X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ola wydajemi sie , ze faceci nigdy nas nie zrozumieja . U mnie wszystkie starania i wizyty i leki to moja zaslugo. On zawsze mowil , ze przesadzam i ze az tak to nie bedzie sie staral . Nie jedna noc przeplakalam. Teraz to sie zmienilo,ale duzo mu jeszcze brakuje do perfekcji.Mam nadzieje , ze i Twoj facet przejrzy na oczy i zacznie Cie (Was) wspiera :)
    Zycze Ci duzo cierpliwosci !

ola.321, Betti-85, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki lojkalojka,
    on niby "nas" wspiera ale dla mnie to za mało... no chyba że ja przesadzam :(.

On się sam pewnie boi żeby wszystko było ok i cieszy się ale powinien teraz się bardziej skoncentrować na mnie. To że dużo odpoczywam i się oszczędzam to znaczy, że mi zależy i że się boję o dzidzię. Albo hormony mi szaleją albo faktycznie mój M dziś przesadził. Najgorsze jest to ze w kłótni się wszystko wyciąga i nagle pojawia się tysiąc dodatkowych powodów żeby powbijać jeszcze szpilki.

Nie będę Was zanudzać... wiem że faceci są z innej planety jeżeli chodzi o tematy ciążowe no ale jutro będzie nowy dzień, mam nadzieję że lepszy.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia85 wrote:
    Hej dopiszcie mnie na listę. Termin porodu 19.10. Pierwsza wizyta w piątek:)
    Super termin masz tak jak ja byłaś już u lekarza a nasz juz jakieś objawy .

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się wydaje mi się ze większość facetów do końca nie zdaje sobie z tego wszystkiego sprawy bo to nie oni noszą w sobie dzidziolka. Poukłada się zobaczysz jak zobaczy brzuszek i ruchy dzidzia wtedy to do niego dotrze i zrozumie. Będzie dobrze i jutrzejszy dzień na pewno będzie lepszy życzę Ci tego :)

ola.321, Betti-85, Kaśku lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja myślę, że nasi mężowie też to przeżywają, tylko na swój sposób i pewnie nigdy nie zrozumieją nas a my ich. Też miałam kilka scysji z moim m. bo wydawało mi się, że nie obchodzi go, że np źle się czuję, albo że przesadzam i panikuję. Teraz widzę, ze on poprostu inaczej podchodzi do ciąży, bardziej optymistycznie i nie dopuszcza myśli że coś może być nie tak. Może to i lepiej, a na pewno zdrowiej :)
    Mam nadzieję, że się szybko dogadacie :)

ola.321, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

• Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza w zeszłą środę pojawiło się jednodniowe plamienie, dr mówił że wszystko ok groszek miał 2 mm. A jeśli chodzi o objawy, to jestem cały czas zmęczona, ból brzucha i rano lekkie mdłości.
    f2w3rjjgsizhodek.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 22:15

ola.321, Małgorzatka lubią tę wiadomość

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też idę już spać. Dobranoc :*

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti dobranoc;*

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pewnie rację Dziewczyny... dziękuję Wam za wsparcie!
    jeszcze ja mam jakiś kiepski dzień i wszystko mi się nałożyło.
    Ogólnie jest ok nie mogę narzekać, ale czasami jego podejście do niektórych spraw to dla mnie jakiś kosmos :/. Już to kiedyś napisałam i dalej tak twierdzę że faceci nie są "życiowi"... no chyba że są jakieś wyjątki...

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    dzięki lojkalojka,
    on niby "nas" wspiera ale dla mnie to za mało... no chyba że ja przesadzam :(.

On się sam pewnie boi żeby wszystko było ok i cieszy się ale powinien teraz się bardziej skoncentrować na mnie. To że dużo odpoczywam i się oszczędzam to znaczy, że mi zależy i że się boję o dzidzię. Albo hormony mi szaleją albo faktycznie mój M dziś przesadził. Najgorsze jest to ze w kłótni się wszystko wyciąga i nagle pojawia się tysiąc dodatkowych powodów żeby powbijać jeszcze szpilki.

Nie będę Was zanudzać... wiem że faceci są z innej planety jeżeli chodzi o tematy ciążowe no ale jutro będzie nowy dzień, mam nadzieję że lepszy.
    Mój mąż kiedyś mi powiedział że my się nigdy nie zrozumiemy tzn oni nas a my ich . Ale to nie znaczy że nie przeżywają tego tak samo jak my . Mój mąż też nie pokazuje uczuć nie jest skory do rozmowy o problemach ale wiem że przeżywa wszystko tak samo jak ja . Nigdy przy mnie nie zapłakał ale raz ukradkiem widziałam jak ociera łzy i to mi tak strasznie utkwiło w głowie . Staram się go otwierać żeby nie tyle co się nie bał ale zaczął przede wszystkim mówić co mu leży na serduchu :-) i wydaje mi się że twój mąż Ola też w duszy po prostu się boi i tak reaguje . A w kłótni zawsze się powie kilka zdań za dużo tak jest zawsze a my teraz bardziej wrażliwe gdyby nie hormony trzasłabyś drzwiami i miała gdzieś a tak to przeżywamy wszystko :-)

ola.321, Bunia86 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to aż za bardzo troskliwy się zrobił ;) 100x dziennie słyszę pytanie jak się czuję czy czy wszystko OK. Też mnie to już wk... :P

Dobranoc, też uciekam. O 7 rano muszę na betę jechać :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia85 wrote:
    Hej dopiszcie mnie na listę. Termin porodu 19.10. Pierwsza wizyta w piątek:)
    Witaj Natalia :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia i lojkalojka Dopisałam Was :-*

oar83e3krqgkccev.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka - dziękuję :* masz rację pewnie...

Dziękuję Wam bardzo, ten wątek jest dobry na wszystko!!
    Pewnie ja też zawiniłam bo zawsze wina leży trochę po obu stronach, jutro będzie lepszy dzień.

Trzymam kciuki za wizyty!! :)

Małgorzatka, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Małgorzatka - dziękuję :* masz rację pewnie...

Dziękuję Wam bardzo, ten wątek jest dobry na wszystko!!
    Pewnie ja też zawiniłam bo zawsze wina leży trochę po obu stronach, jutro będzie lepszy dzień.

Trzymam kciuki za wizyty!! :)
    A tam zawiniłaś jakby wszystko pięknie było to byłoby nudno :-P
    Dobranoc kochana odpoczywaj :-*

ola.321 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka - no racja ;), dobranoc :*

polkosia - no to tylko się cieszyć że mąż się troszczy, a że za bardzo to też dobrze :)

Zmykam spać bo tych emocjach wieczorowo-nocnych, jutro obiecuję że wstanę w super nastroju! buziaki!!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, nie stresuj się, poczekaj do niedzieli!

My starania pełną parą zaczęłiśmy w listopadzie chociaż od czerwca się nie zabezpieczaliśmy to jednak unikaliśmy dni płodnych (chociaż wtedy jeszcze nie umiałam do końca ich wyznaczyć - tylko na oko), okres w grudniu - płacz, w styczniu - płacz...

Założyłam ovu i zaczęłam prowadzić wykres z temperaturą... nie wierzyłam, że się uda bo wstawałam o różnych porach. Dałam sobie luz. 17 stycznia straciłam pracę więc pomyślałam, że damy sobie spokój dopóki nie znajdę innej pracy, nie mówiłam mojemu kiedy mam dni płodne ale też nie unikałam seksu wtedy... no i w 9dpo blada kreseczka na teście!

Trochę się wystraszyłam ale ucieszyłam się bardziej. Mój ukochany chyba nigdy wcześniej nie miał takiej uradowanej twarzy :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Nie dam rady Was nadrobić :( Bree trzymam kciuki by w niedzielę wszystko było dobrze !

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia i Ursa trzymam jutro kciukasy mocno :) Też mogę nie pracować, a co :P

Ola mi się też czasem wydaje że mój M jakby mniej zaangażowany, innym razem to aż za bardzo, chyba patrzę na to w zależności jaki mam humor :)

Nowe mamusie witam i z wszystkimi sie na dziś zegnam, spać idę i nic nie zmieni mojej decyzji hehe :P

Dobranoc mamuśki :)

polkosia, Ursa, ola.321 lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w poniedziałek mam pierwszą wizytę u GP (to taki lekarz ogólny w UK) i prawdopodobnie będę wiedziała w końcu kiedy USG i pierwsza wizyta u położnej ;)

Bunia86 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ