres mnie dopada powoli.

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek cieszyć się bez stresu , bardzo proszę !!! Bardzo Ci zazdroszcze :p
    Mój syn nie dal się przekonać wgle na wyjście na razie do dnia dzisiejszego . :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa...to nie wiem. Ja mam taką wydzielinę cały czas, co jakiś czas. Mówili, że jak wody zielone to do szpitala...no wiadomo. A tak to nie wiem, skoro to nie wody, to może pleśnią zarastasz :D

aanaa lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Aaa...to nie wiem. Ja mam taką wydzielinę cały czas, co jakiś czas. Mówili, że jak wody zielone to do szpitala...no wiadomo. A tak to nie wiem, skoro to nie wody, to może pleśnią zarastasz :D
    Hahahaha zapewne to pleśń bo wody nie lecą RACZEJ: D
    Zobaczymy co będzie jak cos to pojade do lekarza. Na ta chwile to wczoraj była jednorazowa akcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:33

AsiaPoli lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,ja wczoraj namowilam polozna i mialam masaz szyjki,(zaczal sie 39 tydz) tutaj przewaznie robia w dzien terminu jak nic sie nie rusza.mala juz jest tak nisko ze ciezko mi chodzic,biodra,pachwiny i spojenie lonowe rozsadza!zreszta sama polozna mowila ze 2 cm juz i mogla palce tylko do polowy wlozyc tak nisko wszystko,nawet mi nie zapisala wizyty na za tydzien bo mowi ze juz nie dotrwam...dzis juz zaczynam watpic ;),bo wczoraj po tym wszystkim mialam krwawienie lekkie,skurcze ,bole co jakis czas ,nieregularne,przez jakies 4 godz,bol jak na miesiaczke i pod wieczor wszystko ustalo i koniec.dzis cos tam cmi w krzyzu i lekkie brazowe plamienie i to by bylo na tyle,nie spieszy sie tej naszej Amelce...chociaz mama tak cierpi ;)pozdrowionka

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona,wiem, że Ty chuścisz Tadzia:)
    zobacz bluzy dla dwpjga, może Ci sie spodobają :)
    ja wczoraj zamówiłam granatową, bedzie pewnie jutro :)
    https://www.facebook.com/megreyse?fref=ts

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie rodzące! :)

U nas termin na dziś, co trochę mnie stresuje. Właśnie czekam na pierwsze ktg.

maluda lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na bloku porodowym :D

zakocona, dodinka, Katarzyna87, agaton, polkosia, maluda, paula1, PauLLa, ZakręconaOna, Nynusia, lojkalojka, annggela lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my tak się chuścimy :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d67923449eb6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/227ab5d9474d.jpg

zakocona, szczesliwa_mamusia21, maluda, paula1, PauLLa, Nynusia, lojkalojka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla rodzacych :-)
    A to nasze chystonoszenie :-) 44b354f813757e33m.jpg

zakocona, szczesliwa_mamusia21, jacusianka, maluda, paula1, PauLLa, Nynusia, lojkalojka lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do pediatry. Prosimy o kciuki :)

jacusianka, obejrzę bluzy po powrocie :) Ja na razie kupiłam narzutkę polarową z LF :)

dodinka, polkosia, szczesliwa_mamusia21, paula1, PauLLa, Nynusia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja teraz codziennie sprzątam, bo boję się nalotu położnej. Podobno zdarza się, że przychodzą niezapowiedziane. Odkurzam w pokojach obok, gdzie mała śpi i nawet nie drgnie ;) Ale też staram się, żeby ciągle głośno nie było. Niech sobie pośpi w ciszy i spokoju. Zawsze to inaczej obudzić się przez jakiś dźwięk, a inaczej z wyspania/głodu.

Wkurzam się, bo codziennie mam jakichś gości. W poniedziałek rodzice i rodzeństwo, we wtorek teść i moja babcia, dzisiaj pewnie moja mama, jutro teściowa... Trochę mnie to dobija, bo chciałabym sobie pospać, poleżeć, a tu ciągle coś...

Czekam na kolejne dzieciaczki :D

Dobrze Cię rozumiem :/ mój mały po każdych odwiedzinach dodatkowo jest niespokojny i mega płacze.
    Nie wiem dlaczego odwiedzający od razu na ręce go łapią aj wkurza mnie to

polkosia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Zakocona,wiem, że Ty chuścisz Tadzia:)
    zobacz bluzy dla dwpjga, może Ci sie spodobają :)
    ja wczoraj zamówiłam granatową, bedzie pewnie jutro :)
    https://www.facebook.com/megreyse?fref=ts
    A ile te bluzy kosztuja?

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Gang ciąży poOMowych zaczyna się powoli rozpadać :P Zazdroszczę, bo ja cały czas czekam. Może me dziecię chce być listopadowe?

Dzisiaj o 12:50 ostatnia wizyta u gin i skierowanie na jutro do szpitala.
    Trzymajcie proszę kciuki, żeby coś ruszyło i nie mam już szyjki na 3cm zamkniętej niczym królewna w zamkowej wieży ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale miałam nadrabiania...
    Własnie miałam odpsywać, a mała się obudziła:/
    W szpitalu była aniołeczkiem, a jak tylko do domu wyszliśmy, to nie chce spać i drze się, chyba, zeby sąsiedzi wiedzieli, że już Helenka w domu ;)
    Polkosia, współczuje tych odwiedzin, ja sobie teraz nie wyobrażam, najzel w domu, ja w rozsypce, nie mam czasu sie nawet umyć, bo dzisiaj mąż w pracy :/ Po południu może ogarniemy się we dwoje, jak mała da.

Onka, pytałas chyba ile byłam w szpitalu - 5 dni. Też wzięłam spodnie ciążowe na wyjście, ale nie te co w nich przyszłam, bo by mi z dupska spadły, już całkiem nieźle wyglądam, tylko macica jeszcze się całkiem nie obkurczyła, ale już znacznie.

Ja tez walczę z laktacją i nie rozumiem jeszcze swojego ciała (cyców) do końca, wczoraj mi się wydawąło, że mam mało melka, a w nocy mi z cyców kapało.

Jaorszka, Bąbelek, Madu, Dodi, MEGA kciuki za akcje!!!

Nynusia, moja kupy po kazdym karmieniu praktycznie, czyli z 10 na dobę. Dziwne to, ze takie różnice.
    Battinka, piekna Liwia :)

Arielka, ja chce żeby w domu bylo głośno jak Hela śpi, ale mój mąż mówi szeptem i nie moge go oduczyć, ścisza też wszystko ;) Nie mogę go do apcerów też przekonać, chyba dzisiaj póki go nie ma, to jak ją nakarmię to otworzę balkon i wystawię Helkę, bo na spacer dzisiaj i tak siły nie mam ;)

Zakocona, kciuki za wizytę!

Jacusianka, Asia, fajne to chustonoszenie. Jak będe miała więcej czasu t może się zainteresuje, ale przeraża mnie trochę to wiązanie...

Kciuki za wszystkie w dwupaku! Oby sie rozkręciło, bo czekanie jest straszne!!!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2727 2728 2729 2730 2731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ