Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:U nas K dostała w dniu porodu i potem mam podawać od 8 doby. D na pewno dam, bo jednak u nas mało słońca...
zastanawia mnie to bo tu przecież jeszcze mniej niż w PL...
Robimy drugiego Dziedzica
-
Polkosia dla mnie to się nazywa dobra organizacja: D a co do włosów Twojej malej to jestem zachwyconando tej pory hihi
Wiedźma ale brzuniolek duży:) w końcu balonik peknie i Twoje maleństwo będzie z Toba :*
WiedźmaMaKota, polkosia lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Polkosia dla mnie to się nazywa dobra organizacja: D a co do włosów Twojej malej to jestem zachwyconando tej pory hihi
Wiedźma ale brzuniolek duży:) w końcu balonik peknie i Twoje maleństwo będzie z Toba :*pokazuj brzucha
Robimy drugiego Dziedzica
-
polkosia wrote:O wieku odwiedzających niestety nic mi nie wiadomo. Co do pakunków, to dziewczyna z mojej sali, która szła na cc, miała ogromne dwie torby, oddzielnie laktator i nic tam nie mówili jej o ilości rzeczy (że za dużo). Tam w salach są wielkie szafy, więc spokojnie to sobie schowała. Ale szczegółów nie znam, bo przyszła o 21, a o 23 wody jej odeszły i planowe cc z rana przesunęło się na już
Polkosia dziękuję Ci za cenne informacjemi udało się spakować w jedną
ale jak mówisz, że nie ma ograniczeń to jeszcze coś dopakuję w drugą
-
Wiedźma no pokaźne mieszkanki Kozy
Polkosia ja pierwszy raz widzę taka czuprynke u maluszka .Nie mogę wyjść z podziwu
Mikejka trzymamy kciuki za pozytywne wieści od adwokata.
Cos nasze rodzące ucichłyMacie jakieś info ?
Co do witamin u nas witaminę K podaje się zaraz po porodzie i miesiąc po ,a witaminę D codziennie (mimo,ze słońca mamy pod dostatkiem)
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Jacusianka, powinnaś karmić spod pachy. Wtedy jest najlepsze opróżnione boków piersi
powinno pomoc
Wy sie martwicie czy nie za wcześnie na kolke, a ja czy nie za późno... Od dwóch dni mala zaczyna o tej porze wrzeszczeć jakby ja ze skory obdzierali...myslalam ze dzieci dzieli się na ulewajace i te z kolka. A nasza ma chyba i to i to. Nie wiem czy Wam to dzis pisałam, chyba jestem zmęczona
Próbowałam dzis z malej jak najwięcej bąków wycisnac- kladlam ją na brzuchu, robiłam masaż brzuszka, uginanie nóżek. Zaraz się okaże
Jak tam nasze rodzące? Cisza chyba oznacza, ze zla passa w porodach przełamanażyczę, żeby jutro kolejne brzuchatki przywitaly swoje szczęścia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 18:52
-
Hej,Polkosia no niesamowita ta Twoja Klementynka:) piękne ma te wloski:) moja ma też długie,na karczek jej nachodzą,ale nie są takie jak Klementynki:)cudo!
Ja podaje Wit D,tzn dzisiaj zacznę,a K od 8 doby.
My tez na samym cycu,ale martwię sie,bo jednak Hela nie ssie tak efektywnie,ale może musi sie wyrobić jeszcze. Nie chce jej dokarmiać,bo mleko mam,w nocy aż kapalo.
Wiedzma,ale masz brzunio juz mega:) nie dziwie sie ze chcesz juz urodzić. Mam nadzieje,ze się wszystkie na dniach rozpakujecie, ja tez rozpakowanym zazdroscilam problemów z dzieciaczkami jak jeszcze z brzuchem bylam. Dzisiaj juz plakalam ze szczęścia,jaka to cudowna kruszynka z mojej Balbinki i zarazem balam się tej ogromnej odpowiedzialności za życie tego maleństwa,calkowicie zależne ode mnie. Ale damy rade, w końcu do tego jestesmy stworzone:)
Ciekawe co u madu,jaroszki,babelka i dodi:)WiedźmaMaKota, polkosia, jacusianka, paula1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a ja mam wrażenie że mi się zmniejszyła ilość pokarmu... Miałam dotychczas tak, że przed samym karmieniem pierś była bardzo napięta, a teraz tego nie mam. I nie wiem czy to mój organizm jakoś się dostosowuje czy z jakiegos innego powodu pokarmu jest mniej. Mały dotychczas ładnie przybieral- 4150 przy wyjściu że szpitala 9 października a 4700 wczoraj). Ale teraz boje się że coś się popsulo
mialyscie tak?
-
Onka, dokladnie tak jest i ja tez tak miałam.organizm juz wie ile mleka potrzeba, czasem to trwa dluzej zanim zalapie ale mi juz w nocy nie kapie
wczesniej wkladka przeciekala i na prześcieradle miałam plamy średnicy arbuza
onka, polkosia lubią tę wiadomość
-
Melduję się ze szpitalnego loża nr 13!
Nic kompletnie się nie dzieje. Póki co każą mi liczyć ruchy przez godzinę. Chyba z 5 razy się już pomyliłam.
Po badaniu na samolocie lekarz powiedział tylko "szyja długa, se Pani u Nas poleżyyyy"
Za to mam super miejsce przy oknie -
Nynusia, dzis gdzies czytałam ze jak się ma dużo pokarmu, a dziecko się nie najadą to trzeba troche odciągać przed karmieniem żeby dziecko troche mniej piło, a więcej jadlo tego późniejszego pokarmu. Moze spróbuj?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:12
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Jacusianka,ja to mam takie tkliwe i wrażliwe cyce i brodawki bardzo podrażnione. Dzisiaj wypróbuję ta nakladke silikonowa,oby pomogla,bo mnie strasznie boli,jak mala ssie.
Dziewczyny ile się krwawi po porodzie/cc?
Zr mnie leci caly czas, tzn to nie jest zbyt plynne,tylko taka ciemna krew gesta. Malo wyplywa,bardziej musze to zbierac papierem.
Ale wreszcie nie sikam tyle:)
Powiedzcie mi jeszcze mamusie,bo Hela hardzi dlugo wisi na cycu i glowniebsie nim bawi albo odpoczywa,a tylko od czasu do czasu zassie porządnie. Wasze maleństwa tez tak maja/miały?
Ja mam nadzieje,ze to dlatego,ze jest mala i nie ma tyle sily,ze się wyrobi i wkrótce będzie ssala pelna para.