X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka klocunio faktycznie:)
    No to masz sprawę jasna i więcej proszę nie załamywać się , ze to Twoja wina ! :>
    Mały zarloczek Ci się urodził kochana hehe

onka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, DJ Żaba ostatnio zapuszcza dźwięki suszarki. Już mi głowa od tego pęka, ale uspokajają ją w mgnieniu oka. Wiesz, u Ciebie to przy okazji sprzątanie zaliczone, a ja żeby przyoszczędzić to sobie aplikację na tel ściągnęłam ;)
    A co do spania, to się mi śpioch niesamowity trafił. Ale tyle dobrze, że przynajmniej nie trzeba przy niej chodzić na palcach :)
    A teraz śpi z tatą ;)

Onka, to pięknie rośnie! :) Faktycznie mogło mu się zwiększyć zapotrzebowanie :D

szczesliwa_mamusia21, onka lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, na pewno ponad 5kg ma już :D Ponoszę trochę i kręgosłup boli. Chusta odciąża trochę, ale i tak kurde ciężki jest no :D

onka, mój przybrał 1kg w ciągu 2tyg i mu kp starcza. Czemu twojemu ma nie starczać, skoro pięknie i książkowo przybiera?

Little Frog lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Tadek ma 4tyg ♡ Kiedy to zleciało??
    Rośnie nam filozof :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b53f4993e15b.jpg

Mika, wielkie gratulacje :)! Czekamy na info i fotki :)!

Zakręcona, i jak po obchodzie?

Masz rację Zakocona, kiedy to zleciało?
    Ignaś jest już niemowlakiem, nie noworodkiem!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/628d783aaa51.jpg

szczesliwa_mamusia21, zakocona, PauLLa, agaton, Lexie, lojkalojka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ale rosnie ! Moj w tydzien prawie 500gram , ale on sie nie najada moim dlatego sie wspomagamy :)

Sluchajcie Nathan ma 3 tyg , wsumie w poniedzialek juz 4! A on sam trzyma glowke i to dosc dlugo , poloze go na brzuszku czy na mojej klatce a on glowa do gory i tak trzyma i ani mu myslec sie oprzec czy ja spuscic, jak u was?

Lexie, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa, mój od urodzenia trzymał główkę i położne nie mogły się nadziwić jaki jest silny. Teraz długo już potrafi utrzymać.
    I się śmieje od paru dni :D Dzisiaj to nawet miałam wrażenie, że umyślnie, bo leżał mi na brzuchu, robiłam ciu ciu ciu i tańczyłam ciałem, a ten w śmiech, no to powtarzam, a ten w śmiech i znowu po chwili tak samo :D

szczesliwa_mamusia21, agaton, Little Frog, Katarzyna87, Lexie, paula1, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 30 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez mowili ze szybko bedzie siedzial i chodzil bo jest taki silny, a no to nam sie trafili silni mezczyzni <3

O to musialo fajnie wygladac :D maly smieszek :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też od urodzenia trzymał głowkę :) ale co się dziwić, taki duży się urodził :)
    A wczoraj zaczął się przekręcać! Na bok się porzekręcił już :)

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko a masz laktator?

iv09hdge6yql001e.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja woombie nie mam ale probowałam mojego otulic i tez nie lubi mieć raczek skrepowanych a przyznam ze planowałam kupić ten otulacz wiec dobrze ze nie kupiłam bo też by się nie sprawdził :)

polkosia lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, może mu nie starczac bo jest już bardzo duży - obiektywnie, niezależnie od przyrostu wagi. A wnioskuję po wrzaskach ustajacych po dopojeniu mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:26

• aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają córeczki. Bylam wczoraj u chirurga na kontrole po operacji. Poznałam w kolejce pare dziewczyn, które czekaly na kontrole po niefajnym zabiegu zrośnięcia warg sromowych mniejszych i swoich córek. Chirurg przy okazji kontroli nauczyla mnie jak zapobiec takiej zrostowi: Trzeba rozchylic malej nóżki, dwoma palcami wargi większe i porządnie posmarować tam czymś natluszczajacym np maścią bepanthen. Moze warto poświęcić temu czas po kąpieli, co? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:40

ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, Little Frog, paula1 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika gratki :*

Kolejna noc udana :) Mały padł po kąpieli,normalnie wykąpaliśmy,leki podane wrzask straszny,to szybko ubieramy i podnoszę go do karmienia a on śpi...od 23:30 do 3 spał,potem do 6 i do 7 czuwanie a potem to już dzień:P. Nie pamiętam czy pytałam ale miała któraś skierowanie na badanie sluchu u maluszka we Wrocławiu??? My jedziemy w piątek a to 100km...a tu z takim Dzidziusiem ehhh
    I właśnie nie wiem czy ta wkładka w foteliku ma dalej być:(
    Jeszcze do tego wczoraj na adres stary przyszedł list z Instytutu Matki i Dziecka żeby powtórzyć badanie krwi bo nie mogą do końca wykluczyć jednej z chorób. Jesteśmy spokojni a jednak strach jest :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton chyba też wprowadzę owsiankę w dietę. Czas zacząć wprowadzać mleko w dietę.

Zakocona jaki Tadzio jest już duży! Jejku jak te maluszki szybko rosną!

Aana mnie trzy niezależne położne mówiły żeby właśnie nie wycierac między wargami za mocno. Tylko jednym ruchem szybko przetrzeć jak są siki, ale nie czyścić z naturalnej wydzieliny. Wręcz zakazaly smarowania kremami.

Od dwóch godzin walczyłam z Majka, płacz - cycek - niby śpi, próbuje ją położyć i zaczynamy od początku. Puściłam w końcu radio rmf maxx leciała jakąś napierdalanka i co? Dziecko śpi Jak suseł:p

zakocona, agaton, Arielka, jacusianka, Little Frog, BATTINKA, lojkalojka lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu imid tez zakazaly dokladnie tam myc, ale chirurg dziecięcy chyba wie co mówi? Kurde, to juz nie wiem...

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 30 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynybo co chodzi z tym nabialem ? Mlekiem ? Joogurtami?
    Ja codziebnie tyle tego pochlaniam , ze wsumie to jem tylko nabial a jogurty to hutrtowo, ale co nie mozna ?? Bo juz ktorys raz czytam wlasnie o tym tutaj :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środku nie smaruję, ale po kupce czyszczę chusteczkami dokładnie. Rozchylam wargi i chusteczką zbieram, jak coś jest.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, niektóre dzieci mają skazę od nabiału. Głównie od krowiego mleka.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia a powiedz mi twoja mala po jakim czasie przestala byc zolta, po naświetlaniu? U nas z 17 spadlo do 9, ale buzie nadal ma taka zolta.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia kupę oczywiście też wycieram.

Aana a powiedział Ci może lekarz jak to się często zdarza? Może są to przypadki jednostkowe i smarujac między wargami i tak by się zrosły?

Ja piję inke z mlekiem. Jogurty można właśnie. Problem jest właśnie z mlekiem krowim.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 2780 2781 2782 2783 2784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ