Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakocona, chusty pod względem usypiania są magiczne
stosuje ja jak Ignas nie chce spać, ale zazwyczaj usypia pod koniec karmienia albo w wózku. Dzis to w ogóle mialam stresa, bo spal w ciagu dnia z 4-5 godzin, aż sprawdzałam czy oddycha. Aż się boję co to będzie w nocy...
[/url]
[/url]
-
Zakocona mam to samo , wlasnie D odlozul malego do lozeczka i wrzask aktualnie leze z nim na sobie .
Lexie,Agaton to wszystko dzieki waszym kciuka wzielam tabletke zaraz musze spuscic i wylac mleko ale znieczulenie jeszcze trzyma eh jaka to ulga nic nie czuc !agaton lubi tę wiadomość
-
Agaton, do niedawna mały też spał po cycu i było pięknie.
Szczesliwa, ja jestem wykończona tymi jego wrzaskami. Uspil go L, weszliśmy do wanny, nie minęło 5 min i kurde już się obudził i wrzask. No to kąpiel jego, wrzask przy ubieraniu i karmię aktualnie.
Spał może dzisiaj ze 3hzmęczony jest bo widać ale walczy, żeby nie usnąć i wrzeszczy, wrzeszczy, wrzeszczy..
Ja nie mogę chodzić ani spać tym bardziej bez wkładek laktacyjnych. I wymieniam je ze 3x na dobę. Wczoraj w nocy 3x też się przebieralam bo koszule zalewane. Ja nie ogarniam że te wkladki kuzwa nie mogą do cyckow być przyklejane żeby się trzymały po ludzku, a tak to ciągle badziewie się przesuwa i ciągle zalewam mlekiem. -
Jesteśmy od poniedziałku w domku, uczymy się siebie.
U Nas w szpitalu bardzo cisneli na kontakt matka - dziecko. Prawie cały czas byłyśmy razem. Jednej nocy mała bardzo płakała. Pielęgniarki noworodkowe były u mnie co pół godziny. Probowalysmy się przystawiać w różnych pozycjach od klasycznej brzuszek do brzuszka, po spod pachy, na leżąco, sprawdzałyśmy pieluchy, odbijanie, noszenie, tulenie.
Wtedy miałam już dość. Chciałam żeby mała wzięli, marzył mi sen. Pielęgniarki miały inną wizję. Jak ja już wzięły nakarmić, bo ja nie miałam mleka wróciły z nią po jedzeniu. W ciągu dnia kazały z laktatorem siedzieć i rozkrecac laktacje.
Mała ma teraz ciężkie noce, często się budzi, ale dzięki tej szkole przetrwania w szpitalu, wiem mniej więcej co robić. Mleka już mam dość dużo, MM nie dostaje już w ogóle, a rano odciagnelam dodatkowo 50 ml z jednego cycka
Krocze od samego początku prawie nie bolało mimo że byłam szyta.
Problem będzie jedynie z kg, po połogu czeka mnie ciężka praca
Tak wyglądam 5 dni po porodzie
lula.91 lubi tę wiadomość
-
Jacusianka oj tak ! Teraz postaram sie szybko zasnac bo znieczulenie mija i juz mi nie jest tak przyjemnie ... Ale dam rade !
Zakocona oj rozumiem cie tez tak mialam jakis czas temu jak D wychodzil do pracy istna masakra byla ! A co do wkladek to ja bym ich mogla wgl nie uzywac dzis mi spadla jedna i pare kropelek tylko wylecialo mleka mam sporo nawet ale z cyckow mi nie leci tak bezwladnie nie wiem czemu ale to dobrze. Moze znajdziedz jakies inne wkladki ltore zdadza egzamin !
-
Ja dzis przez długą drzemkę Ignasia miałam takie piersi pełne mleka, ze nie mógł Ignaśkowi włożyć do buziaka, bo sikały na wszystkie strony... A wkładki rzeczywiście są wkurzajace... Czuję się jak mleczarnia... W dodatku nie mam jeszcze dobrego stanika, te kupione przed porodem są za male... A teraz nie bardzo mam jak sie wyrwać
póki vo chodzie w tych koszulkach do karmienia z h&m, ale masakra jest w nocy, koszule cale mokre...
[/url]
[/url]
-
Jacusianka, ja mam 6 koszul nocnych, bo muszę się przebierać w nocy, bo zalewam. Wczoraj zalałam pół koszuli, tetre i prześcieradło podczas jednego karmienia
Ja po stanik jadę w sobotę. Muszę kupić porządny, bo nie mam w czym chodzić. Teraz chodzę w koszulkach do karmienia z allegro. 28 zł, wygodne i łatwo się karmi.
Mam ochotę pierdolnac L w twarz. Właśnie mi jebnal tekst, że to moja wina, że on płacze -
Zakocona odciagnij mleko i nie On się cwaniak zajmuje ciągle dzieckiem , wtedy Ty powiedz mu , ze przecież przez niego placze. Eh ale mnie wkurzaja takie gadki ...
Szczęśliwa nareszcie , poboli i przestanie juz w końcu a nie co chwila tak jak mialas .
Wiedźma czekam na zdjęcia malej , gratulacje :*:* -
Zakocona,domyślam sie,ze taka sielanka nie będzie trwała wiecznie,dlatego cieszę się tym co jest teraz.
Tekst Twojego L strasznie durny,ale jak tak dziecko placze non stop to każdy glupieje juz...
Szczesliwa,to spij póki nie boli:) oby wszystko bylo juz dobrze!
Zakręcona,a Ty jak się czujesz? Psychicznie i fizycznie?
Mój maz jutro do pracy idzie,ciekawe jaki mnie dzien czeka;)
Tez musze sobie staniki kupic,pójdę w sobotę chyba cos poprzymierzac:)
Ja mam taki jeden szmaciany,co kupiłam w ciąży jeszcze,ale chce cos porządnego:)
-
Witam wieczorowa pora !
Dziecko spi to moge Was poczytac . Tak wogole to jestem w miare na biezaco , bo czytam Was podczas karmienia . Nie pisze nic ,bo z telefonu nie jest mi latwo jedna reka .
Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiomi trzymam kciuki za reszte !
Zakrecona i Mikejla miedzy innymi o Was mowa
Co do zalewania nocnego to ja spie w staniku i w wkladkach i jest ok . Wczoraj moj syn tez spal 5 h w nocy i myslalam ,ze mi cycek explduje .
szczesliwa ciesze siie , ze juz uporalas sie z osemkaMam nadzieje , ze bol bedzie znosny .
Moj synek chyba ma kolkiNie sa jakies straszne , ale tak okolo 18-19 lacznie przez godzine . Pije koper wloski , ale mam jeszcze jakies granulki homoopatyczne i chyba od jutra mu podam .
Ja narazie stracilam tylko 7 kg i poki jest moja mama to napewn nie schudne
Ja mojeg gowniarza po karmieniu odkladam do lozeczka , daje smoka (bylam przeciwna , ale uleglam) i powoli sobie usypia . Czasem wspomagam sie Youtubem - nagraniem suszarki-9hczyni cuda!!!
jaroszka ja tez mam jeszcze szwy . Co prawda mam rozpuszczalne , ale poki co tylko jedenodpadl ,a reszta jeszcze jest i to mnie troche martwi . Jutro umowie sie z polozna . Tez mam takie zgrubienie , ktore mnie dosc dlugo bollo i nie moglam sie podcierac . Teraz jest o niebo lepiej . Ale moja pipka nie wyglada dobrze
jaroszka co ci powiedziala polozna o tym zgrubieniu ? To tak juz zostanie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:50
lula.91 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Lojka,ja tez schudlam 7 kg,zostalo mi z 6,jeszcze. Aale powoli się uda, jak karmimy piersią,to szybko zejdzie. Ja to mam taki apetyt teraz,ze czasami dwa obiady zjem;) ale nie jem słodyczy,wiec mysle,ze schudnę tak czy siak.
Kasia,a Ty bardzo fajnie wygladasz,daj sobie czas,to dopiero kilka dni:)Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Ja zrzuciłam juz 10 kg jeszcze 9kg ale brzucha już nie mam wcale...no poza celulitem na nim
szok jaki brzydki ten brzuch. Mam nadzieje ze jak zacznę niebawem biegać to te brzuszysko sie poprawi
Agaton no apetyt to i u mnie jest mega! Nie powiem...teraz lepiej mnie ubierać
No ale jeszcze w nie wszystkie spodnie wchodzę bo ta ciąża mi w dupsko poszla!
Zazdroszczę Wam tego pokarmu. Mam nadzieje ze u mnie tez pójdzie....choć trochę do przodu.
Zakocona ach ci faceci brak słów po prostu! Ale sama widzę że jak dziecko wrzeszczy to mąż tez się spina ale nic nie mówi...jeszcze -
Nie no muszę się pochwalić rozumem:( najlepsza jestem Ja . Kupiłam malej smoczek i jej zapodałam odrazu (i odrazu zassała )
....wszystko bylo by dobrze żeby nie byl 18m+...no brak słów. Dopiero później zauważyłam.
Cale szczęście że nie ssa długo bo wtedy kiedy płacze a jak uśnie to wypluwa i śpi dalej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:14
-
Agaton a czuje się tak sobie , psychicznie rozbita , ciągle myślę o tym wszystkim a fizycznie coraz słabiej ... Juz ledwo chodze , jeszcze jakas menda mnie w posladek złapała i się trzyma bol: / jakby malo tego wszystkiego było .
Lojka nie dziękuje: D na pewno po weekendzie juz Oskar na świecie będzie ale kiedy nie wiem ... Dowiem się w piątek kiedy będą wywoływać . -
nick nieaktualny
-
Zakręcona kurde ale ty bidulka jesteś
co się nastresujesz to nikt ci nie zabierze:(
Trzymaj się tam kochana:*
Oskarkowi dobrze u mamusi w brzuszku. Ciepełko jest żarełko tez cóż chcieć więcej;)
Miejmy nadzieję ze lekarze w końcu podejmą decyzję bo ile można czekać...
Onka niewiem jak po cc ale ja wczoraj stalam w kuchni i raptownie poczułam jak mi cos wylatuje z Bożeny...a to taki skrzep ze ledwo co by sie w ręku zmieścił...no ale dzis juz ok.
Chyba sie oczyszcza macica i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:48