Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewuszki
Ja sie pozale. Mieli mi dzisiaj szwy ściągać, ale tego nie zrobili
Cieknie mi z rany jakaś wydzielina i w miejscu szwów obok odbytu mam twarda, obrzęknięta skore...
Wlasnie leze z okładem z sody ... Tak czułam, ze jest cos nie tak, bo niestety tak mnie nacieli, ze dupa boli cały czas, a siedzieć, karmić itd trzeba, wiec ciagle nadwerężam to miejsce....ehhhh my kobiety to mamy przejebane
Gratuluje nowym mamusiom jak sie Was nagle posypalo!!! Zerknęłam narazie tylko na 1 stronę, zaraz nadrobię resztę.
My dzisiaj kończymy tydzieńmniej wiecej o tej porze błagałam o znieczulenie ...
-
Hej dziewczyny. Nie pisze bo i nie mam kiedy
Byłam w tej poradni i okazało się że zle przystawiałam mala do piersi...nie wiem jak to możliwe no ale..skoro pani tak stwierdziła to tak jest.
Przykładała mi mala tyle razy że szok! I nie bylo milo mała plakala az się zanosiła a pani nie wzruszona a mi się serce krajało:(
Rade mogę dać taka ze trzeba przykładać dziecko brzuch do brzucha (ja kładłam małą na pleckach i tylko buźkę miała odwróconą), poza tym warto kłaść dziecko na jaśkach bądź na rogalu do karmienia.
No i pozycja matki tez na być wygodna(co by mama się nie spinała).
Polecila mi herbatkę Femartikel jakos tak. Wiec kupiłam i piję.
Powiem szczerze ze ciężko przestawić małą żeby nauczyła sie ssać "inaczej" bo to juz 3 tyg.minęły:(
No ale przy karmieniu jest jeden wielki ryk bo musze często pierś wyciągać i jeszcze raz wkładać. Dziecko musi chwycić caaala brodawkę (u mnie chwytała sutek bo mam mega wielkie! I dlatego tez mnie bolą te sutki).
Wczesniej mala ciumkala z chorej piersi 5 min a ze zdrowej 10 min i ani minuty więcej!
Natomiast teraz ja przystawiam częściej i pomimo płaczu (pionizuję i uspokajam) i karmie dalej. Czyli wychodzi mi po 15-20min na jednej piersi. I juz mogę powiedzieć ze guzek jeden mam malutki ale mam jeszcze 2 guzki takze dzialamy dalejale jest naprawdę ciężko.
Mala ma 3 tyg i wazy 4100 czyli ladnie.
Mm juz jej nie daje. Ostatnie mleko dostała wczoraj o 9rano (20ml) i postanowiłam (a raczej posłuchałam się babki z poradni ) nie dawać sztucznego.
No jest ciężko:( mam nadzieje ze laktacja rozkręci się w tej chorej piersi!
Dziewczyny przystawiajcie dzieciaczki do tych piersi gdzie Malo leci mleka (chociaż by na śpiocha niech dziecko ciumka ile sie da). Pani w poradni mówi ze warto byc cierpliwym. No zobaczymy..
-
agania wrote:Jeju od wczoraj Oliwka tylko cyc cyc i cyc... ja nie wiem czy ja już pokarmu nie mam czy o co chodzi?!
Agania polozna wczoraj mówiła ze dzieci są różne i żeby przystawiać dziecko tyle ile tego potrzebuje
A...nawet mi powiedziała ze dobrze ze śpię z mala,bo dziecko jest w brzuchu 9mcy i żeby dziecku zrobić 4 trymestr po narodzinach. Mówi ze teraz to taki zimny wychów ludzie praktykują a ona poleca bliskość i najlepiej skora do skóry... -
Jaroszka może jak cie boli krocze kup sobie kolo do pływania i na nim siedz. Ponoc pomaga. Może warto wypróbować
Muszd napisać że od kilku dni mala idzie spać o 22-23 i wstaje o 2 o 5 i o 7-8. Kurczę czyżby sie normowalo powoli?
W dzień tez ladnie spi ale juz u siebie w łóżeczku i wcale nie protestuje. Zawijam ją w kokonik(rożek) i tak kochana śpi:) -
Wiedzma,gratulacje!!
Battinka,to super,ze Ci pomogli w tej poradni. No niestety to karmienie piersią to nie bulka z masłem... Trzeba byc bardzo cierpliwym,ja mam nadzieje,ze to sie wszystko unormuje i ze będą wlasnie stale godziny karmienia i to karmienie będzie krócej trwalo:) ale teraz wlasnie trzeba naszym maluszkom dać maximum bliskości:)
Jaroszka,biedna jestes z ta rana... Mam nadzieje,ze się zacznie ladnie goic niedługo.
Szczesliwa,jak u dentysty?
-
Jacusienka przykro mi z powodu babci, kurcze pechowy rok pod tym względem u nas
całuje :*
Zakręt Oskar powinien dostać w dupala za to męczenie mamusi nooooo - a ja tak wierzyłam, ze Wam sie uda razem urodzić ...i nadal wierze, choć został tylko jeden dzien.
Szczęśliwa :* daj znać czy choć troszkę ulgi odczuwasz...
Battinka super, ze byłaś w poradni, teraz juz bedzie tylko lepiej zobaczysz!!! Dzieki za radę z tym kołem
Ja wczoraj miałam śmieszna sytuacje. Przewijamy małego zaczął sikać i ja tez zaczęłam sikać - tylko mlekiem z cyckow - no dajcie spokój jaka maciora ze mniea pamietam jak sie martwiłam i pisałam Wam, ze nie mam siary, to jednak prawda, ze jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ja nie miałam siary w ciazy, a teraz mogłabym dokarmiać jeszcze jakieś dziecko!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 17:22
-
Blondik, mój ma białe na języku - dostałam płyn na leczenie pleśniawek od pediatry.
Battinka, cieszę się, że wybrałaś się jednak do poradni i dowiedziałaś się, że coś źle robisz, a możesz poprawić i karmić tylko piersiąNa pewno ci się uda! Zobacz, że mała już dłużej ciągnie
Ja cały czas pilnuję, żeby łapał jak najwięcej brodawki (bo czuję, że mnie mniej boli w ten sposób, jak ciągnie) i również, jak widzę, że nie ma wywiniętych warg, to mu palcem poprawiam.
Jak się nauczysz dobrze przykładać dziecko, to ci nie będą jaśki itp potrzebneJa widzę, że praktyka sprawia, że mogę karmić w różnych pozycjach z rogalami i nie
jaroszka, ja do tej pory sikam z cycków czasami. Jak mam pełne, bo np byliśmy na spacerze, a mały płacze. No i ja mam dużo pokarmu, więc sika mi też mleko na wszystkie strony, jak zacznie ciągnąć mały i często odpuszcza sutka, i muszę spuścić trochę mleka (a raczej samo się spuszcza, bo tryska we wszystkich kierunkach..). A siary to już raczej nie maszTeraz to już normalne mleko ci leci raczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 17:31
-
Jaroszka bidulko mam nadzieje ze ci minie ten bol !
Battibkabto mam nadzieje ze teraz sie ulozy i juz bedzie mala wcinac duzo mleczka !
Kochane dziekuje ze pytacie ! Wyrwal ja... Troche to trwalo bylo bardzo ciezko ale sie udalo dostalam silniejsze leki i zobaczymy co bedzie jak znieczulenie pusci na szczescie juz nie ma tej osemki ... Dziekuje za wsparcie :* -
Wiedzma,namęczyłaś się ale juz po wszystkim!Wielkie gratulacje dla dzielnych rodziców!!
:-*
Jaroszka,ja tez mialam obrzęk na ranie,wiec połozna poleciła mi robić nasiadówki z kory dębu- pomogło!
Blondik,na plesniawki mamy dawac Młodemu po karmieniu 1 kropelke witaminy c
Battinka,to jednak warto skorzystac z takiej poradni laktacyjnej,zobaczysz bedzie juz tylko lepiej!
Szczęśliwa,super,ze juz po wizycie u dentynsty,dałas radę!Oby juz nie bolało!! :-*szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak wy usypiacie swoje dzieciaki bez chusty? Mały prawie wcale nie chce spać.. Nie przeszkadzałoby mi to, gdybym mogła go odłożyć do bujaczka, czy na matę edukacyjną, żeby nie płakał, ale on zaczyna wyć, jak tylko się odsunę (dzisiaj obiad jadłam z nim w chuście, bo nie było innej opcji). Teraz L próbuje go uśpić jakoś. Pewnie ledwo uśnie, a będzie czas na kąpiel
Generalnie by ze mnie Tadek nie schodził.. -
Szczesliwa, super, ze ząb wyrwany:) oby teraz bylo juz tylko lepiej:)
Zakocona, ja mam to szczęście, ze Hela po cycu śpi. Pewnie to jej niedługo minie, ale póki co się tym cieszę
Mi mleko leci po ciepłym prysznicu, ale kąpią kropelki i w nocy jak karmie jednym to z drugiego leci;) zawsze mam ręcznik papierowy w pogotowiu;)