Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie dziewczyny,ze takich silnych macie chłopów:) rosną na schwał!

Moja Hela ma taki wielki baniak,ze jak go udźwignie to będzie cos;) ale to delikatna kobietka jest;)
Zakocona,Twój Tadzio to gigant juz:) jestem w szoku;)
Ignasiek uroczy! Widac ze zadowolony:)
Frogi,fajnie,ze masz taka spiaca królewnę
,moja dwa tygodnie tak spala,a ostatnie dni,akurat jak maz do pracy poszedł to nie chce spać
dzisiaj to byl cyrk, jedzenie,ulewanie,przebieranie,karmienie,bo się ulalo(mimo potrójnego bekniecia), mega kupa,przebieranie,karmienie;) teraz mam chwile spokoju i wietrzymy sie we dwie. Musze na przyszły tydzień obczaic system znoszenia wózka,żebym sobie sama dala rade.
Paula,u mnie badali słuch w szpitalu na szczęście,nigdzie nie musze jeździć.
Zastanawiam się jak tu w ogóle jechac z taka kruszynka,bo mamy kombinezony,ale za duże na nią jeszcze i nie da rady zapiac sensownie w foteliku,trzeba by mala rozbierać,to wtedy trzeba nagrzać najpierw w aucie.. Wiem ze niektóre z was maja specjalne kombinezony do fotelików,ale nie wiem jak jeszcze sobie z tym radzicie?
Ja cipeczki w ogóle nie ruszam,dużo tam jest śluzu, siki delikatnie wacikiem przemywam i tyle. Położna mowila,żeby nic tak na własną rękę nie działać
Kasia,a co z tym mlekiem? Położna mi mowila,żeby ograniczyć mleko. Dla mnie ok,bo ja nie lubię,ale lepiej juz jogurt zjeść,czy kefir niż mleko:)
paulinkas lubi tę wiadomość

-
No u nas kupa dostaje się między wargi, więc wycieram.
Agatka, buzię miała żółtą kilka dni jeszcze. Dopiero w tym tygodniu zeszło. Już nawet myślałam, że ma nawrót.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:55
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:No u nas kupa dostaje się między wargi, więc wycieram.
Agatka, buzię miała żółtą kilka dni jeszcze. Dopiero w tym tygodniu zeszło. Już nawet myślałam, że ma nawrót.
No moja tez caly czas dosc zolta, ale w szpitalu tez byla a poziom bilirubiny 9.
Wypożyczyłam wagę, bo ja juz nie wiem czy ona się najadą, czy wisi na tym cycu dla wiszenia, od wtorku wieczorem przybrala 60g to chyba ok?
-
No to Oskarek juz przy wyjsciu ! Moze zobaczyl swiatelko i wyjdzie !

Dzieki za info jak narazie nic malemu nie jest .
A my sobie zrobilismy wycieczke pojechalismy zameldowac malego i po jego akty urodzebia a sie okazalo ze w piatek do 12! Najlepsze ze cala droge jechalamnz kartka przed nosem a zauwazylam kilometr przed urzedem
chyba jestem przemeczona 
Agaton rozsmieszylas mnie ta glowka Heli
agaton lubi tę wiadomość
-
Nam zalecili 2 razy w tyg po kąpieli przemywac parafinaaanaa wrote:Dziewczyny, które mają córeczki. Bylam wczoraj u chirurga na kontrole po operacji. Poznałam w kolejce pare dziewczyn, które czekaly na kontrole po niefajnym zabiegu zrośnięcia warg sromowych mniejszych i swoich córek. Chirurg przy okazji kontroli nauczyla mnie jak zapobiec takiej zrostowi: Trzeba rozchylic malej nóżki, dwoma palcami wargi większe i porządnie posmarować tam czymś natluszczajacym np maścią bepanthen. Moze warto poświęcić temu czas po kąpieli, co?

-
Katarzynka87 lubię czytać twoje posty!
zawsze z poczuciem humoru 
Ja malej tez z cipuszki nie wyciągałam bo położne kazały zostawić to ale jak bylam teraz w tej poradni to położna wyciągnęła to malej jednym ruchem
Mówicie dziewczyny o podróży malych...nie muszą byc straszne. Ja teraz tez przecież z moim płaczkiem byłam 100km od domu...i naprawdę byla grzeczniutka
Jednak odglos silnika plus nasze polskie kochane drogi(jednak te dziury na drogach na cos sie przydają)
-robi swoje. Dzieci na ogol lubią jeździć samochodem. A i wtedy ubieram mala w polarowy kombinezonik troszkę cieńszy niż na spacer wózkiem.
Tak w ogóle moja mala juz ubranka na 56 nie mieści na swoją sianowną
takze lecimy z 62 
A kombinezonik na 62 jest juz za maly musze kupic na 68 bo jednak musi być trochę większy. -
Dzisiaj tak już ubrany Maluszek na spacerek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5f32d012c40.jpg
Zakocona faktycznie duży Synuś
Zakręcona super że w końcu coś postanowili lekarze no i że jednak mężuś bedzie w domku ten tydzień jeszcze:*
Aaa u nas chyba skok rozwojowy 5tego miesiąca jest. Mały nawet na spacerku nie spał...ciągle chce spać na klacie u nas...a jaki on ciężki:o ciekawe ile waży...rozmiar 56 za chwilę żegnamy:)
agaton, Little Frog, Nynusia, zakocona, szczesliwa_mamusia21, Lexie, lojkalojka, paula1, maluda lubią tę wiadomość
-
O Zakręcona,to fajnie,ze takie metody sprawdzania są

Battinka,ja się nie boje jeździć autem,bo tez mam nadzieje,ze będzie spala,tylko wlasnie mam same takie sztywne i za duże kombinezony i ona zawsze placze jak ja w to wsadzamy,musimy to robic na śpiocha;)
Fajnie,ze na cos te dziury i wyboje sie przydadzą

-
Hej

Co do ubierania do samochodu, my ciągle jeździmy po lekarzach i juz mamy to opanowane. My ubieramy body z długim rękawem, spiochy i na to bluza pilarowa z kapturem. Oczywiście czapeczka i lapki niedrapki. Ukladamy mala w fotelik, nakrywamy kocykiem, i zakładam daszek i to drugie okrycie fotelika. W samochodzie wystarczy zdjąć kocyk jesli jest w nim cieplo. Jeszcze nam mala nie zmarzla
ani sie nie przegrzewa
agaton lubi tę wiadomość

zaczyna mnie brać jakieś przeziębienie. Piję prenalen i wezmę sobie paracetamol. Jak mogę chronić Oliwkę żeby jej nie zarazić?