X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no właśnie ja już widzę kiedy cwaniaczek kombinuje a kiedy jest głodny :D no nic na razie się wstrzymam z podawaniem tego mm. Do cyca przystawiam cały czas i jeszcze pobudzam laktatorem. moze mi sie wydaje a moze on ma gorszy dzien i marudzi.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja też od początku karmię na żądanie wiec wiem jak to wygląda....

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zawijam w kebab, i się już wycwanilam, na koniec karmienia owijam ją i karmię, bo potem ciężko ją odłożyć na niezagrzane miejsce do spania :) moja ma jedną dłuższą drzemkę 5 godzin czasami, wtedy można ją łaskotać całować, przenosić a i tak ma mnei w nosie spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:06

agaton lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - staram się wierzyć, mam nadzieję że obejdzie się bez operacji a skończy tylko na zabiegu. Wszystko zależy od tego jak uwidoczni się zmiana i na jakim będzie etapie. Jeżeli będzie konieczna wcześniejsza interwencja to pewnie trzeba ją będzie powtarzać, dlatego musimy wytrzymać jak najdłużej żeby zabieg/operacja była tylko jedna.
    A co do karmienia, staram się przystawiać ale mały już nie taki mały... poza tym przyzwyczajony do butli i smoczka więc trochę się wyżywa na piersi ;).

agaton - nie wchłonie się to już wiem :(, jesteśmy pod specjalistyczną opieką i musimy się obserwować jak się zmiana zachowuje. Ma to w okolicy obojczyka i na szyjce pod skórą więc kolorystycznie nie widać zmiany ale jest wypukłość w tym miejscu.

Zazdroszczę Wam Dziewczynki tego wiszenia na cycu ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wlasnie staram sie go zawijac ale nie bardzo mi to wychodzi i on zaraz sie wydostaje z tego ! Musze koniecznie to pocwiczyc bo moze mam grzeczne dziecko tylko szkoda ze nie umiem sie nim zajac i tylko placze przy mnie :( buuu !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Sluchajcie tego : Moj maly nie spi praktycznie,od 9 ranno a jak zasnal to na 10min i jeszcze na mnie inaczej krzyk i wrzask !
    Przyszla polozna owinela go w kebaba pokolyslala odlozyla do lozeczka i bie ma dziecka! Spi az chrapie ! Matko czy ja sie nie umiem zajac swoim dzieckiem ze ktos inny daje rade?! Ehbto smutne troche ale i tak sie ciesze ze sobie troche pospi
    Szczesliwa,tu jest publiczny zakaz mówienia takich rzeczy,ze się własnym dzieckiem zajac nie umiesz:) uczycie sie siebie dopiero!
    Nathanek lubi byc w kebabie to go zawijaj,widocznie tego potrzebuje:) masz specjalny kaftan,czy kocykiem go owinela? Moja tak rękami rzuca,ze ciężko mi kocem ja tak owinąć:)
    Arielka,ja bym się tez wstrzymala z tym mm na razie. Ja juz przechodziłam takie momenty,ze prawie sie zlamalam,ale jednak nie reklam i teraz jest super,mam wrażenie,ze mam mleczka w sam raz i mala pieknie rośnie:)

Blondik, Arielka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrócił z pracy z prezentem :) kupił whisbeara :) będziemy próbować czy to działa.

szczesliwa_mamusia21, agaton, Lexie lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 29 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona super ! Daj znac ! L chyba przemyslal , milo czytac ze jest lepiej bardzo mnie to cieszy :)

Agaton ok juz tak nie mowie! Troszke tak mi sie przykro zrobilo . Hmm wlasnie w kocyk a raczej taki reczniczek kapielowy bo lepszy material ale tez 2 min i sie wydostaje z niego :D no nic bedziemy probowac ! :)

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ja Cie strasznie przepraszam. Ty masz problem z zawinięciem małego a ja jedyne o czym mysle po przeczytaniu Twojego posta to to, ze zżarłabym kebaba :)
    Musze sie pochwalić, ze dostałam od pani chirurg, ktora robila Natalce operacje, zielone światło na smażenie jedzenia. Dzis zjadłam pół kotleta mielonego, mam nadzieję ze się mała zlituje i go nie odchoruje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:01

agaton lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, mój sie też nie najada cyckami, wiec odciagam mu ok 30 ml mleka po karmieniu i daję mu w butli, zwykle dojada ładnie i zasypia.

Szczęsliwa nie mow tak, dzieciaczki uspakają sie ssaniem, szumem, zawinięciem, jeśli tego potrzebują najwyraźniej czuja jakiś niepokój. Ja widze po moim, jest najedzony a pcha raczki do buzi, uspakaja go ssanie ale nie smoczka, tylko cycka albo butli. Że z butli i z cycka leci mleko, to nie moge go ciągle trzymac, bo wymiotuje dlatego uspakajam go szumieniem i kołysaniem, wtedy potrzeba ssania znika, bo uspakaja go co innego.

21.10.2015 Leon <3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa może warto kupić rożek? Nie jest drogi a później posłuży jako przykrycie.
    Ja owijam mala w rożek i tez bardzo lubi byc w kokonie :)

Arielka sprawdzałaś czy maly dobrze przybiera? Bo jesli dobrze to troche szkoda dokarmiać bo to juz krok do odejścia od cyca.

Moja też po karmieniu wsadza rączki i smoka ssa jakby chciała zjeść (oczywiście nie zawsze ale często!) no ale polozna mówiła skoro przybiera to ok.

Dziewczyny przykładajcie często do piersi to jest naprawdę Najlepszy laktator..nie ma co!
    Mnie moja chora pierś a raczej sutek boli oj boli ale to pewnie przez to ze ja często do niej przykładam no ale widzę że się oplaca.

Olcia321 kochana kurczę może tak na śpiocha próbuj małego przystawiać? Co by tylko ciumkal to jest szansa ze sie rozkręci w nim laktacja. Moja na śpiocha właśnie mi tak długo ciumka bo tak to się wnerwia trochę a ja juz sutka z bólu mam urwanego :(
    Polozna w poradni mówiła ze przychodzą do tej poradni rodzice z jeszcze starszymi dziećmi (bo ja się pytałam czy moja 3-tyg nie za stara juz jest do nauki). Takze Olcia próbuj może akurat.:)
    U mnie tez jeszcze nie jest dobrze tak jak powinno byc ale jest lepiej...mam nadziej ze będzie jeszcze lepiej :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu też właśnie tak robiłam ale ostatnio coś mi się mało odciąga w ogóle :/ Battinka nie sprawdzałam jeszcze bo dopiero od dzisiejszej nocy tak zauważyłam że coś się nie najada, więc jak tak dalej będzie to przejde się do przychodni zważyć skubańca :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka a próbowałas 775533? u mnie np nie wchodzi w gre dostawianie na spiocha bo młody jak śpi to zamyka dziób i nic go nie interesuje...wiec lkatator to u mnie podstawa.

21.10.2015 Leon <3
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, od początku odciągam tą metodą

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś mu dzioba otwierać opuszczając brodę?

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 29 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny !
    Mam rozek ale za luzno mu tam i cos nie wychodzi to . Teraz go nakarmilam jestcw kebabie zobaczymy co bedzie jak odloze .

Aana no prosze , ale Ci ochoty narobilam , wybacz ! :)

A ja u mojego widze juz faldki na nozkach , juz nie sa takie chudzienkie

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie, zrobilo mi sie zgrubienie nad brodawka, brodawka tez twarda, mala bardzo kiepsko ściąga z niej mleko, robię cieple oklady, karmie z pod pachy, klasycznie i kujwa nic. Poza tym ja kurde nic nie robię tylko karmie, ona potrafi jeść godzinę, moje cycki ledwo żyją.
    Pierwszy raz mam wszystkiego dosc

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 29 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko wiem ze ciezko ! Nie mialam tak i nie wiem co poradzic :(
    A tak juz jest ze te nasze dzieciaczki wisza nam na cyckach , chyba tego potrzebuja moj tez potrafi ciumkac i ciumkac .
    Mam nadzieje ze pokonasz te stwardnienie !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge dolaczyc do listy rozpakowanych :) Dnia 21.10.2015 r godz. 13:45 na świat przyszło moje szczęście waga 3320kg 55cm w 39tyg+1d . Porod przez CC bez wywolywania termin porodu z @ 21.10.2015

agaton, Katarzyna87, aanaa, szczesliwa_mamusia21, zakocona, onka, Little Frog, ewwiel, lula.91, lojkalojka, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz przykładam do cycka i nie zmkeiam po 15 min na drugi jak mi kazała położna tylko Maja ciagnie z 20-30 min aż wyciągnie ile się da i dopiero potem drugi. Kanaliki muszą się przecież oproznic żeby produkować. Powiem Wam, że od 2 dni tak robię i córcia śpi lepiej i zaczęła przybierać.
    Odciagam mleko, ale tylko rano, bo znów w poradni laktacyjnej powiedzieli mi ze największa produkcja jest między 3 a 6 rano, ze względu na jakiś tam hormon. Między 20 a 24 jest pokarmu najmniej. Rano odciagnity pokarm mam w lodówce i czeka na nocne dokarmianie.

Nie wiem czy ta rada się komuś przyda, ale u Nas póki co działa. zobaczymy jak będzie później.

Dziewczyny jak u Was z kupą po porodzie? Nie mam oporów by ją zrobić, biorę duphalak żeby sobie pomóc, ale mam tylko mocno nieprzyjemnie pachnące bąki, a kupy brak :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 2777 2778 2779 2780 2781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ