X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie :( zaczyna mnie brać jakieś przeziębienie. Piję prenalen i wezmę sobie paracetamol. Jak mogę chronić Oliwkę żeby jej nie zarazić? :( tak się martwię :( mogę normalnie karmić piersią, prawda?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania możesz tez brać ibuprom, ale nie więcej niz 400mg co 8 h, chodź w maseczce, ale Male prawdopodobieństwo, zeby się mala zarazila

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny,ze takich silnych macie chłopów:) rosną na schwał!:)
    Moja Hela ma taki wielki baniak,ze jak go udźwignie to będzie cos;) ale to delikatna kobietka jest;)
    Zakocona,Twój Tadzio to gigant juz:) jestem w szoku;)
    Ignasiek uroczy! Widac ze zadowolony:)
    Frogi,fajnie,ze masz taka spiaca królewnę:),moja dwa tygodnie tak spala,a ostatnie dni,akurat jak maz do pracy poszedł to nie chce spać;) dzisiaj to byl cyrk, jedzenie,ulewanie,przebieranie,karmienie,bo się ulalo(mimo potrójnego bekniecia), mega kupa,przebieranie,karmienie;) teraz mam chwile spokoju i wietrzymy sie we dwie. Musze na przyszły tydzień obczaic system znoszenia wózka,żebym sobie sama dala rade.
    Paula,u mnie badali słuch w szpitalu na szczęście,nigdzie nie musze jeździć.
    Zastanawiam się jak tu w ogóle jechac z taka kruszynka,bo mamy kombinezony,ale za duże na nią jeszcze i nie da rady zapiac sensownie w foteliku,trzeba by mala rozbierać,to wtedy trzeba nagrzać najpierw w aucie.. Wiem ze niektóre z was maja specjalne kombinezony do fotelików,ale nie wiem jak jeszcze sobie z tym radzicie?

Ja cipeczki w ogóle nie ruszam,dużo tam jest śluzu, siki delikatnie wacikiem przemywam i tyle. Położna mowila,żeby nic tak na własną rękę nie działać;)

Kasia,a co z tym mlekiem? Położna mi mowila,żeby ograniczyć mleko. Dla mnie ok,bo ja nie lubię,ale lepiej juz jogurt zjeść,czy kefir niż mleko:)

paulinkas lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówiła mi jak czesto się to zdarza, ale na kazdej wizycie pediatra tam zagląda i sprawdza, to samo polozna. Wiec chyba cos w tym jest.

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas kupa dostaje się między wargi, więc wycieram.

Agatka, buzię miała żółtą kilka dni jeszcze. Dopiero w tym tygodniu zeszło. Już nawet myślałam, że ma nawrót.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:55

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, co u Ciebie? :)

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa a wszystko dobrze:)
    Właśnie miałam ta aminoskopie czy jakoś tak , sprawdzanie czystości wód . Są ładne , czysciutkie . :) doktor widział nawet Oskarka kilka włosków na główce:)

aanaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,a jak to sprawdzali?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton wiesz co oni wkładali mi wziernik w pochwę głęboko dość , rozszerzali i tam wkładał taka lampkę długa i patrzył sobie . Zastanawiam się tylko czy zabolalo tak bo szyjkę wziernikiem ruszał czy nie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No u nas kupa dostaje się między wargi, więc wycieram.

Agatka, buzię miała żółtą kilka dni jeszcze. Dopiero w tym tygodniu zeszło. Już nawet myślałam, że ma nawrót.

No moja tez caly czas dosc zolta, ale w szpitalu tez byla a poziom bilirubiny 9.
    Wypożyczyłam wagę, bo ja juz nie wiem czy ona się najadą, czy wisi na tym cycu dla wiszenia, od wtorku wieczorem przybrala 60g to chyba ok?

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Oskarek juz przy wyjsciu ! Moze zobaczyl swiatelko i wyjdzie ! :)

Dzieki za info jak narazie nic malemu nie jest . :)

A my sobie zrobilismy wycieczke pojechalismy zameldowac malego i po jego akty urodzebia a sie okazalo ze w piatek do 12! Najlepsze ze cala droge jechalamnz kartka przed nosem a zauwazylam kilometr przed urzedem :D chyba jestem przemeczona :D

Agaton rozsmieszylas mnie ta glowka Heli :P

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Dziewczyny, które mają córeczki. Bylam wczoraj u chirurga na kontrole po operacji. Poznałam w kolejce pare dziewczyn, które czekaly na kontrole po niefajnym zabiegu zrośnięcia warg sromowych mniejszych i swoich córek. Chirurg przy okazji kontroli nauczyla mnie jak zapobiec takiej zrostowi: Trzeba rozchylic malej nóżki, dwoma palcami wargi większe i porządnie posmarować tam czymś natluszczajacym np maścią bepanthen. Moze warto poświęcić temu czas po kąpieli, co? :)
    Nam zalecili 2 razy w tyg po kąpieli przemywac parafina

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio położna dala parafine i kabanosowi na zaparcia do picia: o

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka87 lubię czytać twoje posty! :) zawsze z poczuciem humoru :D

Ja malej tez z cipuszki nie wyciągałam bo położne kazały zostawić to ale jak bylam teraz w tej poradni to położna wyciągnęła to malej jednym ruchem :)

Mówicie dziewczyny o podróży malych...nie muszą byc straszne. Ja teraz tez przecież z moim płaczkiem byłam 100km od domu...i naprawdę byla grzeczniutka ;)
    Jednak odglos silnika plus nasze polskie kochane drogi(jednak te dziury na drogach na cos sie przydają) ;) -robi swoje. Dzieci na ogol lubią jeździć samochodem. A i wtedy ubieram mala w polarowy kombinezonik troszkę cieńszy niż na spacer wózkiem.
    Tak w ogóle moja mala juz ubranka na 56 nie mieści na swoją sianowną ;) takze lecimy z 62 :)
    A kombinezonik na 62 jest juz za maly musze kupic na 68 bo jednak musi być trochę większy.

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 30 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka oj cos jest w tych autach ! No tak te nasze drogi :D
    My za miesiac planujemy jechac ja zostaje D wraca do DE zobaczymy jak to bedzie:)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tak już ubrany Maluszek na spacerek <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5f32d012c40.jpg
    Zakocona faktycznie duży Synuś:)

Zakręcona super że w końcu coś postanowili lekarze no i że jednak mężuś bedzie w domku ten tydzień jeszcze:*

Aaa u nas chyba skok rozwojowy 5tego miesiąca jest. Mały nawet na spacerku nie spał...ciągle chce spać na klacie u nas...a jaki on ciężki:o ciekawe ile waży...rozmiar 56 za chwilę żegnamy:)

agaton, Little Frog, Nynusia, zakocona, szczesliwa_mamusia21, Lexie, lojkalojka, paula1, maluda lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Zakręcona,to fajnie,ze takie metody sprawdzania są:)
    Battinka,ja się nie boje jeździć autem,bo tez mam nadzieje,ze będzie spala,tylko wlasnie mam same takie sztywne i za duże kombinezony i ona zawsze placze jak ja w to wsadzamy,musimy to robic na śpiocha;)
    Fajnie,ze na cos te dziury i wyboje sie przydadzą;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona to w poniedziałek najdalej wtorek powitasz Oskarka <3 super !!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do ubierania do samochodu, my ciągle jeździmy po lekarzach i juz mamy to opanowane. My ubieramy body z długim rękawem, spiochy i na to bluza pilarowa z kapturem. Oczywiście czapeczka i lapki niedrapki. Ukladamy mala w fotelik, nakrywamy kocykiem, i zakładam daszek i to drugie okrycie fotelika. W samochodzie wystarczy zdjąć kocyk jesli jest w nim cieplo. Jeszcze nam mala nie zmarzla :) ani sie nie przegrzewa :)

agaton lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 30 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana dobry patent tez tak dzis zrobilismy :)

Paulla super synus ! :)

aanaa, PauLLa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2781 2782 2783 2784 2785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ