X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, u nas też są krostki na buzi. Takie czerwone. Jak ciepło mu to się bardziej widoczne stają. To trądzik niemowlęcy u nas. Nic się na to nie stosuje, samo przechodzi i jest wynikiem reakcji organizmu na hormony w mleku matki.

Co do sikania mleka, to u mnie jest to samo, więc mały wypuszcza sutka (czasem się złoszcząc) i czekam aż sikać przestanie (w tetrę sika sobie), i wtedy podaję znowu cycka i już mały ciumka bez problemu :)

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, powiem Wam, że u nas niestety woombie się nie sprawdziło. Mała strasznie się denerwuje skrępowanymi rączkami. Kasa w błoto, ale cóż - mogę swoją opinię wyrazić ;) W rożku czy kocyku też jej rączek nie zawijam, wyciągam na wierzch, bo strasznie się denerwuje. I rzeczywiście, Zakocona, dziecko wygląda w tym przerażająco :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, też tak robię, przykładam tetrę i czekam :) Jak suchy cycek, to łatwiej jej się przyssać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, to forum to skarbnica wiedzy. Nie wiedziałam czemu moja mała od dwóch dni sie złości na poczatku karmienia i puszcza piers. Spróbuje dzis Waszym sposobem :) dzieki :)
    Nowe mamusie, gratulacje :)
    Zakręcona, byl juz obchód? Mam nadzieję, ze cos wreszcie mądrego Ci powiedzą :)

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :)
    Mam nowości :-) Po 1. Damian zostaje jeszcze tydzień:) załatwił wolne , nie płatne co prawda i jesteśmy bardzo dużo kasy do tylu ale co się nie robi dla własnego dziecka zeby go poprzytulac . Także do piątku go mam <3
    A co lepsze , mam rozwarcie na 2 cm juz a dwa dni temu nie było praktycznie go wcale , główka niziutko bardzo juz a wczesniej była wysoko nie do porodu , szyjka bardzo się skróciła od wtorku i lekarz powiedział , ze jak przez weekend nie urodze to w poniedziałek rodzimy z oxytocyna lecz stwierdził ze jak tak dobrze idzie do kroplowki nie dotrwam :) oby miał racje: p
    Chyba czekaja mnie przysiady i bieganie po schodach hihi .
    Tak mi się pięknie weekend zapowiada , ze aż w skowrpnkach jestem mimo , ze w szpitalu: D
    A plus będą mi sprawdzać kolor wód niedługo:)

zakocona, agaton, polkosia, aanaa, lula.91, Little Frog, paula1, onka, Nynusia, madu, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymam kciuki :) mnie w czwartek wypisali bo NIC się nie działo, zapraszali w poniedziałek, a w poniedziałek to ja juz z Maja w domu byłam, bo w piątek się urodziła :)

polkosia, Little Frog, ZakręconaOna, Nynusia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,super wieści,najlepsze,ze D zostaje w Pl:) kasa nie najwazniejsza i na pewno dacie rade i razem przeżyjecie ten kluczowy tydzień:) super! No i cieszę się,ze jest postęp:)
    Oby ruszylo samo:)
    Katarzyna,no nieźle Cie przykorkowalo... Nie wiem co Ci poradzić,bo ja tez mam problemy,w szpitalu korzystalam z czopka, w domu raz tez,ale jem okolo 3 duze jabłka dziennie i na śniadanie michę owsianki ze zmielonym siemieniem lnianym,miodem i czasem lyzka jogurtu i jakos idzie;) do tego zakwas z buraków pije,bo mam hemoglobinę słabą,a to tez na trawienie dobre;) oby ruszyly kiszki u Ciebie...
    Onka,no fajnie dziecko po mm spi,ale jaka wygoda z cycusiem,nie musisz wyparzac butelek,pilnować,żeby mleko bylo nie za cieple,nie za zimne. Przystawiasz dziecko do cyca i juz:) czasowo wychodzi na to samo;) ja sobie nie wyobrażam zabawy z tymi proszkami i butelkami,cycka ma się zawsze przy sobie;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka super wiesci ! Najwazniejsze ze razem <3
    Trzymam kciuki , idz biegaj po schodach :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, lepszych wieści od Ciebie sobie nie mogłam wyobrazić :) no może ew. ze urodzilas w nocy, no ale nie wymagajmy za wiele. Super :) zmolestuj swojego w łazience :P a potem sio na schody :) i odzywaj się czesto, bo jak przestaniesz to będzie dla nas wiadomość, ze to juz :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamusiom ogromne gratulacje! :) Zakręcona, trzymam kciuki, przecież musi być październikowe! Fajnie, że będziecie razem :)

Czytam Was na bieżąco, ale mały jest bardzo absorbujący. Cały czas na piersi by wisiał. Ostatnie noce mieliśmy straszne, zasypiał i cały czas był niespokojny, budził się po pół godzinie. Chyba go załatwiłam chipsami :/ Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej. Ale biorę też pod uwagę, że to mogą być kolki.

Zrobiliśmy też sesje małemu - ostatecznie dwie, drugą znajomi zrobili za darmo :D Natomiast mój model nie chciał spać i było mi go już szkoda w pewnym momencie.

vfhw8m.jpg
    u7arq.jpg

polkosia, agaton, Little Frog, zakocona, paula1, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87, Lexie, madu, Bąbelek, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, to w zieleni cudowne :)

Zakręcona, no w końcu! :D Jeszcze się na październik załapiesz ;)

My wczoraj mieliśmy sesję noworodkową. 400 zł za 15 zdjęć, na 5 różnych tłach + jedno/dwa ze mną :) Marcin niestety musiał być w pracy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:19

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski no bardzo bym chciała zeby to maleństwo jeszcze pazdziernikowe było ! :)
    Aanaa na pewno będę dawała znać :)

aanaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mikejla, ogromne gratulacje! Mam nadzieję, że wbrew przepowiedniom położnej Twój poród był z tych lżejszych i nie zrazi Cię to do starań o kolejne dzieciaczki ;)

Zakręcona, super wieści!! :) Myśl co chcesz, ale aż mi humor poprawiłaś! :) Tak strasznie mi było Was żal, że Twój będzie musiał wyjechać i dopiero swojego synka przytuli w grudniu... A jednak nie! :) A kasa...no cóż, jeszcze się odkujecie! :) Teraz są inne priorytety :)

Wredotka, cudne zdjęcia! Piękna pamiątka.

A u mnie z karmieniem... Stres nieziemski. Normalnie czasami mam ochotę odciągać i podawać w butelce. Ogólnie u mnie też pokarmu sporo i raczej cieknie... Karmię w kapturku (chociaż wolałabym bez, ale te moje sutki to płaściuteńkie), jak założę, to zaraz zbiera się w nim mleko. Mała pociągnie i odrywa główkę i tak kilkanaście, a może nawet kilkadziesiąt razy. Ogólnie do karmienia muszę ją budzić, bo tak to by chyba pół dnia przespała. Wczoraj była położna i mówiła, że w dzień co 3h, a w nocy co 4h mam ją karpmić. Ogólnie jak już ją dobudzę, co też jest nie lada wyczynem, bo śpi tak twardo, że można nią ruszać i nic, to po tym wszystkim jeszcze z 20-30 minut jej histerii i szarpania się, zrzucania kapturka itp zanim zacznie jeść. A je później 15-30 minut. Aha, no i je z jednej piersi. Wczoraj jak odciągałam, to było 80ml w 6 minut. Mam nadzieję, że ten jeden cycek jej wystarcza, bo po nim zasypia i nie chce więcej. Jak ją dam do odbicia i próbuję jeszcze raz przystawić, to nie chce.
    Co o tym myślicie? Jakieś rady, wskazówki? Któraś też tak ma?

• zakocona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj ♡
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5080471db754.jpg
    I z sesji
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab3c5230328b.jpg

Zakręcona, suuuper wieści!

Polkosia, czekam na foty :D

Frog, jak śpi to moim zdaniem się najada :)

Szczęśliwa, mały śpi znowu. Myślimy, że whisbear u nas działa :)

polkosia, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, paula1, onka, jacusianka, Katarzyna87, Lexie, Nynusia, lula.91, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, u Ciebie to już poważny mężczyzna! :) Chyba jest co dźwigać :) A ta fasolinka ze zdjęcia!! Brak mi słów! :) Super :)

• aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, zamiast kapturków spróbuj moze wyciągarki do sutkow. To taka strzykawka z nakladka, jak chcesz moge Ci poszukać jak to się nazywa :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Zabko, zamiast kapturków spróbuj moze wyciągarki do sutkow. To taka strzykawka z nakladka, jak chcesz moge Ci poszukać jak to się nazywa :)
    Oooo...nie słyszałam nic o tym. Przekopię internety i się zorientuję w temacie :)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ale Tadzio sie wydaje dluuugi na tym zdjeciu !
    U nas bez misia sobie juz zycia nie wyobrazam ! Aktualnie odkurzalam i zasnal i taknspibjuz przy odkurzaczu godzine ! A ja posprzatalam wszystko eh no lepiej byc nie moglo ! Ciekawe tylko jaki rachunek przyjdzie za ten prad :D

Piekne macie te zdjecia z sesji ! Zazdraszczam <3

Frogi nonto faktycznie masz wyzwanie ! Ale co jak co ale spiocha to masz niezlego !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś była położna na ostatniej wizycie i Maciek waży 5360 :o przybrał 1 kg w 25 dni od urodzenia :o i wyjaśniło się tym sposobem czemu nie starcza mu kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 11:28

aanaa, ZakręconaOna, paula1, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, ale klocuszek :)
    Zabko, np avent nipplette :)

Little Frog, onka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 2779 2780 2781 2782 2783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ