X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/619f5dab6eac.jpg
    Wiedźma proszę ! Masz moje obiecane wielkie dupsko z brzucholem hehe . :)
    Sorka za wiechcie ale Babcia D nakupowala na cmentarz .

aanaa, polkosia, szczesliwa_mamusia21, maluda, WiedźmaMaKota, madu lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, ja tak mam od wczoraj chyba. Nie czuję pełności piersi, ale pokarm mam i jeszcze zostaje :)

onka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa mam nadzieję że to będzie ta szczęśliwa 13tka :)

aanaa, maluda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana mysle i tak samo sie zastanawiam .. podalam malemu sab simplex bo juz nie wiem co robic , jak mozna spac 15 min od 8 rano? ;jestem wykonczona juz nie wiem co robic :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 21 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka suuper! Milo jeszcze popatrzyc na dwupaczki :*;

Katarzynka dobrzebze chociaz masz dobra miejscowke :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, a co polozna na to?

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 21 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasciwie to nic.. Na ulewanie powiedziala zebym go przwglodzila ... A na to ze nie spi tylko tyle ze to nie lalka i nie bedzie codIennien tak samo ... Ok rozuniem to ale caly dzien ? Nie mam kiedy umyc zebow nawet nie mowie juz o jedzeniu

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa miejscówkę mam zacną :) Dodatkowo obok stoi już mobilne łóżeczko dla Majki i czeka. Mam nadzieję, że to ją trochę zmobilizuje :)

szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Szczęśliwa jak mi Cie szkoda pewnie jesteś wykończona:( no i maluszek tez pewnie umęczony tym płaczem .
    Te kolki to okropność ja niewiem jak one mogą takie maluszki męczyć...:(
    Oby malemu szybko przeszło. A do ciebie przychodzi położna?,Co byś mogła się poradzić?

Zakrętka kochana fajna z Ciebie ciężarówka ale przy końcówce to już ciężko co? ;)
    Jak mi brakuje tego brzuszka i tych ruchów maluszka! Tal teraz patrzę na mala jak sobie śpi i myślę sobie ze ta natura jest Boska! Żeby takie cudo w brzuszku mieszkało a teraz leży kolo mnie...:D ach!

agaton, aanaa, polkosia, lojkalojka, paula1, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no oby ja zmobilizowalo:) trzymam kciuki, a masz kogoś fajnego na sali?
    Szczesliwa, współczuję. Najgorsze, ze nie wiadomo jak pomoc tym naszym maluszkom:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Wlasciwie to nic.. Na ulewanie powiedziala zebym go przwglodzila ... A na to ze nie spi tylko tyle ze to nie lalka i nie bedzie codIennien tak samo ... Ok rozuniem to ale caly dzien ? Nie mam kiedy umyc zebow nawet nie mowie juz o jedzeniu

Szczęśliwa z tym ulewaniem to miałam trzy swiaty z pierwszą córcią. Nie dość ze jej się ulewało to jeszcze nosem i ustami takze bylo wesoło. Dusila sie za każdym razem i niemoglam jej na chwilę z oka spuścic :(
    Miala pod główką łóżeczko lekko podniesione na książkach (teraz sa kliny poduszki) no i po każdym karmieniu nosiłam ja tak długo aż jej sie odbilo. W dzień to pól biedy ale w nocy nawet 15-30min ja nosiłam do odbicia...:(
    Do 6 mca tak bylo. Dopóki nie zaczela siadać i cos gęstego jeść tj.kaszki.

Ale ze masz małego przegłodzić? Pierwsze słyszę...to co masz mu jedzenie ograniczać? Szkoda...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co glodzenie pomoże w ulewaniu?? Będzie jeść bardziej łapczywie i lykac wiecej powietrza, a powietrze będzie wupychac jedzenie i znowu ulewanie...glupota jak dla mnie. Juz nie wspomnę o reakcji dziecka na głodzenie...
    Mojej nosem wczoraj poszło. Ciężko się na to patrzy. I co dziwne po takim czymś mala poszla spać. Tzn po wytarciu, przebraniu itp. Nie domagala sie jedzenia pomimo pustego żołądka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:23

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 21 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemu sie nie da ograniczyc bo on ciagle chce cycka , no z ulewaniem to samo leci nosem buzia wszystkim ... Eh juz nie mam sil zeby chociaz zasnal na 30 minut nawet... Juz ma oczka podkrazone od niespania :( ciekawe jaka bedzie nocka :( dzis taki dzien i akurat dzis mama pojechala :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy po usg bioderek, wszystko w porzadku, kontrola w czwartym miesiacu.
    Polkosia wlosy Klementysi sa po prostu jedyne w swoim rodzaju.
    Co do witamin to ja daje D codziennie a K co jakis czas, bo maly wiecej mm pije, a wtedy zmniejsza sie zapotrzebowanie. Jak dziecko pije 500 ml mm to juz nie podaje sie K, tak mowil lekarz w szpitalu.

polkosia, aanaa, paula1, annggela, zakocona lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Jemu sie nie da ograniczyc bo on ciagle chce cycka , no z ulewaniem to samo leci nosem buzia wszystkim ... Eh juz nie mam sil zeby chociaz zasnal na 30 minut nawet... Juz ma oczka podkrazone od niespania :( ciekawe jaka bedzie nocka :( dzis taki dzien i akurat dzis mama pojechala :(
    podaj wode przegotowana zeby nie byl non stop przy cycku przechodzilam to tez z synem

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

Wysłany: 21 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana dokladnie , tez mi sie wydaje ze to nic nie da .
    Zebym tylko wiedziala cEmu nie chce spac , tylko je i zmieniam pirluchy od wodnistych kupek :(

Asienka super ze wszystko dobrze ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, a pilas kawę albo herbatę? To działa pobudzająco na dzieciaczki.
    Asienka, a u nas bioderka tez ok a kontrole mam za miesiąc. Widac co lekarz to inaczej :)

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa co do kolek to oby dotrwc do trzech miesiecy .Wiem , ze to jeszcze kawal czasu .
    Moja miala kolki wlasnie trzy miesiace i darla sie caly dzien i noc i do tego ulewala . Uwaga do 12 miesiecy !!!
    Jezdzilismy po lekarzach , zeby wylkuczyc choroby ukladu pokarowego , ale nic nie znalezli ( i dobrze) . Do tego jej sie wcale nie odbijalo .
    Zycze Ci zeby u Ciebie tak nie bylo i zeby Nathan wreszcie zechcial sie zdrzemnac .
    Wytrwalosci !

Ktos ma jakiec info o naszych rodzacych ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dziewczyny, a ja mam wrażenie że mi się zmniejszyła ilość pokarmu... Miałam dotychczas tak, że przed samym karmieniem pierś była bardzo napięta, a teraz tego nie mam. I nie wiem czy to mój organizm jakoś się dostosowuje czy z jakiegos innego powodu pokarmu jest mniej. Mały dotychczas ładnie przybieral- 4150 przy wyjściu że szpitala 9 października a 4700 wczoraj). Ale teraz boje się że coś się popsulo :\ mialyscie tak?

Mi lekarka z poradni laktacyjnej tłumaczyła, ze gdy laktacja sie stabilizuje, to piersi nie sa juz magazynem a fabryka ;) Produkuja pokarm na bieżąco przy dostawieniu dziecka. Stad tez piersi nie sa juz nabrzmiale czy ociezale, a takie normalne, jak przed okresem ciąży.

onka, paula1, zakocona lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Nynusia, dzis gdzies czytałam ze jak się ma dużo pokarmu, a dziecko się nie najadą to trzeba troche odciągać przed karmieniem żeby dziecko troche mniej piło, a więcej jadlo tego późniejszego pokarmu. Moze spróbuj?
    Oo spróbuję dzięki ;*

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2732 2733 2734 2735 2736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ