X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie :( zaczyna mnie brać jakieś przeziębienie. Piję prenalen i wezmę sobie paracetamol. Jak mogę chronić Oliwkę żeby jej nie zarazić? :( tak się martwię :( mogę normalnie karmić piersią, prawda?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania możesz tez brać ibuprom, ale nie więcej niz 400mg co 8 h, chodź w maseczce, ale Male prawdopodobieństwo, zeby się mala zarazila

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny,ze takich silnych macie chłopów:) rosną na schwał!:)
    Moja Hela ma taki wielki baniak,ze jak go udźwignie to będzie cos;) ale to delikatna kobietka jest;)
    Zakocona,Twój Tadzio to gigant juz:) jestem w szoku;)
    Ignasiek uroczy! Widac ze zadowolony:)
    Frogi,fajnie,ze masz taka spiaca królewnę:),moja dwa tygodnie tak spala,a ostatnie dni,akurat jak maz do pracy poszedł to nie chce spać;) dzisiaj to byl cyrk, jedzenie,ulewanie,przebieranie,karmienie,bo się ulalo(mimo potrójnego bekniecia), mega kupa,przebieranie,karmienie;) teraz mam chwile spokoju i wietrzymy sie we dwie. Musze na przyszły tydzień obczaic system znoszenia wózka,żebym sobie sama dala rade.
    Paula,u mnie badali słuch w szpitalu na szczęście,nigdzie nie musze jeździć.
    Zastanawiam się jak tu w ogóle jechac z taka kruszynka,bo mamy kombinezony,ale za duże na nią jeszcze i nie da rady zapiac sensownie w foteliku,trzeba by mala rozbierać,to wtedy trzeba nagrzać najpierw w aucie.. Wiem ze niektóre z was maja specjalne kombinezony do fotelików,ale nie wiem jak jeszcze sobie z tym radzicie?

Ja cipeczki w ogóle nie ruszam,dużo tam jest śluzu, siki delikatnie wacikiem przemywam i tyle. Położna mowila,żeby nic tak na własną rękę nie działać;)

Kasia,a co z tym mlekiem? Położna mi mowila,żeby ograniczyć mleko. Dla mnie ok,bo ja nie lubię,ale lepiej juz jogurt zjeść,czy kefir niż mleko:)

paulinkas lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówiła mi jak czesto się to zdarza, ale na kazdej wizycie pediatra tam zagląda i sprawdza, to samo polozna. Wiec chyba cos w tym jest.

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas kupa dostaje się między wargi, więc wycieram.

Agatka, buzię miała żółtą kilka dni jeszcze. Dopiero w tym tygodniu zeszło. Już nawet myślałam, że ma nawrót.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:55

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, co u Ciebie? :)

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa a wszystko dobrze:)
    Właśnie miałam ta aminoskopie czy jakoś tak , sprawdzanie czystości wód . Są ładne , czysciutkie . :) doktor widział nawet Oskarka kilka włosków na główce:)

aanaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,a jak to sprawdzali?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton wiesz co oni wkładali mi wziernik w pochwę głęboko dość , rozszerzali i tam wkładał taka lampkę długa i patrzył sobie . Zastanawiam się tylko czy zabolalo tak bo szyjkę wziernikiem ruszał czy nie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No u nas kupa dostaje się między wargi, więc wycieram.

Agatka, buzię miała żółtą kilka dni jeszcze. Dopiero w tym tygodniu zeszło. Już nawet myślałam, że ma nawrót.

No moja tez caly czas dosc zolta, ale w szpitalu tez byla a poziom bilirubiny 9.
    Wypożyczyłam wagę, bo ja juz nie wiem czy ona się najadą, czy wisi na tym cycu dla wiszenia, od wtorku wieczorem przybrala 60g to chyba ok?

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Oskarek juz przy wyjsciu ! Moze zobaczyl swiatelko i wyjdzie ! :)

Dzieki za info jak narazie nic malemu nie jest . :)

A my sobie zrobilismy wycieczke pojechalismy zameldowac malego i po jego akty urodzebia a sie okazalo ze w piatek do 12! Najlepsze ze cala droge jechalamnz kartka przed nosem a zauwazylam kilometr przed urzedem :D chyba jestem przemeczona :D

Agaton rozsmieszylas mnie ta glowka Heli :P

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Dziewczyny, które mają córeczki. Bylam wczoraj u chirurga na kontrole po operacji. Poznałam w kolejce pare dziewczyn, które czekaly na kontrole po niefajnym zabiegu zrośnięcia warg sromowych mniejszych i swoich córek. Chirurg przy okazji kontroli nauczyla mnie jak zapobiec takiej zrostowi: Trzeba rozchylic malej nóżki, dwoma palcami wargi większe i porządnie posmarować tam czymś natluszczajacym np maścią bepanthen. Moze warto poświęcić temu czas po kąpieli, co? :)
    Nam zalecili 2 razy w tyg po kąpieli przemywac parafina

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio położna dala parafine i kabanosowi na zaparcia do picia: o

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka87 lubię czytać twoje posty! :) zawsze z poczuciem humoru :D

Ja malej tez z cipuszki nie wyciągałam bo położne kazały zostawić to ale jak bylam teraz w tej poradni to położna wyciągnęła to malej jednym ruchem :)

Mówicie dziewczyny o podróży malych...nie muszą byc straszne. Ja teraz tez przecież z moim płaczkiem byłam 100km od domu...i naprawdę byla grzeczniutka ;)
    Jednak odglos silnika plus nasze polskie kochane drogi(jednak te dziury na drogach na cos sie przydają) ;) -robi swoje. Dzieci na ogol lubią jeździć samochodem. A i wtedy ubieram mala w polarowy kombinezonik troszkę cieńszy niż na spacer wózkiem.
    Tak w ogóle moja mala juz ubranka na 56 nie mieści na swoją sianowną ;) takze lecimy z 62 :)
    A kombinezonik na 62 jest juz za maly musze kupic na 68 bo jednak musi być trochę większy.

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 30 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka oj cos jest w tych autach ! No tak te nasze drogi :D
    My za miesiac planujemy jechac ja zostaje D wraca do DE zobaczymy jak to bedzie:)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tak już ubrany Maluszek na spacerek <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5f32d012c40.jpg
    Zakocona faktycznie duży Synuś:)

Zakręcona super że w końcu coś postanowili lekarze no i że jednak mężuś bedzie w domku ten tydzień jeszcze:*

Aaa u nas chyba skok rozwojowy 5tego miesiąca jest. Mały nawet na spacerku nie spał...ciągle chce spać na klacie u nas...a jaki on ciężki:o ciekawe ile waży...rozmiar 56 za chwilę żegnamy:)

agaton, Little Frog, Nynusia, zakocona, szczesliwa_mamusia21, Lexie, lojkalojka, paula1, maluda lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Zakręcona,to fajnie,ze takie metody sprawdzania są:)
    Battinka,ja się nie boje jeździć autem,bo tez mam nadzieje,ze będzie spala,tylko wlasnie mam same takie sztywne i za duże kombinezony i ona zawsze placze jak ja w to wsadzamy,musimy to robic na śpiocha;)
    Fajnie,ze na cos te dziury i wyboje sie przydadzą;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona to w poniedziałek najdalej wtorek powitasz Oskarka <3 super !!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do ubierania do samochodu, my ciągle jeździmy po lekarzach i juz mamy to opanowane. My ubieramy body z długim rękawem, spiochy i na to bluza pilarowa z kapturem. Oczywiście czapeczka i lapki niedrapki. Ukladamy mala w fotelik, nakrywamy kocykiem, i zakładam daszek i to drugie okrycie fotelika. W samochodzie wystarczy zdjąć kocyk jesli jest w nim cieplo. Jeszcze nam mala nie zmarzla :) ani sie nie przegrzewa :)

agaton lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 30 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana dobry patent tez tak dzis zrobilismy :)

Paulla super synus ! :)

aanaa, PauLLa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2781 2782 2783 2784 2785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ