X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, pousuwam w połowie listopada, bo potem to już wszystkie będą musiały być rozpakowane ;)

Maję dopisałam.

ZakręconaOna, agania lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona kochana powodzenia!! Oby akcja porodowa dzisiaj ruszyła ;)

Mój Antoś cały czas by na cycku wisiał tylko że jak trochę poje to przysypia, często go muszę budzić ale czasami jest za późno. Odkładam go wiec do łóżka i za chwile się budzi znów na karmienie.. Ma któraś z Was takie przygody?

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, witaj w moim prawie codziennym świecie ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w moim, tylko, ze ja swojej do łóżeczka nie zdaze odłożyć. Zakocona s chustowanie troche pomaga? Ile miał Tadzio jak go pierwszy raz zachustowalas?

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam ze słowami pociechy :) ja chyba tyle schudlam bo moja sobie przypominala, ze się nie najadla minutę po odlozeniu do łóżeczka. I tak kilka razy :) nie wiem kiedy to się skończyło. Je jak czlowiek- raz a dobrze. Tylko juz nie zawsze usypia, ale w tym "wieku" to normalne :)
    Zakręcona, pisz na bieżąco. Moze poproś położną żeby Ci rozwarcie sprawdziła? Trzymam kciuki za szybką akcję, D ma telefon naładowany? :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa ja swojej pierwszej córki nie karmilam piersią, po butli zasypiala ;) teraz tez juz odoila obie piersi i śpi mi na cycku, a ja boje sie ruszyć ;)
    Dziewczyny po cc kiedy minelo wam krwawienie, bo ja juz nie krwawię, a to dopiero 10dni po cc

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa chyba pisała, ze po pół godzinie jest juz na tyle mocny sen ze można sie ruszyć. Jak bylam bardzo zmęczona to sprawdzailam to na naszej i rzeczywiście :) polecam :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa ma ma , cały czas jesteśmy w kontakcie:)
    E tam , kochana zaczekam do jutra... Lekarz na obchodzie sam mówił , ze czekany na skurcze wiec jak się pojawi bol to skikne do zabiegowego na male badanko i zobaczymy:) dziś juz leże pod czysciutka pościela , po domowej kolacji , wykapana .
    Pewnie zaraz usne .

Cos na śmiech , dziś leci KSW wiec mój D wykupił transmisje na żywo:)
    Włączył na laptopie a co robi mój pies ?!
    Hahaha no Ona tez musi , nasz mały kibic w walkach ! :D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49b6a805813f.jpg

Nynusia, Natka88, agaton, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, nie wiem jak sobie radzicie bez chusty, jak małe wasze płaczą/marudne są. Ja motam, jak jest marudny i mały idzie spać w końcu, ale odłożyć z chusty, to też się wybudza często :/
    Chyba miał dopiero 10 dni, bo czekaliśmy na wizytę doradcy chustowego, ale kangura można od urodzenia :)

Ana, ja też albo na raty albo po maxie supwr głodna już nie jem, a wpierdzielam.. no i generalnie jem zawsze super szybko, byleby zdążyć cokolwiek zjeść..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak jeszcze odbiegajac od tematu, tak jak wam pisałam Gabi juz prawie nie ma włosów, potrzebuje jskies alternatywy

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny a tak jeszcze odbiegajac od tematu, tak jak wam pisałam Gabi juz prawie nie ma włosów, potrzebuje jskies alternatywy
    Hm ... Może chustka na glowke ? Wiadomo do szkoły nie chodzi wiec raczej nic więcej nie trzeba wymyślać , perulek czy czegoś innego.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jakies fajne chustki, we wzorki żeby chętniej nosiła? Jrsli chodzi o peruki to lekarz powinien wypisać receptę, wtedy w sklepach medycznych można je kupic chyba 200 zl taniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:55

iv09hdge6yql001e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko przeczytałam :) uff jaka produkcja.

Zakręcona trzymam kciuki

Moja Majka też się budzi jak się ją odkłada po cycu.

Byliśmy dzisiaj na sesji. Niestety mała cały czas oczy jak monety. Nasza fotograf nie uznaje jednak zdjęć z otwartymi oczami, więc jedziemy jeszcze raz.

Dziewczyny moja córcia ma bardzo często czkawki. Jak sobie z nimi radzicie?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D
    zakocona wrote:
    Co ja mam zrobić z dziewczynami, które urodziły, a nie znamy danych ich dzieci itp (np rah i Zajsonek)?
    Rah urodziła Julianka 18.10 o 23:50. Na innym wątku dalam jej znać, ze poszukiwane tu są informacje na temat jej porodu.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, ja po 5 dniach nie miałam już takiego prawdziwego krwawienia, od tego czasu za wyjątkiem 1 dnia mam tylko taka wydzielinę rozowa/ pomarańczowa.

Zakręcona kciuki za szybki poród :)

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej chodziło mi czy znacie jakies strony internetowe, gdzie można takie fajne chustki kupic, peruka nie wchodzi w gre

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tez odkladam po 30,min ktos mi to tez tutaj poradzil :)

Agatko ja jestem 4tyg po cc i juz nie krwawie od tygodnia

Ja opadam , mam elektryczny laktator wkurzyl mnie teraz mam z aventu reczny co za dziadostwo ... Naciskam raz mleko tryska piszczam wpada do butelki naciskam drugi raz i cisza ... Musze wyciagac cyca i znowu wkladac i znow leci tylko raz to mozliwe ? Niby firma niby dobre a tak na prawde ... Jejku a mam tyle mleka ! kurde ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 21:27

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa agatka o to Ci chodzi .
    To Ja niestety nie pomoge ale myślę ze jak cos w necie poszperasz to znajdziesz .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kryzys :( cyc,śpi,kładę do łóżeczka,oczy wielkie i ryk...znowu cyc i jak wcześniej. No i tylko mama...smoka ciężko toleruje...cycki tak mnie bolą że zastanawiam się czy coś w nich jeszcze mam. No i najważniejsze nawet leżenie na mojej klacie czy obok na łóżku przy cycu nie pomaga. Ma ataki płaczu i już. Czytałam o skokach rozwojowych,niby pierwszy w 5tygodniu a Synek ma teraz 5tydz,no i seria cyc,mama,cyc,mama to niby to,bo tak nagle się to pojawiło . Ciężko widzę te noc...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja juz wymieklam i dalam smoki, wydoila oba i jeszcze ciumkanie i oczy jak 5zl, chyba jakby byla glodna to by nie wziela tego smoka i nie zasnęła prawda?

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2787 2788 2789 2790 2791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ