Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka, a sama próbowałas sobie ręcznie odciągnąć? Pod prysznic ciepły żeby rozszerzyć kanaliki i ściągac potem plus masując. Mnie brodawki też twardnieją i tak sobie radzę, jak mały ściągnąć nie może akurat. Choć ja bez prysznica daje rade, bo mi sikać mleko zaczyna.
Madlen, wielkie gratulacje!
Zakręcona, no ciekawa jestem co ci jutro powiedzą. Trzymam kciuki żeby jutro już Ci wywoływać zaczęli i żebyś juz miała swoje dzidzi przy sobie
Elektryczna suszarka do ubran to coś genialnego! -
Lili Madlen,gratulacje!!
Szczesliwa,daj znac jak synek,czy zasnal,bo ciekawa jestem jak zareagował na kokon:)
Katarzyna,cos w tym jest,bo wieczorem mala musi dlugo na cycu wisieć żeby się najeść,a nad ranem cieknie mi z cyców i sa strasznie wielkie;)
Ola,faktycznie jak tak czytam te zmagania wasze z laktacja,to cieszę się,ze moja Hela nawet półtorej godziny wisi na cycu:)
-
Madleen gratulacje !
Zakretka no i super nastawienie tak ma byc ! Czekamy na info jutroo :*
Agaton wstal po 2h zjadl i lezy w kokonie aktualnie spi ! Nie zapeszam ale jak narazie super! I ja jako matka polka juz ledwo zyjaca ide spac poki moge bo znow mu sie zachce o 3 zabawy 2h i bedzie pospane
Trzymajcie sie buzkaa :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 21:22
agaton lubi tę wiadomość
-
Agatka weź nic nie mów...
Kuźwa tak mnie dziś napieprzal ten sutek atu patrzę a tam guzek!!!
Nosz...kuzwa! Dopiero co się pozbyłam tamtych a tu o!
Leżę z kapustą potłuczoną i okłady cieple robiłam.
Ale jak tu do piersi dziecko przystawić?jak ten guzek przy sutku...no zesram się
-
Katarzyna ale nie załatwiałaś się od porodu? Weź czopek glicerynowy.Jak ja byłam w szpitalu to dwa dni po cc przyszła ginekolog na obchód i powiedziała, że muszę się tego dnia załatwić i jak mi się nie chcę to muszę wziąć czopek i wziełam i pomogło
Generalnie podobno kobiety mają blokadę po porodzie ale czym wcześniej tym lepiej bo jak Ci się skumuluje to będzie gorzej
-
Pisałam posta,Maly zaplakal,dałam jeść a posta brak...jestem dzisiaj wykończona mimo że noc taka udana. Lepiej się czułam jak co pół godziny wstawalam...u nas kolki pełną parą. Dynek tak się wymeczyl że przy kąpieli jak zwykle zasnął,pohisteryzowal przy ubieraniu i juz chcialam do cyca a ten SPI! Biedaczek. Zobaczymy dzisiejsza noc...moze przespi w lozeczku. Odciagniete mleczko czeka i R bedzie karmil bo ja potrzebuje snu.
Gratulacje dla rozpakowanych mamus
Wciąż trzymam za te w dwupaku mocne kciuki :*
Idziem lulu -
nick nieaktualnyAle tu dziś w nocy spokojnie
my się właśnie karmilismy godzinę ale Mały ani myśli spać.. i jeszcze dziś karmienia rozregulowal, bo choć normalnie karmię tylko piersią, to o 22 po piersi dostał mm - godzinę przed normalna pora karmienia wpadł w histerie zupełna z glodu. I po mm spał do 145. Jednak po moim mleku śpi znacznie krócej i nie powiem kusi mnie żeby go dopajac mm..
-
Onka, każde dziecko śpi krócej po kp niż po mm, bo mleko matki jest lepiej przyswajalne i szybciej przez to trawione przez dziecko, bo pokarm dostosowuje się do potrzeb dziecka.
Mm jest zawsze takie samo w składzie i trudniej je dziecku trawic, przez to jest dłużej syte. -
Arielka w szpitalu dostałam czopek. W domu wzięłam jeszcze dwa i nic. Nawet czopka nr 2 nie oddałam (wsysło). W końcu poszłam do apteki po ten syropek i od tego czasu byłam dwa razy. Jednak boję się ze jak go odstawię to problem wróci.
Ja blokady nie mam. Tym bardziej że rana mnie specjalnie nie boli.
Mam jednego hemoroida, smaruję procto cośtam, ale on ani nie boli, ani nie krwawi. Gdybym się tam nie dotykała przy kąpieli nie wiedziałabym o jego istnieniu. -
Tadek ma 4tyg ♡ Kiedy to zleciało??
Rośnie nam filozof
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b53f4993e15b.jpg
Mika, wielkie gratulacje! Czekamy na info i fotki
!
Zakręcona, i jak po obchodzie?Bąbelek, aanaa, agaton, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87, Little Frog, lula.91, paula1, onka, PauLLa, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ją w szpitalu nadal. Zostawili mnie bo straciłam dużo krwi przy porodzie i miałam transfuzje. Na szczęście z mała wszystko ok. Ale wczoraj musiałam jej podać mm wysłała moje mleko do cna. Do dziś mi nic nie naszlo pewnie przez ten stres i moje samopoczucie.
Gratulacje Mika
Zakręt a Ty jak tam bo nawet tego nie wiem?Robimy drugiego Dziedzica
-
Hej
Lili Madlen gratulacjeTa data 21.10 była obfita w dzieciaczki
Mika jeszcze raz gratuluję! :*
Ja Antka owijam w kocyk albo rożek. Pilnuję żeby obie ręce były schowane ale często zdarza mu się lewą rękę wydostać, taki siłacz z niego
Karmię piersią na żądanie. Dziś w noc 5x + odciągnięte 40ml. Wczoraj w dzień to praktycznie cały czas na cycku wisiał.. już myślałam że mi pokarmu braknie, bo tak wymemlał cycki, że szok..dobrze, że miałam odciągnięty pokarm w butelce.
A jeszcze co do piersi. Dzień przed wyjściem ze szpitala miałam mega nawał pokarmu i zapchane kanaliki. Nikomu tego nie życzę. Piersi zrobiły się twarde jak skała, bolały niemiłosiernie, do tego zrobiły się aż czerwone. Dobrze, że przy obchodzie o tym powiedziałam.. Co najlepsze-ze strony lekarza zero zainteresowania moim problemem. Dobrze że położna, która stała za nim zareagowała i przyszła za jakiś czas do mnie. No i się zaczął horror-masowanie i ręczne odciąganie pokarmu przez położną, ona już sama zmęczona była, raz stała za mną, raz siedziała i masowała a raczej ugniatała, ale zrobiła wszystko żeby mi pomóc. Jezu co za BÓL. Płakałam, to już było silniejsze ode mnie. Masaż obu piersi trwał na pewno z godzinę jak nie więcej. Babka odratowała mnie w ostatniej chwili. -
Agatka, ja napisałam tak:
Wnioskuję o wypłatę zasiłku macierzyńskiego począwszy od dnia 6 października 2015 r za dany okres:
- urlopu podstawowego 20 tygodni - 140 dni
- dodatkowego urlopu 6 tygodni - 42 dni
- urlopu rodzicielskiego 26 tygodni – 182 dni.
Proszę o wypłatę zasiłku w następującej wysokości:
- urlop podstawowy 20 tygodni - 80 %
- dodatkowy urlop 6 tygodni - 80 %
- urlop rodzicielski 26 tygodni - 80 %.
I że mąż (tu jego dane i PESEL) nie będzie korzystał w tym samym czasie z urlopu tacierzyńskiego.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny, nie pisałam przez kilka dni, bo nie mogłam zalogować się na forum, ciągle mi odświeżało stronkę. Pisałam na FB kilka razy przez ten czas.
Dla wszystkich nowych mamuś GRATULACJECzytałam Was na bieżąco.
My od wczoraj zmagamy się z wysypką na czole, z dnia na dzień jest coraz większa, takie krosty czerwone i z białymi diodami, jak pryszcze. Nie wiem czy to alergia pokarmowa, skaza czy może trądzikNie smaruję na razie niczym, ale chyba to coś poważniejszego
Z godziny na godzinę krostek jest więcej... Jak nie urok, to sraczka.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do chusty, to ja dostałam i nie jestem w stanie nic polecić
Karmimy nadal piersią, mleka mam dużo, aż mam problem przystawić małą, bo tryska na wszystkie strony i zamiast się skupić, żeby złapała, to się denerwuje, że na twarz jej mleko leci
Sen nadal nie unormowany. Czasem 3h pośpi, a czasem co 1h się budzi na jedzenie, np. dziś w nocy. Ledwo patrzę na oczy...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn