X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona stwierdził skazę tylko na podstawie tych krostek na buzi, bo szorstka skóra niby. No jak ma nie być jak używałam tydzień maść z cynkiem. Stwierdzilam ze nie będę męczyć młodej, ja dietę trzymam a w razie co dokarmiam tym NAN HA co poleciła ta znajoma od noworodków. Dobrze ze wypisal mi recepte i zaplacilam tylko 22 zł, bo jakbym zapłaciła ze 100 to bym poszla mu tym mlekiem na stół rzuciła i ze dziecko męczy.
    Szybciej to właśnie trądzik bo ładnie krostki zeszły albo coś zjadłam, nawet jabłko surowe. Chociaż ostatnio jednego dnia nie miala, a drugiego parę się pojawiło, ale zjadłam pół babki marmurkowej z biedronki i pewnie przesadzilam.

Zakręcona trzymam kciuki :-) jeszcze trochę i Oskarek będzie z Wami

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuje laski:)
    Boli już jak skur***yn ale jakoś wytrzymuje , wiem kuzwa ze będzie na pewno gorszy bol jeszcze ale jestem zarazem tak mocno podekscytowana tym , ze zaraz przywitany naszego synka ze ja pierdykam ! :D
    Lekarz przed chwila na obchodzie mówili o proszę , mimo bólu i tak szczesliwsza haha .
    I ze zaraz na badanie mnie bierze sprawdzimy wszystko . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zakręcona u mnie do 5 cm to był koszmar, a potem w 20 min poszło kolejne 5cm. Dasz radę i nie daj sobie wmówić "kryzysu 7cm"

Trzymam kciuki :)

Zakocona pisałam, ale chyba umknęło
    Urodziłam w 41+0 :)
    Nie ma dla mnie kryzysów ! :D nie po tak długim czekaniu haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakreconaa super !!! Trzynaj sie juz niedluugo :*

Aana wszystko sprawdzilam podociskalam zlozylam jeszcze raz wytarlam i to samo za pierwszym razem jak z procy a pozniej nic.. Eh , tyle bez odciagania oby tylko to mi nie zaniklo :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka :* :* :*

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane przepraszam nie bede teraz nadrabiać potrzebuje waszej opinii.
    Chce iść na cmentarz, mam blisko 15 minut. Czy moge zabrać Michałka ? Pewnie z godzina sie zejdzie....dwa razy juz był na dworzu po 15 minut...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 09:00

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, natłuść buzke, ubierz na cebulkę, na przykład nie za gorące ubranko i kocyk, który w razie co będziesz mogla zdjąć i w drogę :)

jaroszka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakująca informacja do listy to był 41t0d

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Kochane e-ciocie w imieniu naszego synka przekazuję, że został odłączony od respiratora i oddycha samodzielnie :) teraz jeszcze kilka dni rekonwalescencji w szpitalu i jeśli wszystko będzie dobrze to wróci do domu :) czekamy już na chwile kiedy nasz synek zmieni oddział i będę mogła z nim być i wreszcie wziąć go na ręce.... bardzo dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia i za modlitwę. To był najtrudniejszy tydzień naszego życia... było bardzo źle... lekarze podejrzewali nawet sepsę, na szczęście diagnoza się nie potwierdziła. Przyczyną wszystkich naszych problemów było zachłyśnięcie wodami płodowymi, które spowodowało kolejne problemy...
    Gratuluję nowym mamusiom i życzę Wam wszystkim, przede wszystkim dużo zdrówka dla dzieci.
    Zaraz biegnę Was doczytywać :)

Arielka, zakocona, szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, aanaa, Kitaja, jacusianka, paula1, Bąbelek, agaton, jaroszka, Blondik, Katarzyna87, agania, Sajgonara, lojkalojka, annggela, Amerie lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, wspaniałe wieści! Nadal dużo zdrówka dla was obojga!

maluda lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda rewelacyjne wiesci ! Duzo zdrowka dla Wojtusia ! :)

maluda lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, super wieści :) wczoraj rozmawialam z mężem o Was, ze cos dlugo sie nie odzywacie, a tu prosze :)

maluda lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona cichutko wiec moze juz blisko ważnej chwili :)

iv09hdge6yql001e.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda tak się cieszę że wszystko w porządku. Mówiłam ze te e-ciotki to się znają na rzeczy :)
    Zakręcona czyżbyś dzis tuliła Oskarka? Super trzymamy kciuki za ciebie! :*

Wiecie co u mnie chyba będzie lipa z karmienia,niewiem o co chodzi ale mala ciągle się odrywa od piersi i niewiem dlaczego?

Powiedzcie można na przeziębienie brać imbir do herbaty?

Dziewczyny mam problem! Narobilam biedy dla Liwci :(( otóż ostatnio jej obcinałam paznokcie i teraz patrzę ze ma palec serdeczny mocno czerwony i lekko opuchnięty? Co tu robic powiedźcie?? Jestem załamana...tak teraz leze i patrzę a tu taki paluszek! :(( Kuźwa no...zawsze cos! :(

maluda lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, ja ucięłam malej kawałek skórki i jej krew leciała... , moze zrób oklad z chlodnej wody?
    Co do odrywania sie od piersi, to moja zaczela to robic w zeszłym tyg dodatkowo krzycząc. Odkladam ja wtedy i czekam aż zglodnieje bardziej i daje smoczek. Srednio po godzinie ssie pięknie. Moze chce possac a nie jeść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:44

iv09hdge6yql001e.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u mnie..
    Krążymy cały czas z mężem miedzy domem a szpitalem... już nawet nasz pies to wszystko przeżywa... bo wymiotuje jak nas nie ma w domu... i cały czas zapłakany chodzi.
    Już wiem dlaczego u mnie ból po CC był dużo większy przy wstawaniu i siadaniu- okazało się, że synek był główką już bardzo nisko i dlatego mam cięcie dużo niżej niż standardowo u innych kobiet. Lekarz powiedział, że docenię to cięcie po czasie...
    Co do przebijania pęcherza to dowiedziałam się, że powinno się to robić przed CC, żeby uniknąć zagrożenia zachłyśnięcia wodami (nie wszystkie szpitale to praktykują), ale w naszym przypadku i tak nie było to możliwe, bo Wojtuś był już za nisko i byłoby zagrożenie uszkodzenia główki.
    Cały czas walczę o każdą kropelkę mleka dla Wojtusia...nie mam nawału mleka, ale udaje się ściągnąć porcję jedzonka, co 3 godziny. Mój ręczny laktator "zajechałam" w 3 dni... na szczęście koleżanka poleciła mi elektryczny, który pomógł mi "rozkręcić" laktację (i co najważniejsze, nie jest to ściąganie nieprzyjemne).

Niestety stopy cały czas strasznie opuchnięte... mam nadzieję, że nie potrwa to już długo, bo strasznie boję się przeziębienia w tych moich trampkach...

Polkosia pytałaś mnie o szpital Wojtusia- jest na oddziale intensywnej terapii na Litewskiej (Marszałkowskiej)- na tym oddziale mają tam wspaniałych lekarzy i pielęgniarki.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Maluda, super wieści :) wczoraj rozmawialam z mężem o Was, ze cos dlugo sie nie odzywacie, a tu prosze :)

Niestety sytuacja wymagała czasu... antybiotyki musiały zacząć działać... więc trochę to trwało...

relganli4wkmj4ii.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kochana :) wiem co to znaczy czekać na dziecko i patrzeć na puste łóżeczko w domu. Ale juz niedługo :)

iv09hdge6yql001e.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Wiem kochana :) wiem co to znaczy czekać na dziecko i patrzeć na puste łóżeczko w domu. Ale juz niedługo :)

Kochana dziękuję :) już niedługo :)

relganli4wkmj4ii.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz dostane pierdolca, drugi dzien z rzędu nic nie robię tylko widzę z nia przy cycku, nie mam juz sił, chyba się zlamie i ja dokarmię, bo ona juz te moje piersi sobie dziumka.
    Ile tego mleka jej dać. Cholera no juz sama nie wiem co robic. Ledwo skończę karmić, a ta znów i tak w kolko, czy to kiedys w ogóle minie?

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2789 2790 2791 2792 2793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ