Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia, u nas też są krostki na buzi. Takie czerwone. Jak ciepło mu to się bardziej widoczne stają. To trądzik niemowlęcy u nas. Nic się na to nie stosuje, samo przechodzi i jest wynikiem reakcji organizmu na hormony w mleku matki.
Co do sikania mleka, to u mnie jest to samo, więc mały wypuszcza sutka (czasem się złoszcząc) i czekam aż sikać przestanie (w tetrę sika sobie), i wtedy podaję znowu cycka i już mały ciumka bez problemupolkosia lubi tę wiadomość
-
A, powiem Wam, że u nas niestety woombie się nie sprawdziło. Mała strasznie się denerwuje skrępowanymi rączkami. Kasa w błoto, ale cóż - mogę swoją opinię wyrazić
W rożku czy kocyku też jej rączek nie zawijam, wyciągam na wierzch, bo strasznie się denerwuje. I rzeczywiście, Zakocona, dziecko wygląda w tym przerażająco
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jejku, to forum to skarbnica wiedzy. Nie wiedziałam czemu moja mała od dwóch dni sie złości na poczatku karmienia i puszcza piers. Spróbuje dzis Waszym sposobem
dzieki
Nowe mamusie, gratulacje
Zakręcona, byl juz obchód? Mam nadzieję, ze cos wreszcie mądrego Ci powiedzą -
Dzień dobry !
Mam nowościPo 1. Damian zostaje jeszcze tydzień
załatwił wolne , nie płatne co prawda i jesteśmy bardzo dużo kasy do tylu ale co się nie robi dla własnego dziecka zeby go poprzytulac . Także do piątku go mam
A co lepsze , mam rozwarcie na 2 cm juz a dwa dni temu nie było praktycznie go wcale , główka niziutko bardzo juz a wczesniej była wysoko nie do porodu , szyjka bardzo się skróciła od wtorku i lekarz powiedział , ze jak przez weekend nie urodze to w poniedziałek rodzimy z oxytocyna lecz stwierdził ze jak tak dobrze idzie do kroplowki nie dotrwamoby miał racje: p
Chyba czekaja mnie przysiady i bieganie po schodach hihi .
Tak mi się pięknie weekend zapowiada , ze aż w skowrpnkach jestem mimo , ze w szpitalu: D
A plus będą mi sprawdzać kolor wód niedługo:)zakocona, agaton, polkosia, aanaa, lula.91, Little Frog, paula1, onka, Nynusia, madu, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość
-
Zakręcona,super wieści,najlepsze,ze D zostaje w Pl:) kasa nie najwazniejsza i na pewno dacie rade i razem przeżyjecie ten kluczowy tydzień
super! No i cieszę się,ze jest postęp:)
Oby ruszylo samo:)
Katarzyna,no nieźle Cie przykorkowalo... Nie wiem co Ci poradzić,bo ja tez mam problemy,w szpitalu korzystalam z czopka, w domu raz tez,ale jem okolo 3 duze jabłka dziennie i na śniadanie michę owsianki ze zmielonym siemieniem lnianym,miodem i czasem lyzka jogurtu i jakos idzie;) do tego zakwas z buraków pije,bo mam hemoglobinę słabą,a to tez na trawienie dobre;) oby ruszyly kiszki u Ciebie...
Onka,no fajnie dziecko po mm spi,ale jaka wygoda z cycusiem,nie musisz wyparzac butelek,pilnować,żeby mleko bylo nie za cieple,nie za zimne. Przystawiasz dziecko do cyca i juz:) czasowo wychodzi na to samo;) ja sobie nie wyobrażam zabawy z tymi proszkami i butelkami,cycka ma się zawsze przy sobie;)Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Zakręcona, lepszych wieści od Ciebie sobie nie mogłam wyobrazić
no może ew. ze urodzilas w nocy, no ale nie wymagajmy za wiele. Super
zmolestuj swojego w łazience
a potem sio na schody
i odzywaj się czesto, bo jak przestaniesz to będzie dla nas wiadomość, ze to juz
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Wszystkim mamusiom ogromne gratulacje!
Zakręcona, trzymam kciuki, przecież musi być październikowe! Fajnie, że będziecie razem
Czytam Was na bieżąco, ale mały jest bardzo absorbujący. Cały czas na piersi by wisiał. Ostatnie noce mieliśmy straszne, zasypiał i cały czas był niespokojny, budził się po pół godzinie. Chyba go załatwiłam chipsamiMam nadzieję, że dziś będzie lepiej. Ale biorę też pod uwagę, że to mogą być kolki.
Zrobiliśmy też sesje małemu - ostatecznie dwie, drugą znajomi zrobili za darmoNatomiast mój model nie chciał spać i było mi go już szkoda w pewnym momencie.
polkosia, agaton, Little Frog, zakocona, paula1, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87, Lexie, madu, Bąbelek, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość
-
Wredotka, to w zieleni cudowne
Zakręcona, no w końcu!Jeszcze się na październik załapiesz
My wczoraj mieliśmy sesję noworodkową. 400 zł za 15 zdjęć, na 5 różnych tłach + jedno/dwa ze mnąMarcin niestety musiał być w pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:19
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzień dobry!
Mikejla, ogromne gratulacje! Mam nadzieję, że wbrew przepowiedniom położnej Twój poród był z tych lżejszych i nie zrazi Cię to do starań o kolejne dzieciaczki
Zakręcona, super wieści!!Myśl co chcesz, ale aż mi humor poprawiłaś!
Tak strasznie mi było Was żal, że Twój będzie musiał wyjechać i dopiero swojego synka przytuli w grudniu... A jednak nie!
A kasa...no cóż, jeszcze się odkujecie!
Teraz są inne priorytety
Wredotka, cudne zdjęcia! Piękna pamiątka.
A u mnie z karmieniem... Stres nieziemski. Normalnie czasami mam ochotę odciągać i podawać w butelce. Ogólnie u mnie też pokarmu sporo i raczej cieknie... Karmię w kapturku (chociaż wolałabym bez, ale te moje sutki to płaściuteńkie), jak założę, to zaraz zbiera się w nim mleko. Mała pociągnie i odrywa główkę i tak kilkanaście, a może nawet kilkadziesiąt razy. Ogólnie do karmienia muszę ją budzić, bo tak to by chyba pół dnia przespała. Wczoraj była położna i mówiła, że w dzień co 3h, a w nocy co 4h mam ją karpmić. Ogólnie jak już ją dobudzę, co też jest nie lada wyczynem, bo śpi tak twardo, że można nią ruszać i nic, to po tym wszystkim jeszcze z 20-30 minut jej histerii i szarpania się, zrzucania kapturka itp zanim zacznie jeść. A je później 15-30 minut. Aha, no i je z jednej piersi. Wczoraj jak odciągałam, to było 80ml w 6 minut. Mam nadzieję, że ten jeden cycek jej wystarcza, bo po nim zasypia i nie chce więcej. Jak ją dam do odbicia i próbuję jeszcze raz przystawić, to nie chce.
Co o tym myślicie? Jakieś rady, wskazówki? Któraś też tak ma? -
My dzisiaj ♡
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5080471db754.jpg
I z sesji
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab3c5230328b.jpg
Zakręcona, suuuper wieści!
Polkosia, czekam na foty
Frog, jak śpi to moim zdaniem się najada
Szczęśliwa, mały śpi znowu. Myślimy, że whisbear u nas działapolkosia, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, paula1, onka, jacusianka, Katarzyna87, Lexie, Nynusia, lula.91, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość
-
Zakocona ale Tadzio sie wydaje dluuugi na tym zdjeciu !
U nas bez misia sobie juz zycia nie wyobrazam ! Aktualnie odkurzalam i zasnal i taknspibjuz przy odkurzaczu godzine ! A ja posprzatalam wszystko eh no lepiej byc nie moglo ! Ciekawe tylko jaki rachunek przyjdzie za ten prad
Piekne macie te zdjecia z sesji ! Zazdraszczam
Frogi nonto faktycznie masz wyzwanie ! Ale co jak co ale spiocha to masz niezlego !
-
nick nieaktualnyA u mnie dziś była położna na ostatniej wizycie i Maciek waży 5360 :o przybrał 1 kg w 25 dni od urodzenia :o i wyjaśniło się tym sposobem czemu nie starcza mu kp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 11:28
aanaa, ZakręconaOna, paula1, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość