X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za gratulacje :-)
    Kasia i Kasiulka Wam również gratuluje!

Kasiulka widzę, że u nas skończyło się podobnie.

Ja od rana miałam podaną oxy. Skurcze zaczęły sie ok. 10 a o 12 już były ciężkie do wytrzymania. Mąż przyjechał ok. 14. Jego wsparcie było przeogromne i psychiczne i fizyczne (strasznie go podrapałam na ręce podczas skurczy). Ok. 17 tracilam przytomność z bolu i podano mi zzo. Po tym kompletnie akcja siadla. Odczekalismy 2 godz. aż znieczulenie minie i wtedy zaczął się koszmar. Oxy leciała ciurkiem a ja co chwile mdlalam. Do tego Małej zaczęło slabnąć tętno. Szybka decyzja o cc i kolejne wklucie w kregoslup. Prawdziwa ulga. I tak o 20:07 urodziła się nasza córeczka. Dostałam ja do ucałowania, została zabrana na odzial noworodkowy (mąż był przy niej) a przed 22 na 15 podali mi ja do piersi. Cudowne uczucie.
    Dzisiaj o 6 postawili mnie na nogi, byłam ja odwiedzić a po obchodzie pewnie dostane ją na stałe :-)

agaton, zakocona lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, wielkie gratulacje :) Czekamy na fotki Majki!

mała.mi, a jak ty się czujesz?

Zakręcona coś nie pisze, czyżby już nie dwupak :>?

lista zaktualizowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:12

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Ah jakie piękne odgłosy maluszkow są tu <3
    Właśnie był obchód i dowiedzialam się tylko tyle , ze w piątek powiedzą jak będą mi poród wywoływać ...
    Przykro tylko ze D spotka się z Synem dopiero na swieta :( załamani jesteśmy a zarazem doczekać się nie mogę kiedy przytule swojego skarba a będzie to na dniach ah . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamom :) Dziewczyny, niesamowity czas przed Wami :)
    Zakręcona, nie wiem jak Cię pocieszyć... będę mocno trzymac kciuki żebyś urodziła w najbliższej dobie!
    Zakocona, my już byliśmy u okulisty. Dał nam skierowanie na Niekłańską na przetkanie kanalików jeśli się nie udrożnią do 3 m-ca. Okulistka pokzała nam tez jak pozbywać się tego syfu z oka: naciskasz przy wewnętrznym kąciku tak, że ta dolna "powieka" się wywija i wtedy wychodzi duużo ropy. Za dwa dni nasze chłopaki przestaną już być noworodkami, a staną się niemowlakami! :)
    Wczoraj zmarła mi babcia... Smutno mi trochę, bo nie pojadę na pogrzeb... to ponad 200 km...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problem z oczkami, bardzo ropieją. Przemywamy solą fizjologiczna 3x dziennie - coś jeszcze możemy robić?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, to pediatry po antybiotyk :(

• agania Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Agania, to pediatry po antybiotyk :(

Położna była u nas wczoraj i niby mówiła żeby poczekać jeszcze tydzień, bo do 3tyg kanaliki powinny być drożne... wybieramy sie właśnie za tydzień do lekarza. Na razie mówiła żeby przemywac solą, zastanawiałam się czy nie trzeba jakoś masować tych oczek albo coś

zakocona lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, oczek sie nie masuje, ale kanaliki tak. Kanaliki są wzdłuż noska ( zerknij sobie w necie, zobaczysz gdzie są) i okulistka kazała mi robić takie małe kóleczka w miejscu kanalików najlepiej małym palcem. Jest też metoda takiego "posuwania" od góry do dołu, zeby ciśnienie przebiło błonkę.

• agania Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Agania, oczek sie nie masuje, ale kanaliki tak. Kanaliki są wzdłuż noska ( zerknij sobie w necie, zobaczysz gdzie są) i okulistka kazała mi robić takie małe kóleczka w miejscu kanalików najlepiej małym palcem. Jest też metoda takiego "posuwania" od góry do dołu, zeby ciśnienie przebiło błonkę.

Muszę zobaczyć w internecie i może dzisiaj spróbuję pomasowac kanaliki. Oby to coś dało.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje !
    Zakretka jestem z Toba ! <3

Dzis 15:30 prosze o kciuki ide do dentysty ciekawe czy bedzie wyrywal?!
    Matko ale sie boje!

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, zaciśnięte! Pomysł sobie, ze moze dzieki temu skończy sie cały ten bol! :*

Wysłany: 28 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Szczesliwa, zaciśnięte! Pomysł sobie, ze moze dzieki temu skończy sie cały ten bol! :*

Bede sie starac tak myslec ! Dzieekuje :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki pamiętam ze niektóre z was robiły różne rzeczy żeby się dzieciaczyna odwróciła i była główka do dolu. Możecie podpowiedzieć co pomogło? Moja przyjaciółka jest w 31 tyg położenie pośladkowe.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych !!!
    Zakręcona współczuję tej sytuacji...
    Dziewczyny z problemami z ropiejącymi oczkami, ja miałam to samo z pierwsza córa i masaże pomogly, wiec masujcie ile się da.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka przykro mi z powodu Babci. :(
    Arielka basen , kocie grzbiety ... Ale 31 tydzień to ma jeszcze kupe czasu na przekrecenie się , u mnie po 34 tyg mały skiknal główka do dolu :)
    Szczęśliwa kciuki mocne i nawet jak będzie wyrywał to lepiej niż żebyś się ciągle miała męczyć z tym okropnym bólem .

Arielka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 28 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka teraz doczytalam :( bardzo mi przykro z powodu babci ... Trzymaj sie kochana :*

Zakretka masz racje , tylko tak trudno mi to wchodzi do glowy ! Juz chce byc po ! No nic jeszcze pare godzin i mam nadzieje po bolu .

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,Kasiulka,poleciałyście hurtowo razem z MalaMi:) gratuluje wam bardzo:*
    Szkoda,ze Zakręcona do was nie dolaczyla:(
    Jacusianka,strasznie mi przykro...
    Szczesliwa,oby skonczyly sie Twoje cierpienia,chic wszystkich Ci rczej nie wyrwie od razu. Dalej jedziesz na tabletkach,czy juz nie?

A ja się musze pochwalić,bo strasznie się balam ważenia dzisiaj,a moja Balbinka przybrala 30 dag w tydzień i jestem przeszczęśliwa:) po prostu nie słychać jak przelyka,ale najwidoczniej je i to sporo:)

aanaa, agania lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odpukać,nie ma problemów z oczkami,ulewa Malo,tylko czasem, kolek nie ma. Wczoraj jadlam kapuchę kiszona, balam się troche,ze jakos Hela zle zareaguje,ale baczki puszcza sobie. Dzisiaj rano się co chwile przeciagala i zaraz baczek i przeciąganie i baczek;) ale się osmialismy:)
    Hela po mamusi kapuchę lubi,bo ja pod kazda postacią kapuste kocham:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na ile to cos daje,ale w herbatce laktacyjnej jest koper wloski,ja pije dwie dziennie i nic z brzuszkiem Heli sie nie dzieje.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2770 2771 2772 2773 2774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ