Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie dziewczyny,ze takich silnych macie chłopów:) rosną na schwał!
Moja Hela ma taki wielki baniak,ze jak go udźwignie to będzie cos;) ale to delikatna kobietka jest;)
Zakocona,Twój Tadzio to gigant juz:) jestem w szoku;)
Ignasiek uroczy! Widac ze zadowolony:)
Frogi,fajnie,ze masz taka spiaca królewnę,moja dwa tygodnie tak spala,a ostatnie dni,akurat jak maz do pracy poszedł to nie chce spać
dzisiaj to byl cyrk, jedzenie,ulewanie,przebieranie,karmienie,bo się ulalo(mimo potrójnego bekniecia), mega kupa,przebieranie,karmienie;) teraz mam chwile spokoju i wietrzymy sie we dwie. Musze na przyszły tydzień obczaic system znoszenia wózka,żebym sobie sama dala rade.
Paula,u mnie badali słuch w szpitalu na szczęście,nigdzie nie musze jeździć.
Zastanawiam się jak tu w ogóle jechac z taka kruszynka,bo mamy kombinezony,ale za duże na nią jeszcze i nie da rady zapiac sensownie w foteliku,trzeba by mala rozbierać,to wtedy trzeba nagrzać najpierw w aucie.. Wiem ze niektóre z was maja specjalne kombinezony do fotelików,ale nie wiem jak jeszcze sobie z tym radzicie?
Ja cipeczki w ogóle nie ruszam,dużo tam jest śluzu, siki delikatnie wacikiem przemywam i tyle. Położna mowila,żeby nic tak na własną rękę nie działać
Kasia,a co z tym mlekiem? Położna mi mowila,żeby ograniczyć mleko. Dla mnie ok,bo ja nie lubię,ale lepiej juz jogurt zjeść,czy kefir niż mleko:)paulinkas lubi tę wiadomość
-
No u nas kupa dostaje się między wargi, więc wycieram.
Agatka, buzię miała żółtą kilka dni jeszcze. Dopiero w tym tygodniu zeszło. Już nawet myślałam, że ma nawrót.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:55
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:No u nas kupa dostaje się między wargi, więc wycieram.
Agatka, buzię miała żółtą kilka dni jeszcze. Dopiero w tym tygodniu zeszło. Już nawet myślałam, że ma nawrót.
No moja tez caly czas dosc zolta, ale w szpitalu tez byla a poziom bilirubiny 9.
Wypożyczyłam wagę, bo ja juz nie wiem czy ona się najadą, czy wisi na tym cycu dla wiszenia, od wtorku wieczorem przybrala 60g to chyba ok? -
No to Oskarek juz przy wyjsciu ! Moze zobaczyl swiatelko i wyjdzie !
Dzieki za info jak narazie nic malemu nie jest .
A my sobie zrobilismy wycieczke pojechalismy zameldowac malego i po jego akty urodzebia a sie okazalo ze w piatek do 12! Najlepsze ze cala droge jechalamnz kartka przed nosem a zauwazylam kilometr przed urzedemchyba jestem przemeczona
Agaton rozsmieszylas mnie ta glowka Heliagaton lubi tę wiadomość
-
aanaa wrote:Dziewczyny, które mają córeczki. Bylam wczoraj u chirurga na kontrole po operacji. Poznałam w kolejce pare dziewczyn, które czekaly na kontrole po niefajnym zabiegu zrośnięcia warg sromowych mniejszych i swoich córek. Chirurg przy okazji kontroli nauczyla mnie jak zapobiec takiej zrostowi: Trzeba rozchylic malej nóżki, dwoma palcami wargi większe i porządnie posmarować tam czymś natluszczajacym np maścią bepanthen. Moze warto poświęcić temu czas po kąpieli, co?
-
Katarzynka87 lubię czytać twoje posty!
zawsze z poczuciem humoru
Ja malej tez z cipuszki nie wyciągałam bo położne kazały zostawić to ale jak bylam teraz w tej poradni to położna wyciągnęła to malej jednym ruchem
Mówicie dziewczyny o podróży malych...nie muszą byc straszne. Ja teraz tez przecież z moim płaczkiem byłam 100km od domu...i naprawdę byla grzeczniutka
Jednak odglos silnika plus nasze polskie kochane drogi(jednak te dziury na drogach na cos sie przydają)-robi swoje. Dzieci na ogol lubią jeździć samochodem. A i wtedy ubieram mala w polarowy kombinezonik troszkę cieńszy niż na spacer wózkiem.
Tak w ogóle moja mala juz ubranka na 56 nie mieści na swoją sianownątakze lecimy z 62
A kombinezonik na 62 jest juz za maly musze kupic na 68 bo jednak musi być trochę większy. -
Dzisiaj tak już ubrany Maluszek na spacerek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5f32d012c40.jpg
Zakocona faktycznie duży Synuś
Zakręcona super że w końcu coś postanowili lekarze no i że jednak mężuś bedzie w domku ten tydzień jeszcze:*
Aaa u nas chyba skok rozwojowy 5tego miesiąca jest. Mały nawet na spacerku nie spał...ciągle chce spać na klacie u nas...a jaki on ciężki:o ciekawe ile waży...rozmiar 56 za chwilę żegnamy:)agaton, Little Frog, Nynusia, zakocona, szczesliwa_mamusia21, Lexie, lojkalojka, paula1, maluda lubią tę wiadomość
-
O Zakręcona,to fajnie,ze takie metody sprawdzania są
Battinka,ja się nie boje jeździć autem,bo tez mam nadzieje,ze będzie spala,tylko wlasnie mam same takie sztywne i za duże kombinezony i ona zawsze placze jak ja w to wsadzamy,musimy to robic na śpiocha;)
Fajnie,ze na cos te dziury i wyboje sie przydadzą
-
Hej
Co do ubierania do samochodu, my ciągle jeździmy po lekarzach i juz mamy to opanowane. My ubieramy body z długim rękawem, spiochy i na to bluza pilarowa z kapturem. Oczywiście czapeczka i lapki niedrapki. Ukladamy mala w fotelik, nakrywamy kocykiem, i zakładam daszek i to drugie okrycie fotelika. W samochodzie wystarczy zdjąć kocyk jesli jest w nim cieplo. Jeszcze nam mala nie zmarzlaani sie nie przegrzewa
agaton lubi tę wiadomość