X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka oj tak nie z tej ziemi ! Niestety nie ma brata ! Tylko dwie siostry :D
    Moj znow po 15min sie obudzil wlaczylam odkurzacz i zasnal i tak mi chodzi odkurzacz juz 10 min :D

Zakocona no to sie ciesze :) !

Oj Agaton masz racje zeby to czlowiek wiedzial co tym malucha jest !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę Was o radę :/

Mój M chce zawieźć synka do swojej siostry na kilka godzin i chce żebyśmy poszli do kina. Mały jej nie zna, nie zna jej domu...
    Oczywiście ja jestem przeciwna bo nie chcę zostawić dziecka z osobą która go nie zna i której nie zna synek (mimo że jakieś doświadczenie z dziećmi ma bo w rodzinie u M jest kilka dzieci). On ma teraz cięższy czas przez kolki i bóle brzuszka.
    Powiedzcie mi czy to normalne że ja tak uważam?
    Myślę że prędzej bym go zostawiła gdyby go znała i z nim przebywała.
    Piersią karmię tylko jak mam guzki bo małemu się ciężko przestawić z butli więc niby nie muszę z nim być cały czas i nie wiem co zrobić bo M tego nie rozumie :(.
    Przecież on ma dopiero 1,5 miesiąca, dławi się podczas jedzenia itd. jak ja mam go zostawić i to jeszcze w obcym otoczeniu??

Siostra nie ma swoich dzieci a M wiecznie mi gada że ma większe doświadczenie ode mnie -wkurza mnie to bo uważam że największe doświadczenie z moim dzieckiem mam tylko ja! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:46

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:

jaroszka ja tez mam jeszcze szwy . Co prawda mam rozpuszczalne , ale poki co tylko jedenodpadl ,a reszta jeszcze jest i to mnie troche martwi . Jutro umowie sie z polozna . Tez mam takie zgrubienie , ktore mnie dosc dlugo bollo i nie moglam sie podcierac . Teraz jest o niebo lepiej . Ale moja pipka nie wyglada dobrze :/
    jaroszka co ci powiedziala polozna o tym zgrubieniu ? To tak juz zostanie ?

Lojka to zgrubienie to obrzęk, a dodatkowo ja mam tam jakaś wydzielinę, bo mi szew puścił i mam taka mała dziurkę, z której sie coś sączy ;( najprawdopodobniej stad ta twarda skóra. Jadę jutro znowu to sie podpytam.

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona,ja tez mam z FP bujaczek,sprawdzę id jakiego wieku jest po prostu. Dzieki za namiar na chustę:) musze zamówić.
    Moja kruszynka jeszcze śpi,ale lada moment sie obudzi,ciekawe czy po karmieniu zaśnie,czy znowu oczy jak 5 zl;)
    Poszlabym na spacer,ale dzisiaj jestem sama,a nie dam rady znieść wózka niestety i jeszcze z Małą. Chyba mi dzisiaj pozostanie wietrzenie w sypialni;) spróbuje przynajmniej:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Aaa i chciałam publicznie pochwalić moja Majunię :)
    Noc idealna, wstawiała o 23:00, 3:00 i 5:30. Przystawiała się książkowo, po cycu zasypiała ładnie :) Mój Skarbek :)

Moj juz druga noc podobnie wstaje !!! :)

agaton, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,ja nie wiem jak to będzie jak Hela będzie miała 1,5 m-ca. My w listopadzie,jak wszystko będzie w porządku,to planujemy zobaczyć nowego Bonda i żeby moja mama sie Helenka zajela. Tylko u nas w domu i one sie znają,bo mama często przychodzi:) pozatym kino mamy pod samiutenkim domem:)
    Byliśmy ostatnio tez w kościele razem i teściowa została z Hela. Ale ona głównie spi,wiec nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobila...

Edit: Ale tekst Twojego męża,ze siostra sie na dzieciach bardziej zna to chamski...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:23

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po jakim czasie od wyjścia ze szpitala werandowalyscie maluchy? I na jak długo, spacer kiedy mialyscie?

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a Ja bez zmian kochana , właśnie kąpiel wzielam ... Leże i szperam po necie sobie. Jednym słowem wielka nuda , na obchodzie dziś powiedzieli , ze jutro powiedzia kiedy i Ja będą wywoływać porod po badaniach także czekam po poprostu , juz nawet sil nie mam się denerwowac . Tak mnie sluchajcie mdli od wczoraj , cały wczorajszy dzień ledwo zylam bo mdłości , bóle głowy ... Dziś juz mam to samo: (
    Najgorsze to , ze mój D cala noc wymiotowal i rozwolnieniw miał , głową go bolala ... Mój pies wymiotowal w nocy 4 razy ... Masakra jakas
    Juz pomyslalam , ze może jakąś jelitowke złapał ?! Bo co innego , zatruć się nie mieliśmy czym

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 29 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka to na pdwno jakas jelitowka skoro nawet i pies dolaczyl do tego...
    Eh te czekanie najgorsze ale jutro powiedza i bedzie naresCie wiadomo co i jak !

Olu ja nie mam pojecia co bym zrobila , moze wczesniej niech siotra do was przyjdzie i wtedy zobaczycie jak zajmuje sie malym i czy mozecie go zostawic .

Agatko my bylismy na spacerze jak mial maly ok 2tyg.

A ja czekam na D i sie klade ... Mam goraczke , zastanawiam sie czy to przez tego zeba? Masakra jsk nie urok to ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:31

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie wiem co zrobić :(

agaton - no właśnie chamski :( ja już mu powiedziałam że najlepiej moje dziecko znam ja bo każde dziecko jest inne.

szczęśliwa - no może ostatecznie tak zrobię :(

poza tym uważam że siostra jest odważna chcąc na siebie wziąć odpowiedzialność za takie malutkie dziecko którego nie zna...

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P O K Ł O S I A !!!!!!!!!!
    ratuj, co pisałaś w tym wniosku do zusu, bo ja mam obrzęk mózgu nadal :) (wiecie, że zostało udowodnione, że kobieta w okresie ciąży i połogu, ma obrzęknięty mózgu, bo nie dałaby rady znieść tego stanu normalnie)
    Może być tak???
    W związku z urodzeniem dziecka....... w dniu 21.10.2015 r., wnoszę o wypłatę zasiłku macierzyńskiego za okres 20 tygodni trwania urlopu macierzyńskiego oraz wypłatę zasiłku za dodatkowy urlop macierzyński w wymiarze sześciu tygodni.
    Wnoszę również o wypłatę bezpośrednio po dodatkowym urlopie macierzyńskim udzielnym na dziecko ....... (ur. 21.10.2015 r.), zasiłku za urlop rodzicielski . Urlop rodzicielski rozpocznie się bezpośrednio po zakończeniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego i będzie trwał 26 tygodni.
    W sumie wnoszę o wypłatę zasiłku za urlop macierzyński, dodatkowy urlop macierzyński w wymiarze sześciu tygodni, oraz urlopu rodzicielski w wysokości 80 %

No i włąśnie pytanie 80% czego??? składek nie wiem jak to ująć???

km5st5odymuuq2ts.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacer wyszliśmy dzień po wyjściu ze szpitala bo słońce piękne było i zero wiatru a ja w krótkim rękawku...

Na bączki Synka podaje Bobotic forte. Dziś w nocy super,Mały zasnął po 23,i pobudki 3 i 6 ..niestety po drugiej zasnął dopiero przed 7 :( towarzyszył mi i R przy sniadaniu od 8 do 9 i od 9 spi :)

Wczoraj odwiedziliśmy kuzynke Adrianka:) słodka dziewczynka :) odebralismy również podobny do Zakoconej leżaczek,który kupiła babcia :) od noworodka a Synek we wtorek skończył miesiąc:D

Pytanie do Was mam. Wkładka w fiteliku samochodowym jak długo ma być??

Ahhh i dostaliśmy dopiero w środę skierowanie na bioderka i R poszedł zarejestrować Małego...babka w rejestracji powiedziała,że wizyta naaaaaaa LUTY 2016!!! A prywatnie też nie lepiej bo na 12.11 dopiero. Tiaaa...sama lekarka wystawiła za późno skierowanie pomimo że nie podobały się jej bioderka Synka...ta polityka wrrr

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się przyda: http://2.bp.blogspot.com/-mhVxGbHKQ5Q/VQGPdtVJrmI/AAAAAAAAEgo/v2H0C-fBXvE/s1600/wniosek%2Bo%2Burlop%2Bmacierzy%C5%84ski.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, nastepnego dnia po wyjściu ze szpitala spacer na 2h i wcale nie było jakoś ciepło. Dla mnie to werandowanie to jakaś głupota. To nie zima, dziecko ubrać i tyle.

Onka, ja bym zostawiła. Sama chętnie bym zostawiła gdzieś małego i wyszła z L gdzieś tylko, ale on wisi ciągle na piersi i mam stresa za dużego, żeby gdziekolwiek wyjść bez niego na dłużej.
    No i cyce by bolały. A siostra czemu nir może u was z małym posiedzieć? Tekst męża piękny :/ ech ci faceci...

Szczesliwa, moim zdaniem gorączka od zęba. Organizm się broni przez infekcją. Ja też miałam po wyrwaniu swojej ósemki.

Paula, wielu pediatrow (szczególnie starych) klepie, że nogi/faldki nierówne i bez sensu straszą. Mnie baba nastraszyla a dwie kolejne pediatry mówiły że wszystko jest pięknie i mam się niczym nie stresować i poczekać na wizytę u ortopedy.

My na spacerze. Jak fajnie jak on śpi i nie płacze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:05

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dziś drugi dzień po terminie, trzeci dzień i trzy noce w dupe. Ten ból, który czuje, to nawet 1/4 mocy nie jest, położna mi otwarcie powiedziała, że jeśli mam takie bóle teraz, to porodu naturalnego mogę po prostu nie wytrzymać. Ledwo kurw.a piszę teraz sory za k.a, ale nie daje rady. Dwa razy ze szpitala puścili mnie do domu. Chyba bede jedną z tych, która nie bedzie mieć wiecej dzieci przez zajebisty poród Amen ide ryczeć

Wysłany: 29 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no tez mi sie wydaje ze od zeba ..
    Oh ja tez uwielbiam jak moj spi i nie placze a nawet moze nie spac byle tylko nie plakusial :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 29 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no tez mi sie wydaje ze od zeba ..
    Oh ja tez uwielbiam jak moj spi i nie placze a nawet moze nie spac byle tylko nie plakusial :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy suszarkę do ubrań elektryczną :D

lista zaktualizowana :)
    Katarzyna, styczniowa, który to był tydzień i dzień ciąży?
    ewa, jakieś "dodatki" do SN?

szczęśliwa, no właśnie już wczoraj pisałam, że niech on sobie leży i patrzy się w sufit, byleby nie płakał, ale tak nie jest właściwie :(

Pogodzeni z L jesteśmy, bierze urlop w pon i w śr, żeby z nami pobyć, i ma dla mnie niespodziankę-wychodne w środę na 1,5h :)
    Po powrocie do domu zostawiłam jeszcze balkon otwarty w salonie, mały leży dalej w wózku i śpi (a mi zamarzają stopy, bo stół mam przy balkonie :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:39

agaton lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jak tam ząbki? Mam nadzieję,ze nie bolą! :-)

Ola,jezeli masz watpliwosci czy zostawic dziecko z siostra meza to lepiej tego nie rob.. Nawet sie nie zrelaksujesz bo bedziesz myslała co z synkiem.Jakis czas temu byłam z kumpela w kinie a w tym czasie Jej mąz zajmowal sie 2 miesieczna corka,no i ta kumpela patrzyla przez caly film w telefon a jak dostala wiadomość ze Mała placze juz jakis czas,to wogóle nie mogla sie skupic i po seansie leciala jak burza do domu.Mysle,ze tez nie zostawiłabym Małego jeszcze z kims..

Ewa,Styczniowa,gratulacje!! :-)

Zakocona,nieładnie sie Twój zachował,oj,oj! Groże Mu palcem!
    W nerwach mozna tyle rzeczy niedobrych powiedzieć..

Zakretka,Mika jeszcze trochę dziewczyny i bedziecie tulic dzieciątka!Dacie rade!

Jestem dzis tak zmeczona.. Mój synalek robił sobie pobudki w nocy co godzinę a czasem tez co 30 min! Pociumkal troche cyca i koniec.. Teraz tez marudzi,pije,nie pije.. Ehhhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:34

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika biedulko: (

Szczęśliwa no właśnie sama juz nie wiem jak to jest , może jednak nie jelitowka hm ... Zobaczymy .
    Co do gorączki to możliwe ze od zęba , moja Mama po wyraźnej 8 miała chyba ze trzy dni gorączkę

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2775 2776 2777 2778 2779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ