X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo z was pisze o zatkanych kanalikach łzowych, moja siostra 4 lata temu miała przepychany chirurgicznie, a mojej przyjaciółki córka w tym roku, wszystko poszło ok więc w razie takiej konieczności nie panikujcie, choć mam nadzieję, że same masaże wystarczą u was ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Wszystko w porządku :) a Tadek waży 4760g! (Wychodząc ze szpitala 04.10.15 ważył 3800g). Skóra czysta, płuca i oskrzela czyste, mały się na pewno najada i super przybrał. Mam masować kanalik przy lewym oku.
    Jestem happy :D

Szczęśliwa, ja drugi dzień jestem sama z małym i nie jest źle :P byłam przerażona wizją zostania z nim sam na sam, ale realia są inne niż wyobrażenia na szczęście (na plus) :) :)

Ps. Tadek rabnal taką kupę na spacerze, że on do połowy upaprany, body i pajac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:19

szczesliwa_mamusia21, Nynusia, paula1, maluda, polkosia, annggela lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u położnej. Małej w brzuchu podobno rewelacyjnie,tętno super, moje ciśnienie tez. Zbadala mnie w środku i mówi, że powinnam mieć fajny poród bo jestem super tam zbudowana ;) mała juz jest w kanale wiec wszystko powinno pójść dobrze bez żadnych oxy i innych dziadostw :) jestem prze szczęśliwa :) byliśmy z mężem na zakupach jeszcze i ogólnie to zaczynam pakować torbę do szpitala :) haha wiem wiem niektóre juz miesiąc wcześniej albo dwa miały a ja się zbieram tydzień przed :D

zakocona, agaton, lojkalojka, my dream, paula1, maluda, polkosia, Natka88, jacusianka, Lexie, ZakręconaOna, annggela lubią tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla super ze wszystko w porzadku i nareszciw troche spokoju i pozytywow :)
    Zakocona no rosnie jak na drozdzach ten Twoj synek.

zakocona lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka , Zakocona dziekuje wam !
    Moj babelek cos dzis nie w sosie... Je cyca spi 15 min , ulewa i znow to samo ... I tak od 8 , zobaczymy co dalej.

Tadzio piekna waga ! :)

Mika super wiesci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:25

zakocona, jacusianka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie...

Na wstępie gin powiedziała mi, że skierowania do szpitala nie trzeba (jeszcze przed badaniem), bo lepiej czekać w domu. No chyba że mam wielką ochotę na szpitalne smakołyki. Spytałam się jej czy będzie mnie badać na samolocie. Powiedziała ze możemy, ale wtedy będzie musiała policzyć za usługę, wiec zróbmy najpierw przepływy na USG.
    Ten mózgowy powiedziała, że już się nie bada wg najnowszej szkoły, ale ona to zrobi. Wyszło ok. Za to ten pępowinowy wyszedł źle. Dała mi jednak skierowanie do szpitala. Powiedziala że dzisiaj lub jutro mam jechać, ale mam dzisiaj zadzwonić co powiedzieli (taka sugestia ze lepiej dziś).
    Spytałam się jej o torbę czy mam brać. Powiedziała ze ona by mnie zostawiła na oddziale więc lepiej żebym wzięła i nie będzie mnie badała na samolocie bo to zrobią mi w szpitalu za free (w tym wzgledzie spoko babka).

No więc teraz jestem w domu. Mam zamiar zjeść obiad, ogarnąć lokal i koło 17:00 jedziemy.

paula1 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika suoer wiadomości

Zakocona piękna waga :
    Dziś u Nas wizyta prywatna zobaczymy ile mała przybrała i co z tymi kupami...

zakocona lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Hej. Melduje się po nst. Wszystko ok :) jutro melduje sie w szpitalu. Prawdopodobnie w piatek wolamy (oxy) Synka :)

Mamusie chyba zaczynamy hurtowe porody :)

polkosia, agaton, lojkalojka, Kasia82, paula1 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna powodzenia w szpitalu :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda wrote:
    Polkosia niestety ja się jeszcze nie orientuję w tym temacie więc nie pomogę...

Kochana proszę powiedź mi czy jak leżałaś w Praskim to coś tam słyszałaś o CC? może coś powinnam dodatkowo ze sobą zabrać? czy dziewczyny, które miały zaplanowane CC to czy coś Ci opowiadały? (może z kimś rozmawiałaś :) ) z góry dziękuję za pomoc :)

Edit: i jeszcze jedno pytanie: czy wiesz od jakiego wieku są w tym szpitalu odwiedziny na o. położniczym?

O wieku odwiedzających niestety nic mi nie wiadomo. Co do pakunków, to dziewczyna z mojej sali, która szła na cc, miała ogromne dwie torby, oddzielnie laktator i nic tam nie mówili jej o ilości rzeczy (że za dużo). Tam w salach są wielkie szafy, więc spokojnie to sobie schowała. Ale szczegółów nie znam, bo przyszła o 21, a o 23 wody jej odeszły i planowe cc z rana przesunęło się na już ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj ćwiczyliśmy chustonoszenie, bo dostałam chustę od bratowej :D Całkiem fajna sprawa.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed5a317d4c7b.jpg

WiedźmaMaKota, agaton, szczesliwa_mamusia21, PauLLa, Nynusia, lojkalojka, zakocona, aanaa, Lexie, ZakręconaOna, maluda, paula1, Natka88, annggela, Katarzyna87, lula.91, Bąbelek lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na porodówkach trzymam kciuki :*

Szczęśliwa ja wróciłam ze szpitala w sobotę a mój R od pon do soboty potem chodził do pracy :) i było oki :) poza tym my tu mamy kiepski sen od wczoraj od 22:/ i placzemi Synuś a ja nie wiem co robić...nie jem nic już poza suchą bułką i ziemniakami samymi :( tragedia ehhh

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o wizycie :) W takim razie wybiorę się w przyszłym tygodniu do przychodni. Rozważam jeszcze prywatną opiekę dla małej, ale sama nie wiem... To będę miała chwilę na zastanowienie.

Katarzyna, powodzenia, daj znać jak tam sytuacja.

Zakocona, ładna waga :D To chyba ponad normę przyrost? Bo coś czytałam, że 112-200 tygodniowo powinny noworodki przybierać. My mamy wagę od koleżanki i codziennie ważymy na razie. Klementysia przybiera średnio 30-40 dziennie, więc pięknie :)

Szczęśliwa, nie martw się! Wychodzę z założenia, że jak w szpitalu dajemy radę same (z reguły), to i w domu damy radę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 15:51

szczesliwa_mamusia21, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 21 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta chusta ! Ciekawe czy mojemu by sie spodobalo , ah na pewno!

No tak musimy dac rade tylko ze mnie jest taki placzek ze masakra nic sie nie dzieje a ja bym najchetniej siedziala i plakala ... No nic zobaczymy jak bedzie moze maly zasnie na dluzej niz 15 min bo narazie ciezko .
    Teraz kima ale za chwile przychodzi polozna wiec go rozbudzi i zaczynamy od nowa ...
    Wiecie co? Na poczatku sie cieszylam ze jestem tak daleko sama nikt mnie nie bedzie odwiedzal bede miala spokoj , ale teraz sie z tego nie ciesze , ucieszyla bym sie gdyby ktos wpadl na herbatke odwiedzil posiedzial , dom caly w ludziach zawsze cos sie dzieje a nie gole sciany i tv ...

anik86 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a nie masz tam żadnej koleżanki?

Ja mam mamę i kilka znajomych co to od czasu do czasu wlecą, jak zaproszę na kawę. Inaczej chyba bym nie dała rady.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy co z tego wyniknie...D właśnie poszedł do adwokata z taką babką...już się denerwuję i czekam z jakimi wieściami wróci...

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona widzę ze Tadzio rośnie jak na drożdżach dla rodziców to super wiadomość. A co do kupy Tadzia to jak mama dobrze karmi to i Tadzik porządne kupki sadzi ;)

Polkosia twoja córka tez ladnie przybiera...:) kurczę ależ wam zazdroszczę moja tak słabiutko...mam nadzieje ze się rozkręci jeszcze...:(

Polkosia co do wizyty u pediatry to muszę powiedzieć ze w mojej "wiosce" to dopiero na szczepienie się idzie w 6tyg. Do dzieci zdrowych. O u nas taka praktyka jest. Ale z tego co czytam to kazda przychodnia inaczej. Byla u ciebie polozna? Bo np u nas polozna mi termin wyznaczyła...

Szczęśliwa mamusiu powiedz mi kochana kto sie lepiej zaopiekuje twoim synkiem jak nie ty? :* dasz rade kochana nawet o tym nie wiesz...;)

Ja dzis z Liwusia zaliczyłam pierwszy spacerek na 1,5 h mam nadzieję ze nie za długo bo polozna kazala na pól godziny. Ale tam słuchać sie w 100% nie zamierzam no trochę instynkt mi podpowiada co innego:)

Mika kochana powiem ci ze cieszę sie że jakos u Ciebie leci :D Super ! No i najważniejsze ze z maluszkiem wszystko ok. Mówisz ze jesteś stworzona do rodzenia? To fajnie ze masz warunki trzeba w takim razie o rodzeństwie dla Madzi pomyśleć;) hehe.

Nyniusia miałam dzis odpalić laktator ale nie miałam kiedy...taki dzis dzień zakręcony. Powiedz mi kiedy ściągałaś laktatorem? Miedzy jednym a drugim karmieniem? Czy po karmieniu piersią od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:11

szczesliwa_mamusia21, zakocona lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 21 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Szczęśliwa a nie masz tam żadnej koleżanki?

Ja mam mamę i kilka znajomych co to od czasu do czasu wlecą, jak zaproszę na kawę. Inaczej chyba bym nie dała rady.

Mam mam ale akurat ciocia na urlopie z dzieciakami , kolezanki w pracy , albo na wyjezdzie i takie to ... Czasem wpadna wiadomo ale to nie to samo co dom przepelniony rodzina, zawsze cos sie dzieje . No nic trudnoo mam nadzieje ze te placzki mi mina i jakos to bedzie ...

Battinka dziekuje Ci :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:12

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka okaże się, czy będzie dobrze czy nie...boję się co adwokat powie :/ póki co siedzimy we dwójke w domu już drugi tydzień. Dzięki za miłe słowa :) Co do warunków no tak jestem stworzona do rodzenia haha, fajnie to określiłaś. Jejku jestem już tak zmęczona kombinowaniem i myśleniem, że nie wiem czy ten poród to nie zbawienie będzie. :D Jeszcze 6 dni to tp, ale pewnie młoda posiedzi w brzucholu bo jej dobrze :D nietoperz mały.

Ja ogólnie to nie mam nawet głowy do czytania, ale tak przelotem widzę, że rosną Wam szkraby całkiem fajnie, super. Ja chyba jednak torbę do szpitala przełoże na jutro, bo nie mam cholera jasna siły :D

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, my też chcieliśmy iść na spacer, ale ciągle pada :( Położnej u nas nie było jeszcze, mi tam ona do szczęścia nie jest potrzebna. Ale słyszałam od koleżanek z okolicy, że przychodzą niezapowiedzianie. Nie rozumiem tylko skąd mają info, że urodziłam i jestem już w domu, skoro nie wybrałam przychodni...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2729 2730 2731 2732 2733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ